Återuppta kontakt

Nu börjar kompisarna här nere komma tillbaka efter semestern. Häromdagen träffade vi David och några av hans kompisar och idag Félix som vi lärde känna i Sevilla när vi bodde där för snart sju år sedan. Det är så kul att komma i kontakt med gamla vänner igen och återuppta kontakten.

Här i Madrid känns det aldrig som det är svårt att mötas för folk gör inte så stor grej av det till skillnad från i Sverige där man måste planera så mycket. Det är mycket lättare att vara spontan här och allt behöver inte vara så organiserat. Skönt tycker jag! Det är en av min favoritsaker med Madrid och det jag avskyr mest med Sverige.

Självklart är struktur och planering bra ibland men inte så mycket som hemma men när det gäller jobb och sånt så är det klart att det är bra. Nu när vi väntar på att få veta vart Lee ska jobba hade det ju varit skönt med lite mer framförhållning men det löser ju sig alltid iaf.


Så nöjda!

Lee står i duschen så jag passar på att blogga lite. Han blev jättenöjd med presenterna men nöjdast är vi nog ändå med rummet på hotellet! Jättestort rum, sängen måste vara nästan två meter bred, AC, pool: känns jättelyxigt!

Mina presenter. Favoriten var solbrillorna!
Rummet!
Så nöjd är Lee!!

Nu har vi precis käkat en sen men mycket god lunch och ska ta en powernap i en timme eller så innan vi drar ner till poolen.


Lee blir 27 år!

Idag är det Lees födelsedag och jag har gått all-in i år! Jag har köpt en ny jacka till honom, några t-shirts, ett par Ray Ban solglasögon och inatt ska vi bo på ett 4-stjärnigt hotell här i Madrid! Det kommer ju kanske dröja ett tag efter att bebisen kommer innan vi kan göra något själva så jag tänkte passa på. Ska bli skönt att ha en natt med ac och förhoppningsvis en riktigt härlig middag ikväll.

När han vaknar ska jag ta med honom på frukost på en bar runt hörnet också. Härligt! Det kommer nog bli en härlig dag! I år känner jag att jag har lyckats med presenterna. Nu hoppas jag bara att brillorna passar, om inte så har jag kvittot så han kan byta men de såg bra tyckte jag.


Status v 32 (31+6)

Imorgon går jag in i v 33 och nu börjar jag känna mig ganska så gravid. Det är jobbigare att gå långa sträckor, jag känner mig otymplig och lite klumpig, och jag känner av att värmen är lite jobbig. Att sova blir svårare och svårare. När jag väl sover är det ok men jag vaknar typ 5-10ggr varje natt av att han rör sig en massa, för att jag behöver gå på toa, jag har ont i ryggen, det är för varmt eller att jag inte kan hitta en bekväm ställning. Eller ännu värre för att jag har halsbränna...

Det är så otroligt skönt att jag inte behöver gå upp tidigt för att gå till jobbet men om det hade varit fallet så hade jag väl varit ok med det också. Men just nu känns det ganska lyxigt att jag har fått ett sånt långt sommarlov och att jag inte behöver jobba fram tills det är dags att föda. Eller, jobba kommer jag ju att göra men inte heltid så det är ändå en stor skillnad.

Snart ska vi gå ut på en promenad eftersom det börjar kylna av lite, iaf till strax under 30 grader. Jag försöker hålla igång iaf även att det börjar bli jobbigare. Jag och Michael håller fortfarande på med vårt vad och jag har gjort 39/70 nu, återstår att se om jag hinner nå 70 innan bf eller ej.

Gjorde en superenkel och god vegansk milkshake idag:

10 färska jordgubbar
2 dl sojamjölk med vanilj
2 stora iskuber

Mixa allt i en blender och njut!


Dagstur till Segovia

Idag har vi varit till Segovia som är en mindre stad ca 1,5h norr om Madrid med vår kompis Katharine som precis som kommit tillbaka från UK. Vi promenerade staden upp och ner tills vi till slut hittade ett mindre turistigt område där vi kunde få en god trerätterslunch. Jag tog en gazpacho som vanligt nu när det är så varmt, spätta till huvudrätt och flan (spansk vaniljpudding typ) till efterrätt.

När vi ätit klart gick vi till akvedukten som Segovia är känd för och tog några foton innan vi åkte mot slottet.

