You can't start a fire without a spark

Estaba pensando que quizá ahora sea el tiempo para hacer mi blog un poco accesable. Al principio había pensado que solamente voy a escribir en inglés pero ¡entonces no voy a practicar el español! Estoy aquí para practicarlo y ahora como es estoy hablando más de inglés que el español solamente porque es más fácil. En esta manera puedo al menos escribir lo que quiera... Pero lo que no quiero es la gente que queje de mi mala lengua; estoy aquí para PRACTICAR y yo sé seguramente que mi lengua no es perfecta ni tan buena...pero en algunos meses, si tengo suerte y voluntad para hacerlo; ¡la lengua va a mejorar! ¡Vamos a ver!

 

Este semana ha sido increíble loca y espero que la que venga va a pasar en la misma velocidad. La vida en Erasmus es muy diferente y cuando fuí, no pensaba que esto sería la vida aquí! Estaba pensando que esto iba a ser un tiempo de muchos estudios, sin fiestas, con mucho tiempo solamente entrenando...y ¿qué es ahora? Una oportunidad de conocer a otra gente, a la cultura, a la vida española, a la ciudad, a lo todo y ¡yo voy a disfrutarla!


!Los últimos días solamente pude escuchar esta canción! Puedo escucharla 10 veces no me hace nada; ¡me encanta! ¿Quién no le gusta a “The boss”?

 

I get up in the evening
and I ain't got nothing to say
I come home in the morning
I go to bed feeling the same way
I ain't nothing but tired
Man I'm just tired and bored with myself
Hey there baby, I could use just a little help

You can't start a fire
You can't start a fire without a spark
This gun's for hire
even if we're just dancing in the dark

Message keeps getting clearer
radio's on and I'm moving 'round the place
I check my look in the mirror
I wanna change my clothes, my hair, my face
Man I ain't getting nowhere
I'm just living in a dump like this
There's something happening somewhere
baby I just know that there is

You can't start a fire
you can't start a fire without a spark
This gun's for hire
even if we're just dancing in the dark

You sit around getting older
there's a joke here somewhere and it's on me
I'll shake this world off my shoulders
come on baby this laugh's on me

Stay on the streets of this town
and they'll be carving you up alright
They say you gotta stay hungry
hey baby I'm just about starving tonight
I'm dying for some action
I'm sick of sitting 'round here trying to write this book
I need a love reaction
come on now baby gimme just one look

You can't start a fire sitting 'round crying over a broken heart
This gun's for hire
Even if we're just dancing in the dark
You can't start a fire worrying about your little world falling apart
This gun's for hire
Even if we're just dancing in the dark
Even if we're just dancing in the dark
Even if we're just dancing in the dark
Even if we're just dancing in the dark
Hey baby

 

Svenska läsare: jag skrev eller mindre vad jag skrev innan men jag kommer i fortsättningen, om jag orkar skriva på båda språken!:) Träning ger färdigthet som man säger!


Tiden rusar iväg!

Nu har jag redan varit här i över 6 veckor och tiden bara rusar iväg mellan, skolan, olika arbeten, cooking class med mina helt totalt handfallna britter och en och annan fest! Det är alltid nånting på gång här så när jag idag kom hem kl 21 efter at varit på bio så känns det nästan lite tomt… Mina rumskompisar over och mitt Internet har gått bananas så nu måste jag sno någon annans i fem dagar…Bara den insikten fick mig att vilja lipa för en stund sedan eftersom man blir ju helt låst utan Internet här. Det är ju så dyrt att man kan ju inte ringa till folk man måste ju snacka på Facebook eller på Msn. Så nu är jag sur på Vodafone som har snott mitt liv den här helgen och jag sur på Spanien för att det är helgdag på måndag så att det ska ta extra lång tid! Just my luck!

 

Jag hade en skitbra dag idag fram tills att Internet inte funkade längre… Jag har lyssnat på Bruce Springsteen hela dagen och han gör mig verkligen glad!! Fan, vad man låter gammal när man säger så!! Och sen har jag funderat på outfits inför lördagens Halloween-fest. Om det är någon som har en billig idé, skicka den till mig!! Por favor! Gärna så snart som möjligt!!

