Johan ute?

Hur hände detta? Jag måste säga att jag är besviken på alla fjortonåriga tjejer i det här landet! Johan var den coolaste av de som var kvar, han kanske inte alltid sjöng så bra men let´s face it; det handlar om star quality!

Att Alice är kvar däremot är ett skämt; sjunger lika platt och mesigt som Kalle Ankas fötter och hon har inga känsla varken i röst eller på scen!

Nu kan man bara hoppas att Kevin vinner, eftersom de lite mer alternativa artisterna är borta, och han är ju idealet för hela idol konceptet. Snygg, sjunger bra och han har verkligen star quality! Han får min röst nästa vecka iaf!

Slut för dagens Idol analys!

Spontan helg.

Den här helgen ska jag och Patrik åka iväg och vara själva nånstans. Men som nikanske minns förra gången jag och Patrik skulle vara spontana så fick vi inget hotell och vi fick käka middag i Halmstad och sen åka hem! Jippie! Denna gången tänkte vi vara lite mindre spontana, så vi satt i torsdagskväll och funderade på vart vi skulle åka: Göteborg:nej, Stockholm: nej, Örebro: nej, Varberg: kanske, Sölvesborg: kanske, Helsingborg/Helsingör: kanske, Öland: nej! så vad blev det? VARBERG, så idag på morgonen så bokade jag hotell, med relaxavdelning, fika när man kommer, middag på kvällen och stor frukostbuffét imorgon! Härligt! Äntligen lite tid bara för varandra; det sker inte för ofta!






Ser väl fint ut?

Ha en bra helg, alla läsare!

Nu är jag peppad!

Även att jag har ca 1000 saker att göra just nu innan jul och att jag nästan spenderat hela min lö redan, mest på sparkonton doch vilket inte är fel, så känner jag mig positiv! Jag är färdig med alla julklappar förutom till mamma och Svante, och känner att jag har mina studier under kontroll, och livet leker! Kanske beror det på fastan, den brukar alltid ge mig energi, eller så beror det på att det är just jul snart; och JAG ÄLSKAR JUL! Jag ska inte spekulera i varför, det viktigaste är iaf att nu känner jag mig peppad mer än jag gjort på länge!

Kanske kan det bero på det underbara ficklexikonet på spanska som ska underlätta mina ryggvärk?! Ca 250 g i vikt istället för ca 4 kilo som det andra väger; bara det är en härlig tanke!

Och en parantes: på söndag får man JULPYNTA! Me like!


Relaxen.

Vi var på relaxen igår,det var riktigt härligt. Både att få vara där i badhuset hela dagen och att jag åt igår. Det var gott säga! Jag och Lollo började badandet med att åka strömmen ett par gånger, och så simmade vi ut i det kalla utanför, och sen vågmaskinen, och efter det åkte vi dessutom rutschebanan! Sedan gick vi in i relaxen där syrran och Martina väntade. Det klarade inte av det kalla vattnet (28 grader!) i äventyrsbadet. Sen hängde vi där inne i några timmar; bastade, bubblade, duschade temadusch, flöt etc. Det var väldigt härligt och avkopplande iaf!

Sedan skulle vi äta en fin middag men vi var mer sugna på McDonalds, så vi tog en sväng dit och sen drog vi hem. Väl hemma käkade vi räkor och drack en massa vin. Vi spelade "Med andra ord" vilket var mycket roligt! Det spelet jag verkligen rekomendera! Förövrigt blev ännu mer vin och en massa snack; sammanfattat var det riktigt lyckad dag!

Något annat vackert.

Jag har precis varit ute med Ludde en stund, och det var så härligt väder ute. Ca -5 grader och solsken och dessutom har det kommit lite snö under natten som ligger så fint på backen. Detta är det jag älskar med vintern, inget regn, och halvvarmt: Om det ändå kunde vara såhär fram till mars fast med lite mer snö såklart! Jag måste ju kunna börja träna inför Tjej-Vasan; jag som inte ens har åkt längdskidor förut!

Det var iaf underbart vackert att gå här i min omnejd och att bara få se lite ljus, vilket jag inte har gjort mycket på sista tiden, var helt fantastiskt! Hoppas ni andra också får en härlig dag, och att det är lika vackert hos er!


Vackert.

Alone

Each lover has a theory of his own
About the difference between the ache
Of being with his love,and being alone:

Why what, when dreaming, is dear fleash and bone
That really stirs the senses, when awake,
Appears a simulacrum of his own.