Jag var i Segovia för 10 år sedan när vi åkte till Spanien med skolan på gymnasiet. Då var det mars, ca 2-3 grader och snö på marken och vi traskade runt i ballerinaskor för vi hade inte nån koll på att Segovia ligger i bergen och i Palencia där vi bodde var det ändå runt 20 grader när vi var där. Idag var det över 30 grader varmt, som i en gryta, ingen vind och stekande sol. En ganska tung dag fysiskt för mig faktiskt... Jag börjar känna mina begränsningar nu speciellt i en stad som Segovia som är väldigt backig.

Nu ligger jag på soffan och Lee lagar mat. Jag har blivit beodrad att ta det lugnt och bara chilla! Vi ska ha en riktig snaskkväll med pasta och köttfärssås, chips, cheetos och glass. Ibland får man lyxa till det! Vi köpte också världens godaste och billigaste druvor på fruktbutiken (69 cent för ca 900g).


Världens sötaste bebis

Idag var vi ultraljud och vi fick se lille pojken igen. De kollade alla organ, vikt och längd och allt såg perfekt ut enligt läkaren (han använde just ordet perfekt ca 10 ggr). Haha! Han vägde idag 1717g och var ca 40-41 cm. De mäter inte längden på samma sätt här men det motsvarar 40-41 enligt de appar jag följer. Så länge allt är bra så är jag nöjd! ❤️

Idag fick vi bara bild med huvudet och det ser nästan ut som att han försöker suga på tummen.

Direkt när läkaren såg profilen så sa han att han har Lees näsa och den ser ganska lik ut faktiskt.


Två goda middagar i rad

Igår lagade vi pestopanerad aubergine med italiensk sallad. Väldigt gott och enkelt att göra. Skiva i tunna skivor, salta och in i kylen en stund och sen doppas den i mjöl, ägg blandat med pesto och kryddor, och sist ströbröd. Stek dem ett par minuter och servera med sallad med mozzarella och krämig balsamvinäger och lite hummus.

Idag gjorde vi den bästa falafeln jag testat. Så sjukt god och riktigt enkel att göra. Jag är så otroligt nöjd för jag har försökt att göra falafel många gånger men aldrig riktigt lyckats. Receptet hittar ni här: http://zeinaskitchen.se/grymt-goda-falafel/


Vilken natt!

Somnade kl 22, jättenöjd med att komma i säng vettigt, vaknade kl 00.30 av att bebisen verkligen levde rövare. Han sparkade/armbågade så rejält att huden stack ut typ 1,5-2 cm på vänster sidan i typ 1 h. Efter det somnade jag om en stund, vaknade igen vid 4 och var vaken till runt 6. Helt omöjligt att somna om för jag hade halsbränna och kramp i vaden. Så jag gick upp och åt en banan och drack lite vatten och kollade på två avsnitt av Breaking Bad. Tanken var att jag skulle gå upp vid 9 och gå ut och gå innan det blir så varmt men nu ligger jag fortfarande i sängen och ska strax gå upp. Det är så svårt med värmen också för det är som varmast på kvällen/början av natten och sen på morgonen från typ 5 är det riktigt behaglig temperatur och det är lättare att sova bra.

Bebisen har varit vaken hela förmiddagen också och jag tänker att det kommer bli spännande för mamma och Svante som ska vara här i typ tre veckor efter födelsedagdatumet (om han kommer på utsatt tid vill säga)! Han är ganska livlig på kvällen och tidig morgon nu så om han behåller samma mönster så kommer de nog att hållas vakna.

Imorgon måste vi upp ganska tidigt för vi ska på ultraljud. Det ska bli spännande att se hur stor han är nu. Jag har gått upp från 68 till 69,5kg sen vi flyttade in i lägenheten och vi har haft en våg igen så det är runt 7 kg totalt. De verkar fokusera mycket mer på vikt här än de gjorde i England så vi får väl se vad de säger imorgon eller om två veckor när jag ska till läkaren. De sade till mig att jag borde gå upp 3-4,5 kg innan födseln när jag var hos bm sist så då kommer jag nog att hamna i den övre kanten men det gör inget för min del. Så länge jag känner mig hälsosam och ser frisk ut så är det det viktigaste.

Gravidmagen v 31 (30+6) och idag går jag in i v32.