 

 


Kvallen som blev annu langre!

Lordagen kvallen spenderades pa Sevillas gator...Jag som tyckte att det blev sent i fredagskvall tar tillbaka min kommentar da lordagen avslutades kl 5.30 nar vi hade slagit om tiden (alltsa egentligen kl 6.30)! Det blev en livad kvall med forfest hos mig/efterfest i Fallinge pa webcam med ganska mycket sangria...Kvallen forsatte med att vi skulle ga till Alfalfa som ar en av de storsta bargatorna for att ta en drink men vi gick fel (inte alls svart att gora det i den har staden vars gator ar som labyrinter!) och gick istallet till Alameda. Det var forsta gangen for mig dar men detta baromrrade erbjod inte sa mycket mer an stangda klubbar och hippies, alltsa inte sarskilt imponerande... Fortsatte sedan tillbaka till Alfalfa for att ta ett par drinkar dar och av nagon anledning sa blir folk alltid galna pa denna gatan!! Rory ville hamnas pa mig for att jag rakade stampa pa hans fot med 12 cm klack dagen innan och gjorde detta, helt utan att jag var med pa det genom en rugby-tackling!! ;) Helt galen! Hans plan var att fanga upp mig innan jag trillade i marken med med en stor konsumtion av alkohol och klumpighet sa tappade han mig pa marken, vilket resulterade i ett fint fett blamarke pa roven!! Tack sa mycket! Vidare sa lyfte dem upp mig pa axlarna och bar bort mig till sopgubbarna och bad dem att spola ner mig med vatten!! Jag vet inte vad som hande men folk flippade lite om man sager sa; men kul hade vi!! Efter att barerna stangde pa Alfalfa sa drog vi vidare till "La Catedral" som ar en nattclub och dansade ytterligare nagra timmar! Sedan var det laggdags!! Samanfattat var det  en sjukt kul kvall; vi far val se om det blir repris pa lordag da det ar Halloween! Igar fick man dock betala for goda tider om man kan val saga att jag var inte manniska forran kl 18 pa kvallen....

Idag ska jag och Lovisa hanga pa killarna och se hur bra Irland presterar i "Beer-drinking Championship"; det blir nog intressant!!


Kvällen som blev längre än väntat.

Igår skulle från början gått på bio för att se "Flickan som lekte med elden" (som hade spansk premiär igår) , på originalspråk, men planerna blev ändrade av olika anledningar. Så bion får vänta tills nästa vecka och jag är så peppad på att se den!!

Istället bestämdes det att vi skulle ut och ta en drink eller två med Rory's föräldrar eftersom det var deras sista kväll här och sagt och gjort, vi samlades vid 22 och det blev ett rejält gäng; typ 10-12 stycken. Vi tog ett par glas på en bar två minuter från mig och sen flyttade vi oss vidare nästa bar och satt där tills kl 2 men istället för att gå hem som man borde gjort så gick vi vidare till en av stadens största bargator (visserligen bara typ 5 min från min lägenhet) och spenderade ytterligare ett par timmar med förtära alkoholhaltiga drycker...Därmed kom jag hem lite efter 4!! Var dock väldigt kul på det här stället; träffade på ytterligare en svensk och en massa annat folk! Och igår för typ 8:e gången sen jag kom hit så var det någon som frågade om jag var amerikan eller om jag åtminstone hade spenderat mycket tid där! Känns ganska bra och få det betyget+att en amerikan sa till mig att jag pratade engelska "flawlessly"! That feels good!!

Idag ska förylla dagen med att möta Lovisa ute i Nervión och hon ska bjuda mig på "arepas" som är nån maträtt från Venezuela och den är himmelsk! Sedan ska vi lägga en span på köpcentret, och jag måste hitta en Vodafone-butik för fixa nytt saldo till Internet...

Sedan ikväll blir det utgång igen, både John och Rory kommer att ha kompisar här från Irland; det blir nog trevligt! Hoppas att jag kommer hem lite tidigare bara!!