Narcissus disbelieves in the unknown;
He cannot join his image in the lake
So long as he assumes he is alone.

The child, the waterfall, the fire, the stone,
Are always up to mischief, though, and take
The universe for granted as their own.

The elderly, like Proust, are always prone
To think of love as a subjective fake;
The more they love, the more they feel alone.

Whatever view we hold, it must be shown
Why every lover has a wish to make
Some other kind of otherness his own:
Perhaps, in fact, we never are alone.

-W.H Auden

Dag 5 i fastan.

Idag känner jag mig mycket lycklig dels för att jag är mycket pigg och välmående idag, liksom igår, och så kommer jag att börja äta frukt imorgon, tror jag! Om jag känner mig väldigt pigg och glad imorgon också så blir det nog inget tuggbart förrän kvällen, eller lördag morgon. Men morgondagen kommer att innebära många frestelser; jag ska jobba i charken i 7h, jag kan visserligen inte äta kött av något slag de närmsta dagarna men det luktar gott! Gud, jag låter helt nojjig!

Jag är iaf nöjd med denna fastan, det har varit denna lättaste hittills. Jag utgår att det för att jag tränar så mycket, det borde ju vara enklare när man är i god fysisk form. Jag är glad över att jag även denna gång kommit lindrigt undan; ingen huvudvärk, ingen äcklig beläggning på tungan som kan få (vilket jag aldrig fått!), och inga jättesug efter något. Skönt! Det jag kan säga att jag har lidit av är väl dålig andedräkt men det har inte jag kännt lika mycket som andra antar jag! Men det är väl inte så konstigt, gifterna måste ju ut någonstans!

Det var allt för nu! Nu måste jag studera, har lite grammatik att ta itu med innan lektionen!

Bye, bye!

"Du är mycket stressad....."

Jag gjorde testet "Hur stressad är jag?" på www.iform.se igår, mitt svar var rubriken. Det var den första raden, sedan följde nästan en A4-sida med vad jag borde göra och så vidare.

Jag har aldrig tänkt på mig själv som stressad: bara flitig, men det kanske är dags att chilla lite. Det är kanske inte så konstigt att jag längtar efter min semester konstant! Ajaj, vad skönt det ska bli!

Jag funderar på om jag ska sola lite solarie denna veckan, inte för att jag vill bli brun (det finns ingen chans!) utan för att det kan funka som lite ljusterapi. Jag tror det är mörkret som äter upp mig nu; så lite sol och värme skulle sitta fint. Jag önskar att det skulle finnas som jus och värme skåp som man kunde ligga i istället; så att man slipper cancer-risken. Är det någon som vill ta patent på idén, eller finns den redan kanske?


FRIENDS- who can live without them!

Jag har återigen hamnat i en FRIENDS-koma. Det kommer aldrig någonsin att produceras en så bra serie igen..........ville bara säga det för er som glömt bort det. Den visas vardagar kl 19-20 på 5:an.

=)



Idag vill jag bara ge upp...

....suck.......................................






Men jag kan ju inte ge upp
. Jag är säkert piggare imorgon?! Förhoppningsvis.

1 liter vatten 1 timme före läggdags....

....känns som uppgjort för otaliga pinkepauser i natt! Förutom mina pinkepauser så känner jag mig oväntat pigg, bättre än förra gången. Men nog om detta.

Jag har idag ett tips till alla människor som väntar med att göra saker till sista minuten (inklusive jag själv); gör sakerna lite tidigare! Idag när jag skulle ta min fina bil till Gislaved för att simma med Lollo, så går jag ut till garaget som vanligt. Vad händer? Jo, jag ska låsa upp bilen med larmknappen som vanligt men det händer ingenting. Jag vet att batteriet har varit lite slött ett tag nu men den har ju funkat, men inte idag. Jag tryckte en gång, två gånger...10 gånger; ingenting hände. F_n. Jag ringer Patrik; vart är han? I Gislaved såklart, med sina bilnycklar med sig. Attans, som tur var hade Lollo inte hunnit åka så långt så hon fick hämta mig och sen köra hem efteråt, så det var ju ok, men ack så typiskt. När ska jag lära mig?

Vet ni i hur många reklamfilmer som det visas mat i på TV? Inte jag heller men de är alldeles för många när man fastar! Jag blev till och med sugen på hamburgare från Burger King vilket jag egentligen hatar. Tur att det bara är tillfälligt!

