Lördagkväll!

Jaha så nu var det lördag- IGEN!! Tiden här springer iväg och det känns som att jag inte hinner med allt jag ska men mer effektivt pluggande nästa vecka och jag ska väl lösa det! Känns dock som att jag pluggar så mycket varje dag och flera timmar varje gång- har nog aldrig pluggat såhär mycket! Jag inser att jag har nog kommit lätt undan innan med tanke på att jag aldrig behövt lägga mycket tid på skolan men det är på en helt annan nivå nu!

Men, men idag är det lördag och nu ska jag nog gå iväg från datorn snart så att jag bara kan chilla! Ikväll kommer några av Lee's kompisar över och vi ska käka mexican! Gott! Ska bli trevligt, förhoppningsvis blir det ett parti alfapet efteråt också! Spelade det för några veckor sedan och jag ledde när vi slutade spela: jag var denna enda utlänningen där! Känns ju bra att engleska är på hög nivå!!

Min engelska har varit på en bra nivå länge med tanke på att jag har pluggat det ganska "thoroughly" men nu känns det som att jag börjar lära mig idiomatiska uttryck och dialektaliska drag som jag inte kunnat innan. Jag börjar också höra skillnad på vart ifrån folk kommer, typ Liverpool eller Manchester etc! Har inte varit så bra på det innan!! Kul!!

Nehe, nu ska jag ta mig ett glas rött!! Ännu bättre!!
Besök från Sverige!

Snart kommer mamma och Svante och hälsar på, fredagen den 4 mars för att vara exakt. Bara två veckor kvar typ! Detta är vad som skrämmer mig för innan dess ska jag:

 

- 4 examinerande seminarier

- läsa stora delar av Don Quijote på spanska

- skriva 7-12 sidor på min c-uppsats

- läsa en bok om spansk lingvistik

- skriva klart en rapport som jag fortfarande inte gjort!

 

Känns någorlunda stressande men veckan efter nästa vecka har jag hela veckan fri till att jobba så det ska nog lösa sig! Det är rätt konstigt det här med distanskurs för vi måste ha i stort sett full närvaro: får bara missa ETT seminarium på hela terminen, på tillsammans tre kurser Jag tycker det är lite konstigt eftersom vi har seminarier typ varje vecka vilket innebär att jag faktiskt har fler obligatoriska träffar nu än när jag pluggade på plats. +att vi ha mer att lämna in under tiden! Kanske borde läsa nästa kurs på plats iaf!! J

 

Ska iaf bli kul att ha mamma och Svante över, de blir d första som kommer hit. Jag undrar vad jag ska underhålla dem med under veckan? Får väl ta med dem på stan och visa dem lite sevärdheter eller kanske ”The Imperial War Museum” som vi ser från balkongen…och lite shopping får det ju bli! Vi får se!

 

Jag hoppas att det har blivit ännu vårigare ut när de kommer. Det är ca 10 grader här idag och inget regn faktiskt! J Skönt, men det skulle vara några grader varmare och lite sol också!

 

Nehe, åter till studierna! Wiiiiiiiiiiiii!

 


In Manchester!!

Ja, sa nu har jag flyttat!! Antligen!! Efter nastan ett ar tillsammans sa ar vi sambos pa riktig, inte bara tillfalligt under nagra manader i Spanien! Gott!

Lagenheten ar riktigt fin. Valdigt vit, nagot som jag inte alskar men jag far val dekorera med massvis med farg pa mattor, handdukar, kuddar, ljus och annat krafs!! Den ar 33 kvadratmeter vilket inte ar jattestort men tillrackligt for tva personer. Omradet ar ganska nytt och vart hus byggdes for bara 3 ar sedan sa det ar frascht! Ingen heltackningsmatta utan parketgolv i hela laganheten! Vi har alla bekvamligheter som diskmaskin, tvattmaskin, nytt frascht badrum med badkar, och det ar helt kaklat!! Underbart: kanns helt svenskt liksom!! :) Utover detta har vi en slaende utsikt over vattnet fran var balkong eftersom vi bor pa 9:e vaningen! Tack och lov sa finns det hiss! I botten av vart hus finns dessutom en consierge som ar bemannad 24h om man behover hjalp med nagot. Det enda som jag verkligen kan klaga pa ar bristen av parkeringsplatser. Nagra kompisar var och halsade pa forra helgen och de fick en bot pa 100 pund aven att vi blivit lovade att vi kunde parkera dar en natt utan att betala da vi holl pa med var flytt!! Hoppas att var overklagan gar igenom for det ar hutlost!!

Men, men... ett annat minus som ocksa ar ett plus ar att det tar ca 30 min att ga till centrum och ungefar samma till Lee's uni, det kan ju vara riktigt jobbigt om man ar trott och sa...men och andra sidan sa far vi sjukt mycket motion och frisk luft! Alltsa inga pengar pa gym pa ett par manader och i varsta fall finns det sparvagn precis utanfor som tar oss in till stan pa 10 min. Helt ok. Vi har tankt att skaffa cyklar istallet dock: mycket nyttigare och billigare framforallt!!

Jag tror att jag kommer att trivas bra i laganheten. Kanns sa nu iaf! Och vi har varldens bekvamaste sang vilket ar farligt: den gor mig oerhort somnig!! :)

For ovrigt sa har den veckan bestatt av att plugga, plugga ,plugga!! Vi borjade kursen forra veckan och vi har redan varit tvugna att lasa en klassisk roman fran 1500talet, och en bok om lingvistik, deltagit i 4 olika forum, borjat skriva pa tva olika rapporter om de olika bockerna+ att jag lagt min outline for min c-uppsats. Hogt tempo ar bara fornamnet pa denna kuirsen! Men det ar sjukt roligt att plugga spanska igen! Jag ar m,est orolig for min c-uppsats! Den 7 mars ska jag redan ha skrivit 7-12 sidor och 12 april hela forstya utkastet: 25-30 pa spanska!! Men det loser jag nog latt som en platt: forhoppningsvis! Jag ska skriva om "Los problemas principales en el aprendizaje de ELE". Vilket innebar att jag ska utreda de vanligaste problemen i inlarningen av spanska som andrsprak. Intressant?

Jaha, det far vara allt for idag! Den 23 ska vi fa internet i lagenheten sa da slanger jag upp lite bilder!! ~Jag lovar!!

Nu ska jag aterga till mina rapporter, en om motivation (vilket jag inte riktigt kanner just nu!) och en om samhallet under 1500talet! Underbara lordag!!


RSS 2.0