Idag ska vi boka tid för att fixa tunnelbanekort, köpa bikarbonat som ska funka som huskur mot halsbränna och i tillagningen av falafel, köpa ett till simkort så vi har ett varsitt och sen gå till poolen. Den här dagen kommer nog att gå ganska fort också... De flesta dagar verkar göra det men samtidigt känns veckorna fram till bf oändligt långsamt. Kanske borde montera bebisens säng idag också så allt är helt klart med det. Återstår att se!


Slölördag

Efter den tidiga morgonen somnade vi om en stund iaf: skönt. Sen har vi spenderat nästan hela dagen med att kolla på engelska Channel 4 så det har blivit många avsnitt av Halv åtta hos mig, Fyra i en säng, nån kanalbåtsdokumentär, sen några avsnitt med folk som vill köpa hus och nu Grand Designs. En riktigt slö lördag! Är dock klar med städningen och tvätten också så vi har gjort nåt vettigt.

Jag var ute en runda och köpte den sista födelsedagspresenten till Lee eftersom det är hans födelsedag inte nu på måndag utan nästa 29/8. Fick också tag på en teleskopsdammvippa som behövs här eftersom det är så högt i taket.

Nu lagar Lee middag till mig och jag chillar på soffan. Bra uppdelning för min del! Jag har varit riktigt trött de senaste dagarna då jag inte sovit så mycket så jag känner mig lite orkeslös men jag hoppas att det bättrar sig snart. Snart borde temperaturen sjunka lite grann och göra det lite svalare på natten. Jag har aldrig påverkats av värmen på natten, eller dagen för den delen, men nu när det är svårt att hitta ett bekvämt sätt att sova på så gör det saken lite värre. Jag saknar verkligen att kunna sova på magen också men om några veckor ska det ju gå bra igen.

Imorgon börjar jobbsökandet på riktigt. Nu har vi ju haft typ tre veckor semester så det får väl räcka! 😊


Tidig morgon

Idag vaknade både Lee och jag vid 5.30. Lite väl tidigt för min smak och speciellt en lördag. Vi påbörjade ett nytt Netflix-abonnemang igår så nu slötittat vi på "Family Guy".

Idag ska vi städa hela lägenheten för golven ser hemska ut iom att vi åker till poolen som är i en park som är sjukt dammig jämt. Vi ska också ta oss igenom berget med tvätt men annars så har vi inga planer idag. Vi får om vi kanske ska dra iväg på en dagsutflykt.

Jag antar att jag får vänja mig vid den dåliga sömnen. Det blir svårare och svårare att hitta en skön position att sova på och han sparkar mycket. Nio veckor till!


Boa

Nu har jag ca nio veckor kvar och det börjar närma sig. Nervositeten börjar komma smygandes och det är så skönt att vi nu äntligen har köpt alla saker. Vi var iväg till Ikea idag och köpte spjälsängen med alla tillbehör och lite andra småsaker som små handdukar, haklappar, skallror, badbalja osv. Så nu kan vi boa på riktigt! Det är ju bra för mig och ha nåt att pillra med när Lee börjar jobba så jag inte blir för uttråkad.

Vi båda tänker att vi ska komma igång med privatlektioner snart men vi har inte prioriterat att börja leta ännu. Många människor här på semester nu också så det blir nog inga förrän i september. Jag hoppas att jag ska kunna några stycken och kanske komma i kontakt med någon språkskola eller liknande för inhopp då och då men det är svårt att veta hur vi ska förhålla oss innan vi vet hur mycket jobb det är med barnet. Innan man har fått första barnet så har man ju faktiskt inte en aning om hur det kommer att kännas eller hur det kommer att bli. Kanske kommer det gå jättesmidigt men det kan ju också bli tvärtemot med ett barn som har kolik eller nåt annat som gör det lite svårare i början. Det är nervöst när jag tänker på det. Det är många tankar som går igenom huvudet såhär dags men det ska väl lösa sig för det gör det ju alltid på ett eller annat sätt.


Tiden går fort när man har roligt!

Igår åkte Örjan och Maya hem och det gick så fort när de var här. De kom i måndags morse kl 4 typ och vi lämnade dem på flygplatsen igår kl 17.30 ungefär.

