Trott

Det har varit en hektisk helg med besok av Katarine som gor sin praktik i Sevilla just nu. Det har varit jattekul och vi har snackat mycket jobb. Katy haller precis pa att gora sin PGC som ar den engelska motsvarigheten till lararutbildningen och hon hade massor av idéer som hon delade med sig av. Bland annat sa pratade hon om en treasure chest som man kan anvanda som uppmuntran. Bara en elev/dag blir framlottad men endast de elever som har skott sig far vara med i utlottningen. Sa nu under helgen har jag kopt en lada, massa smaprylar typ klistermarken, harspannen, suddis osv som de ska fa valja mellan. Det ska bli kul och se om detta experimentet funkar eller ej. :)

Nagra timmar for mig sjalv...

..hade jag faktiskt idag da jag slutade 16.30 och Lee inte har kommit hem annu. Jag har verkligen spenderat all tid pa mig sjalv (SARKASM)! Forst akte jag direkt till affaren och handlade efter jobbet, sen gick jag hem. Diskade upp disken, vek tvatten och slangde in en ny maskin, baddade rent i sangen, lagade mat (star i ugnen nu), tranade 45 min, duschade och nu ska jag lasa klart min bok tankte jag. Herregud vad effektiv jag har varit idag alltsa! Jag kanner mig grymt imponerad av mig sjalv.

En kompis till mig foreslog att vi skulle borja med 60 days insanity work out (hon har borjat redan) sa det var det jag testade idag. Det var sjukt jobbigt alltsa. Ska testa i nagra dagar men annars blir det snart gymkort anda sa det blir mer variation. Pepp ar jag iaf!! :)

Nu ska jag bara chilla och kanske kanske tar jag ett litet glas rott ocksa!

Bortskamd

Jag maste saga att jag kanner mig sjukt bortskamd med en sa snall man som Lee. Exempelvis sa lagar han nu middag till mig och jag far liggas i soffan och slappa och igar stadade han hela lagenheten. Den typen av man vaxer inte pa trad sa jag kanner mig valdigt lyckligt lottad. :)

Ikvall har vi varit och kollat pa ett gym som ligger precis i narheten men sana roliga utgifter far vanta tills loningen kommer. Smidigt har dar man maste betala 3 manader direkt och de inte gor mandsvis. Sa det maste ju vara bra nar man bestamt sig. Men det verkade ok: gym och klasser och pool (kostar 4 euro/gang) och allt detta for en smarre summa av 68 euro/manad. Billigt?! Knappast! Spanien har verkligen blivit sjukt dyrt pa senaste tiden. Nar det galler ett gym far man dock tanka pa bekvamligheten ocksa... Ar det inte nara sa ar det lattare att hitta pa ursakter...

Nu ska jag dricka en kopp te och se framemot helgen da jag antligen blir klar pa min akademi. SA SKONT! From nasta vecka blir det bara ett heltidsjobb och sa behaller jag tre privatlektioner men det ar helt ok. :)

See you!!

Ett nyarslofte i kras

Bekannelse!
 
Den har helgen har jag faktiskt brutit ett av mina nyarsloften: att ha en vit manad. Jag firade att jag fick jobbet haromdagen och sa tyckte jag att nar jag val brutit det sa fick det vara. Men 18 dagar blev det iaf. Battre an inget. :) Det har funnits nagr fordelar med denna nykterheten tex ingen bakfylla och mindre antal langa sovmorgonar pa helgen och farre sena natter. Men man kan ju dricka med lite mer matta sa behover det ju inte vara sa farligt anda. :)
 
Jag jobbar hart pa andra saker dock tex har jag gatt ner 2 kg sa nu ar jag 61kg istallet. Jag har ocksa atit mycket nyttigare och mycket farre kolhydrater och darmed farre potatisar som ar min varsta bov. Jag har redan borjat langta lite efter farsk potatisen... Mmmmm
 
Planerna for hemflytt gar ocksa framat men det blir grejande med det nar vi kommer hem vid pask. :) Jag langtar faktiskt lite grann redan!
 