Hoppas ni som ska på maskeraden hemma ikväll får roligt: önskar att jag vore där!! :)

Saker att längta till..

Jag älskar verkligen den nya singeln med Kent, så jäkla bra. Nu är ju all deras musik bra men det här känns riktigt bra....Ser framemot att träffa Patrik, Linda och Bacha av mer än en anledning: de ska ta med den nya skivan till mig!!

Första tentan i Spanien avklarad.

Idag har jag gjort min första tenta här i Spanien och jag tyckte att det kändes ganska bra! Sen såg att alla andra (dvs. alla spanjorer) hade skrivit jättemycket och då fick jag lite ångest men sen tänkte jag att det är väl som hemma: när man inte riktigt vet svaret så fyller man ut med all möjlig skit! Det är väl så att spanjorerna vet hur man ordbajsar och jag har inte lärt mig det ännu; men om ytterligare några veckor kanske...

Den här veckan har jag varit tvungen att köpa två böcker till denna vidriga kursen och det känns sådär, tacka guden så är iaf böckerna här mycket billigare än i Sverige! Det är ju säkert böcker som jag kan ha nytta av efterråt också, när jag kommer tillbaka hem; frågan är bara hur jag ska få med mig dem; det var ju övervikt redanpåvägen hit!Mina fina böcker: "Hablar y escribir correctamente" (Prata och skriv korrekt), "Perdón, imposible" (Fölåt mig, omöjligt), och Gabriel García Marquez "El Coronel no tiene quien le escriba" (Översten har ingen som skriver till honom) som är en bok i min latinamerikanska realia-kurs. Dessa böcker kommer att var mina bästa (o)vänner denna helgen och vissa av dem hela min vistelse! Den blåa saken är en slags mapp som alla spanjorer springer runt med, den rymmer alla ämnena, och massa andra saker; väldigt praktiskt faktiskt!


Saker som kan hända när regnet öser ner...

...jag hade skrivit ett fint inlägg om detta men sen gick datorn bananas och raderade vad jag hade skrivit!! Den jäveln!!

Vad som hände var detta: Jag sitter och pratar med Patrik och jag hör något som låter hela tiden, jag kan inte fatta vad det är för jag ser ingenting. Efter en kvart eller nåt så kollar jag upp i taket och ser att det droppar ovanför min garderob...tänker att "det är nog inte så farligt" för det regnade ju sjukt mycket...huset är gammalt...så jag ignorerade det lite men efter ytterligare en stund så ser jag en spricka.. Säger till Patrik att jag måste springa över till grannen, dvs min hyresvärd, och hon kommer in och kollar på taket, kollar på mig och säger att jag ska känna på hennes hjärta och det studsar och lever, hon ser ut som att hon ska få en hjärtattack, stackarn och hon är bara typ 30 år, iaf så springer hon upp på takterassen. Hon kommer tillbaka efter några minuter och är helt genomblöt av pissregnet som härjade men också av den pool som bildats på taket eftersom ingen rensad golvbrunnen och hängrännorna!! Ca 30-40 cm högt med vatten stod det på taket; inte undra på att jag hade massor med vatten i mitt rum!! Följande timme ägnades åt att ställa ut hinkar och lägga handdukar över drabbade ställen... Det är aldrig en lugn stund här i Spaninen!!Mitt tak efter fuktskadan, tur dock att jag har stort rum så det gör inte så mycket!! Men Sofía ska fixa det så fort det har torkat ordentligt!

Skitväder

Idag så har regnet kommit och då menar jag regn! Kom hem från skolan idag vid 15 och det duggade lite på vägen hem men när jag kom innan för dörren så kom världens skyfall och det har fortfarande inte slutat! Känns så konstigt att det kan slå om så fort för igår var det typ 30 grader men det är väl som hemma antar jag! Ska regna i två dagar till och fredag ska det bli 28 grader och sol! Det ser vi fram emot!!


