September

Varje dag hor jag "Satellite" eller nan av hennes andra gamla, daliga sanger pa radion har i Spanien. Jag som inte gillar henne alls ar makta imponerad av detta!! Och varst ar hon pa svenska Vad tycker ni, ar hon sa himla bra? Men varst ar kanske anda spansk radio som fortfarande spelar sa gammal musik. Overlag verkar de gilla gammal musik har...i en av Nutella reklamerna sa spelar de "Glorious" med Andreas Johnson. Hur gammal ar inte den laten liksom?!

PAKET!!

Idag fick jag hem varldens storsta paket med julklappar, knackebrod, te, bearnaisesas, blabarssoppa och bocker hemmifran. Sa himla gott! Antligen kan jag njuta av lite svenskheter! :) Tack sa mycket mamma, Svante, syskon och moster Eva (for bockerna)!

Bloggtorka

Just nu har det varit lite bloggtorka och detta pga arbetstider. I mandags akte jag hemifran kl 8.15 och kom tillbaka 21.30, i tisdags 9-21.45 och igar 8.15 och kom hem 21. Idag har jag tacka guden haft en lugnare dag med en arbetsdag fran 12-17.30 ungefar. Gott!

Anledningen till att jag jobbat sa mycket ar for att jag tog nagra timmar extra med privatelev som jag hade i somras under en intensivkurs infor en intervju. Hon ar advokat och soker jobb och hon hittar inget aven att hon har tva masters och flera ars erfarenhet sa hart ar arbetsklimatet i Spanien just nu. Det sjuka ar att nar man ska intervjuas sa maste man gora massa test: engelsk grammatik, gruppovning dar man pratar om nyheter pa engelska, IQ-test, och skriftligt test pa spanska och allt detta tar ca 5 h. Om man klarar dessa delar sa far man om man har tur gora en intervju veckan efter dar man maste gora den pa engelska. Intressant med tanke pa att man bara kan anvanda sin examen i Spanien da man ar specialiserad pa spansk lag saklart(!) ochh man aldrig jobbar pa engslska typ. Utover detta maste man ha hoga betyg fran skolan saklart. Jag tycker sa synd om dessa manniskor som lagt ner sa manga ar pa studier och sen kanske inte kan fa ett jobb for att de inte snackar tillrackligt bra engelska som egentligen ar ovasentligt for deras typ av arbete... Spanieni ett notskal.

Svensk-italiensk afton

Idag ska och Nadine aka till IKEA och ata korv med brod och handla lite smasaker som lingonsylt tex. Det kan man ju inte leva utan!

Sen ikvall ska vi laga 3-ratters middag med italienskt tema. Kan nog bli en riktigt kul kvall! :)

En fredag

Idag ar jag sjukt bakis...jag drack alldeles for mycket vin igar men jag hade en valdigt trevlig pratstund med Therése pa Skype. Det var mindre kul att jobba idag dock men det var bara en timme sa det var ok. Efter lektionen ringde Lee mig och vi mottes och kakade en snabb lunch eftersom hans lektion hade blivit install. Det kan ha varit den billiagste lunchen nagonsin 3euro for en kycklingburgare (ingen fabrikat utan riktig kycklingfilé) och pommes. Dar kan man snacka om "precio ant-crisis" som de kallar de har. :)

Jag ar nu overlycklig for mina horlurar ar ater i livet. Det hade blivit nagon konstig installning pa nat satt...jag fattar inte hur det hant for jag har inte andrat nat. Men nu funkar de iaf och det ar ju huvudsaken. Gott!

Nu ska jag agna mig at lit research och sa ska jag lasa ut min bok "Tillsammans ar man mindre ensam" av Anna Gavalda. Den riktigt bra faktiskt. En riktig tankar-bok.

Lektion installd- igen!

Fick precis reda pa att min lektion nu i eftermiddag har blivit installd och igar blev en annan lektion pa samma foretag installd. Skont att de ringde innan jag hunnit aka idag iaf och det ar ju skont att vara hemma lite MEN jag vill ju jobba! Jag blir galen alla installda lektioner hit och dit (idag far jag visserligen betalt) for det blir sa rorigt och ostabilt (eller heter det labilt?). Om jag kunde fa vad som helst i varlden idag sa skulle jag onska mig ett heltidsjobb dar jag jobbar typ 8-16. Det hade varit fantastiskt! Ar det nagon som har ett i bakfickan?

Sverige bast i varlden!

Jag laste idag pa:
 
Sweden.se (http://www.ef.se/epi/?source=007665,Marketo&mkt_tok=3RkMMJWWfF9wsRoku6/OZKXonjHpfsX56u4qWKOzlMI/0ER3fOvrPUfGjI4ARcFnI/qLAzICFpZo2FFdHA%3D%3D)
 
att svenskar ar bast i varlden pa att prata engelska. Alltsa, Sverige har hogst English Proficiency Index, vilket ar kul att hora. Jag skrev ju delvis mitt examensarbete om detta, mer specifikt om lararnas syn pa sitt arbete med oral proficiency in kursen Engelska C eller 7 som den heter nu. Jag tycker det ar valdigt intressant att vi ar sa bra och det gor mig stolt som svensk och som engelsklarare.
 
Trakigt ar det dock att inte resten av varlden erkanner det som tex har i Spanien. Har far jag konstant "forfina" sanningen och pasta att jag ar native speaker for att kunna fa jobb. Sjalvklart star det ju att jag ar svensk i min CV men min chef sager alltid till mig att jag inte far namna att jag ar svensk utan jag far "latsas" att jag ar fran UK. Lite trakigt att jag inte kan fa cred for min goda engelska for att jag ar duktig pa det utan maste basera det pa ett falsk medborgarskap.
 
Spanjorer har en extrem tillit till att native speakers ar de enda som kan spraket tillrackligt bra och det spelar ingen roll om man har nagon pedagogisk kompetens alls i manga fall. Ett exempel pa detta ar deras stipendieprogram med "auxiliares de conversación", typ lararassistenter som de har har. Det enda som kravs av personen ar att den har pass fran USA, UK, Kanada eller Australien och att denne person har nagon slags universitetsutbildning (kan vara vad som helst typ maskiningenjor!). Och med dessa kvalifikationer kan denna person jobba i skolor under 6 manader till 2 ar utan att veta jota om hur man undervisar. Sjalvklart finns det manga som gor detta jobbet jattebra, Lee ar en av dem, och som gor det for att de alskar att undervisa men det finns ocksa de som kommer hit och festar, kommer for sent, och inte har en aning om vad de gor etc. Lee blir galen pa dessa manniskor som ger andra "auxiliarer" daligt rykte saklart. Men sjalvklart ar ju denne begavade festsugna manniskan som inte har en aning om hur man undervisar eller vad ordet grammatik betyder mer kompetent an folk som jag som ar "utlanningar" med en 5 ar lang lararexamen. Det later ju helt logiskt eller hur?
 
