Sol, sol, sol!

Jag har idag last otaliga statusuppdateringar pa fb om det fina vadret. Jag hoppas att det haller i sig tills pa onsdag nasta vecka nar jag kommer hem! Runt 25 grader later fantastiskt och kanske, kanske kommer jag till och med att kunna bada i sjon i ar. Sa harligt! Idag ar det antligen lite svalare har, en liten liten flakt och ca 30 grader i skuggan. Skont med lite svalare vader iaf.
 
Fick precis ett mejl fran en kvinna som vill att jag ska trana intervju med henne ikvall. Det kanns som att det har blivit min nya grej, alla manniskor vill trana sin vokabular for intervju-situationer och ocksa vara medvetna om vilken typ av fragor som kan komma. Detta ar nog den 5:e eller 6:e intervjutranings lektionen som jag ska ha nu under ca 2 manaders tid. Jag antar att jag gjorde det bra med Manuel iaf for denna tjejen hade blivit rekomenderad att hora av sig till mig. Antligen borjar jag fa lite kontakter i stan! :)
 
Idag sa pratade jag aven med hyresvarden i vart hus for han behover fylla i ett papper for att jag ska kunna fa tillgang till "gratis" sjukvard etc. Och nar jag var dar sa erbjod han oss en lagenhet i samma hus, for 600 och vi betalar 550 nu. Bara en etta visserligen men det ar anda lite intressant for det hade varit skont att bo sjalva igen. Vi ska kolla pa den imorgon men vi far se hur det blir..vi ska ju hem och sadar nu sa det skulle ju komplicera saker lite grann men nar vi ar tillbaka sa skulle det kanske vara en mojlighet att kolla pa nagot annat om det finns till hyfsat pris och har i huset dessutom. Smidigt liksom!
 
Nehe, nu ska jag hjalpa Lee att gora kottfarspaj och sen ska jag forbereda lite for min lektion. Ha det bast darhemma och njut av varmen nu nar den antligen ar dar!!

Uttrakad..

Det ar konstigt att man aldrig kan vara nojd alltsa... forra veckan sa jobbade jag ganska mycket 4 h pa akademin och privatlektioner nastan varje och det ar typ vad jag klarar av med 40 graders varme. Sa i fredags forra veckan sa jobbade jag forst 10-14 pa akademin och sedan 16-19 med en elev (med killen som mejlade mig forra veckan som hade rekomenderats att kontakta mig!) och jag kande mig dod. Jag vet att 7 h ar en piss i havet det ar ju inte mycket jobb men med pendlingstid sa var jag utanfor huset i stort sett mellan 9-19.30: segt. Varmen ovanpa detta och somnlosa natter da det ar for varmt jamt. ACn ar sonder i var lagenhet och med vara miljovanliga hippi-roomies sa kanns det ju inte som att ACn ar nagot som de kommer att atgarda direkt. Sa just nu har vi en golvflakt med det ar fortfarande for varmt. Jag hoppas att det ar svalare nar mamma, Svante och Bjorn kommer hit i september annars kommer de nog att do!
 
Sa nu denna veckan har jag inget jobb med min akademi, bara tre lektioner med en av mina flatmates och igar hade jag ytterligare en lektion med Manuel, killen fran forra veckan, och kanske kommer jag att ha tva till med en annan kille: sammanlagt 8h for hela veckan. Sa nu dor jag trsitess-doden istallet. Och Lee jobbar man-lor denna veckan, visserligen bara 10-13 men det ar samma sak for honom med pendlingen, kanske varre. Sa nu ar jag hemma och har trakigt, borde dra ut och ga eller springa men jag hittar ingen inspiration i den har varmen. Jag langtar efter att fa komma hem till Sverige nu och fa njuta av sakerna som man inte kan njuta av i stan. Bada i sjon (om vadret ar hyfsat), plocka svamp, ga langpromenader med Ludde, fiska (om brorsan tillater mig att prova hans nya bat), traffa alla vanner och min familj. ATA GOD SVENSK MAT! Jag ska ata rakmackor forsta kvallen nar jag kommer hem (har redan bestallt det av mamma) och sen ska jag grilla (vi har ingen stor balkong har sa vi kan inte grilla :(), svampmackor forhoppningsvis, kottfarssas, rokt skinka, sondagsstek... listan ar oandlig. Hoppas stenhart pa en kraftskiva ocksa!! Harligt!
 
Fick aven meddelande av min nordirlandske kompis Michael och han ska komma och halsa pa 9-16 sa jag kommer att vara busy. Sa Camilla och Therése, nar ska vi ses? Kommer ni hem nanting eller? Jag kommer nog att aka upp till Gbg redan 16 och stanna tills den 21 nar jag aker. Kanske tidigare...far se lite vad Michael kanner for...
 
Kanns gott att jag ska vara hemma i tre veckor iaf. Har ju inte varit hemma sen i januari sa jag kanner lite abstinens nu. Dett ar nog det langsta tiden som jag har varit utomlands utan att komma hem nanting for de andra gangerna sa har det alltid varit nagot som jag behovt komma hem och gora med skola, jobb eller annat...Och annu sa har inte jag haft nagot besok fran Sverige, snart kommer ju mamma, Svante och Bjorn men ni andra ocksa valkomna.
 