PORTUGAL

+ Vacker utsikt

+ Många kullar

+ Fina hus med kakel på väggarna överallt

+ Billigare än Spanien och definitivt billigare än i Sverige!

+ Schysst barområde; massvis med folk

+ Trevligt hostel även att jag vanligtvis är emot det!

+ Häftig Jesus-staty

+ Spännande slott

+ Kan ha ätit världens godaste pizza där.

+ Klar luft

+ Galna tanten som försökte att tvinga mig att äta pannkakor på vårt hostel: mycket rolig!

+ Michael som blev jätteful och bara sa tre saker på kvällen: 1)”Why did we go to Portugal/where are we?” 2) “I wanna go to Jesus head, why can’t we go to Jesus head?!”3) “Let’s play in the sand, we can make a sand castle- the Swedish way!!”  Jag vet dock inte hur man bigger ett sådant slot och dessutom var det bara 14 grader ute på stranden så jag var inte så intresserad men det var riktigt kul!!

 

-Kallare än Sevilla

-Lite halvgnälliga människor med i bilen…

-Många kullar är mycket mysigt men också jävligt jobbigt!!

-Dyrt att gå in på nattklubb

-Många ställen att köra fel på…

-Ganska slitet och mycket fattigt på vissa ställen

-Mycket svårt att hitta en affär som säljer mat

-Portugiserna var ganska askass på spanska

 

Sammanfattat var det iaf en mycket roligt resa om dock lite kort!!

 

Michael och jag med utsikten från slottet!! Finns massvis med bilder på Facebook, dock på Michael's sidan men man kanske kan hitta dem på min också!


Ace!!

Ska till Portugal idag och jag är så peppad!! Ska bli skitkul!! Jag ger en full uppdatering när jag är tillbaka på söndag kväll!!:)

Ruta de la tapa 1 (centro)

Det ska jag på om en stund, det ska bli mycket intressant. Vi ska få se de bästa tapas-barerna som Sevilla-borna går till, inte bara turister...så vi ska bli lite mer spanska av oss! Jag tänkte att den grejen var ett måste innan Staffan och Vivi-Ann kommer så att jag kan visa dem det bästa från "min stad"!

Nu måste jag verkligen plugga, det är så lätt att skjuta saker framför sig!! Måste ju förbereda lite nu ftersom jag ska på semester imorgon och vara borta hela helgen! Portugal here I come!

Uppdatering

I lördags hade vi vår fest och det var skitkul och det var en massa folk! Typ från hela världen kändes som: USA, Kanada, Mexiko, de flesta länderna i Europa, några från Marocko, inga asiater dock men oavsett så var det jättekul. Där kunde man snacka multikulturellt!! Det blev dock ganska sent och dagen efter hade vi fått en lapp av vår hyresvärd där det stod att vi inte får ha fest efter kl 00 så blev lite oroliga...men igår var hon inne och snackade med oss lite och sa att det var helt ok så länge det inte var så mycket folk...och att hon var mycket nöjd med oss eftersom vi var så lugna och skötsamma, och aldrig gjorde oväsen av oss vanligtvis...så jag antar det är OK.

I söndags så tog vi det bara lugnt och laddade inför måndagen. Vi hadde dock cooking class och vi gjorde soppa för det var det enda jag hade saker till hemma; eftersom att man inte kan handla här på söndagar eftersom att alla matbutiker är stängda. Dessutom var det det enda jag kunde komma så man kunde göra vegetariskt och glutenfritt...de inte lätt med specialkost inblandat!

I måndags var det Spaniens nationaldag så då passade vi på att åka till Cádiz eftersom vi var lediga. Det var jättevarmt, ca 35 grader, nere på stranden och nästan alla blev stekta! Men det var varmt och skönt i vattnet så vi lyckades att svalka ner oss lite iaf, och som tur var brända jag mig knappt alls! Det har varit otroligt varmt den här helgen och i början av veckan upp till 38 grader och det är nästan outhärdligt, man orkar inte göra nånting. Men sen är man ju i Spaniens varmaste stad också, det gör ju sitt!