Glad ar jag iaf over nagon i varlden har uppmarksammat att vi har extremt hog kompetens och att vi ar valdigt kunniga. Hoppas bara att uppmarksammas utanfor de svenska medierna...
 
 

Manniskor som gor mig galen!

Det finns sa klart manga manniskor pa denna listan men nummer ett just nu ar alla manniskor som gar sa forbannat SAKTA. Jag vet inte om det bara ar jag da jag gar sjukt fort eller om det ar ett problem for andra mannsikor ocksa... Det som stor mig mest for tillfallet ar folk som helt plotsligt stannar upp eller som bara vander sig om utan att kolla sig runt vilket gor att jag konstant gar in i folk. Haromdagen sa snubblade jag typ over man for han vande sig om helt plotsligt och sa kollade han pa mig som om det var mitt fel. Halla! Sta inte i vagen da eller kolla lite innan du gor ovantade manovrar. Alla gar ju inte sa sakta att de har tid att stnna i rorelsen... Hahaha

Det finns ocksa en massa manniskor som tycker om att tacka hela vagen vilket gor det omojligt att ga forbi och man sager "perdon, perdon" typ 100 ggr om dagen har. Trott blir jag! That the my bitching of the day done!! :)

Pizza

Jag dor av hunger i vantan pa min pizza som star i ugnen. Jag alskar hemmagjord pizza och den ser sjukt god ut..om den nu blir nan gang!! :)

Jag avnjuter nu samtidigt ett gott glas rott da Lee kopte hem 6 flaskor fran jobbet haromdagen. Later galet att kopa vin fran sin skola?! Haha... Men det var saklart inte fran skolan utan en av hans kollegor. Vinet kostade 18 euro for 6 flaskor vilket vi tycker ar dyrt men det ar faktiskt riktigt bra pris for vanligtvis gar det pa 7-8 euro/flaska. Sa egentligen sa ar det ett riktigt fynd och det ar riktigt gott! Mmm

Nu ar det bara dags for pizzan att bli klar!!!!!!

Fotografering

Jag kom precis hem for en snabb paus innan min sista lektion och sag da att det var ett videoteam utanfor. Gissa vad de fotograferade? Sopberget! Sa vart sopberg kommer att fa vara med nationell TV. Lite lustigt ar det anda, strejken far mycket uppmarsamhet iaf. Jag hoppas att det kommer att leda till att den tar slut snart for det stinker verkligen. Att vi bor jamte en av Madrids basta fisk- och skaldjursrestauranger hjalper inte direkt!!
 
 
 

Cauliflower and cheese

Igar lagade Lee cauliflower and cheese (ostgratinerad blomkal) till min kyckling och det var sa gott. Jag vet inte exakt hur det tillagades men det var helt fantastiskt! Cauliflower and cheese ar ju typiskt for det engelska koket och om man far det ofta som en sidoratt till kott speciellt nar man gar pa carveries (detta ar ett stalle dar man ater sondagssteksbuffé med alla mojliga sorters kott och tillbehor). Detta ar nagot jag ser framemot: Carvery! Nar vi ska till England i jul ska vi aka och kaka pa nat bra carvery. De ligger oftast utanfor stan och de har ofta utsikt over landet/skogen. Jag langtar!! :)
 
Snart ska jag kaka lite leftovers till lunch! MMMmm
 
 
(lanad bild fran google)

Horlurar

Ar just nu sur pa mina horlurar som vagrar att funka som de ska. Tills nu har de funkat val och jag har bara haft problem enstaka ganger innan men nu vette katten vad som ar fel. Mikrofonen funkar inte och om den har gatt sonder da blir jag sur for de ar bara typ 1 ar gamla och de kostade 40 pund. Det ar ju inte direkt billigt liksom! Hoppas att det blivit battring pa dem tills imorgon da jag ska prata med Camilla.

Varldens godaste marinad for kyckling

Idag innan lunch fixade jag marinad till kycklingen som vi ater ikvall. Receptet som ar pa ett ungefar ar ett som jag anvander ofta.

2-3 kycklingfiléer (jag brukar dela dem pa halften sa att de blir tunnare skivor)
2-3-4 vitloksklyftor (beror pa hur mycket du gillar vitlok)
1 gul lok
4-5 champinjoner
0,5-1 dl soya
1 dl olivolja
massa med gul curry
massa med paprika pulver
starkt curry-pulver eller cayenne-peppar
salt och peppar

Finhacka vitloken, skar loken i halvstora bitar och chaminjoner som man kanner for. Mixa alltihopa och lat ligga minst 2 timmar, helst mer saklart. Idag har jag lamnat det 9 timmar sa det kommer vara mycket smak.

Nar det ar lagom enligt dig slanger du alltihopa i en stekpanna och steker tills kyckligen ar klar. Sasen som blir kvar efterat ar perfekt som bas till en currysas med creme fraiche eller gradde. Testa den! Garanterat valdigt gott!


Sopstrejk

Jaha, da var det ju dags for strejk igen. Egentligen borjade det lite svagt i helgen men nu borjar det bli varre. De har inte tomt soporna ordentligt i stan sedan i lordags tror jag. Fran borjan skulle denna strejken bara vara 16-18 november men det verkar som att de inte fatt igenom sina onskemal... Sa idag sa ar det sopberg overallt har mitt i centrum och det STINKER! Snart sa kommer det nog se ut som i Napoli dar maffian lag i krig om sophanteringen for ett par ar sedan. Jag hittar inte min kamersladd annars sa hade jag tagit nagra bilder for att visa elandet! Jag hoppas att de ordnar upp det under dagen annars kommer nog restaurangerna som ar i narheten fa stanga for vem vill ata fin middag jamte ett stinkande sopberg? Inte jag iaf!

Pasta-lunch

Gjorde en snabb pasta till lunch idag med bacon, oliver, champinjoner,paprika och hemmagjord tomatssas. Receptet var jattelatt (for en pers):

2 vitloksklyftor
3 farska tomater
2 champinjoner
6 oliver
1/3 rod paprika
3 skivor bacon
rod pesto

Stek bacon och champinjoner i stekpanna samtidigt som man steker vitloken med tomaterna i en kastrull. blanda i oregano, basilika, persilja, salt och peppar i tomatssasen och stall slang i den med bacon och champinjoner nar det blivit slat. Lat koka upp, lagg till paprika och oliver (skivade) och lat det koka ihop i typ 10 min. Slang pa mer kryddor och i med peston saklart och servera med pasta! Y ya está! :)


Insomnia

Pa morgonen ar jag jattetrott varje dag och varje kvall ar det svart att sova. Det har ju inte blivit battre direkt sen vi skaffade den har tv-adaptern for nu kollar vi pa tv varje kvall. Mitt liv skulle verkligen vara utan tv for jag blir besatt och jag vill inte vara beroende av den. Tank vad manga timmar man spenderar framfor TVn. Alldeles for manga pa en vecka iaf, tid som jag kunde agna at nagot mycket battre antagligen. Sa onodigt!