Vi har hunnit med ganska mycket men vi har inte gjort så turistiga saker mer än att vi har promenerat runt stan och tagit linbanan. På tisdagen åkte vi till Cercedilla där de har naturliga pooler med iskallt vatten långt uppe i bergen. När vi kom dit var det dock mulet och vattnet var ju såklart iskallt men det är ändå en fantastisk plats att se för det är så vackert däruppe.

1300m över havet stod på en skylt på vägen upp till poolerna. Så ganska högt upp!

På onsdagen åkte vi till Madrid Atleticos arena och kollade in den men vi skippade museumet för vi inga jätteentuiaster av fotboll. Vi tog tillfället i akt och spelade lite airhockey och jag vann alla matcherna! 😊 Efter det tog vi en dricka och åkte sedan till Casa de Campo och gick runt sjön och satte oss sedan på en uteservering. Jag körde för andra gången här i Madrid sen vi kom hit och det gick bra. Jag har ju haft körkort i 11 år och kört mestadels på höger sida så det är ju inga problem men nu är ju ratten på fel sida eftersom vi kört hit bilen från England.

Vi fortsatte sedan dagen med att åka in till centrum och käka tapas på Plaza Mayor följt av ett antal olika uteserveringar. Vi skulle gå till vår favoritbar Jardín Secreto men den var stängd för semester och vi var så besvikna men istället gick vi till en annan favorit: Mercado San Antón i Chueca och drack fantastiska alkoholfria piña colada. Mmmm.

Airhockey på Vicente Calderón.
Promenad runt sjön.
Tapas på Plaza Mayor.
Plaza Oriente och palatset i bakgrunden.
Drinkar på Mercado San Antón.

Det har varit riktigt kul att få ha dem här och nu hoppas jag bara att det inte dröjer för länge innan vi ses igen!


Lång dag!

Det blev en lång dag med massa promenerande igår: totalt 12 km. Vi tog metron in till stan och gick sedan runt och shoppade, det vill säga jag och Maya för Lee och Örjan provade öl på olika barer. Vi gick runt i stan och visade lite sevärdheter, splittrade upp för shopping och efter ett tag möttes vi upp för några montaditos (små mackor) på en bar.

Efter det bestämde vi oss för att gå från Sol till Parque Oeste där man tar linbanan som går till Casa de Campo som är parken nära vår lägenhet. Först hade vi tänkt att ta en tur och retur och gå till den där cocktailbaren men vi kände att vi vill hem en runda och fräscha upp oss så vi tänkte att det är bättre att hoppa av i parken och ta metron/en taxi därifrån hem. Detta visade sig vara ett projekt när vi kom fram då det inte fanns nån metro precis brevid och inga taxibilar och ingen taxi svarade när vi ringde så till slut började vi gå. Det tog ca 30 min och det är ju inte så farligt men när man som jag är gravid i sjunde månaden och redan hade gått ca 10km i ca 35-40 graders värme så kändes det ganska långt faktiskt! Men det löste ju sig!

Efter en välbehövlig dusch blev det en tur tillbaka in till stan och middag på ett argentinskt steakhouse (jag äter ju kött ibland nu under graviditeten) och maten var fantastisk som alltid när vi går dit. Jag tog världens godaste Key Lime Pie som efterrätt, såååå god! Mmmmmm.

Jag är så nöjd med min shopping också. Köpte massvis på rea!

Träningsbyxor, joggingbyxor, två snygga tröjor/blusar för att ha på jobb så småningom, ett par skor, sportsockor, en klänning, en kavaj, ett par shorts och allt för typ €35-40. Inte så illa! Jag älskar rea!

Idag blir det en tur till Cercedilla och de naturliga poolerna i bergen. Ska bli härligt med lite svalare väder och en lugn och ganska stillasittande dag idag för att ta igen sig från gårdagen. Självklart är jag den enda som är vaken än så länge... De andra snarkar väl på en stund till!


Besök från Suecia

Inatt kom Örjan (storebror) och Maya hit för att hälsa på. De landade kl 3 men vi hämtade dem vid 4-4.30 eftersom de hyrt en specialväska (airshell) till vagnen som skulle droppas av men de öppnade inte förrän kl 4.30. Efter att vi dumpat av den så drog vi hem till oss och nu väntar jag på att alla ska vakna så att jag kan få fixa frukost!

