Tillbaka till verkligheten

Denna veckan så har jag jobbat igen och det var tufft att komma tillbaka efter två veckor ledigt. Igår jobbade jag dock bara halva dagen för jag skulle till läkaren på eftermiddagen så det var ganska gött. 

Har varit och gymmat idag och är nu på 72/100 så det finns fortfarande hopp inför midsommar. Sen har vi varit i stan och handlat lite, bla nya pyjamasbyxor och en brödlåda som vi har behövt jättelänge. 


Fint mönster på nya brallorna. Slöar i soffan nu och ikväll blir det tacomys och kanske en film. 

Nästa helg blir späckad för då kommer både min brorsa Björn och min kusin Adam som bor i Paris. Nästan lite släktträff! Ska bli så kul! 

Episodes

Jag har fastnat i Netflix-träsket. Livsfarligt att börja kolla på en ny serie eller när man kommer ihåg nån serie som man inte sett på länge. Först kollade jag på hela serien "Unbreakable Kimmie Schmidt" som var ganska rolig faktiskt så jag hoppas att det kommer en säsong till. Nu är jag på nästa serie: "Episodes". Jag kollade på den för nåt år sen men på svenska Netflix fanns bara säsong 1 då iaf men här i England finns iaf tre säsonger så nu är jag inne på den. Riktigt bra faktiskt! 

Det farliga är att jag nu inte gjort nåt vettigt på hela dagen. Igår hade jag dock en produktiv dag då jag städade, diskade, lagade god middag, fixade min CV och skickade den till en möjlig arbetsgivare i Madrid. Så nu är bollen i rullning. Trodde kanske inte att vi skulle göra den här resan igen men så blir det iaf! Man lever bara en gång! 

Urinvägsinfektion

Jag registrerade mig hos läkaren nyligen här och fick därför gå till läkaren och ge urinprov och blodprov och sådär förra veckan och idag fick jag ett brev hem där det stod att jag jade urinvägsinfektion. Jag har aldrig haft det i hela mitt liv så jag blev väldigt förvånad  men idag fick jag antibiotika som jag ska ta i sju dagar och efter det ska det väl vara bra då. 

Så det blev ingen pool idag och inget bad på en vecka. Typiskt nu när jag är ledig men men. 

Ikväll kollar jag på Obsessive Compulsive Cleaners och de är verkligen riktigt läskiga människor. Vad jobbigt om en skulle behöva få sån ångest över lite städning. Att se motsatsen, de människor som inte bryr sig alls eller som har problem på andra hållet med att vara samlare verkar ju ännu värre. Skönt att jag är "normal". 

Riktig lovkänsla!

Idag är andra riktiga dagen på mitt lov känner jag. Jag var ledig hela förra veckan men vi hade saker inbokade och massa aktiviteter och sen åkte vi till NI på torsdag morgonen. När vi kom tillbaka i söndags så var Simon här, en kille som gjorde Erasmus samtidigt som oss i Sevilla, och han stannade tills 3.15 imorse. Så vi kom direkt från att själva vara på semester till att ta hand om någon på sin. Så egentligen är väl detta första riktiga lovdagen. Jag vaknade typ kl 11 men har bara legat och chillat i sängen och ska snart gå upp tänkte jag.

Vädret ser riktigt risigt ut men jag tänkte att jag skulle ta en promenad och köpa grejer till en goulashsoppa som kommer passa perfekt en regnig dag som denna. Ska snart ta mig ut men jag känner mig riktigt lat idag! Kanske blir det en tur till poolen sen också men det återstår att se! 

Lee med the Big Fish 
På promenad i the Titanic Quarter 
Jack and Rose! Haha

Nomadic en annan gammal båt i kvarteret.
Titanic-museumet. Vi var för snåla för att gå in här (£17/person). Alla invånare i stan tyckte att priset var fruktansvärt och att museumet bara var byggt för utländska turister (ständigt omtalat under våra taxiresor). 

Bar Muriel- en gammal bordell därav underkläderna i taket. 
Cool stil.

Jag tog en seafood chowder som var jättegod tills jag fick sand i en av mina musslor! Blä! 
Hemmagjord jordgubbsdaquiri! Mm 

Timothy and Michael som vi bodde hos och deras mac'n'cheese. Mycket gott! 
Yomaen (osäker på stavningen), Timothys pappas guidehund på besök. 