Forhoppningsvis, somnar jag val snart iaf...

Snart mat!

Ska ivag och mota Lee nu och vi ska komma pa vad vi ska ata. Det fantastiska med att jobba till 21 pa kvallen. Inspiration lika med 0!

Snabb-rast

Ar hemma i en halvtimme nu innan min nast sista lektion borjar. Det tar mig en timme att aka hem och sen en halvtimme at aka till lektionen men alternativet ar att aka till Prosperidad direkt och da skulle jag behova vanta dar en hel timme. Trakigt. Jag hade sa tungg vaska idag ocksa sa det kanns gott att fa komma hem och dumpa mer an halften av vikten.

Ibland blir det sa sjukt tungt alltsa da jag ska slapa med mig bocker for flertalet elever eller for mig sjalv. Forra terminen kopte jag en rygga efter ett tag men den gick sonder efter tag sa nu har jag en vaska som man slanger over axeln. Det ar ju inte bra ergonmiskt alltsa. Jag raknade lite latt pa hur langt jag gar mellan dorren och metron, metron och bussen, bussen och foretaget, metron och skolan etc/ dag och det blir mellan 4-5 km om dagen! Helt sjukt nar man tanker pa det... jag kanske inte behover ma sa daligt over att jag inte gar pa gymmet for tillfallet!

Nehe, nu maste jag fika lite innan jag ska ivag igen. :)

Wordfeud

Jag anvander ju nu Lee's gamla telefon da min blev stulen for ett tag sedan och har nu ny anvandare pa Wordfeud. Sa jag har inte kvar nagra av mina gamla spelkompisar sa ni kan val adda mig igen om ni fortfarande spelar. Min anvandare ar: asabackhouse.

Jag borjade aven med Ruzzle som ar skitkul men jag rakade radera det av misstag och nar jag skulle installera det igen sa kostar det pengar. Jag ar anti till att betala for appar sa jag har vagrat an sa lange men snart kanske jag ger med mig och da hor jag av mig! :)

Tips pa bra bloggar?

Jag soker tips pa nagra bra bloggar att lasa. Jag foljer sakert 10 st dagligen redan men jag har alldeles for mycket tid nar jag pendlar sa jag skulle vilja fa lite tips pa fler att lasa. Pa svenska eller garna pa engelska om det ar nagon som laser det. Och inget om mode: det ar sa dodens trakigt tycker jag! Jag ar saaaa ointresserad. Nan matblogg skulle kanske ocksa vara av intresse... eller nan resblogg kanske...

Harlig helg: pa riktigt!

Igar kom Nadine hit och jag lagade ugnsrostade rotfrukter med vitlok och persilja, vitloksmarinerad lovbiff och rodvinssas. Och till det drack vi lagom mycket vin och stannade uppe till 4. Mycket trevlig kvall!
 
 
Vi har haft en jattemysig dag idag ocksa. Jag borjade med att baka mina goda chokladmuffins med banan och vit choklad inuti. Efter frukost och lite fika bestamde vi oss for att ga pa en promenad i Retiro-parken. Som i stort sett varje dag var det sa klart en demonstration i Sol som vi fastnade i och vi kom knappt ut. Idag handlade det om att man inte ska privatisera sjukvarden. Nar vi till slut lyckats med att trycka oss ut gick vi ner till Paseo de Prado och passerade da Plaza de Neptuno som ar ett av de stallen som blev varst drabbat under onsdagens strejk men det kunde man inte se nanting av nu. Vi passerade ocksa en kyrka som vi passade pa att ga in i men den var ganska alldaglig pa insidan sa det var inte sa mycket att se. Sedan kom vi antligen fram till Retiro dar vi traskade runt ganska lange och kollade pa ander och sag ekorrar och testade pa pensionars-gymmen. Mysigt! Jag anvande min Runkeeper nar vi gick sa jag kunde kolla hur langt vi gatt och det totalt 7.45 km pa 2,5 h: vi stressade verkligen inte...
 

Och nu i eftermiddag har vi fikat lite mer pa mina muffins, och sa har vi atit arepas med avokado/tomat/loksallad och sweetchili-marinerad kalkon. Mmmm. Det kan jag rekommendera. Nu sitter vi bara och sloar och ska kolla nan film innan det ar laggdags. Jag kanner inte for att jobba tills 10.30-21 imorgon... Men, men: that's life!
 
 
Fin bild pa mig och Lee som Nadine tog idag pa var promenad. Har ar det verkligen host fortfarande! Mysigt!

 

Bilder

Har varit kass pa det har med bilder pa senaste tiden. Jag har varken tagit manga eller laddat upp nagra pa evigheter. Jag har ju dock bilder bade fran nar min familj var har och nar Lee's var har for nagra veckor sedan sa jag ska forsoka ta tag i det har. Jag har massor i mobilen ocksa som jag forsokt ladda upp men som inte funkat. Sjukt storigt med slott internet och gammal telefon ibland. Men, men....imorgon....kanske!! :)

When Swedes take over!

Som Lee brukar saga nar det blir for mycket svenska pa gang! Hahaha. Idag traffade jag en svensk tjej efter jobbet och vi gick pa en fika i stan och det var jattertrevligt. Jag alskar att umgas med svenskar nar jag bor utomlands for jag behover nagon att identifiera mig med, att PRATA SVENSKA med (for att halla det uppe) och bara kunna slappa med. Svenskar ar faktiskt valdigt latta att umgas med om man jamfor med andra nationaliteter och det ar skont att man inte alltid "maste dricka alkhohol" nar man traffas att man kan ta en fika eller dricka en kopp te. Det var iaf jattekul att ses och jag hoppas det blir snart igen!
 
Ikvall ska jag aven traffa Nadine som ar min andra svenska tjejkompis har. Vi ska laga stek med ugnrostade gronsaker och dricka vin och snacka skit. Lee ska saklart va med ocksa det far bli oversatt till engelska! Forra helgen var vi ute och kakade tillsammans pa en mongolisk barbeque restaurang istallet for att laga mat hemma. Sjukt gott och billigt ocksa. Jattebra kvalité pa maten osv, sa om ni ar i Madrid och ar sugna pa det borde ni svanga forbi "Jardín de Princesa" precis jamte Calle Princesa.
 