Promenad

Nu har vi varit ute i 2,5 h pa promenad det blev dock ett stop for fika och lite fonstershopping. Men ca 450 kalorier branda och 6.24 km sa det var inte sa illa.

Nu ska vi gora en hel kyckling i ugnen med vitlok och citronmarinad, och till det ska vi ata kokta morotter, broccoli, rostade potatisar och kall currysas. Mmmmm


slappar-sondag

Igar var vi pa fest och kom hem sadar harligt sent runt 3.30 och da gick vi direkt fran forfesten och hem och hangde inte med ut pa nattclub. Tacka guden for det. Men det var en trevlig fest med en massa blandat folk och jag snackade massa spanska hela kvallen. Roligt!

Idag sov vi alldeles for lange: till 12.30. Kommer sakert vara svart att sova imorgon och jag aker till jobbet 7 och kommer hem runt 21.30 imorgon. Sa det slinker nog ner en coca-cola eller tva....jag onskar verkligen att jag drack kaffe istallet. :)

Nu under eftermiddagen har jag suttit och gjort overlamningen till den nya lararen som ska ta over mitt jobb pa ELC och sa har jag suttit med nagra omdommen till den nya klassen. Skont att ha det gjort.

Och nu ska vi strax ivag och kolla pa nagra gym for sa smaningom med detta nya jobbet ska det val bli mojligt for mig att hinna med gymmet ocksa. Det ser jag verkligen fram emot for jag kanner mig verkligen svag nufortiden. Tex sa kan jag inte alltid oppna saker sjalv langre och forr brukade folk fraga mig... sa svag i handerna och armarna. Och jag far latt ont i ryggen nar jag slapar runt pa alla mina bocker hela dagen sa det ar vikitgt att jag kommer igang med traningen igen sa att jag inte sliter ut mig. Sen mar jag ju himla bra av det ocksa, jag blir ju mycket piggare och sadar och det ar ju bara positivt.

Det kanske far bli en fika ocksa. Later inte fel sahar en sondageftermiddag.

 
ps. Vi vantar fortfarande pa vara nycklar och min Ipod. Hoppas de kommer imorgon. Jag tror inte jag pallar 3 h pendling/dag lange till utan att ha lite musik!
 

Nytt jobb!

Igar fick jag bekraftat att jag har fatt en heltid pa den skandinaviska skolan tills juni. Sa jakla skont! Pa tiden att jag ocksa far ett hyfsat jobb. :) Det ska bli skont att fa jobba med fasta arbetstider och pa ett stalle endast och inte behova lagga upp till 6 h/dag pa pendling. Det tar dock 1,5h/hall sa ca 3 timmar om dagen blir det. Men det ar helt ok alltsa!

Jar ar sa trott efter denna veckan for jag har jobbat sa langa dagar. Akt hemifran 7 och kommit hem mellan 19.30-21.30 varje dag. Igar dackade jag i soffan och orkade inte med nanting. Men det blir bara en vecka till som denna och sedan blir det heltid pa den svenska skolan. Det ska bli sa gott att komma igang pa riktigt!

Idag ska vi bara ta det lugnt. Imorgon hade vi tankt att aka till Segovia over dagen men jag har haft en sa hektisk vecka att jag tror vi stannar hemma istallet. Jag maste sitta ner och skriva omdomen for mina elever pa akademin ocksa. Jippi! :(

Ikvall ska vi ivag pa fest ocksa. Det ska bli kul for det var lange sedan sist.

Men nu ska jag ta tag i disken for vi inte har gjort nan under hela veckan! Det ser forjavligt ut!

Ha en go kvall!!

Jobb, jobb, jobb

Vikar resten av denna veckan och antagligen hela nasta vecka. Gott! Kanske, kanske leder detta till nytt jobb! Aterkommer om detta imorgon nar jag vet mera! EXCITED!! :)

Nu ska jag ga och lagga mig: akte till jobbet kl 7 idag och kom hem 20.30. Ganska dod. Imorgon aker jag ocksa 7 och sa slutar jag 18.45. Sa det blir lite tidigare iaf. Gott! :)

Klantarslen!

