26/100

Idag är det 27/1 och jag har redan gjort 26/100 pass innan midsommar så det känns fullt möjligt att uppnå detta målet innan midsommar! Det plockar ju på snabbt med cyklingen till och från jobbet som jag gör delvis för träningens skull och för att jag vill spara pengar. 

Konditionen är det inget fel på för tillfället men jag har börjat få ont i ryggen pga att borden är så låga där jag jobbar och eftersom jag ofta sitter på golvet och går igenom saker med eleverna. Så fokus den här våren kommer att ligga på rygg, svank, axlar och magmuskler för att förbättra min hållning vilket jag behöver göra generellt också. Jag börjar med ett pass på gymmet ikväll! 


Lite mer slimmad än när jag bodde i Sverige. Btw ignorera mina stökiga sko/hatthyllor. 


Vegorätt

Idag kollade jag in första avsnittet av det vegetariska programmet "Vegorätt". Jag har läst en del om det på olika forum på Facebook och det mesta har varit dåliga saker men jag tänkte att jag borde ändå kolla på det för att bilda min egen uppfattning. Jag måste dock säga att jag tycker folk har rätt. 

Det var väldigt flummigt och allting var så himla "fantastiskt", "härligt" och "underbart" och det låter ju jättebra men det var för mycket i min smak. Det blev liksom klämkäckt och det är lite läskigt med såna människor tycker jag. 

Det låg mycket fokus på att sakerna var hemmaodlade, det var naturnära, de tvättade sina potatisar i havsvattnet, gjorde upp sin egen eld, drack något konstigt te som var nerkylt i vattnet i nån konstig korg och en person spelade på någon slags oljefatliknande trumma när de åt middag. Det stärker bilden av veganer som hippies och gör iaf att jag inte känner igen mig i det där (nu är jag ju inte vegan på heltid men äter nästan uteslutande vegetariskt och ganska ofta vegansk mat). Det finns massvis med "vanliga" människor som äter vegansk mat och det blir lite trist men en så stereotypisk bild av veganer/vegetarianer.

Jag tycker också att deras ingredienser var ganska osmidiga. Man vill ju få inspiration när man ser matlagningsprogram och inte bara "åh gud, jag måste handla ett helt nytt skafferi" för att kunna laga maten. Självklart har säkert många människor en del av sakerna hemma men typ näringsjäst, hirs och tamari (?!) soya är iaf sånt som jag inte har hemma och jag äter väldigt varierad kost. 

Det positiva var att de gjorde egen ketchup och det såg ju jättelätt ut. Det måste jag testa! 

Vi får väl se om jag bryr mig om att kolla in nästa avsnitt. Jag tycker iaf att det är bra att de satsat på ett vegoprogram och hoppas att det ger inspiration till människor. 


Inspo från min middag igår: Morrokansk gryta med aubergine, butternutsquash, tomater, vitlök, färsk persilja och massa kryddor. Serverat med hummus, ruccola och couscous. Det tog 20 min att tillaga och inga konstiga ingredienser!  

Lördagens bestyr

Idag har vi många planer och först på lista står att röja i lägenheten och fixa disken. Vi är så dåliga på att diska på en gång och helt plötsligt så finns varken glas, muggar eller tallrikar i skåpen. Så irriterande men det är så tråkigt att göra på kvällen speciellt när man är så trött som vid den här tiden på året.

Nästa punkt på listan är en tur till Liverpool där jag ska bocka av nr 1 på listan av mitt nyårslöfte: #12newplaces .
Även att jag bott här förut så har jag faktiskt aldrig varit i just Liverpool så det ska bli kul och så ska vi så klart äta en fish & chips som är standard när man åker ut mot kusten. 

Efter detta så blir det ut på stan för att ta några öl med mina kollegor och lite senare ska jag möta Lee som ska ut med sina gamla uni mates. 