Vi far se om aven denna lordagskvallen avslutas med "Fia med knuff". Tack for spelet mamma! Idag kanske det till och med blir Wii for Lee har kopt nan grej som man kopplar till datorn sa att man far in spansk TV och som man koppla spelkonsoler till ocksa, sa forhoppningsvis ska det funka snart. Hade ju varit kul med lite Wii Sport bowling ikvall kanske?! Hoppas ni andra far en harlig kvall!

Traningsvark

Jag glomde ju att namna att jag aven styrketranade lite hemma igar da vi har lite fria vikter. Lee fick ju for sig att kopa ett gang i somras nar vi var pa "Cash-converter", jattekul att slapa hem 25 kg eller nat sant pa metron. Genomtankt? Inte sarskilt!

Igar fick jag iaf tummen ur och testade pa dem. Jag korde bara nagra enkla ovningar for biceps, triceps, rygg och underarmar med 4 kg och det ar ju knappt nanting men ag ar ur form. Smalare an vanligt kanske men inga muskler kvar: jag har fortvinat. Men det ska det ju bli andring pa nu! :) Idag har jag iaf dodens traningsvark sa nan nytta maste det ha gjort. Alltid nagot!

Priser

Nagot som jag alskar med Madrid och Spanien i storsta allmanhet ar att mat ar sa billigt har. Farska ravaror som kostar massor i Sverige kan man fa otroligt billigt har och det ar ofta narproducerat och kvalitén ar nastan alltid 100 %. Idag sprang jag ner till Mercadona och handlade lite infor helgen och daribland mycket kott. Jag fick med mig:
 
500 g farsk lax (5.30 euro)
 
400 g vitloksmarinerat notkott (2.96 euro)
 
400 g farsk kalkon (2.24 euro)
 
Sa for typ 11 euro (ca 95 kr) har jag fatt med mig kott som racker hela helgen. Jag alskar att man far allt farskt har, inga jakla fryst skit som inte smakar nanting och som man maste vanta pa att det ska tina och sa vidare. Jag alskar ju att lagga mat och jag spenderar garna pengar pa det, for visst vi kan kopa frysta saker har ocksa och da ar det annu billigare men det ar helt klart vart de extra kronorna och fa farskt. Dett ar verkligen en av anledningarna till varfor jag alskar att bo i Spanien. Man kan ha valdigt hog livskvalité har for lite pengar...(men och andra sidan sa ar det valdigt svart att spara har for det finns andra saker som valdigt dyra... ) Ibland ar det svart att vinna!! :)
 

Jag borjar battra mig!

Antligen har jag borjat motionera lite igen. Efter spy-sjukan haromveckan sa gick jag ner ett par kilon sa nu har jag forsokt att halla dem borta (det enda positiva med den helgen). Sa haromdagen sprang jag ju min ynka 1.8 km och kande mig jattenojd tills jag hade traningsvark i tva dagar efterat. Later klent jag vet, men jag ar verkligen ingen langdistans-lopare. For mig ar det ofattbart att nagon kan ge sig pa ett maraton! Ar de galna eller?!
 
Och for den delen, jag maste ocksa erkanna att jag hatar att springa. Speciellt utomhus. Pa nagot satt ar det goare att springa pa lopband tycker jag. Men inte ens nar jag i langa perioder tranat och sprungit lopband flera ganger i veckan har jag lyckats springa mer an typ 6-7 km. Jag ar helt enkelt kass pa det. Andra tider var det nar man fick springa explosivt som 60 eller 100 m nar man var i tonaren. DET VAR KUL!
 
I onsdags fortsatte jag nyttighetrna med en promenad till jobbet. Ska nog forsoka gora det oftare nar jag har tid och mojlighet faktiskt. Jag mar sa mycket battre nar jag ror pa mig bade fysiskt och psykiskt. Jag sag ett roligt memo pa fb haromdagen dar det stod: "I feel so bad after that workout yesterday: said no one EVER!!" Ganska roligt tyckte jag och valdigt sant.
 
Idag bestamde jag mig for att forsoka mig pa ytterligare en lopartur ner till Mercadona for att handla. 2,2 km pa 11.53 min blev det. Gott! Det ar lite trassligt att springa i stan med rodljus, bussar och manniskor overallt dock. Ska nog forsoka att halla mig till parkerna hardanefter (ar det sa man skriver?) Jag har blivit otroligt dalig pa att skriva pa svenska pa sistone...sa det ar nog bast att jag forsoker halla bloggandet levande nu! :)

Fem om dagen gladjer magen

Jag ar just nu inne i ett stimm med fruktatande. Jag har ju alltid atit massor med frukt for jag alskar det och jag ar en de manniskorna som hellre tar en frukt som mellanmal an bit choklad som manga andra (kan bero pa att jag hatar choklad!).
 
Jag har pa den senaste tiden forsokt att ata fem frukter om dagen och de dagar jag inte lyckats har jag kompenserat med gronsaker vid middagen etc. Har i Spanien ar det latt att gora detta da det ar sa billigt med frukt. Clemtiner, apelsiner, applen, nektariner etc ligger mellan 0.69-1.79 euro/kilo dar jag handlar. Sa for en 5-euro sedel far jag med mig runt 5 kilo frukt/vecka (om jag inte koper de dyraste sorterna vill saga). Det ar ju ingeting!
 
Sa idag har jag fatt i mig en banan, en clementin, ett jattestort granny smith apple och apelsin och de tva sista har jag dessutom atit simmandes i blabarsyoughurt! Mmmm. Goa grejer det ni! Och nyttigare an vin en fredagkvall: vissa ska ju upp och jobba imorgon bitti.

Ledsen

Jag sag idag en video som Moa Moafasah Grutzelius hade lagt ut pa facebook. Filmen ar hennes historia om vad som hande den 24 maj 2008 nar hon blev valdtagen.

Jag blir sa ledsen nar man ser sadana har filmer, sjalvklart for tjejn. Att detta fortfarande hander och att tjejen far skulden i ett varldens mest jamstallda lander ar for mig en gata. Nar man laser kommentarerna och majoriteten ar killar som faller kommentarer som: "hur stor betydelse har det egentligen?2 eller "vilken attentionwhore", och "jag har nagra fragor om handelseforloppet", eller "varfor pratar hon inte kan man inte det efter attt man blivit valdtagen?" Fy fan alltsa. Testa du idiot-javel och bli valdtagen med 5 personer i rummet, bli videofilmad, fa filmen upplagd pa internet, bli kallad hora, och fa 1800 kr i skadestand. Var finns sympatin och rattvisan? Vad har det for nagon betydelse om den har tjejen har lagt upp det pa facebook? Alla bearbetar trauman som dessa pa olika satt.

Jag blir sa himla ledsen i storsta allmanhet for att det finns sa manga manniskor darute som arbetar sa nedtryckande och det finns sa manga exempel: tjejer vid valdtakter (eller man for den delen), misshandelsfall, homosexuella som blir nertryckta, "tjocka" manniskor som i fallet "Josephine for SATS" forra veckan. Kan inte folk bara acceptera andra manniskor for vad de ar?


