Ordning och reda!

Yay! Jag har antligen hittat ett stalle att stalla vara grejer i!! About f_cking time! Det tog tid att hitta nat bra och billigt! Idag har jag iaf fatt en "quote" pa 155 pund fram tills vi flyttar i januari, vilket inte ar sa farligt med tanke pa en del stallen vi pratat med velat ha 50 pund i manaden! Gott att slippa tanka pa det iaf!!

Nasta goda nyhet ar att jag har antligen planerat fardigt! Satt och gjorde det sista innan idag och fick lite smatt panik nar jag sag vilken grammatik som de tycker att jag ska ga igenom med mina steg 4 elever. Det ar langesen jag pluggade spansk grammatik nu, typ 2, 5 ar sedan! Men det loser sig! Behover bara frascha upp minnet lite! Jag vet ju hur man sager det, ska bara komma ihag hur jag forklarar det ocksa!

Ska aven kora mer bil snart! Bilen ar antligen lagad och jag ska snart ivag och hamta den. Det blir lite smidigare for Lee att ta sig till jobbet! Idag var det kaos pa morgonen nar personen som skulle kora honoms bil inte startade. Jag kande att det var ratt skont att det inte var jag som hade brattom ivag, sa jag lag kvar i sangen. Fanns ju anda ingenting som jag kunde gora at saken. Sov dock lite val lange, vaknade vid 12, och missade darfor morgonens simtur. Men det kanske var lika bra for jag har lite traningsvark idag! Jag langtar efter att komma tillbaka sa att jag kan kopa gymkort och bygga lite muskler igen!

Jag ser aven framemot morgondagen da vi ska ha "vi ska flytta ut/ jag  aker till Sverige igen/ Lee fyller ar"- fest! Det ska bli spannande! Jag har aven ett litet oversattningsjobb pa g, men vi far se om jag far det eller ej. Varfor inte liksom!! :)

Nu ska jag ivag och hamt bilen!! Wiiii!

Bild fran forra gangen vi hade fest! Da var det graduation-party for Lee!! :)




Kora bil i England ar intressant!

Tja!!

Idag har jag kort massa bil i det har mycket lustiga landet. Vi besiktade bilen haromdagen men den gick inte igenom sa idag ska de laga den och ombesiktiga den i en verkstad utanfor Darwen. Pga sa var jag tvungen att kora fran Rochdale dar Lee jobbar hem till Darwen och pack ur bilen for att sedan kora upp den till verkstaden. Att kora har ar verkligen annorlunda. Inte nog med att allt ar pa fel bade inne i bilen och utanfor sa har de dessutom andra skyltar an oss, hastighetskameror overallt (tom i centrum av stader), och rondeller som ar sa sma att man kan kanppt se dem (tank den enda rondellen i Anderstorp fast typ halften sa stor) dar man da maste lamna foretrade fran hoger. Det ar mycket forvirrande!! Sa idag korde jag ju helt sjalv, i vanliga fall sa har jag iaf Lee som sitter och paminner mig om alla konstigheter innan de dyker upp! Lee hade dessutom gett mig en vagbeskrivning som skulle ta mig pa mindre vagar idag men istallet sa drog gps:n med mig till motorvagen! Tacka guden var det lugnt idag, annars sa tycker jag att det ar stressande att kora dar eftersom det ar 4 filer och trafik overallt! Och de kor som galningar har! Jag trodde att Spanien var illa men nej, England ar 100 ggr varre. De ar mycket hetsigare, kor mycket fortare och de byter filer utan att ens kolla i doda vinkeln (ser det ut som iaf)!! Efter den har upplevelsen sa kommer det att kannas som en dans att kora i Spanien nar vi flyttar ner!

Efter att jag antligen hade lamnat bilen sa tog jag cykeln och cyklade ner till Darwen, en ganska kort cykeltur, endast 2 miles (3,2 km). Problemet ar att verkstaden ligger i en dal och Darwen i nasta dal sa for att ta sig dit fick jag forst cykla i ca 1 km uppforsbacke! Min lar var mora efter det!! Men jag gav inte upp! Sen efter det har jag dessutom varit och simmat 40 langder! Gott gott!! Jag kanner mig sa nyttig nufortiden! :)

Och nu sitter jag och kollar pa Glee, och skickar mejl! Jag hade fatt ett mejl ifran en skola utanfor Alicante men det fanns inga oppningar just nu, men jag fick en lank med alla brittiska skolor i hela Spanien och dar fanns nagra stycken som jag inte mejlat annu. Jag hoppas pa det basta!  I want to go now!! :)

Ahhh, vad jag ar sugen pa oliver! Det hade varit gott nu!!


Hurtig!

