Glad!!

Så många saker att vara glad för just nu:

+ oerhört bra framförhållning på nuvarande kurs.

+ det är jul!! + jag kom in på spanska 61-90 så nu kan jag flytta till England utan problem!

+ jag har träffat både Björn och Örjan denna veckan!

+ jag känner mig ganska utvilad även att jag vaknade för tidigt idag! Antar att jag är för excited för att kunna sova!

+ jag ska flyga till Edinburgh idag och möta upp med Lee (vi har inte setts på nästan 6 veckor). Hotell inatt och julhandel imorgon och sedan hem till familjen Sharratt! Det kommer att bli en härlig jul!! :)


Underbara tid på året!

Denna tid på året är väldigt jobbig ibland: massor att plugga, isigt och svinkallt ute, och mörkt hela tiden. Men det finns också underbart som: snö, julstämning, julkalendern, tända ljus, massvis med fina dekorationer på stan och snart är det dessutom julafton! Och på fredag så åker jag till Edinburgh!! Wiii! Äntligen! Nu har vi inte setts på mer än 5 veckor...alldeles för länge sen! Andra bra saker: jag är redan klar med alla julklappar! Skönt att slippa tänka på det! De är till och med färdigrimmade!! :)

För er som missat kalendern, ta igen det på: www.svtplay.se

Och som varje år så tipsar jag om Frank Sinatras julmusik! Fantastiskt mysig! :)
8 dagar kvar?

Nu är det bara 8 dagar kvar tills jag ska åka till Edinburgh för att träffa Lee och därifrån ska vi senare vidare till England! Som vanligt har jag ju dock suttit i min bubbla och inte insett att flyg till Edinburg från Göteborg har varit inställda i en vecka!! Så jag hoppas att det inte fortsätter för jag har ju ganska hög statistik på inställda eller försenade flyg! Det hade varit så typiskt, men inte särskilt oväntat dock! Tydligen är hela Skottland igensnöat vilket inte låter så bra. Lee sa att de sagt på nyheterna att vissa personer hade fastnat med sina bilar i snökaoset och inte kommit loss på 15 h! Jag är ju inte så sugen på det när vi ska ta oss ifrån Edinburgh till Darwen i bil....Men,men,vi får väl hoppas att det inte snöar mer nu! Idag var det inga flyg inställda från Göteborg iaf men man vet ju aldrig!Det är så härligt att komma fram till en sån här tavla. När jag skulle till Italien för at träffa Lee i april när vi inte setts på 8 veckor, så såg det ut såhär. Det var en skillnad dock: bara mitt flyg var inställt! Varför? För få passagerare! Tack för det SAS! Så lärdomar: köpa inga dyra biljetter för du kommer ändå få ta flyget med byten som egentligen var billigare! Man blir alltid lurad!!

julstress?!

Läste en intressant artikel idag om julstress. För undvika den så rekommenderade Metros experter (2010-12-06) att man skulle göra följande saker (något kortfattat):

 

1)      Lägg dig ner på en matta på golvet eller sängen och slappna av.

2)      Blunda och dra ett par djupa andetag.

3)      Tänk igenom hela kroppen (?!) Känn efter vad som känns i kroppen.

4)      Gå igenom hela kroppen och föreställ dig att du andas rakt in i armarna, ned genom fingertopparna och ut igen (?!).

5)      Avsluta med att låtsas at du andas ut och in genom hela ansiktet.

6)      Sträck på dig.

 

Hmmmm, dessa tips och tricks känns mer som någon slags terapi form för folk med panikångest! Stackars människor som tar julen så allvarligt att de måste ”blunda och dra djupa andetag” för att härda ut. Jag förstår inte hysterin, samtidigt som jag förstår den för jag har också ordnat julbord och allt för hela familjen ett år och det var jobbigt som bara den. Vad jag tänker nu är att förra året så ordnade jag också julbord för 15 pers, i Spanien där jag inte kunde få tag på alla ingredienser men det gjorde ingenting! Alla var jättenöjda ändå! Så mitt tips till alla: ta det lugnt, man behöver inte göra allt och se upp för att bli ett panikångest-fall! Det verkar ju väldigt onödigt, för vem kommer tacka dig för det?

På radion tipsade de även om boken: Monikas jul: en riktigt god jul med Monika Ahlberg. Den verkade mycket inspirerande, så kanske ett tips för nästa jul!

 

(google)


Tåg, tåg....dessa tåg!

Idag på morgonen satt jag på tåget och tänkte på hur fantastiskt skönt det är att inte behöva köra bil i snön (inte för att jag har nån för tillfället men ändå!), att bara kunna sitta och koppla av och lyssna på musik och kolla på den vackra naturen, att kunna läsa tidningen i lugn och ro eller att kunna sova på vägen till skolan. Det jag verkligen tänkte på idag var hur otroligt vackert det är i höjd med Varberg/Falkenberg där man åker utmed havet, och som idag med massor med snö och ett vackert ljus från solen. Fantastiskt och väldigt avslappnande.

Sen finns det ju dock lite minus också, t.ex som i fredags när jag skulle hem till Gbg och tåget var nästan 2 h försenat eller som idag när det var 1 h försenat. Det hade jag kunnat slippa, men när jag tänker på att jag åkt hela hösten med knappt några förseningar så känner jag ändå att det är helt ok. Nuförtiden så förstår jag varför pappa var så kär i att åka tåg för det finns verkligen många fördelar- om man inte har bråttom då!!
Späckad helg!

Denna helgen har hela syskonskaran Backhouse varit samlade. Syrran kom hit till Gbg igår och då åkte vi ut till Björn, och dit kom även Örjan och så tog vi en härlig långlunch! Jättetrevligt! Efteråt så drog vi in till Nordstan där vi knappast var ensamma!! Hittade dock lite fynd, bl.a ett par skor och ytterligare ett par julklappar. Efteråt åkte vi till Liseberg och det var verkligen mer än en person som hade den idén. Det var tjockt med folk utanför, och innanför grindarna kunde man knappt röra sig! Fick iaf några fina bilder, får lägga upp dem senare dock eftersom jag glömde min kamerasladd hos mamma. Efter heldagen på stan så fick vi äntligen käka lite goda tapas på La Sombrita på Linnégatan, en tapasrestaurang som jag verkligen kan rekommendera. God mat och bra pris! På vägen hem började det snöa och det gjorde det hela natten, så idag när vi vaknade så hade det nog kommit en decimeter ungefär iaf! Härligt! Det känns som att det blir en vit jul i år!! Sammanfattat har det varit en riktigt trevlig helg! Kul att kunna träffas allihop syskon för en gångs skull- vi får väl se när det blir nästa gång!

 

Nu ska jag bara chilla resten av dagen! Gött!

 


RSS 2.0