Efter frukosten ska vi in till stan och planen idag är shopping, tapas, åka linbana och sen gå på vår favoritbar som gör fantastiska cocktails men även mocktails så det finns något för mig och Maya att dricka också. Det ser ut som att det kommer bli varmt idag också så det blir 50+ solkräm och brillor på eftersom vi ska vara utomhus mestadelen av dagen. Men jag klagar inte... Hörde att det varit två grader hemma i Småland häromdagen. Brrrrr.


Mage v 30 (29+5)

Idag börjar v 29+5 och jag har mått väldigt bra sen vi kom ner till Spanien. Inga direkta krämpor mer än att jag emellanåt behöver gå lite saktare men jag snittar ändå 6-10 km om dagen så det är inte som att det påverkar mig så mycket. Vissa nätter har jag sovit sämre men sen vi flyttade in till vår lägenhet med en ny säng där det är lätt att gå till badrummet mitt i natten och där vi har mörkläggningspersienner så sover jag mycket bättre. Det är såklart lite obekvämt med magen ibland och ibland håller han mig vaken men med våra nya goa kuddar uppbullade så funkar det bättre. Annars så har jag börjat få lite halsbränna då och då men det försvinner med tabletter så det känns helt ok.

Han rör sig otroligt mycket också. Stora rörelser och vi kan se både huvud, rumpa och rygg bulla ut sig på magen. Väldigt konstig känsla när han krälar runt där inne men det gör inte ont iaf (oftast). Han sparkar fortfarande också men det är mest stora rörelser som känns av. Det ska bli så spännande att få träffa vår lilla pojke! Tänk att det bara är 10 veckor kvar nu! Det är med skräckblandad förtjusning som jag tänker på det.

När Örjan och Maya kommer på söndag så ska de ta med sig barnvagn (mamma, Svante och syskonen har köpt det till oss som present), babynest, barnkläder som mamma hittat på blocket osv. Så då kommer det nog börja kännas mer riktigt än nu. Nästa vecka ska vi iväg och köpa spjälsängen också och sen är det klart för när han vill komma. Det känns fortfarande lite overkligt!

På morgonen innan frukost så syns det inte så mycket. På kvällen känns det som att jag ska spricka!

Blodtest igen

Idag ska jag iväg och ta nytt blodtest och jag har återigen fått fasta. Glömde helt bort att jag skulle ta ett urinprov imorse men jag får vänta lite till. Jag skulle komma in mellan 8-9 så det är lugnt.

Framifrån syns magen knappt om jag har svart på mig även att jag nu är 7:e månaden.
Men från sidan går det inte att dölja! V.30 (29+4)

Lägenheten

Sovrummet
Badrummet
Köket/vardagsrummet
Det är fönster bakom de stora gardinerna!

Kompakt men ändå ganska välplanerad lägenhet. Nu saknas bara spjälsängen och en ugn men det fixar vi nästa vecka.


Sjukvård i olika länder

Idag har jag varit hos läkaren här i Madrid och vi gick igenom mina papper från England, vägde mig och så fick vi göra ett snabbt ultraljud för att se att allt var bra och det var det. Bebisen väger nu 1441 g och är ca 38 cm, precis enligt skalan.

När vi gått igenom allt så fick jag en ny tid till att göra diabetestest igen på fredag och detta eftersom det inte fanns nerskrivet att det såg bra ut utan de bara förmedlat det till mig muntligt i England. Dessutom fick jag tid för en ordentlig ultraljudsundersökning på sjukhuset om två veckor, ytterligare en tid till samma doktor om fyra veckor, utöver detta ska jag till barnmorskan imorgon och även ta ett vaccin för toxoplasma. Jag måste säga att jag har fått ett fantastiskt bra bemötande här och alla är väldigt hjälpsamma. Det var bra i England också men allt verkar hända mycket snabbare till skillnad från vad man kan tänka sig.

Det var kul att få se lille bebisen sparka runt idag också även att det inte var lika skarp bild på denna maskinen som de hade på den här kliniken. Det blir nog annorlunda när vi ska på den riktiga undersökningen på sjukhuset.


Busy week!

Nu har jag inte bloggat på flera dagar men vi har haft fullt upp!