Så det blir fullt upp idag och det enda ledsamma är att jag missar min yoga men jag får ta den nästa vecka. Jag satt och skulle boka pass för nästa vecka och var så nära att boka yoga på måndag när jag kom på att jag börjar ju mitt nya jobb på måndag så det går ju inte. Jag kommer inte ihåg om jag skrivit om det här men jag ska börja undervisa svenska på ett företag 1,5 h varje måndageftermiddag. Verkar vara ett ganska schysst jobb men jag vet inte så mycket om det ännu utan vi får se på måndag helt enkelt. 



Cykelhjälm

Det känns som att jag alltid använt cykelhjälm och det av självklara anledningar som typ 1) bilar är mycket större och hårdare än människor 2) även att jag är duktig i trafiken betyder det inte att andra är det 3) jag bryr mig inte om min frisyr när jag kan bry mig om att hålla mig i livet istället...  Det finns säkert fler bra skäl. 

Vad jag inte förstår är att vuxna människor som borde vara förebilder för ungdomar och smarta nog till att fatta överstående punkter inte använder hjälm. Alla vet vad man kan förlora om man har otur, så är det värt att chansa? 

Här i Manchester är trafiken helt galen, det finns knappt några cykelbanor, folk använder inte alltid reflexer och cykellysen och för att toppa att de redan är en trafikfara så använder inte heller hjälm. Efter att ha observerat detta sedan jag började cykla här så måste jag säga att det är fler kvinnor än män som inte använder hjälm och jag tänker att här beror det nog på fåfänga (har ingen statistik som kan backa upp detta utan detta är min högst personliga reflektion och åsikt). Jag kommer aldrig att förstå detta men jag kan bara uppmana alla människor till att börja använda hjälm om de inte gör det. Om inte för ens egens skull så iaf för sin omgivning då det finns flera som kan förlora på det om man skulle råka ut för en olycka. 

Ta hand om dig och tänk om, om du inte redan använder hjälm. 

Bron/Broen

Efter att flera kollegor på jobbet alltid frågar mig om jag sett Bron eftersom jag är svensk och jag faktiskt inte har gjort det så började jag denna veckan. Manuset är skrivet av Hans Rosenfeldt som jag tycker är en riktigt bra författare så det verkar ju lovande och nu sitter jag här och borde dra iväg och fixa städningen och veckohandling men har fastnat framför fjärde avsnittet. Väldigt intressant nät av karaktärer och det är ganska svårt att få ihop alla lösa trådar men än så länge verkar det väldigt spännande. Jag har lite svårt för den kvinnliga huvudkaraktären för hon är så avig men det är ju också som det är meningen att hon ska vara.

Efter detta avsnittet ska jag ta tag i mitt liv och åka och handla. 

Date night

Igår kväll överraskade jag Lee med en middag på en spansk restaurang som han aldrig hört talas om. Den låg på en sidogata och om jag inte googlat de bästa spanska restaurangerna i Manchester så hade jag aldrig haft mina vägar förbi denna pärla. Maten var helt fantastisk, personalen var nästan helt och håller spansktalande och nästan alla gäster också spanjorer eller sydamerikaner. Stämningen var på topp, maten riktigt spansk och jättegod och de serverade bara spansk öl så det blev både en Cruzcampo (från Sevilla) och en Mahou (från Madrid). Vi hade en mobilfri kväll så det blev inga bilder men det blev en massa skatt. En riktigt lyckat kväll helt enkelt! Redan sex år tillsammans och det kommer att bli många fler. 



Lee och jag i York i november förra året. 


HIIT-träning: hiss eller diss?

Jag har testat passet metafit på mitt gym några gånger och det är en typ av HIIT-träning (high intensity interwall training). Det betyder mer eller mindre 30 sekunder intensiv träning med endast kroppen som redskap typ armhävningar, stjärnhopp, knäböj, plankan osv och sedan 8-16 sekunders paus, och detta under 30 minuters tid. 