Tillbaka i Manchester och Lee och Simon med en öl/cider på Port Street Beer House i Northern Quarter. 



Redan onsdag och mycket att göra

Tack vare att jag är ledig mitt på dagen har jag idag lyckats boka in mig på pilates kl 13 utan att behöva slåss om platsen. Gött! Jag känner fortfarande av måndagens pass men det är så skön träning att det är värt att gå en gång til denna veckan. 

Sen tänkte jag baka en present till Michael och Timothy som vi åker till imorgon. Tänkte göra morotskaks-cupcakes och ta med. Eftersom vi åker med handbagage så kan vi ju inte ta med typ en schysst flaska vin som vi hade gjort i vanliga fall så jag tänkte att egenproducerade cupcakes blir bra substitut. Har aldrig gjort det innan men det kan inte vara svårt tänker jag! Igår gjorde jag banan-chokladmuffins med hackad vit choklad ovanpå och det blev jättegott. 

Ikväll ska jag ha en privatlektion i spanska med en kille som jag sprang på  på en pub förra veckan. Han ska flytta ner till Granada och odla växter som tydligen inte kan växa här men där nere skulle det funka bra. Han kunde redan prata en del och han vill fokusera på grammatik så det är ju kul för mig för det tycker jag är roligt. 

Vädret ser underbart ut idag. Haglade tom när jag tig bilden men det syns inte så bra. 


Fullt upp idag helt enkelt och imorgon måste vi ta bussen ut till flygplatsen redan vid 6-tiden. Tidigt! Får nog bli en powernap när vi kommer fram. 

Vackert väder idag!

Jag gick upp "tidigt" idag för jag skulle vara på svenska konsulatet kl 11. Jag hade tänkt ta bussen dit men efter att ha jämfört på citymapper där det stod att det skulle ta mellan 42-90 min med buss dit så tog jag mig istället en promenad (totalt 9km). Sjukt dålig kollektivtrafik i det här landet ibland. 


Efter att jag hade fått mitt pass så traskade jag vidare in till stan för att uträtta några ärenden och det blev lite spontanshopping på Primark. Woops! 




Både två på rea så det blev bara £6. Helt ok!

Nu ska jag äntligen iväg på min pilates! Ska bli gött! 



I väntan på mat

Lee lagar lax och potatismos och jag ligger på soffan, bra fördelning tycker jag. Ibland slinker det ner nån fisk och det känns helt ok. Kommer nog aldrig att vara helt slavisk med att äta vegetariskt på samma sätt som jag aldrig skulle kunna hålla en diet! Det som känns viktigast för mig är att göra aktiva val och mestadels äta vegetariskt, på samma sätt som jag slutat dricka mjölk och jag har dragit ner på mitt äggintag. Vi har också börjat köpa mycket mer ekologiskt vilket känns bra. Med tanke på den mängd med frukt och grönt jag får i mig under dag så skulle det bli en massa kemikalier annars. En kompis och jag pratade om att vara vegetarian/vegan häromdagen och hon sa något som jag tyckte var bra: det är inte viktigt att sätta  en etikett på sig själv för det är bara begränsande. Mycket sant! 

Imorgon är första lediga dagen och jag ska upp tidigt för att hämta mitt pass. Jag ska kanske ge mig på att göra choklad- och bananmuffins imorgon också för vi har några ledsna bananer. Jag har inte gjort på flera år så det är väl dags! 



Status idag förresten: mycket bättre. Det verkar som att förkylningen uteblev, skööööönt! 



Fredag!!

Äntligen fredag pch två veckor lov framför mig! Skönt! 

Idag är jag lite piggare och ska snart sätta igång och laga mat. Vi är fortfarande i spansk tidszon när det gäller matlagning. Imorgon blir det Darwen och fira Lees morfar som blir 75 (tror jag)! Jag ska också passa på att simma när vi ändå är där och jag har för första gången på typ åtta veckor lyckats boka in mig på pilates på måndag. Äntligen! 

Såg idag att de ska börja visa den svenska serien Blå ögon här i England och det är lite kul för min storebror är statist i den. De älskar skandinaviska serier i det här landet och jag kan nästan alltid kolla på något svenskt eller danskt program på tv. 

Nu ska jag sätta igång med maten: fejkkyckling-tacos! 

RSS 2.0