Simning

Ar sjukt sugen pa att ga och simma men det finns inga polideportivos (kommunala badhus/gym) i narheten av dar vi bor. Men kanske kan det bli en runda till Las Rozas pa sondag och ga pa ett av de nya, stora och fina centren dar. Det ar verkligen synd att de inte satsar pa att bygga nya inne i centrum men det ar ju klart..det finns ju inte sa mycket utrymme kvar.

Eftersom jag bara har en lektion imorgon sa tankte jag ta mojligheten att springa/ga lite i Retiro-parken om vadret ar lika bra som det var idag. Ar nog valdigt fint daruppe nu nar alla loven faller av. Vi far se om det blir nagon lopning dock: fick ont i benhinnorna eftr haromdagen sa jag borde nog kopa nya dojjor. Det finns ett outlet-kopcenter utanfor stan dar de har en New Balance outlet, sa det far kanske bli ett besok dar framover. Nar man har pengar typ om 100 ar!! :)

Langtar efter middag!

Nu vantar jag pa att Lee ska komma hem med grejer till maten da jag bestallt fisk, potatis och agg..Jag hoppas att han inte glomt nagot. ska strax sticka ivag en runda till Corte Ingles och kopa creme fraiche ocksa da det ar sa sallsynt i alla andra butiker.

Idag har jag haft en soft dag. Jag hade en lektioni konversation 12-13 dar jag inte ens behovde anvanda min planering..vi pratade pa anda. Sen hade jag en annan lektion pa ett foretag och var borta 14-17.30 och 17.45-18.45 hade jag ytterligare en konversationslektion och det var likadant med den: den bara flot pa. Gott!

Idag har allt gatt smooth med kollektivtrafiken ocksa: skont. Sag dock att runt 24-tiden igar hade radikala grupper attackerat polisen och aven tant eld pa KFC och forstort portarna pa en Dia Supermarket. Sa himla onodigt... Och det varsta ar att dessa typ 40 personer som gjorde detta far mer uppmarksamhet an de miljoner manniskor som deltog av en god orsak. Trakigt!

Vad snabbt det andras!

Kollar precis pa live-sandningen pa: http://elpais.com/especiales/2012/huelga-general/?autoplay=1 och de visar ifran Sol, 300 m fran vart hus! Vi far se hur det kommer att se ut imorgon helt enkelt...

Ganska ofarligt!

Strejken idag blev mycket battre an forra gangen. Jag gick till jobbet och undvek kollektivtrafiken sa mycket som mojligt och det gick ganska bra faktiskt...det var ju ganska packat pa metron och jag fick vanta lite langre an vanligt (8-10 min istallet for 2-4) men det var helt ok.

Nar jag gick till Iglesia vid 12-tiden idag sa trodde jag att det skulle ga ganska illa faktiskt for det var massa folk overallt och de provecerade polisen. Jag laste senare att polisen hade attackerat demonstranterna med targas men det verkar som att det aldrig riktigt kickade off som nar det var riots i Manchester tex. Och andra sidan har jag inte varit framfor kongressen eller Atocha dar det verkar vara som varst. Jag laser nu att 118 personer har blivit arresterade, 74 personer har blivit skadade och utav dem var 18 poliser (detta galler for hela Spanien dock inte bara Maadrid) enligt www.elpais.es.

Fortfarande sa snurrar helikoptrar och sirenerna gar i ett men som sagt det verkar inte sa illa som forra gangen, iaf inte i min del av stan. Skont!

Manga vill ju delta i strejken har men fa vagar. Jag trodde att jag inte skulle ha nagra elever idag eftersom jag undervisar larare och deras fack ar med i strejken men det var bara 2 personer pa hela skolan som deltog i strejken. Jag fragade varfor de inte deltog och de sa att det berodde pa pengarna da de bara far lite betalt for dagen om de strejkar... men jag tror ocksa att det ar radslan for aatt fa sparken som paverkar mest. Med den nya lagen som introducerades i mars/april forra aret sa behover en arbetsgivare knappt nagon anledning alls for att sparka folk och det skapar mycket radsla. Vem vill bli en av de 25%?

Strejk imorgon

Imorgon var det dags for strejk igen. Sjalvklart sa srtodjer jag alla manniskor i deras kamp i dessa harda tider men livet blir desto jobbigare for oss vanliga manniskor. Eftersom jag ar helt beroende av kollektiv-trafiken sa kommer jag att ha en riktigt jobbig dag imorgon men jag har iaf lyckats reducera min arbetsdag tilll tva lektioner da det hade varit omojligt for mig att aka till alla lektioner. Imorgon kommer all kollektiv-trafik att ga pa 25-30% och det gor en stor skillnad! Forra gangen sa var det sa fullt i metron att jag fick ga fran Alonso Martinez till Marquez de Vadillo och det tog mig over en timme (borde ta typ 45 min) och det var sadar kul nar man jobbat 11 h. Men som sagt imorgon bor det ga battre. Jag tar inga risker dock sa det far bli en 40 mins promenad till forsta lektionen tror jag! Sen far vi val se om jag kommer att ha nagra elever da jag har forsta lektionen i en skola och lararfacket ar ett av facken som gar ut i strejk imorgon. Aterstar att se!

F-n vad du glor!!

Jag ar sa sjukt trott pa att spanjorer glor sa mycket! Alltid, varje dag blir jag uttittad: pa metron, om jag ar ute och gar etc. Jag undrar hur annorlunda jag ser ut? Jag vet att jag ar blong, blaogd och blek men maste man glo for det? Och helt odiskret liksom...de verkligen stirrar pa mig. Idag tex sa skulle jag ga till affaren och handla mat och da gick forbi en byggarbetare och han glodde pa mig tills jag hade gatt runt hornet. Helt ogenerat som om det vore normalt... Ibland ar spanjorer lustiga!

Lopning!

Idag var en av mina lektioner installd sa jag fick ett par timmar ledigt pa eftermiddagen vilket var skont da mandagen ar vanligtvis min stressigaste dag. Eftersom jag for en gang skull kande mig motiverad sa bestamde jag mig for att ga till sista lektionen istallet for att ta metron (1,8 km) och det var sa skont att fa vara ute i friska luften aven att det var kallt. Sa pa vagen tillbaka hade jag tankt att jag skulle ta metron men jag kande for lite mer frisk luft sa jag sprang tillbaka pa 11 minuter nanting. Kandes grymt! Jag har inte varit ute och sprungit pa lange sa jag kande mig ganska stolt over att jag sprang sa fort. Vi far att jag kan fortsatta med det! :)

Skyfall

Kom precis tillbaka efter att ha kollat pa "Skyfall". Vilken toppenfilm som alltid! Bra skurkar (en svensk och en spanjor: det basta i tva varldar), spannande handling och en snygg Daniel Craig som vanligt! :) Jag alskar Bond sa jag blir ju sallan besviken. Ju aldre jag har blivit desto starkare har detta blivit och Bond-filmerna ar de fa som jag lagger pengar pa att ga och se pa bio. Action ar ju bast dar. Bond har ju en speciell plats i var familj (kanske mest min och Bjorn's tradition egentligen) ocksa da vi brukar forsoka hinna med en pa julafton varje ar nar jag ar hemma. Vi far se hur det kommer att ga i ar nar jag ska vara i England. Forhoppningsvis gar det bra!!