Passet är jätteintensivt vilket är kul och skitjobbigt men jag känner att det finns stor risk för skador. Själv fick jag idag både ont i handlederna och i knäna och jag var lite orolig för att inte göra övningarna rätt. Planen är att köra ett pass igen nästa vecka men för min del räcker det nog med en dag/vecka för att inte slita på kroppen för mycket. Så diss för min del när det gäller för kroppens slitage men hiss för hur kul det är och tydligen väldigt bra för förbränningen också.  Vad är din erfarenhet? Jag kanske bara inte är så bra på att göra rörelserna... Vi får se hur det går nästa vecka! 



God vecka till ända

Veckan har gått fort och den har varit väldigt intensiv. Jag jobbar sedan en tid tillbaka i två olika klasser och som personlig assistent en stund varje dag. Denna veckan har varit lite jobbig eftersom just den eleven har varit aggressiv och det till och med resulterade i att jag mottog ett slag med jumper som snurrades och mina glasögon flög av. Efteråt blev jag också hotad med saxar men det lugnade sig och jag klarade mig utan skador. Det är första gången något sånt här har hänt mig och jag var faktiskt lite skakad i fredags när jag slutade min arbetsdag. Men jag vet att det inte var ämnat mot mig utan att det var i första hand frustration så imorgon är det bara att ta nya tag och se fram emot en ny vecka som förhoppningsvis är lugnare. 

För övrigt har veckan var bra. Jag har cyklat till jobbet 4 av 5 dagar och utöver det hunnit med två långa promenader, ett simpass och ett yogapass. Min nya leksak, Garmin Vivofit, har hållit mig motiverad och det vara bara igår som jag inte lyckades med mina steg men jag var bara 500 ifrån så det kan jag leva med. Jag och min kompis Michael på Nordirland har satt igång 100 pass innan midsommar och jag är på 8/100 redan så det går i rätt riktning. Målet denna veckan är att cykla varje dag om vädret inte för illa men det finns en risk att det inte blir så då väderprognosen lovar snö och kyla även här. 

Idag har jag bakat mina första kanelbullar i hela mitt liv och de blev riktigt goda och inte för söta. Det blev också en god soppa med kikärtor, linser, lök, potatis, vitlök, grönkål och morötter till kvällsmat. Värnade och gött en sån här kväll. 





När det inte var så farligt som man tänkt sig

Hade lite söndagsångest innan jobbet skulle börja igen men väl tillbaka känns det väldigt gött faktiskt. Jobbet rullar på och jag har börjat cykla dit igen efter några veckors uppehåll i december pga förkylning. Det var inga konstigheter att komma tillbaka och jag trivs mycket bättre nu än jag gjorde för ett  tag sedan. Jag har väldigt varierade arbetsuppgifter nu vilket gör att dagarna går fort även att de inte alltid är så underhållande. Dessutom är det bara sex veckor tills det är dags för lov igen och då blir det en resa till Sverige. Gött!

Det bästa med att vara tillbaka är jag är tillbaka i mina rutiner. Jag uppskattar verkligen cyklingen som avkoppling (inte så mycket på ditvägen dock) och att jag äntligen tagit mig till gymmet igen. Jag fick en vivofit-klocka i julklapp av Lee också så nu har jag lite extra motivation och hittills har jag gjort ca 7000 steg/dag bara på jobbet. Om jag håller motivationen uppe ska det nog bli lätt att fixa mina 100 pass innan midsommar. 

Det blev ganska många nya målsättningar i år (vill inte kalla det nyårslöften) och ytterligare ett är att bli bättre på att spara. Jag kan bara spara när jag har ett konkret mål men i år borde jag börja spara för sakens skull. Det känns som vuxenpoäng. Vi får väl se hur det kommer att gå med det! 


Jag och Lee på Maddame Taussauds förra veckan. 