Nu ska jag snart se på Cityakuten och Prison Break; vilken TV-kväll!

Då är jag där igen...

..nu är jag inne på andra dagen av min fasta. Har gått jättebra hittills, jag är bara pigg, glad och inte dugg hungrig. Jag gick fullt ut igår, så det får bli sex dagars fasta denna gången. Men det är nog lugnt, för det blir ju härlig avslutning!

Det bästa som hänt denna gången är att jag har hittat ett gott örtte som inte smakar pepparmynta, (vilket alla andra gör !), nämligen nyponte. Låter inte så gott men det känns som att dricka varm nyponssoppa och det är mycket bättre än varm halstablett!

Lite härlig musik:

- http://www.youtube.com/watch?v=sYyQcQSqpbI&feature=related
- http://www.youtube.com/watch?v=iyYYSSuNmog&feature=related


Dublin, London and California.

Ska detta bli vårens och sommarens resor? Dublin har det pratats om jättelänge, och nu är det väl dags, så i april blir det nog. London igen? Ja, jag och brorsan sa att det skulle vara en ganska kul födelsedagspresent till varandra. Och Kalifornien+ en sväng till Las Vegas; det låter som en ganska kul sommarsemster. Det svåra kommer bli att samla ihop pengar ännu en gång men det brukar ju alltid lösa sig! Det är ju alltid gött att komma iväg lite!

Att sedan avsluta hösten med en termin i Sevilla är verkligen grädden på moset. Så mycket har jag nog inte rest någonsin även att blivit några resor/ år den senaste tiden!

Om det bara blir drömmar det får tiden utröna men de här iaf målen för 2009.

Antagligen kommer jag att behöva råna en bank! ;-)

Varför är det så lätt at göra ingenting?

Och varför är det så svårt att göra det man ska?

Exempel: Jag har en bok att läsa tills imorgon, jag har ca 90 sidor kvar. Vad gör jag just nu? Jag gick upp 2 timmar senare än planerat, jag har inte ätit frukost än och klockan kommer bli minst 10 innan jag är färdig med den, och efter det kommer jag förhoppningsvis igång. Så, varför är det så lätt att göra ingenting istället för det som är viktigt?

ps. Boken är inte ens ointressant, en vanlig dag hade jag gladeligen läst de sidorna, så varför det så svårt idag?

If I were a boy....-Beyonce

* Det här är egentligen inte alls min musiksmak men jag diggar den här låten!

http://www.youtube.com/watch?v=BVTyLqkez6A



* Något annat som jag diggar just nu: reklamfilmen med det svarta fåret; JAG ÄLSKAR FÅR! De är så söta+ att han snackar så coolt; som bara får kan göra!??  =)

Längtar: detta är vad jag behöver nu....





SNART...bara 1,5 månad kvar.

FASTA

Nästa vecka börjar jag igen. Jag undrar om jag har tillräckligt mycket energi för att klara av det denna hösten? Slutet på fastan får väl vara värt det: en heldag på relaxen i Jönköping.

http://www2.jonkoping.se/fritid/rosenlundsbadet/index.htm


 




I´m not feeling very well.....

not at all.

Jag är så trött! Jag var tvungen att gå hem från skolan idag fö att sova! Jag har också en underbar förkylning på G, men med den sömn jag fick idag kanske jag lyckades med sova av den på en gång. Man kan ju alltid hoppas!

Men dagens träningpass kan jag ju inte missa för det är ju så kul! Jag får väl vara lugn resten av veckan istället.......

Jocke Berg

"När jag blir Grå,
när jag faller,
orkar du för 2?

När idag blir igår,
kommer du att älska mig då?"

Grymt bra låtskrivare.

http://www.youtube.com/watch?v=Bf-ghtbDNgc

Lördag.

En härlig lördag väntar mig:

Fika med Camilla, Jesper och kanske Lollo. Sedan ska jag jobba på Ica 13-18.15, sen hem och sova en stund för att senare åka och jobba i Anderstorp (kl.22-03.30 kanske). Det kommer att bli jobbigt men man får tänka på pengarna. Jag känner redan att det börjar bli tomt i kassan och vad är det för något datum idag? Typ 8:e; inte så bra!

Nehe, nu måste jag städa också, det har inte funnits mycket tid för sånt nu de senaste veckorna.........blä.........

Hörs!

Tillägg!