Vad glommer man nar man ska hem? Forst fick vi ett samtal om att min Ipod var kvar i deras docking station. Skit nar man ska flyga 2,5-3 h. Nar vi senare gar ur bilen och Lees pappa har akt hem sa inser Lee att han har glomt sina nycklar med ALLA nycklar pa: hem, jobbet, hem till hans foraldrar etc. Klant! Sa nu blir det lite pusslande med bara en nyckelknippa tills de har skicka hit dem. Det ar ju tur att dorren laser sig automatiskt nar man gar ut sa man iaf inte behover lasa da iaf. :)

Hushallssysslornas dag

Idag har vi storhandlat och da menar jag storhandlat. Vi har bestamt oss for att bli lite nyttigare och gora typ som en blandning mellan Lchf och GI ett tag sa det blev mycket myttigheter. Nar vi kom tillbaka gjorde jag hummus som ar sa gott! Mmm och den tankte jag lagga pa mackan sen. Sen stadade jag upp allt och packade och grejade.

Efter det blev det en runda till Corte inglés for att kopa farskmalen notfars till kvallsmatssoppan och sa lite fullkornsmjol och honung. Nar vi kom tillbaka borjade jag baka brod och koka soppa samtidigt och nu ska det vara klart om 5 min. Gott!

Sa nu sitter jag bara och chillar for jag ar helt trott i kroppen efter att ha hallt igang hela dagen och efter att ha slapat hem tva tunga kassar med mat och gront.

Imorgon ska vi gora teriyakilax med sesamfron och broccoli vid sidan om. Det ska bli riktigt gott! Och eftersom jag har grejat hela dagen idag sa ska Lee laga middagen imorgon. Gott for mig! :)


Oflyt igar

Tja!
 
Igar flog vi hem till Spanien igen och vi hade en riktig skitdag alltsa. Forst av allt sa kom vi dit alldeles for tidigt for Lees pappa som skulle kora oss var tvungen att gora nagot annat efterat sa han var lite stressad. Sa vi kom till flygplatsen runt 1500 och incheckningen borjade inte forran kl 16.50. Vi upptacker ocksa att vart flyg gar vid 18.50 och inte 18.20 som vi trott! Kul jul! Sa vi kopte lite fika och satt gjorde mest ingenting. Vi tog ocksa tillfallet i akt att packa om vara vaskor lite grann.
 
Gick till incheckningen och vi hade 2 kilo overvikt sa vi var tvugna att ga ur kon och stuva om allt. Som tur var sa behovde vi ju varken betala extra eller koa igen for personen vid disken var snall nog att lata oss ga fore nar vi kom tillbaka annars hade vi nog fatt vanta ytterligare 45 min i kon. Efter detta traskar vi vidare till sakerhetkontrollen. I Manchester har de den mest osmidiga kontrollen for vi man far sin lada nar man kommer fram till bandet sa man maste dra av sig balte och klocka och plocka ut datorn osv medans personalen star och vantar pa en. Otroligt stressande tycker jag. I Madrid ar det battre for har far man ladan innan och man star och grejar med allt innan man staller sig i kon vilket ar en mycket lugnare process + att det gar mycket snabbare. Anyway, nar jag gatt igenom sa piper det och jag blev muddrade (blev det pa vagen ut ocksa och de kunde inte hitta vad det var for nagot) men denna gangen var det tydligen skorna. Lees bagage blev genomsokt for han hade med sig e-liquid som ar en vatska med nikotin i som man anvander i fejk-cigg for att sluta roka. Sen var vi antligen igenom dar.
 