Anyway, om ni inte sett annu: ga och gor det!! :)

Hur hamnade jag i Spanien?

 
Bra fråga. 2009 sade min dåvarande spansk-lärare (på högskolan i Halmstad) till mig att jag borde ta möjligheten att läsa på ett av deras utbytesuniversitet i Spanien under en termin eftersom att jag inte kunde läsa Spanska 61-90 hp där som jag behövde för att göra klart min lärarutbildning (gymnasienivå, inriktning engelska-spanska). Jag funderade egentligen inte länge och jag bestämde mig utan att ens tala med min dåvarande pojkvän om detta. Sagt och gjort och 16 september flög jag ner till mitt nya hem Sevilla. I Sverige lämnade jag kvar min dåvarande pojkvän (vi hade då varit ihop i nästan 8 år), familj, vänner och min lilla småstad i Småland.

Direkt när jag kom dit förstod jag att jag hittat rätt, att jag kommit hem på något sätt. Jag kände frihet, ansvar, lycka över att kunna prata på det främmande språket, lära känna en ny kultur och en helt ny livsstil. Första tiden var både hemsk och fantastisk: mycket nytt att vänja sig vid men också mycket kul. Jag träffade vänner för livet (hoppas jag iaf) som jag fortfarande betraktar som några av mina bästa och jag lärde mig mer av detta fantastiska språk. I februari var det dock redan dags att åka hem. Hem?! Det kändes inte rätt, hela jag ville stanna kvar. Jag hade verkligen förälskat mig i Spanien.

Men hem for jag för att ordna upp mitt liv, det blev sabbatstermin, utflytt från exets hus, jobb på Ica och så småningom en tripp till Italien för att träffa den nya kärleken i mitt liv: Lee (en engelsman och ingen spanjor!). I maj flyttade jag tillbaka till Sevilla (Lee kom i juni) för att jobba och fick efter mycket om och men mitt NIE och ett jobb på en irländsk bar, O’Neill’s, i stadsdelen Nervión under fotbolls-VM. Ytterligare en sak som måste upplevas på spansk mark. Ett VM-guld!

Efter några månader var det dags att ta tag i skolan igen jag flyttade hem men inte till Småland utan till Göteborg. Blev där en termin och hade då två terminer kvar. Efter Göteborg blev det en flytt till Manchester då jag gjorde sista spanska terminen på distans (Lee tog din examen där) och i november 2011 kom jag återigen tillbaka till Sverige för att göra opponeringen och för att äntligen ta examen (efter 5 år). Sagt och gjort igen… I november fick Lee en plats för att göra en utbildning med Vaughan Systems här i Madrid och så fick även jag i januari….så jag tog examen den fredagen 13 januari och åkte ner till Madrid lördagen den 14 med 39 graders feber, hosta och öronvärk. Men har man bestämt sig så har man. Kom ner, flyttade in ett rum, började utbildningen och droppade den och fick istället jobb på den akademin som jag jobbar på nu. Lee droppade Vaughan ännu tidigare och jobbar som “auxiliar de conversación” utanför stan.

Planen? Lee och jag träffades ju i Spanien och det var från början bestämt att vi skulle flytta till Spanien permanent. Men planen var ju inte alls ämnad för Madrid. Vi hade ju planerat Valencia, Alicante, Marbella, Sevilla…vad som helst men inte Madrid. Men tillfälligheterna och arbetsmöjligheterna tog oss hit. Vi är dock fast beslutna om att vi ska återvända till Andalusien till sommaren när våra kontrakt tar slut. Troligtvis blir det Marbella med omnejd.

Nästan alla människor som jag träffar här undrar hur det kommer sig att man som svensk väljer att bo här (ibland undrar jag själv) när lönerna är så höga hemma etc men det är ju inte samma sak. Sverige är kallt, mörkt, instängt, tråkigt och den enda glädjen jag har hemma är min familj, min vänner och den goda maten men annars nej… Och visst vi har haft det kämpigt här, askass med pengar ibland… dåliga arbetsvillkor, dåliga rumskompisar etc…Men det är ju sånt som händer när man precis startar sitt liv. Vi är ju ganska ny-exade och vem har det fett då? Och som en kompis till mig sa: “Jag är hellre fattig i Spanien än i Sverige” och jag håller med till hundra procent för även om man inte har mycket pengar här så livet billigare (och det här är ju bara ett år av mitt liv, det kommer ju inte alltid att vara så här) + att vi har härligt väder (kanske just nu men vanligtvis)!! Vad mer kan man begära?

 
 
En bild fran min tid i Sevilla (fr. h min kompis Michael, Lee och jag) :)
 

Crispy Chicken

 Tankte dela med mig av mitt crispy chicken recept som ar lite liknande det de har pa KFC (fast jag har hittat pa det sjalv)
 
Till 2 pers:
 
2 stora kyckligfiléer
 
1-2 agg beroende pa storlek
 
1 dl sweet chilisas
 
1 dl vetemjol
 
ca 8 Cream Crackers (de dar osaltade ganska torra kexen!)
 
1 dl majsmjol (inte maizena utan riktigt mjol typ polenta)
 
paprika krydda
cayennepeppar
salt
svartpeppar
 
curry (om sa onskas)
 
 
 
Skar filéerna i tva bitar sa du for tunna skivor. Lagg kyckligen i sweet chilisas i en plastpase ca en timme eller mer om man vill. Ta fram tre skalar: en med mjol, en med ett uppvispat agg och en med majsmjolet och kexen blandade. Bast ar att lagga kexen i en plastpase och mosa dem med en matsked tills de ar mer eller mindre som ett pulver. Blanda kexpulvret med majsmjolet och kryddorna. Ha i ganska mycket kryddor for annars sa smakar det inte sa mycket. Lagg kyckligen i mjolet sa att den tacks, byt skal till agget och sedan i sista skalen med kexsmulor/majsmjol/kryddor och sen ar det klart att stekas i olivolja. Blir gott och krispigt! Vi brukar ata dem som hamburgare eller med klyftpotatis! Mycket gott! :)

"Harlig helg"

Helgen som var, var mattligt rolig med forsenade mobler fran IKEA, jobb och spysjuka hela sondagen. Mandagen da jag jobbade 10.30-21 blev en lang dag och jag kande mig totalt uttomd nar jag kom hem fran jobbet. Jag borde nog egentligen ha gatt till jobbet men idiotiskt plikttrogen ar man ju ibland alltsa. Kande mig allmant svag och otroligt blek hela dagen och fick rad av min elev (en lakare)n att aka hem och vila och dricka...men jag tog mig igenom hela dagen. Pa tisdagen var illamaendet nastan borta och igarkvall at jag min forsta riktiga portion mat (himmelsk lax med potatismos och artor: mmmmmm) sedan i lordagseftermiddag. Gott! Och idag lagade jag panerad kyckligburgare med currymayo, inlagd paprika, ost och bacon! Gott aven detta!
 
