Tokförkyld

Nu är vi tillbaka från Sverige och jag är jätteförkyld. Jag har hostan från helvetet, Rudolfs röda mule och jag nyser typ 30 ggr/dag (utan att överdriva). Egentligen borde jag vara hemma från jobbet imorgon men det är så jäkla tråkigt. Jag har legat hemma i soffan hela helgen sen jag kom hem, har bara varit ute en liten runda för att storhandla igår och en liten promenad in till stan idag för att få lite frisk luft. Jag harar att vara sjuk!! Så meningslöst och sånt slöseri med min tid! 

Jag har iaf bokat flyg för att åka och hälsa på min kompis Michael i Belfast veckan efter påsk. Ska bli kul att träffas och att Lee följer med denna gången! 


Fin bild på Lee och Meja hemma hos Camilla i torsdags. 

Morot- och koriandersoppa med röda linser, nudlar och kokosmjölk

Idag blir det morot- och koriandersoppa. Gött och värmande en kall och ruskig dag som denna. 

7-8 stora morötter
1 paket koriander
1 röd chili
1 stump med kålrot som låg överbliven i kylen
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ekologisk buljongtärning (Kallö) 
8 dl vatten 

Koka allt tills det är mjukt, mixa sedan med stavmixer tills slätt.

Lägg till:

1 burk kokosmjölk
2-3 dl röda linser
Glasnudlar efter smak 

Toppa med lite färsk koriander. 

Klart! 

(Bilden är tagen innan soppan är klar). 




En lat dag

Jag vaknade vid 9 idag men bestämde mig för att sova lite till och helst plötsligt var klockan 12 när jag vaknade nästa gång. Det tog lite tid att ta oss upp och iväg till affären för att handla frukostgrejer till min nya favorit. 

Favoriten består av något slags brunt bröd som är väldigt likt polarbröd hemma i Sverige. På med en skiva cheddar eller emmental, en halv skivad avokado, färsk basilika, lite ruccola och ytterligare en skiva ost. In i ugnen tills osten har smällt och det är klart! Så gott! 

Jag är helt kär i avokado nuförtiden och det bästa är att Lee har också fastnat för det. Lee har verkligen konverterat sin livsstil och han äter min vegetariska/veganska mat utan problem och det är sällan han ens köper skinka eller liknande längre. Han äter fortfarande kött när vi går ut men det är ju inte så ofta. Han är också pepp på att gå på gymmet och äta nyttigt generellt och det är så kul tycker jag. 

Här i England så finns det så himla mycket dåligt inflytande för folk är så onyttiga här. Jag känner massa människor som alltid tar bilen oavsett om de bara ska 200 m bort, som aldrig går på en promenad eller utför någon träning överhuvudtaget och som äter chips och vitt bröd varje lunch. På jobbet är folk helt chockade när de ser min hemlagade mat varje dag och eftersom jag cyklar till jobbet varje dag och tränar på gymmet nån dag i veckan.  Jag är chockad över att man kan äta så dåligt och vara så onyttig! 

Nu ska vi snart iväg till gymmet. Får väl se vad det blir idag... Har en sån sjuk träningsvärk efter gårdagens yoga som var så tuff. Uff!



Bild på mig och Lee igårkväll. 

Snart Sverige!


Om en vecka åker vi till Sverige för att fira mammas födelsedag och för att träffa familjen och jag är så peppad. Vi ska äta på mina favoritrestauranger Dubbel dubbel och Bambu och en "kebabpizza" (utan kebab) kommer nog att slinka ner under veckan som går. Jag ser också fram emot mammas goda mat! 

Ska dessutom passa på att åka ut till Bergsjön och gå på en av de små invandrarbutikerna som säljer sydamerikanska produkter så att jag kan köpa venezuelanskt majsmjöl som används till arepas. Utöver detta blir det också ett besök hos Camilla och hennes lilla Meja, middag med vänner och så ska jag plocka upp en tavla som jag har köpt men den får jag nog inte med mig i bagaget så den får väl vila hemma hos mamma ett tag. 😊

Jag började mitt nya extrajobb igår. Jobbet är att undervisa svenska till en CEO på ett svenskt företag baserat här Manchester. Första lektionen gick toppen och det var riktigt roligt! Företaget ligger ca 7km från vår lägenhet så det blev mycket cyklande igår med 12km fram och tillbaka till dagtidsjobbet. Efteråt kom Lee och hämtade mig iaf så det räckte med 19km på en dag. Det tog ca 35 mins att cykla men det skulle ha tagit ca 1h med kollektivtrafiken och säkert ännu längre med bil pga rusningstrafiken så cykeln är ett ganska bra val- både för mig och för miljön. 

Mitt vad går bra! Idag 6/2 har jag redan gjort 37/100 pass och snart ska jag iväg på yoga! 


Veckan rundades av med ett gott glas Malbec igår! Mm! 




RSS 2.0