Söndagsångest

Imorgon börjar jag jobba igen och inte en såndär skön start som det brukar vara hemma med en eller två dagar utan elever utan istället rakt in i den djupa änden. När jag väl börjat igen så ska det väl inte vara några problem men just nu känns det som att det kommer att bli riktigt jobbigt att vända dygnet för jag har blivit en riktig nattuggla under ledigheten. Jag har försökt träna på att gå upp i ett par dagarna men inte lyckats ta mig upp innan 10 och det känns ju lovande då jag måste upp senast 7 imorgon! Dessutom är tanken att jag ska cykla varje dag nu och det känns inte jättelockande med 7 grader, vind och regn men det kommer att kännas bra i kroppen efter några dagar. Det är också dags att dra igång ordentligt på gymmet igen, kanske blir det 100 pass midsommar i år (kom ju till 96 eller 98 förra året). 

Igår blev det ytterligare en runda till Yorkshire och idag ska vi till Darwen och äta Indiskt! Såååååå gott! Det gäller att passa på när vi har besök! 

Bilder från Gordale Querry.


Lee 
Carro och Thomas 






Alla med kameran! 

Vi hann med cream tea också men jag glömde ta bild på det men såhär såg det ut förra gången: 


Det var mycket godare igår dock och finare upplagt! 

Årets nyårslöfte

Årets nyårslöfte: #12newplaces 

Jag ska besöka 12 nya platser under året som kommer och jag kommer att posta det på instagram. 




Det känns som ett löfte som jag kan hålla! 

Nyårsrevy




Nytt år och massa hände 2015:


Nya tänder i början av året. Fick äntligen nya fina efter att ha skjutit på min lagning i typ 5 år.
Min kusin Adam kom och bodde hos mig i ett par månader och jag träffade massa kompisar och återupptog några gamla bekantskaper. 


 
Syster och mamma kom på besök till storstan. 


 Vi fick ta bort min älskade Ludde efter ett tags sjukdom.


Min underbara kollegor tog ut mig och Bengt på överraskningsmiddag i Gbg.


Härliga vårdag med grillning med mina bröder i brorsan stuga (sista helgen i skolavslutning). 


Fick fint kort från mina elever i slutet av terminen. 





Underbar avtackning med mina kära kollegor och fantastisk sommarfest. Tack alla, vissa av er extra mycket! Ni vet vilka ni är! Det var både med sorg och glädje som jag lämnade Ängskolan för nya äventyr. 



En av de sista dagarna i Gbg och ett par dagar senare gick flytten till Manchester. 


Återförenad med hjärtat i en vecka innan det var dags för fem veckor i Spanien. 


Den obligatoriska spanska mackan första frukosten tillbaka i Madrid.


Selfies med kända monument!


Kritvit första dagarna när jag träffade bästa Katy och vi gick till mina gamla favoritställen och min gamla gata. 


En dag uppe i bergen. En skön paus mellan arbetet på Skandinaviska skolans sommarskola.


Fick en massa god mat lagad av Jocke som jag bodde hos under mina tre arbetsveckor. 


Träffade massa underbara vänner! 


Efter lite mer än tre fantastiska veckor i Madrid blev det en tur ner till Marbella för sol och bad och bara semester med Lee. 


En vecka i Sverige och flytt på riktigt! 



Flyttkaoset!!


Min nya stad! Skulle plugga men blev lärarassistent på lågstadie- mellanstadieskola istället 6 km hemifrån och blev därmed bästa kompis med en cykel och nu vid slutet av året 6 kg lättare. 


En helg i vackra Wales. 



Kollade på en film om djurhållning och bestämde mig för att inte kött längre. 


Första besöket: Michael kom från Nordirland. 


Andra besöket: syrran med man kom från Sverige. 


Tredje besöket: mamma och Svante kom en vecka i november. 



Fjärde besöket: Carolin och Thomas från Sverige.


Årets sista dagen och fest hemma hos oss! Gott nytt! 



RSS 2.0