Fick reda på hur vi ska tenta en av mina kurser idag: två stycken arbeten på 20-25 sidor styck, det ena ska handla om vilka fonetiska och fonologiska svårigheter som icke-spanjorer stöter på när de ska lära sig spanska, och det andra ska handla om skillnad mella SER-ESTAR som båda betyder att vara på svenska...låter jätteintressant men  sidor??!!! Dessutom så ska jag prata om båda sakerna i 35-40 minuter/ ämne. Gött! Jag vet vad jag har att göra i december!

Så nu börjar skolan att komma igång iaf, imorgon har jag inlämning i Lengua Española, på fredag i Traducción och den 22 har jag min första tenta; så jag kommer nog att ha sysselsättning framöver! :)

Hoppas att allt är bra hemma! Hörde att det snöat i närheten igår, inte riktigt samma som här då! :)Lördagens outfit!! Jag börjar bli lite brun iaf!!:)

Första dagen av riktig shopping i Sevilla.

Igår kände jag att det var dags: jag behövde kolla in shoppinggatan i stan. Jag har inte vågat gå i närheten av den eftersom jag vet att det kan börja brinna i plånboken i så fall! Men igår tog jag mig dit och jag handlade självklart mer jag borde men och andra sidan så kostade det inte så mycket om man tänker på hur mycket jag fick för pengarna och vissa av sakerna har jag letat efter jättelänge i Sverige utan hitta dem, så jag känner mig nöjd. Men nu måste jag ta med lite grejer till Patrik som han måste ta med sig hem när han kommer när vi ska mötas i Barcelona, för jag hade ju knappt plats för grejerna på vägen hit!Gårdagens fynd:

Ett par svarta stövlar: 25 E
Ett par svarta pumps: 20 E
En styck jeans-färgad tunika: 10 E
Ett stycke linne med paljetter: 10 E
En styck grå/silvrig kjol: 15 E
En styck mössa: 2,50 E

Totalt i svenska pengar ca 800 kr, ganska så mycket saker för en inte så stor summa!

Saknar PatrikVi har ju så kul tillsammans!!! Längtar efter att åka till Barcelona i november och träffa honom: gud vad kul det ska bli!

Party ikväll!

Ikväll ska vi ha lägenhetsfest  här i vår våning. Ska bli intressant. Min fransyska har bjudit in caa 20 personer och jag typ 7 kanske. Men det kan nog bli ganska livat, jag är bara glad över att det finns 140 kvadrat att röra sig på! Hoppas att grannarna inte kommer att klaga för mycket, kanske inte skulle vara så positivt!

Annars så händer inte så mycket denna helgen, igår käkade jag, Lovisa occh Lasse middag och sen gick vi ut. Vi skulle träffa Lovisas spanska kompisar på stan och ta något att dricka, men eftersom vi är Spanien och jag börjar ana att folket här är än snålare än smålänningar så var det självklart botellión. Det intressanta är att de här killarna/tjejerna som vi mötte upp stod i en gränd på den största bargatan och drack medhavd sprit istället för att handla på barerna...Jag förstår mig inte på det: 1) man måste släpa med sig dricka vilket ganska jobbigt, dels tar de även med sig is och grejer, väger en massa. 2) man kan ju inte sitta ner eftersom man inte tillhör någon av alla de uteserveringar som finns. 3) skittråkigt att komma dit och tro att man ska sitta ner och dricka när man egentligen ska få hänga i gränd och dricka något alls! 4) har man dessutom nya stövlar med 10 cm klack hade det varit mycket mer bekvämt att sitta ner!! 5) det kostar inte ens mycket att köpa dricka på barerna ca 1,5 euro för ett glas vin eller en öl; hur snåla är de egentligen? Och det här var inte bara studenter utan även folk som jobbar! Helt otroligt!Spanjorer har verkligen mycket konstiga saker för sig!

Imorgon ska dagen bli tillägnad städning, plugg och pyssel med kort. Sedan på måndag ska vi åka till Cádiz och sola och bada, det ska bli trevligt!