I fredags var vi ju i Toledo vilket var jättetrevligt och på kvällen hade vi date night på en av våra favoritrestauranger... Får passa på innan bebisen kommer. Även att vi bestämt oss för att vänta till måndagen med allt stök kring att leta lägenhet så skickade vi ändå iväg några email vi fick svar på en som vi gick och kollade på på söndagen. Det var faktiskt två olika lägenheter i samma byggnad men vi gillade den ena bättre så vi tog den! Lägenheten är ganska liten men den har iaf sovrum, vardagsrum/kök och badrum och den är helt nyrenoverad och möblerad i Ikea-style så inga hemska spanska möbler. Det är nära till Casa de Campo som är Madrids största park där man kan springa, cykla, ro båt i sjön, gå på promenader eller bada i poolen (vi har köpt månadskort så vi kan gå hur ofta vi vill). Det finns massa små butiker, fruktbutiker, bagerier, barer, banker osv precis brevid och det är två minuter promenad till metron som tar oss till flera bra transportlänkar.

Vi vet fortfarande inte vart Lee kommer att jobba för spanska utbildningsministeriet som organiserar platserna är underbemannade, pga semester skulle jag gissa, så det kommer att dröja tills september. Tur att vi inte väntade på attt det skulle bli klart för att leta lägenhet. Nu hoppas vi bara att det inte blir för långt bort utan att Lee kommer kunna resa med metro men i värsta fall har vi ju bilen här och det är ytterligare en bonus att vi kan parkera gratis på gatan i närheten. Vi är ganska nöjda även att den är i minsta laget men vi ska ju inte bo här resten av livet.

Igår var vi och handlade grejer som vi ville och behövde tex mer grejer till köket, handdukar, sköna kuddar, borrmaskin, bilbarnstol etc, etc. Vi åkte hemifrån vid 12 och kom tillbaka runt 20 på kvällen. Helt döda! Mina fötter och ben var så trötta, det kändes som jag tränat hela dagen. Vi måste fortfarande köpa en säng till bebisen så det får bli en till sväng till Ikea men det tar vi nog nästa vecka. Nu kan vi iaf transportera hem honom från sjukhuset om han kommer tidigt!

Både min syster och hennes familj och min ena bror och hans flickvän har bokat flyg för att hälsa på oss. Örjan och Maya kommer redan på söndag natt och Anna i november och så kommer mamma och Svante i oktober så det kommer bli full rulle här hela hösten.

Nu ska jag äta frukost och göra mig iordning för att gå till läkaren sen får vi se vad vi hittar på resten av dagen.

Bilder från Toledo häromdagen. Jättefin liten stad!
Lee utanför en bar där vi åt lite frukost i måndags innan vi skrev på kontraktet.

Paus

Det har varit några ganska intensiva dagar sedan vi kom hit men Lee har fått fortfarande inte fått reda på vilken skola han ska jobba på så det får dra ner tempot lite grann idag.

I onsdags så fixade jag tid med bm och specialist på den sista trimestern (som man tydligen alltid gör här, det funkar så olika i olika länder), och så köpte vi ett spanskt simkort så att folk kan få tag på oss här för officiella grejer, lägenhetssök och privatlektioner. Igår hade vi bokat in en visning i södra Madrid men vi avbokade den till slut för vi tyckte att den var alldeles för dyr och deras avgifter var helt galet dyra. Vi insåg att om vi ska gå igenom mäklare så kräver de otroligt mycket pengar på en gång då jag inte har någon inkomst ännu och Lees kommer från ett slags stipendieprogram kan man säga och vi är inte beredda att slänga fram, som i fallet igår €2400 på ett bräde. Så slutsatsen är: 1), vi ska hyra provat istället, 2), vi måste kompromissa på vad vi vill ha, 3), vi ska fortsätta jakten nästa vecka istället eftersom Lee fortfarande inte vet vart i stan han kommer jobba.

Efter att vi bestämt för att skita i den lägenheten åkte vi ut till Campo Real där jag bodde hos en kollega förra året pch kollade lite där men det är långt ut men jag gillar det ändå för det är väldigt genuint spanskt (jag tror min gamla kollega är den enda utlänningen där). Vi gick till den lokala baren La Noguera och drack en alkoholfri öl och återvände sedan hem lite avslagna och väldigt varma då det var över 40 grader igår.

