Paus

Det har varit några ganska intensiva dagar sedan vi kom hit men Lee har fått fortfarande inte fått reda på vilken skola han ska jobba på så det får dra ner tempot lite grann idag.

I onsdags så fixade jag tid med bm och specialist på den sista trimestern (som man tydligen alltid gör här, det funkar så olika i olika länder), och så köpte vi ett spanskt simkort så att folk kan få tag på oss här för officiella grejer, lägenhetssök och privatlektioner. Igår hade vi bokat in en visning i södra Madrid men vi avbokade den till slut för vi tyckte att den var alldeles för dyr och deras avgifter var helt galet dyra. Vi insåg att om vi ska gå igenom mäklare så kräver de otroligt mycket pengar på en gång då jag inte har någon inkomst ännu och Lees kommer från ett slags stipendieprogram kan man säga och vi är inte beredda att slänga fram, som i fallet igår €2400 på ett bräde. Så slutsatsen är: 1), vi ska hyra provat istället, 2), vi måste kompromissa på vad vi vill ha, 3), vi ska fortsätta jakten nästa vecka istället eftersom Lee fortfarande inte vet vart i stan han kommer jobba.

Efter att vi bestämt för att skita i den lägenheten åkte vi ut till Campo Real där jag bodde hos en kollega förra året pch kollade lite där men det är långt ut men jag gillar det ändå för det är väldigt genuint spanskt (jag tror min gamla kollega är den enda utlänningen där). Vi gick till den lokala baren La Noguera och drack en alkoholfri öl och återvände sedan hem lite avslagna och väldigt varma då det var över 40 grader igår.

Väl tillbaka fick vi en visning på en lägenhet lite väster om Tetúan som är en stadsdel som jag aldrig har varit i men den är ganska centralt iaf. Det var en nyrenoverad trea, möblerad, gratis parkering och med en terass. Själva lägenheten var helt ok, speciellt uteplatsen, men en vägg var målad blå (så spanskt med skrikiga färger), och den var möblerad på ett ganska spanskt sätt och utan möjlighet att byta ut några möbler. Vi hade kunnat leva med det men området var ganska nedgånget och det kändes inte helt säkert att gå till metron så vi bestämde oss för att tacka nej till den.

På måndag får jakten fortsätta då vi bör få veta vart Lee ska jobba innan dess. Så idag tar vi en paus och åker till Toledo över dagen och jag kan pricka av nr 6 på min lista över #12newplaces.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0