Träning: 100 pass tills midsommar

Just nu är jag helt inne i en träningsperiod i och med utmaningen: 100 pass till midsommar. Jag är redan uppe i 12 och det har inte ens känts jobbigt att gå och träna denna veckan och då har jag ändå varit på gymmet 5 dagar. Jag håller även på med en annan utmaning där man ska ha 5/7 sockerfria dagar på veckan och det har gått jättebra! Jag har insett att jag äter fler saker med tillsatt socker än jag trodde och att jag småäter mer när jag äter socker så det har varit en nyttig insikt.  Det blir spännande att se hur det kommer att gå nästa vecka. 😊 

Tänder

Idag har jag påbörjat min reperation av mina framtänder. Under ca två timmar så knackade och slipade tandläkaren sönder mina gamla fasader. Det hela började med två vidriga bedövningssprutor som kändes ända upp till näsroten och det tog en evighet innan den gick ur. Efter att de gamla fasaderna var borttagna och jämnade så gjorde de nya avgjutningar och så sattes tillfälliga proteser på. Efter det valde vi nyans på de fasaderna som jag faktiskt ska få och sen var jag äntligen klar. Nu gäller det att äta mat som är lättuggad eller som helst inte behöver tuggas alls så det blir mycket soppa framöver. Det första jag gjorde på vägen tillbaka var att köpa grejer både till svampsoppa och tomatsoppa och googla olika sopprecept. 

Jag tog en fin förebild innan: 


När jag kollar på bilden så ser jag att de inte haft samma storlek innan och dessutom så hade jag den fula lagningen på den ena. Skönt att få slippa den men... De tillfälliga tänderna ser fruktansvärda ut: De är gigantiska och det är svårt att bita ihop ordentligt. Det ska bli spännande att se det riktiga resultatet om tre veckor. 
Saker som värmer hjärtat
Ett vackert Göteborg en vacker vinterdag

Idag så tog jag och Björn och Marie en tur i stan. Vi gick först från Sandarna till Mariaplan, över Älvsborgsbron, genom Eriksberg nere vid vattnet och tåg båten över till Rosenlund och därifrån så gick vi till Järntorget och upp till Prinsgatan för lite smörrebröd på Lille Oscar. 

Underbart vackert väder och sol hela promenaden. Göteborg kan verkligen vara riktigt vackert ibland men det känns så himla litet. Ibland saknar jag verkligen Madrids oändliga gator med hundra miljoner möjligheter till att hitta något nytt i varenda litet hörn för att även om man tror att man har sett allt så hittar man alltid något nytt. 

Till sommaren (om allt blir som det är tänkt) så får jag äntligen åka tillbaka till mitt underbara Madrid i tre veckors tid. Det blir verkligen något att se fram emot! Detta är en av mina favoritbilder från Madrid. Lee och jag på promenad i Retiroparken under Prideveckan 2012. 


En dag som denna...

Igår kväll så åkte Lee och hans kompis hem eller de är inte hemma ännu för nu är de på en båt från Amsterdam till Newcastle. En resa som jag inte är avundsjuk på för jag gjorde den själv förra veckan och den var inte särskilt trevlig. Ju äldre jag blir desto räddare blir jag för saker och en femtontimmars båttur är inte i min smak...

Så nu är han iaf inte här och det är dags för ytterligare sex veckor av väntan under en av årets mörkaste månader och det känns faktiskt för jävla jobbigt. Att vara på långdistans är för det mesta ok men ibland känns det bara tungt. Som en dag som denna... Idag har jag bara sovit, kollat på typ 8 avsnitt med Vänner, köpt lite mat, ätit 0,5l glass och kollat på två filmer. Jag har blivit erbjuden både middag och promenad men att ligga i soffan och tycka synd om mig själv kändes som ett bättre alternativ. Att jag dessutom har ont i halsen och hostar gör ju inte saken bättre. 

Tur att inte alla dagar är som denna för då hade jag dött av tristess och snart ett år på distans gör att det inte känns så långt borta. Sex långa månader till. Det tur för Lee att han är den bästa personen som finns så att det är värt det! Tänk att jag har haft turen att möta denna underbara människa som är min perfekta matchning. Det är verkligen 'one in a million' men det är ju också han. 

Flummigt värre kanske... Men men, sånt är livet ibland. Over and out! 
RSS 2.0