Sugen!

Jag ar sa himla sugen pa att handla ny grejer just nu: jag behover nya skor (jag vet att det later ofattbart men de flesta paren ar faktiskt in England och jag behover nya till jobet!), nya toppar och ett par nya svarta byxor ocksa till jobbet, nagon ny klanning och ett par nya jeans. Detta nojet far vanta tills loning dock! :(

Utover detta skulle jag aven vilja skaffa ett gymkort! Vi har inte hittat nagot bra gym annu... priserna har ar lojliga! For ett medlemsskap pa ett gym utan pool med bara en styrkehall och nagra fa klasser (spinning, aerobic och step) sa kostar det pa var gata: 67 euro/manad! Det ar ca 600 kr/manad...jag hade tyckt det var dyrt hemma men dar tjanar man ju nastan dubbelt sa mycket iaf om man har vanliga jobb. Jag kan verkligen forsta varfor Spanien har den snabbaste okande fetman i Europa: folk har ju inte rad att trana!!

Jag har massor med grejer jag borde gora denna veckan ocksa: jag maste skicka ivag min ansokan examensbeviset (sa lat jag vet), jag maste ga till lakaren och skaffa ett typ landstingskort sa att jag far gratis vard som spanjorerna da jag har ratt till det da jag ar anstalld i landet, maste aven skaffa "enpadremiento" som ar rostratt och lite andra grejer som ar bra att ha typ ratten till att kopa bil, ta lan etc, och sa maste jag ga till Caja Madrid och oppna konto med dem eftersom min bank som jag hade i Sevilla inte finns har. Alldeles for manga masten! USCH!

Ser iaf fram emot morgondagen for da ska vi ha curry-night! Vi ska laga korma, raita, pilafris mm och nu ikvall var vi ivag till en indisk butik och kopte hemmagjort nan-brod och chipattis som vi ska krydda med vitlok och oturligt nog koriander (avskyr det!) eftersom det hor till. Men jag ska nog lyckas fa ett par brod utan! Mmmm

Pa torsdag borjar min nya klass da den blev installd idag. Var ratt skont faktiskt for jag var sa trott idag pa morgonen sa jag hade nog dott annars!

Anyway, time for bed! Imorgon har jag min basta dag: jag borjar inte forran 15.15 (maste aka vid senast 14 dock) och slutar 18 vilket betyder att jag ar hemma runt 19.15. Goe dag anda! Och basta eleverna pa eftermiddagen, tva man i 50ars-aldern, lakaren och apotekaren jag talade om haromdagen. Riktigt roliga lektioner! Har manga roliga lektioner nu, det kanns som att jag antligen for gora det jag gor bast!

Jag och Lee i Valencia forra veckan!

Ha det!! :)


Lang tid utan att blogga

Nu var det lange sen jag bloggade...har ingen jattebra ursakt mer an att jag har haft valdigt mycket att gora pa senaste tiden.

Fran lordagen till langfredagen var Michael har och halsade pa. De var intensiva dagar med mycket stort alkoholintag och valdigt sena natter. Det borjade egentligen redan pa fredagen da vi hade avskedsfest for Lea och sen pa lordagen gick vi ut igen och foljande dagar blev det vinkvallar med sena kvallar flera ganger.

Pa onsdagen akte vi till Valencia. Vadret var skit men det var anda trevligt! Det kvittar vart man hade akt for det var daligt vader i hela Spanien under paskveckan sa det gjorde ingen storre skillnad. Michael galen som han ar tog tillfallet i akt och badade i det kanske 12 grader "varma" vattnet den andra dagen och efter det akte vi in till stan och kollade in den. Jag gillade verkligen Valencia! Jattefin stad, mysig och hemtrevlig och vi hittade en restaurang med jattebra billig lunch. Vi traskade runt i stan och akte sedan till ett omrade dar de massa konstiga byggnader, och efter det drog vi hem. Val hemma igen blev det rom och cola och sangen kl 7 pa morgonen och pa eftermiddagen akte Michael tillbaka till Vigo.

Forra helgen spenderades med att gora ingenting. Vi firade ingen pask pa riktigt, at faktiskt inte ett enda agg! Vi hade nagra kompisar over och at chili sin carne da en av kompisarna ar vegetarian. Vi har faktiskt en hel del vegetariskt pa senaste tiden och det ar ju ganska gott,  kommer nog bli mer av det i framtiden.

I mandags borjade jag jobba igen och jag borjade med en ny klass dar jag undervisar avancerad engelska till en lakare och en apotekare. De lektionerna har varit bra an sa lange iaf! For ovrigt sa borjar aven en ny klass nasta vecka. Jag borjar kl 9 pa morgonen i Las Rozas vilket innebar att jag maste aka hemifran runt 7.30 pa tisdagar, torsdagar och fredagar. Det ar val ok, men det blir ganska stressiga dagar och torsdagarna kommer att bli otroligt langa da jag kommer att aka hemmifran 7.30 och komma hem 20.45 pa kvallen. Men det ar iaf bra med nya timmar, kommer nu ha typ 19h/vecka iaf denna manaden. Nasta manad kommer redan en av kurserna laggas ner for terminen men forhoppningsvis kommer de andra fortsatta till i slutet av juni. Ska bli gott att ha nagra manader med vettig lon iaf! Jag har aven blivit lovad jobb nasta ar for hela lasaret om jag vill, sa jag blir nog kvar dar. Men forhoppningsvis med battre mer centrerade arebetstider.

For ovrigt har vi haft en ganska trevlig vecka. Jobbat mycket, och i torsdags traffade vi Lewey for ett par ol och motte upp med nagra av hans kompisar. Kom hem i hyfsad tid, runt 2, sa det var ok. Pa fredagen skulle jag ha lektion men den blev installd men eftersom den stalldes in sa sent, jag var redan pa taget pa vag till jobbet, och jag far darfor betalt oavsett! Sa jag akte hem och vilade lite istallet och sen drog jag och Nadine till Lewey pa fest med hans rumskompisar igarkvall... Lee kom senare. Han har varit lite dalig den senaste veckan da han har oroninflammation och kakar antibiotika. Det var en trevlig kvall men med alldeles for mycket vin...sa iag sov vi till 14.20 och har gjort ingenting hela dagen. Lagade en snabb vegetarisk pasta, och sen har vi bara kollat pa Dexter, sovit lite till, last och kopt glass. Snart blir det nog sangen sa att man kommer upp i hyfsad tid imorgon! Imorgon ska jag iaf gora all planering for veckan, sen ska vi ga och kolla in Prado muséet tror jag. Men vi far val se!

Hoppas att ni har en bra helg darhemma!





Valencia!

Imorgon ska vi aka till Valencia! Tyvarr ser vadret ut att bli trakigt men vi far iaf komma ivag fran staden och se nagot nytt. Ingen av oss har varit i Valencia forr sa det ska bli spannande och se vad staden har att erbjuda. Hotellet vi ska bo pa ligger vid stranden och har pool och gym- vilket hade varit perfekt for harligt vader men det ska nog losa sig anda! Man vet ju aldrig hur det kommer att se ut imorgon!



Detta ar hotellet vi ska bo pa!

Jag aterkommer med en rapport om laget nan dag nar vi ar tillbaka.

Ha det!! :)

RSS 2.0