Sen satt vi och vantade ett tag och borjade koa till gaten. Framme vid boarding pass kontrollen sa fick jag ga ur kon och packa ner min handvaska (den ar seriost typ 15x15 cm) Ryanair borde verkligen skaffa sig ett liv. Nar vi val antligen satt oss pa flyget (langst bak) sa ropar de ut ett namn i hogtalarna. Jag reagerar inte eftersom jag vet att det inte ar nagot problem med mitt bagage men visst sager dem val: "Backhouse?" Sa jag far ga och prata med en flygvardinna som sager att jag har ett suspekt foremal i mitt incheckade bagage och jag fattar ingenting. Far ga langst fram i planet for att oppna det och visa innehallet och da sager de till mig att det ar nagot som vibrerar. Aha, Lees eltandborste har startat pa nagot satt. Jag kan dock inte hitta den men jag maste kommit at den for helt plotsligt stannar den och det ar ok igen. En person i personalen sa valdigt hogt att den vibrerar dock och alla manniskor pa forsta raden borjade kolla pa varann och skratta och anta att jag hade en dildo i mitt bagage! Pinsamt varre! Sen fick jag antligen ga tillbaka genom hela gangen med alla mannsikor som stirrade pa mig och vi avgick forsent pga min eltandborste. Sa ett tips till er alla, ta ur batterierna om ni har en batterdriven borste! :) Vad som gjorde det annu mer pinsamt var att jag stotte pa en mina nya kollegor och hans fru dar pa planet! :(
 
Nar vi antligen kommit fram (i tid faktiskt oavsett forsening vid start) sa har inte personalen utanfor fixat iordning allt i tid. Sa vi star och vantar och vantar och personalen sager att det vara ska ta ett par minuter men sjalvklart sa tar det 35 min. Inte harligt i ett fullt plan, med vinterklader pa sig och ingen ac. Till slut fick vi ga av och oppnade de sjalvklart inte bakdorren. Just our luck!
 
Nar vi antligen blivit klara med allt detta sa funkar inte vart kort i maskinen for att kopa nytt tunnelbanekort och det har blivit sa sent att vi kan taget utan maste ta metron som tar sa mycket langre tid. Efter mycket om och men sa har vi lyckats att ta oss hem med 55 kg bagage genom 3 olika metrostationer och nar kl var typ 1 sa var vi hemma i var lagenhet. Nar vi var tillbaka sa var vi saklart jattehungriga och vi hade typ ingenting hemma. Men jag hade tagit med mig tva gammon steaks (typ kassler fast mycket storre skivor) och vi hade lite potatis hemma sa vi lyckats med att fa ihop en maltid sadar kl 2. Nyttigt varre!! :)
 
Sa gaardagen var en helvetesdag! Jag hoppas det blir en lugnare dag idag. Ska krala mig ur sangen nu och ga till Lidl och handla sen blir det nog en promenad i en av parkerna och lite uppackning, och sa maste jag nog skriva nagra omdommen ocksa. Hoppas ni andra har haft en battre helg an jag! :)
 
 
 
 
 

Angest

Snart ar vi pavag hem till Madrid igen narmare bestamt pa sondag. Jag borjar kanna lite jobbangest nu. Inte sarskilt sugen pa de forsta arbetsdagarna. Mandagen ar ok men pa tisdagen ska jag pa utbildning med den nya skolan sa jag maste aka hemifran kl 7 pa morgonen sen har jag lektioner hela dagen/kvallen tills 21.15. Ska man gora det sa ska man gora det ordentligt dock!! :)
 
Hur har er forsta arbetsvecka varit?
 
 

Asa's version av Gallo Pinto

Igar testade jag att gora gallo pinto som ar en ratt som man ater i Costa Rica bade som frukost, lunch och middag. Jag hittade nagra recept och gjorde min egen version av det sa jag tankte jag skulle dela med mig:
 
4 portioner ris (kokt och avsvalnat)
1 burk kidney bonor
1 gron paprika
1/2 rod paprika
1 gul lok
2 vitloksklyftor
farsk koriander efter smak
salt och peppar
chilipeppar/cayennepeppar
paprikapulver
 
Hacka allt och stek lok, vitlok, paprika tillsammans i en stor stekpanna. Tillsatt kryddorna och slang i riset och bonorna och krydda mer om det behovs. Servera riset till nagon typ av kyckling. Grymt gott och ganska nyttigt!
 