Fick ju aven mojlighet attt sova i var nya goa sang for forsta gangen i mandagskvall. Ni kan inte forsta hur skont det ar att sova pa en sang nar man sovit pa en luftmadrass i TVA manader! Det later ju helt idiotiskt att skaffa en lagenhet utan mobler nar man inte fatt lon pa sammanlagt 5 manader tillsammans...men ibland maste man gora galna och spontana saker och leva lite mer i nuet. OCH oavsett att det varit sjukt kampigt pa senaste sa har vi iaf fatt bo sjalva och kunnat uppskatta det. Dessutom ar vi ju i landet som vi alskar och jobbar med det vi vill gora aven om vagen dit inte varit helt rak. Men vem har sagt att den ska vara det och andra sidan. :)

IKEA

Ar sa sur pa IKEA just nu for de kan inte leverera vara mobler! Vi bor mitt i centrum och idag har de tillfalligt stangt av var gata for folk som inte bor pa gatan...vilket innebar att de inte kan leverera nanting. Sa vi bad dem att leverera det till gatan bredvid men nej det kunde de inte for det maste vara pa en bostadsadress. Vi kanner ingen som bor pa gatan jamte och for den delen sa ar det typ bara affarer och hotell dar... Blaaa. Sa nu maste vi vanta till mandag men da har vi egentligen inte tid for vi jobbar...Suck! Och det kostade 46 euro for att fa det levererat! Sa daligt. Om var portero hade varit inne idag hade vi kunnat fa det leverat eftersom han hade kunnat intyga att vi ar residenter meen sjalvklart ar han pa semester.... Jag kanner mig aningens bitter for tillfallet!

Detta efter gardagens daliga somn kanns bara som ett skamt!! :(

Seg natt

Tja!
 
Igar kom vi hem ganska sent fran IKEA, typ 23.30, efter att vi slagits med allt folk pa kopcentret och tagit buss och metro hem. Nar vi kom hem dock sa hade grannen party pa g vilket ar helt ok men reglerna i huset ar tydligen 12 pa kvallen (vi fick klagomal for nagon vecka sedan och vi var inte halften sa illa som den gruppen och vi gick hemifran kl 2 en lordag). De fortsatte att festa runt 1.30 sade vi till dem forsta gangen sen igen runt 2.30, sen horde vi nagra andra grannar som ringde pa och klagae. Runt 4 sa gick de antligen ut och vi trodde att vi skulle fa lite lugn och ro. Endast tills kl 6 dock nar de kom tillbaka och festade ett tag till. Sa da klagade vi igen och sa ringde vi polisen. Det later ju sanslost men i det har landet ar det vanligare att man ringer polisen direkt istallet for att ens ga runt till personen ifraga och klaga. Till slut runt 7.7.30 sa gav de upp och gick och lade sig: antligen! Valdigt segt!
 
Eftersom polisen hade valdigt mycket att gora inatt sa kom de inte forran 8.30 och da var de ju saklart tysta och lugna "redan". Men de fragade oss vad som hant och sedan ringde de pa 7 ggr innan nagon oppnade. En av tjejerna kom ut och sa typ: "nej, men vi har ju inte haft nan fest och vi gick och lade oss sa fort vi kom in etc..." Vilken jakla bitch! Hon ljog de rakt upp i ansiktet. Och vi kanner oss makta irriterade da vi ska jobba nu pa morgonen. Sa ett par timmars somn och nu lite frukost och sen ivag till jobbet. FANTASTISKT!!
 
Hoppas ni andra far en trevlig dag iaf!! :)

21st Jump Street

Nar man inte har sa mycket pengar som ar kolla film typ det basta nojet och vi har plojt igenom en hel hog pa senaste tiden.
 
Tankte rekommendera tva filmer som jag har sett pa senaste tiden som var riktigt bra. Den forsta som ar en komedi heter "21st Jump Street" och den var helt sjukt rolig! Den handlar om tva poliser som inte riktigt lyckats i deras karriar och de blir forflyttade till undercover enheten eftersom de klantar sig rejalt! Bade jag och Lee lag dubbelvikta pa golvet, sa rolig var den. Men kanske bara i var smak vem vet!
 
Den andra filmen var perfekt for Halloween: the Orphan. Valdigt laskig skrackfilm som handlar om en familj som adopterar ett barn efter att mamma fodde ett barn dodfott. Sa grymt laskig att jag trodde jag skulle do! Men definitivt sevard!!
 
Sag aven "The Woman in Black med Harry Potter-snubben, vad han nu heter. Ocksa valdigt laskig!!
 
Missade att posta detta igar!! :)
 

Mitt alskade Kent

Nufortiden kanner jag mig helt out of the loop nar det kommer till Kents musik. Det ar lite svarare att hanga med pa vad som hander i musik-Sverige nar man bor utomlands och det inte finns tillgang till att kopa skivor pa samma satt. Darfor har jag knappt lyssnat pa de senaste skivorna....Jag vet det finns ju Spotify men vi har fallen out with each other (vad sager man pa svenska?) sa jag har inte haft det pa bra lange. Och jag sysslar inte med illegal nerladdning.... Men idag har jag suttit och youtubat lite for att det ar sa trevligt och jag lyssnade precis pa den har vackra sangen: http://www.youtube.com/watch?v=wIEyb3RNSlI&feature=related "Hur jag fick dig att alska mig" som underbar.
 