Ikvall ska vi hem till lagenheten och stanna dar tills jag aker hem till Sverige 28 augusti. Jag ser inte framemot att packa ner allt i lador igen! Jag haller fortfarande pa att leta efter nagot bra self storage stalle i narheten av vart vi ska flytta. Jag har hort av mig till nagra men jag har inte fatt tillbaka nagon offert, sa jag far val borja ringa runt denna veckan istallet. Men det loser val sig, vi vill bara inte ha alla grejer utspridda overallt. Sa har jag det ju hemma i Sverige och jag har inte en aning om vart saker ar for nanstans!!

Jag har varit hurtig idag ocksa och varit och simmat och promenerat. Det var gott att gora nagot idag da jag inte gjorde nanting igar. Men jag korde iaf lite bil igar! Alltid lika spannande nar man kor pa "fel sida" av vagen!

Jag borjar antligen komma nanstans med min planering nu ocksa, har varit sa omotiverad att jag inte pallat med det. Men idag har jag iaf kommit halvvags sa jag fixar val resten imorgon. Jag har aven hjalpt min kompis Michael med en lektions-planering idag ocksa! HAn gor en TEFL-kurs just och det kanns lite kul att han vander sig till min "expertis" for att gora sina uppgifter!!Sitter aven och funderar pa examensarbetet, jag kan inte riktigt bestamma mig for vad jag ska skriva om exakt. Har iaf antligen fatt reda pa vilken handledare jag ska ha, hoppas bara att det loser sig med all andra distans-detaljer.

Nehe, nu ska jag ta en powernap. Ar jattetrott idag av nagon anledning. Forhoppningsvis blir min nacke lite battre av det!



Seg, stel men nu ar det ju helg iaf!

Usch, jag ar redan trott i huvudet av att greja med planeringen infor praktiken! Men snart ar jag klar med spansk-lektionerna iaf!! Ar dock sjukt peppad!! Som jag ser framemot att fa undervisa engelska igen! Kanns som att jag har lite battre koll pa spraket nu an 2007 nar jag sist hade praktik med engelska! Lange sen!!


Vaknade igar upp med nackvarken fran helvetet och spenderade mestadels av dagen sittandes i soffan eller liggandes ner tills jag och Lee akte och simmade nar han slutade att jobba. Laste dock idag att basta sattet for att fa bort vark i nacke och rygg ar rorelse sa gardagens taktik var inte sa lyckad! Sa idag ska jag nog pallra mig ivag for ytterligare langder i simhallen, och en lang promenad...sen ska jag ta tag i planeringen igen! :) Har ocksa tagit nagra ganska starka tabletter for att se om det blir battre, sa jag hoppas pa det basta!


Ska idag prova pa att laga lite nya tapas-ratter ocksa! Sa innan jag drar ivag ska jag grilla lite kyckling som senare ska anvandas till quesadillas och sa ska jag rosta kikartor! Spannande!


Vi far erbjudande om att hyra en 3-rums laganhet med terass och AC i en mindre stad mellan Valencia och Alicante, (till riktigt bra pris) sa vi ska ivag och prata med kvinnan i fraga nasta vecka. Ett steg narmre Spanien!! Wihi!!

Ha en trevlig helg allihopa!!



Bild fran Alicante! Jag skulle kunna overleva att bo mindre an en timme ivag fran denna utsikten!! :)

Upplopp i Manchester

Igar var en valdigt konstig dag. Sjalvklart hade vi hort om upploppen i London, men vi trodde inte att det skulle na var stad. Ca 16.30 igar ringde Lee mig och sa att upploppen hade spritt sig till Salford, den stad dar vi bor, precis jamte Manchester. Lyckligtvis inte var del av stan iaf, dock endast en20 minuters promenad ifran var laganhet. Nar Lee ringde satte jag pa BBC news Manchester for att fa lite mer info och inom en timme hade de dragit igenom ett kopcenter (dar vi brukar handla), satt eld pa ett bibliotek, flera bilar, krossat ex antal butiksfonster, tant eld pa var Lidl-butik, och 70-80 galna idioter hade attackerat polisen med tegelstenar osv. Helf ofattbart!! Innan kvallen var slut hade de dragit in Manchester centrum krossat antal rutor pa storsta shoppinggatan, brutit sig in Arndale, Manchesters storsta kopcenter som redan var utsatt for tva terroristattacker, satt eld pa en stor kladbutik, gjort sonder och plundrat massor med affarer pa King street (dar alla lyxiga affarer ar) och bara gjort allman skada.

For mig ar det ofattbart att folk kan forstora pa detta sattet.. Vad tror de att de ska vinna genom att gora det? Och detta vara bara Manchester.. Massor med brittiska stader ar drabbade, pa flera stallen har de brant ner otaliga butiker och lagenhetshus, massa manniskor har forlorat sina hem. Till vems nytta? Vem har fatt rattvisa? Jag tror inte att det ar mannen som blev skjuten av polisen i London forra veckan iaf. Inte heller hans familj.



Market Street, Manchester igarkvall. Forjavligt!

Uttrakad!

