När en tycker synd om sig själv...

Idag vaknade och kände mig riktigt risig men jag tog mig till jobbet och lyckades ta mig igenom hela dagen. När jag kom hem somnade jag dock på soffan och nu är jag redan i sängen. Jag hoppas att jag kommer att vara bättre imorgon för då är det meningen att mamma och Svante ska komma hit om inte Lufthansa strejkar fortfarande då (de har strejkat hela veckan). Hade ju varit gött att vara pigg och glad när de kommer också och inte nere och hängig. 

Igår var jag ute i Manchester och träffade några svenska tjejer. Det var verkligen jättetrevligt och jag tänkte bjuda hem dem till mig på middag nån helg snart. Det är kul att lära känna lite folk själv här och inte vara beroende av Lee för att träffa folk! 

Nu dags för ytterligare en stor kopp te, mer flue capsules och halstabletter. 


Saker som stör

Jag är ju en flitig användare av sociala medier och människors stavning för att inte tala om förkärlek till särskrivningar kan ibland göra mig smått galen. Jag vet egentligen inte varför det stör mig så mycket men på nåt vis så känns det som att folk inte tycker att stavning och språkbruk är så viktigt längre vilket jag tycker är väldigt ledsamt. Jag vet att jag inte skriver perfekt hela tiden men de saker som stör mig mest kan jag hantera utan problem. 

1) Juh. Jag hör ju också att det låter som ett h på slutet men det ska ju inte skrivas ut. 

2) Ja. Ja kan användas om du vill godkänna något men om du pratar om dig själv som jag så bör g finnas med på slutet. Detta ser ju inte bara fult ut, utan det kan också påverka förståelsen. Tex "Ja, ja gjorde det". Hmm...

3) Väll. Enligt regeln så bör väl detta stavas som väll med tanke på hur det uttalas men än så länge gör det inte det. Kanske i framtiden och fram tills får jag väl plågas. 

Det var dagens observation kanske blir det fler framöver. 

/språknörd 


Världens träningsvärk!

Igår testade jag mitt första pass på nya gymmet. Jag bestämde mig för att mjukstarta med lite yoga men detta passet var mycket tuffare än något yogapass som jag prövat hemma i Sverige! Jag har riktigt rejäl träningsvärk idag men det är skönt ändå så nästa lördag blir det ett nytt pass. Imorgon ska jag testa pilates. Jag har nog aldrig testat det, inte vad jag kan komma ihåg iaf så det ska bli spännande. 

Nu är det dags för ett bad, kan behövas i detta ruskiga vädret. 

Supergod lasagne

Idag gjorde jag vegetarisk lasagne och den var den godaste jag ätit i mitt liv! Jag gjorde den i fyra olika steg därav det lite konstiga receptet. 

Lasagne 

Tomatsås: 
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
1 burk körsbärstomater
1/2 passerade tomater
1 grönsaksbuljong 
1 dl vatten
1 tsk socker
Oregano 
Salt och peppar
Skär allt i småbitar och stek i olivolja tills såsen är tjock. 

100 g Champinjoner 
3 msk grön pesto
2 vitlöksklyftor 
Skär champinjonerna i skivor och stek med vitlöken i olivolja. När all vätska kokat ut, tillsätt peston.

Fyllning: 
1 stor morot
1/2 zucchini
300 g soyafärs (quorn eller liknande) 
2 gröna paprikor
1 gul paprika 
Salt och peppar 
Stek allt i olja i en stor stekpanna. Tillsätt tomatsåsen när allt är genomstekt och ha i extra passerade tomater och mer kryddor om det behövs. 

Ostsås: (allt är cirka här för jag mäter ingenting när jag gör en vanlig redning/stuvning). 
25 g smör
2msk mjöl 
2 dl mjölk
1 skvätt grädde
1 rejäl bit vällagrad cheddar 
1 liten bit parmesan 
Salt och peppar 
Smält smöret sakta och blanda sakta ner mjölet samtidigt som du vispar konstant. Det kommer snabbt att bli kladdigt och det bränns lätt så se till att ha mjölken redo. Töm på den sakta samtidigt som du fortsätter att vispa, se till att det inte blir några klumpar. Man kan tömma i mjölet genom en liten sil och därmed sikta ner det om man tycker det är svårt. Släng i en skvätt grädde om du har en hemma och tillsätt osten, salt och peppar. Låt osten smälta och smaka av när såsen är slät. 

När alla dessa saker är klara så är det dags att lägga samman allt. Lägg plattor i botten, varva med fyllning, champinjoner och ostsås. Jag lägger alltid ostsås på översta lagret pch några extra skivor ost ovanpå och idag lade jag även på strimlad färsk basilika. 

Såhär gott såg det ut:



Jag serverade den med en god sallad med mangold, krasse, rödbetor, gul paprika, gurka, tomat, balsamvinäger, salt och peppar. 



Söndagsmys

Sen i torsdags har vi haft besök här av Anna och Micke. Det har blivit shopping, middagar och en dagstur till York och imorse åkte de hem. Trevlig helg! 

Nu är det lovets sista dag och vi chillar i sängen. Möjligtvis kommer vi upp en stund för att laga en Nutella Lava Cake! Ska bara hitta ett exakt recept först.. Fick inspiration av den här videon: http://youtu.be/AqB5v1j3ZEY 



RSS 2.0