Hur jag fick dig att älska mig

Text: J. Berg
Musik: J. Berg

Text

Kylan blev min vän
Min ursäkt för att gömma mig igen
I musiken och Ziggy blev min bror
När du fann mig satt jag hjälplös vid ett bord
Jag som nyss föll till en obegriplig jord
Du blev min räddning så obegripligt stort

Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min

Du var aldrig rädd
För dom som kallat mig “En skada redan skedd”
Du är musiken och Ziggy han förstod
Att jag som alltid varit stum behövde ord
Jag som tvekat, jag som aldrig vågat tro
Att jag har nånting så obegripligt stort

Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min

Ett under att du ser mig
Att du fortfarande ser mig
Ett under att du ser mig
Som någon som kan ge dig nånting
Som får dig att vilja vara min

Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min
Att du vill vara min


LÃs mer: http://kent.nu/latar/hur-jag-fick-dig-att-alska-mig/#ixzz2AyzUOHPO
 
 
Jag har ocksa lyssnat lite pa Vera Vinter som verkar vara en kommande artist hemma i Sverige. hittade henne av en tillfalligt pa min kusins frus sida pa Facebook da det ar hennes syster. Varlden ar liten. Fantastiskt vackert iaf, ni borde kolla in henne pa youtube.

Long time no see

Nu har det gatt sjukt lang tid sedan sist och detta tack vare att vi inte har haft Internet. Det har tagit lang tid att fa det installerat, intressant med tanke pa att det bara vara att koppla in en sladd i vaggen. :) Spanjorer!
 
Vi har nu flyttat in i var lagenhet, mycket liten och ganska dyr, men sant ar livet har i Madrid. Jag tycker det ar ganska konstigt att man tjanar typ halften sa mycket har och betalar en hyra som ar likvardig med en i en storstad i Sverige. Men vi njuter av fordelarna med att ha ett eget stalle: inga hippies, inga rumskompisar full stop! Det ar sa skont att kunna lamna disken till dagen efter om man inte kanner for det eller att kunna gora vad man vill nar man vill. :)
 
En av de negativa delarna (som ocksa ar positivit) dock ar vi har varit tvugna att kopa mobler sjalva da det inte var moblerat. Eftersom vi ar fattiga som kyrkrattor eftersom ingen av oss fatt lon pa hela sommaren (Lee sist i juni och jag i jul, tacka guden sa far vi antligen betalt denna manaden aven om det blir valdigt skralt) sa har vi inte haft rad att kopa allt annu. Vilket betyder att vi fortfarande efter 2 manader sover pa en luftmadrass (den ar bekvam dock) och vi har ingen garderob, och vi behover fler hyllor och lite annat smaplock som fler kuddar, ett nytt tacke tacke, lite kastruller etc. Men vi har ju iaf en soffa, koksbord, bokhylla, byra, nagra stolar och de flesta sakerna som man behover i koket: inklusive en vattenkokare! Det positiva med att kopa moblerna sjalva ar ju att vi far valja vad vi ska ha, sa det blir all in pa IKEA, och sa slipper vi ju ha dessa fula jakla spanska, klumpiga mobler som ar overallt annars. Urk. En annan positiv aspekt ar ju att vi verkligen har borjat boa har nu och det kanns som att vi verkligen kommer att bli kvar. Nar vi flyttade ner var jag lite tveksam, givet med det ekonomiska klimatet har, men nu kanner jag mig mer och mer saker pa att detta ar det som ar ratt. Vi ar ocksa inskrivna som residenter i landet nu osv. Life is good!
 
Nu borjar livet antligen vanda lite. Lee har fatt mycket jobb och fortsatter som "auxiliar de conversación" i Las Rozas och jag jobbar vidare for mitt foretag men i ar utan barn!! HALLELUJA!! De yngsta eleverna jag har i ar ar 18-22 sa det ar fint. Helt i min stil. Och jag undervisar nastan uteslutet "Cambridge Advanced" eller andra Advanced kurser vilket passar mig alldeles utmarkt. Sa det har aret kommer jag nog att trivas battre i Madrid, aven att jag langtar till den dagen da vi antligen ska flytta soderut till vart alskade Andalucía. Men det blir nasta sommar!
 
Nar vi precis flyttat in kom "La Familia" och halsade pa. Mamma, Svante och Bjorn sa det var ju inte riktigt hela familjen dock. De stannade en vecka och de var sa snalla mitt i vart kaos har i borjan. Vi akte till IKEA och handlade upp en hel del grejer och mamma hade med sig en hel resvaska med saker till mig fran Sverige: tavlor, sangklader, handdukar, havregryn, lampor, stavmixer, etc. Och sa tog de aven med sig min symaskin, sa mamma hittade ett fint tyg och fixade ett draperi och kuddfodral nar hon var har ocksa. FANTASTISKT! Jag har fatt manga komplimanger for det mamma! :) Tack sa mycket for allt!!
 
For ovrigt nar de var har sa hade vi en ganska lugn vecka. Lagade en hel del mat hemma, och sa gick vi ut nagra kvallar, kollade lite sevardheter som Retiro, postkontoret, Rastro etc. Mest strosade vi runt dock mellan jobben da jag och Lee hade privatlektioner under denna perioden. De fick tag pa en hel del shopping dock och vi var i tygdistriktet otaliga ganger och kollade in utbudet. Vi hann ocksa med dagens pa Sevillanskt stalle en dag dar jag for forsta gangen i mitt liv provade pa kanin. Fantastiskt gott och valdigt mattande! Jag hade en jattetrevlig vecka aven om det var lite trangt i var etta. Men nu har de iaf fatt se Madrid och vart liv har lite grann vilket ar harligt! Hoppas att nagon kommer snart igen, inte vid Pask dock for da ska vi aka till Sverige.
 
For ovrigt sa var jag och Bjorn ute och gick sista dagen de var dar och sa satte vi oss i en park och dar blev min mobil stulen. Sa just nu har jag Lee's gamla pisstelefon, blaaaaa. Jag far nog vanta tills jul innan jag har rad att kopa en ny...och sen finns det ju sa mycket att valja pa sa jag har inte bestamt mig annu. Men de lutar val at en Samsung kanske. For att toppa denna oturen sa lyckades Lee med att fa sin planbok stulen veckan efter nar vi var pa en kompis fodelsedagsfest (efter festen dock sa det var inte nan av vara kompisar!). Sa vi kanner oss otroligt lyckosamma nu pa det senaste. Nar min chef sa till mig att vi skulle skriva kontrakt pa 16h/manad nagra dagar senare var jag redo att packa mina vaskor och flytta hem! Men det har lost sig ok nu, men det ar bara att inse att man kan inte tjana stora pengar har, och det ar ju inte heller anledningen till att jag har for den delen, om man inte saljer sin sjal till djavulen. Vilket innebar jobba med nagot som jag inte gillar typ barn! :)
 
Nu ska jag runda av for jag har inte atit frukost annu. Jag ar ledig idag for det ar helgdag har (jobbar dock fredag och lordag)sa det ar ju gott. Jag har tagit tillfallet ia akt att bara ta det lugnt. Nagot jag uppskattar, tyvarr sa jobbar Lee men inte allt for sent iaf.
 
Forhoppningsvis ska det inte droja for lange innan nasta uppdatering och da forhoppningsvis med ett kortare inlagg!!
 

RSS 2.0