Nästa helg kanske vi ska åka till Lissabon och helgen efter det Marocko så det är mycket på gång nu. Tur att mitt stipendie kommer in på onsdag eller nåt! :)


Tre sätt att definera varmvatten i Spanien- en helt generell betraktelse!

1) Skålhett med inget tryck i strålen.

2) Pissljummet med halvbra tryck.

3) Iskallt med bra tryck.

Vilket är att föredra??

Förvirring

Här i det här landetär det alltid mycket förvirrande. Jag är fortfarande inte klar med min inskrivning i skolan eftersom jag inte lyckats med att får reda på all information jag behöver om mina kurser vilket innebär att jag fortfarande inte fått mina stipendiepengar. Jag förstår inte riktigt reglerna för hur det funkar heller för alla har olika verkar det som även att vi ingår i samma utbytesprogram. Tex så fick min svenska kompis sina pengar i juni och hon måste inte göra 30 poäng för att få de pengarna. Jag då, får inte mina pengar förrän inskrivningen är klar, och jag måste göra 30 om inte så blir jag återbetalningsskyldig. Mycket lustigt....Jag fattar inte systemet...


Desutom är jag förvirrad när det gäller mitt mobila bredband, jag köpte sist ett kort som ska gälla i 30 dagar och då ska jag få surfa hur mycket jag vill, men nu säger min lilla pinne att jag har kommit övergränsen för användandet...Så jag tror att snubben i butiken sålde mig fel produkt även att jag sa mycket tydligt att jag ville ha "ilimitado" typ 5 gånger! Ibland är de så ignoranta här! Helt otroligt! Så nu måste jag pallra mig iväg till Vodafone ytterligare än gång! Tack för det!!

Igår drog jag iväg till Nervión för att käka glass med svenskan och som vanligt träffas man ju inte förrän typ 21 här..så när jag skulle ta mig hem runt 22.30 så hade tunnelbanan stängt och jag fick gå hem.Det är i och för sig inte farligt att gå själv här för gatorna är jättestora, det är upplyst överallt och det är alltin en massa folk på gatan, dessutom så säger de att Sevilla är en av de säkraste städerna i Spanien..men jag är ändå inte så pepp på det. Det tog dock bara 20 min så det var inte särskilt långt...på vägen hann jag dock se både kackerlackor och en gigantisk råtta!! Så äckligt! Det var det värsta med promenaden!

Idag ska jag ha min andra lektion i lengua española, den som inte skulle börjat förra veckan mn som tydligen hade gjort det. Så nu ligger man redan efter och vi har en inlämning till och en tenta den 22 så nu börjar det komma igång. Men vissa kurser verkar ganska kul och för varje dag som går så fattar man lite mer av vad de säger med den konstiga accenten och blir där med lite gladare!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen pallra mig ner till Vodafone för att klaga lite innan jag drar till skolan! Ha det bra därhemma!!

Jag vet vad jag vill ha i juklapp!!!!

Bara sa att ni vet sa slapper Kent sin nya skiva "Rod" den 6 november; ni far slass och vem som ska ge mig den!!!


Ah, just det till fam. Backhouse i sodra Sverige: Jag ska snart fixa listan over byten och sa mejlar jag den till alla!!!


Langsam dag...

Min mandagsmorgon ar vidrig har jag konstaterat. Jag borjar alldeles for tidigt vid kl 9, vilket i och for sig inte later sa farligt, men eftersom jag ska hinna ata frukost och pallra mig ivag till min lektion som ligger i byggnaden langst bort pa campus sa maste jag aka typ vid 8. Vilket innebar att jag maste ga upp vid 7 och det ar sa segt nar alla andra i lagenheten far ligga och sloa sig tills kl 10!  Dessutom ar det kolsvart pa morgonen har enda fram tills 8.30 uungefar, och dessutom ar det ganska kallt sa man vet aldrig vad man ska ha pa sig. Det ar kanske 18 grader pa morgonen eller nat sant och da ar det lite kallt att bara ha kjol eller shorts, men pa eftermiddagen nar jag fortfarande ar kvar i skolan ar det ca 35 grader! Da ar det inte skont att ha jeans pa sig....