 
Go drink i hettan, detta pa ett vara nya favoritstallen: el Jardín Secreto. Dit kan bara ga nar det ar loningshelg dock...sa dyrt ar det!! Haha

Jobb, jobb och mer jobba!! :)

Jag borde verkligen uppdatera den har bloggen oftare men jag kanner aldrig ork eller intresse...det ar ju sallan man ar pa datorn nufortiden. Hade ju varit fint om blogg.se kunde fixa en bloggapp till androider ocksa och inte bara till iphone. Trakig dikriminerning.


Jag jobbar nu sista veckan pa mitt vanliga jobb och har denna veckan 4 h/dag sa det ar ganska gott. Det ar mycket variation ocksa och sen ar lektioner bara en timme styck. Sa denna veckan borjar jag med en klass med 12-14 aringar som laser en kurs som intermediate-level, andra lektionen ar en grupp universitetselever som pluggar advanced, sen har jag tva elever (6 ar och 9 ar) som jag spelar spel med under en timme och sen har jag First (Cambridge FCE) klass med nagra universitetselever den sista timmen. Riktigt roligt faktiskt. Men jag har fortfarande inte vant mig vid att ga up kl 8.30 pa morgonen. Jag sover sa uruselt i den har staden: varmen och oljud fran staden) sa jag ar aldrig utsovd vid den tiden. Sa nu ser jag framemot helgen da jag kan sova sa lange som jag vill.



Vi far se om det blir nagra privatlektioner nasta vecka. Har ett par stycken pa G iaf. Idag fick jag dessutom ett mejl fran nagon okand som hade blivit rekommenderad att ta privatlektioner av mig av sin kollega. Sa det ar ju roligt ocksa, att fa lite cred for en gangs skull. Verkar aven som att jag kommer att ha nagra elever i september om det rullar pa som det ska. Hade ju varit skont att ha lite extra lektioner utover mina vanliga. Det har varit sa kul att jobba nu de senaste veckorna for jag kanner mer och mer att jag knappt behover planera och att det ar sa latt att bara sta dar och gora min grej liksom. Det ar jakligt kul att undervisa!! :) Man kanske ar en ganska bra larare anda alltsa (aven att man tvivlar ibland)!



Random bild pa mig, Katherine och hennes kompis Sarah som var och halsade pa for ett par veckor sedan (under pride-feestivalen som ni kan se pa vara solfjadrar).



Harlig helg!

Tja!

Igar hade vi en skitkul kvall! Vi skulle mota upp med Katherine och hennes kompis Sarah i retiroparken. Gick dit och satt och chillade lite, kopte glass och kollade pa "Pride-festivalen". Sag sjukt manga roliga manniskor, vilka klader alltsa! Galna manniskor! Vi bestamde darefter for att ga til en bar som heter "Estocolmo"i Malasana, och som ska vara en svensk bar. Jag hade jattehoga forvantningar men det enda svenska dar var en svensk flagga i taket och varning for alg skyltar pa ytterdorren. De salde ocksa "svensk" korv med brod men i menyn stod det att de var danska...farstar inte hur det gick ihop. Ingen i personalen var svensk, dock priserna: 5,50 euro for en liten ol och 33 cl flaska. Det ar dyrt har!

Anyway, efter sa gick vi till en tapas-bar och kakade lite och det var helt ok. Efter det gick vi till en helt fantastisk bar pa en liten snedgata fran Plaza de Espana, och den var sa mysig. Jattefint dekorerat och massa levande ljus etc. De andra tog kaffedrinkar och jag tog en "Strawberry Daquiri" som var sjukt god och jattestor! Dit kommer vi att ga fler ganger. Efter detta gick vi till Plaza de Espana och kopte ol och sangria och stod och drack pa gatan (botellon) med tusentals manniskor da en stor del av pride festen holl till dar. Sjukt trevligt! Och efter det sa gick vi tillbaka till Malasana och gick pa en nattklubb dar de spelade massa 60-tals musik.

Skitkul kvall, dock segt att komma hem narmare 4.30 pa morgonen! Och i fredags var vi ocksa ute sent och kom da hem 5.30-6 pa morgonen. Det kanns nasta som att vi bor i Sevilla nar man ar ute och festar pa detta sattet!! Gott! Livet ar ganska bra anda!

Imorgon borjar jag med sommarkurser pa jobbet. Tva timmar/dag pa kontoret. Battre an inget! Sen den 3o juli aker jag till England tva dagar och sen flyger jag till Kastrup den 1 augusti och stannar tills den 21. Ska bli sa kul! Jag har sett att folk redan borjat hitta kantareller ocksa, jag ska plocka som bara den nar jag ar hemma och torka dem sa jag kan ta med dem hit. De saljer torkade kantareller pa Cortes inglés har men det kostar typ 7 euro for 100 gram. Lite dyrt for en smallaning som jag! Det ska bli sa kul att komma hem och traffa alla ocksa: jag kan inte fatta att jag har bott har i 6 mander redan och inte varit hemma en enda gang. Otroligt!

Anyway, min franska rumskompis och jag skulle ga pa promenad nu ikvall men och hon sa att hon orkade det nu, sa vi ska ga ut och ta en ol istallet! Ha det bast darhemma!!


RSS 2.0