Bild lanad fran: http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=gallo+pinto&ctid=CT3072253&SearchSource=15&PageSource=HomePage&SSPV=EB_SSPV&start=0&pos=6
 
 
Har ar gallon med svarta bonor som det ar vanligtvis men jag gjorde den med kidney bonor for jag foredrar smaken av dem.

En vit manad

Eftersom jag inte haft nagon sno varken i Spanien (om man inte raknar med i bergen) eller har i England sa tankte jag att det skulle vara passande med en egen vit manad! :) Haha

Nejda, idén ar att januari ska vara helt vit for den julen har varit lite val festlig for min smak. Ska aven forsoka dra ner pa coca-cola drickandet.. Inte sa nyttigt for tanderna. Lyckligtvis fick jag iaf en eltandborste i julklapp (det var nog arets basta julklapp!) sa nu ska de ocksa vara i god form snart.

Har precis kommit tillbaka fran en promenad med Lee. Vi ar helt taggade pa att bli nyttigare nu alltsa. Vi fick ocksa "The Hairy Bikers" kokbok i julklapp som typ ar en blandning av GI och LCHF, sa det ska bli intressant att testa. Maten sag fantastisk ut och det vara massa grejer som jag gillade i den iaf. Vi far hoppas att jag kan overtyga Lee ocksa! :)


Arets nyarsloften

Jag brukar vanligtvis aldrig ha nagra men sa tankte jag haromdagen att jag skulle skriva ner nagra som kanns viktiga och mojliga att genomfora. Sa har kommer listan pa engelska dock:


• Lose 3-5 kg
• Eat healthier
• Drink less
• Find a flat
• Find a good job
• Move to Sweden

Dessa saker kommer nog dock inte genomforas i den ordningen men nan gang under aret iaf!

Vi borjar med en halvnyttig middag ikvall: Southern fried chicken (panerad chilimarinerad kyckling) med gallo pinto (en costarikansk ratt med ris, lok, vitlok, kidneybonor, paprika etc) och en vitlok- och parmesanostsas. Och allt ar ju sjalvklart made from scratch. Det dar med halvfabrikat forstar jag mig inte pa!

Detta ar en bild fran sommaren 2012, 2013 ska kroppen vara lite mer valsvarvad! :)




November- December 2012

I november var det mest jobb pa g. Aven att jag inte har sa manga timmar sa tar det mycket tid att pendla och vissa dagar sa pendlar jag sa mycket som 6 h. Hemskt mycket men det ar sa det ar nar man bor i 6 miljoner-stad. Sa november var mycket jobb, mycket pendlande och manga strejker. For varje manad har klimatet blivit samre i Spanien och kanske framforallt i Madrid eftersom det ar huvudstaden och det ar dar parlamentet ligger etc.
 
Den 14 november sa holls de generell strejk och miljontals manniskor deltog over hela Spanien. Strejken genomfordes utan nagot storre vald men oturligt nog fanns det ca 30 personer som ville forstora for alla och de tande eld pa saker, kastade gatstenar pa polisen etc. Trakigt. Det varsta med de generella strejkerna ar att vi som maste jobba (jag fick inte tillatelse att ga pa strejk) paverkas jattemycket. Jag var tvungen att stalla in ett par lektioner och sa var jag tvungen att ga till jobbet istallet for ta metron tex. Jag tycker dock att denna strejken var battre an den forsta som var den 29 mars. I borjan av november sa paborjades ocksa protester utanfor var bank och vi har darfor inte kunnat ga till vart vanliga bankkontor sedan dess. Sa smidigt!
 
Julen har spenderats i England och den har varit riktigt bra. God mat, trevligt sallskap osv. Och en mycket trevlig nyarsfest med Katharine som jag inte sett pa sa lange. Jag glomde dock kameran hemma i Madrid sa inga bilder har blivit tagna under denna tiden...trakigt. Fick en bild med mobilen igar dock. Pa nyarsafton sa rakade jag benen och halkade i badkaret vilket resluterade i detta:
 
 
Mysigt eller inte. Laxan lard!
 