Det ar ju inte bara det att jag borjar tidigt som forstor hela min mandagsmorgon utan aven att jag en oerhort ointressant lektion med en oerhort opedagogisk larare. Det intressanta ar att hon undervisar mig "Nya discipliner inom lingvistiken med hansyn till de pedagogiska aspekterna av undervisning till elever med spanska som andra sprak". Jag vet inte om hon har valt ratt amne att undervisa i! Det trakiga ar att jag hade verkligen sett framemot den har kursen eftersom jag alskar lingvistik; men det verkar som att jag har andrat uppfattning om det! Jag hoppas bara att hon blir lite roligare for varje lektion men vi far val se om det hander!!

Eftermiddagen kommer jag att lasa en kurs om det spanska spraket; vilket vill saga grammatik och sant, och det ska bli intressant att se om det blir nagon lektion i det amnet. Hittills har var larare aldrig dykt upp; sa vi far val se hur det gar idag! :)

Nehe, nu ska jag val satta mig och lasa en tidning om jag hittar nagon!

Hasta luego!

Fun, fun, fun!!

Igår var vi på Isla Mágica och det var jättekul! Det fanns en bergochdalbana med massvis med loopar och upp-och-ner-åkning och backar och grejer och den var så kul! Sedan fanns det massvis med olika karuseller som var med vatten. Och det kunde behövas eftersom det 35 grader varmt hela dagen igår. När jag gick och la mig vid ca 4 var det forfarande 27 grader varmt! Helt otroligt!  Vi drog iväg på matfesten också och käkade mat från Venezuela; och det var asgott! Det får det nog bli nån mer gång!

Träffade två andra svenskar igår också. De verkar trevliga, speciellt den ena som var så sjukt lik Örjan både till sätt och utseende. Det är ju bra om jag kan ha en "låtsas-Örjan" här! Efter förfesten hos Lasse som började typ 0.00 så drog de in till stan vid 3.30 nåt sånt och jag gick hem! Jag fattar inte hur dessa männiksor pallar: hur kul är det att supa skallen i bitar och slösa en massa pengar på sprit? Det finns roligare saker att göra, tycker jag iaf!Kunde inte göra den större, tyvärr. Dettta var en av de roligaste karusellerna; en Flumride med 3 stup, mycket större än den på Liseberg!

Padre mío

Idag är det 7 år sedan pappa dog, och det känns lika mycket varje gång. Varje år försöker jag alltid att förtränga det med att göra saker så att jag slipper tänka på det. Så i år så ska vi på nöjesfält och ikväll ska vi "La Fiesta de las nacionalidades" som är folkfest med med mat och dryck representerad från massor av länder (dock inget från Sverige)! Självklart kommer det att bli en och annan skål för pappa ikväll; det blir det alltid! Man kan egentligen fråga sig om det finns något bättre ställe att hedra sin gamle far än här i Spanien- landet som alltid fanns i hans hjärta. Jag tror knappt det.

Dock är det ju så när jag är här att jag verkligen önskar att han också vore det. Jag vet med säkerhet att om han hade levt nu så hade kommit hit och spenderat mycket tid med mig här. Han som verkligen älskade Spanien; om det inte vore för att han gjorde det så mycket, hade jag nog inte ens varit här idag. Gracias por eso.

Nunca voy a olvidarte, siempre tienes un lugar fijo en mi corazón. Te quiero.Aquí hubieras querido estar...

Kontaktuppgifter i Sevilla.

Tänkte att jag kunde lämna lite kontaktuppgifter om någon vill mig något här nere!

Adress:

Åsa Backhouse
Calle Asunción 14, 5 izq.
Sevilla, España

Mail:

asabac06@stud.hh.se
ebba_87a@hotmail.com

Eller Facebook

Tele:

Spanskt nummer: 0034622410569 (jag tror att det är billigare att ringa det spanska numret än mitt svenska, iaf för mig för då måste inte jag betala något).