Jag måste även hinna med städa, diska, dammsuga, laga mat och handla, jag är dock inte den enda som gör detta men det är ändå betyngande. JAG TROR NI ALLA VET VAD JAG MENAR!

SOV GOTT..........................................................................

So; this is life.

Ibland undrar jag vad det är för något liv man lever egentligen. Alla jag känner klagar, inklusive jag själv, alla känner sig stressade, missnöjda, fattiga, olyckliga etc. Är det livet man vill leva? Jag känner alltid att det finns så mycket krav, och det sällan jag får göra vad jag egentligen vill eftersom jag då skulle uppfattas som självisk. Det är krav på att man ska träffa alla vänner, vilket jag vill men samtidigt skulle jag hellre hinna med att träffa min pojkvän mer, vilket jag knappt aldrig gör. Jag ska hinna träna, så att jag inte blir tjock, och så att jag håller mig pigg och frisk. Jag ska hinna med att träffa min familj, och hälsa på mina syskon, hinna träffa mormor och morfar och farmor och farfar, och helst ska jag hinna med allt nu på en gång! Jag ska hinna med att plugga; vilket jag faktiskt gör på "heltid". Jag ska hinna med att jobba en massa för att inte göra min chef missnöjd även om jag egentligen borde plugga. Och för att jag behöver pengarna eftersom jag inte tar lån! Och allt ska hinnas med nu och helst innan jul!

Är det bara jag som känner att jag lever för vad jag ska göra imorgon, och nästa vecka eller månad och för vad jag ska göra snart? När ska jag börja leva för vad som händer nu? Och hur ska jag hinna med det?

ÄR DET NÅGON SOM KÄNNER IGEN SIG?


The good old days!




Med allt jag ska göra innan jul; hur ska vi lyckas med att få en helg ledig ihop? Hoppas det blir snart iaf, det börjar dra ihop sig! =)

Misslyckats?

Igår fick jag reda på att min grammatik-tenta inte gick så bra. Med bara några få poäng missade jag tentan och landade på ett U=Underkänt.

Något helt nytt för mig, det har aldrig hänt! Det konstiga är att jag hade pluggat ganska mycket, och jag kände mig väl förberedd, och jag kände mig nöjd när jag kom dit. Men det kändes inte bra när jag väl skrev den, så jag är inte så förvånad. Jag var inte heller den enda; det var nästan halva klassen som kuggat, vilket inte är så många eftersom vi är typ 11 men ändå!

Jaja, jag känner mig ändå positiv! Herregud, nån gång ska man väl få omtenta och för den delen så har jag bara mig själv att skylla! Det är dags att trappa ner på jobbandet och satsa lite mer energi på skolarbetet; man kan tydligen inte glida på bananskal hela livet!

Men som jag har sagt tidigare: "Jag är inte bitter."

Nu är det dags för powernap.

Mina kära bror har fått jobb i Göteborg.

Och han kommer antagligen att ta det! Jättekul för honom, men mindre kul för mig! Ni blir jag ensam kvar men jag är verkligen glad för hans och Majas skull; kul för dem att de äntligen ska få flytta ihop!

Jag kommer dock att sakna honom jättemycket, men det är ju inte som att vi inte kommer att ses, bara inte lika ofta!

Ps.Spinningen var inte alls så jobbigt som jag trodde, och jag blev faktiskt piggare även att jag inte alls var sugen. Träning är alltid bra!

 

 

 


Inte sugen på att träna men MÅSTE!

Är jättetrött idag, sov typ 3,5 h inatt. Är pisstrött och hungrig...och nu måste jag iväg och träna kl 20. Man måste tydligen avboka sig 3 h innan passet börjar annars så hamnar man på deras SVARTA lista, vilket jag inte är sugen på!

Jaja, med lite mat i magen blir det kanske bättre! =)


Busy day.

Idag känner jag mig aningen stresad:

kl.11: Gå ut och gå med Aylin i Gislaved.
Runt kl 12: Träffa Annika min gamla jobbarkompis.
Kl 14: Simma med Lollo och kanske Ida.
Ca kl 15.30. Laga mat och äta.
kl 17: Ut och gå med Martina.
kl 18: Plugga.
kl 21: City Akuten
kl 22: Prison Break.

Någonstans där emellan så skulle jag väl vilja hinna se min kära pojkvän också!

Hoppas att ni andra också har något kul att sysselsätta er med!

RSS 2.0