I november fick vi hem var ugn och de sista moblerna till lageneheten ocksa. Sa nu ar allt iordning i den men kanske inte sa lange till. Efter allt som hant pa senaste tiden sa har vi bestamt oss for att lamna Spanien och prova lyckan i Sverige istallet. Sa runt juni-juli kommer vi att flytta norrover och forhoppningsvis kommer jag att hitta nat bra jobb. Jag kanner mig positiv dock. Ska bli skont att komma hem till ett land dar det finns jamlika arbetsvillkor och trygghet pa ett helt annat satt an i Spanien. Sa nu ska Lee lara sig svenska ordentligt och han har redan kommit langt faktiskt. Det kommer han att klara utan problem. 2013 kommer att bli ett gott ar tror jag!
 
 

September- Oktober 2012

I mitten av augusti akte vi till Lees familj i England men vi gjorde inte sa mycket. Mest fest och grillkvallar. Vi akte pa en hemsk campingutflykt: aldrig igen! Och sa firade vi Lees fodelsedag med en stor fest! Tog dock inga bilder...kommer inte ihag varfor.
 
Vi hade en hektisk period nar vi kom tillbaka till Spanien. Vi flyttade in och var tvungna att organisera allt, fixa med det ena och det andra. En och en halv dag senare kom mamma, Svante och Bjorn for att halsa pa i en vecka. De bodde over i var etta och det var trangt men mycket roligt. Vi turistade, kollade in parker, at got, drack gott och promerade mycket. Jag lyckades ocksa att bli av med min telefon. Och det var sjukt varmt: snittade nog 35 grader varje dag!!
 
Vi borjade sakta men sakert att jobba igen och jag fortsatte att vara sur pa mitt arbete eftersom de om ens mojligt gav mig annu mindre timmar an forra terminen. Sa nu har jag goa 32 h/manad... inte per vecka. Man ska inte bo i Spanien under finanskrisen om man inte har ett jattebra jobb. Jag har antligen fatt tag pa fler privatlektioner och har numera 5 elever vid sidan om vilket ar schysst!
 
 
 
Fika pa Dunkin Coffee (Dunkin Donuts i andra lander)
 
 
Pa vag pa promenad, har pa gatan bredvid vart hus.
 
 
I Lavapiés efter marknaden "El Rastro"
 
 
 
Storebror i Retiroparken
 
 
Det ser ut som att det ar pavag att bli host men sahar sag du fram tills november.
 
 
 
I oktober kom Lees mamma,syster och nagra kompisar och halsade pa eftersom Danni (hans syster) fyllde 21 och tog examen samma dag. De stannade 5 dagar och vi gjorde faktiskt inte sarskilt mycket nar de var dar. Vi jobbade mycket sa vi hade inte sa mycket tid men det ar alltid trevligt med besok! :) Det blev knappt nagra foton tagna nar de var over men har kommer ett urval fran "Museo de Jamón"
 
 
 
 
Fin sammanfattning av den har familjen!! Haha
 
 

Augusti 2012 hemma i Sverige

Den sista juli flog jag till Manchester och stannade en dag innan jag flog vidare till Kastrup och efter dar tog jag taget hem. De forsta dagarna traffade jag Camilla och lilla Naemi och efter det sa akte jag upp till Gbg for att plocka upp Michael. Han stannade i ca 1 vecka och vi hann med lite allt mojligt tex, fika, botaniska i Gbg, en dagstur till Bolmen med minigolf, kantarellplockning och middag med Louise och Therése.
 
 
 
 
Fika i Gbg med morotskaka! Mmm
 
 
Middag hos Louise
 
 
Hemma hos Bjorn.
 
 
Fisketur i Orjans nya bat som han fick i 30ars present
 
 
Hela familjen hemma for middag/kraftskiva innan det var dags for mig att aka hem.
 
 
Storebror och Maya
 
 
Och min lille plutt Ludde! Sotaste hunden i varlden!! :)

RSS 2.0