Det var alles för idag! Imorgon ska vi på nöjesfält; det ska bli mycket roligt! Really looking forward to it!

Hasta luego!

En onsdagkväll i Sevilla.

Igår var en mycket bättre dag än i förrgår. Jag hade mina lektioner som var helt ok, och efter sista lektionen började jag snacka med två killar i min klass som såg lite lost ut. En är irländare och den andra engelsman, de sa att de skulle ut på kvällen och frågade om jag inte skulle hänga på och jag svarade att jag inte visste. Senare drog jag hem och mötte upp med den svenska tjejen som har kontaktat mig på Facebook och vi hade verkligen jättekul ihop. Hon var supertrevlig och vi verkade ha mycket gemensamt så ikväll kanske vi ska träffas tillsammans med en av de andra svenskarna här och laga mat ihop eller nåt sånt. Vi får se.

 

Efter vår middag igår så gick vi till ”Torre del Oro” som ligger precis på andra sidan bron från vart jag bor och där skulle de ha en botellión innan den riktiga festen på Casino. Jag trodde att bottelión var typ att man handlade dricka i barerna som ligger vid kanten av floden men det var det inte riktigt. Det var mer som ett 6 juni firandet i Anderstorp, alltså en massa folk på gatan med medhavd dricka: kändes väldigt svenskt. Där mötte vi iaf upp med de här killarna (Michael och Lee) och deras kompisar John och Rory och så hängde vi där några timmar och snackade. Alla var jättetrevliga och de var i desperat behov att lära sig att laga mat eftersom de bara ätit på McDonalds sen de kom hit, så kanske jag ha lite matlagningskurs med dem! Bra sätt att tjäna lite extra pengar nu när de inte har Ica i Sevilla!!

 

Efter drickandet vid flodkanten som jag inte deltog så aktivt i så gick vi vidare till Casino som är ett studenställe på onsdagarna, men vi gick inte in. Jag och Michael köpte varsin hotdog istället och de andra drog till något annat ställe och sen gick vi hem. Så det blev en ganska lugn kväll. Dock mycket trevlig. Så igår snackade jag först bara svenska och sen bara engelska hela kvällen och det var så jäkla gött att få koppla bort spanskan lite. Jag får nästan ont i huvudet över att tänka så mycket hela tiden!

 

Nu håller jag på att ladda upp bilderna från  vår roadtrip på Facebook men det är en jäkla tid, men snart borde det vara klart!


Konstiga saker som spanjorer gör.

Konstiga saker med spanjorer:

 

1)      De har jättekonstiga avlånga kuddar istället för vanliga.

2)      De har inte täckena i påslakan som hemma utan de har ett lakan och på det lakanet lägger man ett ”täcke” som mer ser ut som ett sängöverkast.

3)      De går med skor på sig inomhus.

4)      De är aldrig i tid! Räkna med minst 30 minuters försening!

5)      De plockar inte upp hundbajs på gatan: jag vet inte om jag har sett så mycket hundbajs i hela mitt liv!

6)      Det finns inga vanliga elektriska ugnar och spisar, bara gas.

7)      De äter middag vid 21-22 på kvällen, ingen vet hur sent de går och lägger sig!

8)      Nästan alla vägrar att prata engelska, lite som i Frankrike (iaf i den här delen av landet!)

9)      De blandar ut sitt rödvin med antingen Coca-cola eller med Fanta Lemon (nu tycker jag ju att det är ganska gott men det är lite lustigt!)

10)  Ibland blanda de till och med ölen med något citronaktigt och vitt vin.

11)  Sänggaveln sitter inte fast i sängen utan i väggen. Det betyder alltså att sänggaveln och sängen inte alls behöver se ut likadant.

12)  Postlådorna sitter inne ett rum så varje dag när postgubben kommer så ringer han på porten och väcker alla i huset så att han kan komma in!

13)  Jag pratar fort men jag slår vad om att folket här pratar hundra gånger snabbare!

 

Detta är allt jag kan komma på just men jag kommer nog att lägga till några saker innan terminen är slut!


RSS 2.0