Väl tillbaka fick vi en visning på en lägenhet lite väster om Tetúan som är en stadsdel som jag aldrig har varit i men den är ganska centralt iaf. Det var en nyrenoverad trea, möblerad, gratis parkering och med en terass. Själva lägenheten var helt ok, speciellt uteplatsen, men en vägg var målad blå (så spanskt med skrikiga färger), och den var möblerad på ett ganska spanskt sätt och utan möjlighet att byta ut några möbler. Vi hade kunnat leva med det men området var ganska nedgånget och det kändes inte helt säkert att gå till metron så vi bestämde oss för att tacka nej till den.

På måndag får jakten fortsätta då vi bör få veta vart Lee ska jobba innan dess. Så idag tar vi en paus och åker till Toledo över dagen och jag kan pricka av nr 6 på min lista över #12newplaces.


Äntligen framme!

Vi har haft tur med vår resa ner till Madrid, knappt några missöden, köer, olyckor eller problem med bilen.

Första dagen kom vi ner till Rouen vid 16-17-tiden och tog en tupplur innan vi gick in till stadens centrum och tog en härlig middag. Staden var jättevacker och jag älskar verkligen Frankrike. Jag tycker alltid att det är så mysigt där och jag har uppskattat mina besök varje gång men det är ju lite trassligt att jag inte kan franska och det gör det hela lite svårare.

Nu början bulan bli tung v.28+0 på bilden.
Otroligt vackra byggnader i Rouen. Påminde mig mycket om Sevilla.

Igår tog vi en rejäl frulle på hotellet innan vi påbörjade den lååååånga etappen. Ca 100 mil och närmare 12h blev totalt och då körde vi ändå tullvägar för att det skulle gå fortare. Totalt prickade vi in nio stycken på en nätt summa av ca €90, men men shit happens! Utanför Bordeaux var det långa köer pga av rusningstrafik och det slöade ner tempot pch vi förlorade ca 1,5h men vi tog oss dit till slut. Vi såg inga olyckor igår men vi var själva nära att råka ut för en på motorvägen. Vi låg i omkörningsfilen (130km/h i Frankrike), och helt plötsligt börjar bilarna framför oss tvärnita och som tur var så hann Lee bromsa och lastbilen bakom oss svänga in den normala filen så vi klarade oss. Orsaken var att någon hade tappat en cykel i omkörningsfilen och inte kunnat stanna för att plocka bort den. Med hjärtat i halsgropen tackade jag min lyckliga stjärna (är det ett engelskt uttryck?!) för att jag köpt bältet som går under bulan till bebisen. Annars hade han fått ett ordentligt tryck över sig. Men det gick ju bra iaf även att både jag och Lee blev ganska skakade.

Vidare ner till Eibar gick det iaf bra resten av vägen och även om hotellet lämnade en del att önska så var vi ändå ganska nöjda med tanke på att det bara kostade ca 300kr för en natt. Det var ingen dubbelsäng utan två enkelsängar dock och det var tung trafik precis utanför så jag sov ganska taskigt. Lee sov dock som en stock men det var ju inte så konstigt med tanke på att han kört hela vägen. Vi hann med en sen tre-rätters spansk husmanskostmiddag för €10/person precis innan de stängde så vi var iaf mätta och belåtna vid läggdags.

Lee otroligt nöjd med att vara framme!
Blandade bilder från vägen ner.

Iom den taskiga sömnen för mig så var jag uppe redan runt 5.30 imorse och kunde omöjligt somna om så jag underhöll mig själv med några poddar och yoga. När Lee äntligen vaknade runt 9 så packade vi in bilen och drog till Lidl och köpte lite snabb frukost att äta på vägen i bilen. Idag körde vi tullfritt och det tog på fantastiskt vackra vägar om än lite slöare. Så började dagens resa mot Madrid och det rullade på bra tills vi kom till Burgos där det varit en riktigt allvarlig olycka. Vi bestämde oss för att ta ett stopp där och det blev lunch på McDonalds innan vi fortsatte ner mot Madrid.

Väl framme i Madrid skaffade vi ett förråd och slängde in alla våra grejer minus vad vi hade i boxen på taket för låset hade gått sönder och vi kunde inte komma in i den. Måste försöka fixa det imorgon... Efter den turen kom vi äntligen fram till vår kompis lägenhet, dumpade av resten, parkerade bilden, handlade mat, käkade lite och har nu haft en lång siesta. Dags för en tur och äta middag nånstans och ta något gott alkoholfritt att dricka (för mig iaf). Hörs snart!

Utsikten från hotellet imorse.

RSS 2.0