Laste lite bloggar idag och hittade den har listan pa Maaas blogg sa jag tankte att jag kan ju lika garna gora den eftersom jag inte har nat battre for mig!! :)


Nämn något som gjorde dig glad igår: Min langpromenad med Muse pa hogsta volym!

Vad gjorde du kl 08 imorse:
Sov..

Vad gjorde du för 15 min sedan: Letade nya kursplaner for moderna sprak steg 1, 3 och 4.

Det sista du sa högt: Ha det bast!! Kram kram

Det senaste någon sa till dig: Detsamma! Hejda!

Vad har du druckit idag:
En kopp soderte.

Vad var det senaste du åt:
Korvstroganoff.

Vad var det senaste du köpte: Pizza, coca-cola, och chips i sondogskvall!

Vad är det för färg på din ytterdörr:
Vit som allt annat i den har lagenheten!

Vad är det för väder hos dig nu: Mulet och gratt som vanligt! Det borjar nog att regna snart!

Godaste glassmaken: Sias ekologiska chokladglass.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Vet inte. Det har inte hant mig men andra kanske?!

Sover du tungt:
Ganska.

Drömmer du mardrömmar: Ibland.

Trivs du med ditt jobb: Jag har val inget riktigt jobb nu men nar jag blir klar larare sa kommer jag nog att vara ganska nojd!!

Favoritklädsel: Klanning om jag ska vara snygg, traningsklader om det ska vara bekvamt.

Favoritlåt just nu:
Nagot med Florence and the Machine eller Bruce Springsteen tror jag! Det ar iaf det som spelas med for tillfallet.

Vad ser du om du tittar till höger: Min balkong med utsikt fran 9:e vaningen.

Vad gör dig glad just nu:
Att jag ska ivag och simma ikvall!!

Vad ska du göra härnäst: Packa infor den lilla resan till Lee’s mamma ikvall, och sen en langpromenad.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu:
Valdigt uttrakad.

Favoritgodis: Saltlakrits!!

Kläder just nu:
Traningsklader.

Hostplaner: Flytta i England, aka till Sverige ett tag, skriva ex-jobb och gora klart min utbildning, och forhoppningsvis en resa till Valencia for att kolla in stan.

Hur många kuddar sover du med: Två.

Spelar du något instrument: NOPE!

Morgon eller nattmänniska:
Beror pa vart jag bor… I Sverige definitivt en morgonmanniska men i England eller Spanien nattmanniska.

Vad är viktigast för dig: Att jag far gora/ arbeta med nagot som ar givande och betydelsefullt for mig.

Är du kittlig: Overallt!

Snarkar du: Troligtvis.

Stjärntecken: Oxen.

Äckligaste insekten: Algloppor!! Urkkkk!

Längtar du mest efter just nu: Semester med massor med sol, tapas och Cruzcampo!

Ytterligare en regnig dag i England!!

Det har vadret ar verkligen inte min favorit. Inte for att jag inte kan overleva lite regn, det ar bara det att har regnat i stort hela tiden sen jag kom tillbaka i mitten av juli. Som tur ar sa har jag massa grejer jag maste syssla med inomhus, sa jag far val sta ut!

 

Just nu haller jag pa att skriva mina cv’s. Jag ar klar med den spanska och un haller jag pa den engelska, och ar nastan klar med den ocksa! Sa imorgon tankte jag att jag ska borja skicka ivag dem aven att jag inte blir klar forran i januari. Jag har hittat 21 brittiska/ amerikanska skolor runt Valencia sa har jag tur sa kanske jag kan hitta nagon som skulle vara intresserad av att anstalla mig i slutet av janusri nar vi flyttar ner! Hoppas, hoppas! Annars sa far det val bli lite mer bar-jobb och ge lite privat-lektioner med engelska. Vi far se! Det ordnar sig ju alltid!! Vi ar sjukt sugna pa att flytta nu dock! Vi har redan borjat kolla lagenheter, bara for nojets skull!! :)

 

Lee jobbar jattemycket denna veckan sa un ska jag sitta ner med planeringen infor min sista praktik. Jag ska vara pa gamla, kara Gardeskolan hela september och undervisa engelska och spanska och dessutom hjalpa till att ta hand om utbytesstudenterna nar de ar dar i tva veckor. Det blir massa planering dock eftersom jag ska ha 75% av undervisningen! Ska bli jattekul att jobba igen!

 

For ovrigt sa ska vi flytta ut fran var lagenhet snart! Tankte att vi kan spara mer pengar, vilket aldrig ar fel! Det kommer att bli tajt att bo hos Lee’s mamma men det loser val sig! Jag ska ju vara Emma hela september och mitten av december till mitten av januari ocksa, for praktiken och sen for opponeringen av examensarbetet. Jag hoppas att jag klarar det pa forsta inlamningen! Jag vill inte ha det slapandes sen nar vi flyttar.

 

Dags att vara lite effektiv!! :)

 

 

Bild over min kommande stad!! :) Can't wait!!


RSS 2.0