Återigen praktik.

Började min praktik förra veckan. Hade några riktigt bra, och ett par mindre bra lektioner. Men det är väl det det går ut på, att man ska hitta den bättre vägen och lära sig något nytt. Och det har jag sannerligen gjort!

Denna veckan har jag liksom förra 9 lektioner och det låter kanske inte så jobbigt men att snacka spanska, planera, göra läxförhör etc tar på mina krafter. Jag är jätteseg nu och i stort sett varje dag har jag sovit efter lektionerna när jag har kommit hem! Jag tänker att det kommer bli asjobbigt att undervisa i två ämnen, jag är verkligen klen!! Den som lever får se, det är ju bara 1,5 år kvar nu...

Jag har iaf haft några bra lektioner och genomgångar och det känns som att jag definitivt kan undervisa spanska på gymnasiet. Jag har alltid varit rädd för att det kommer att kännas för svårt men efter de lektionerna jag har haft så känns det verkligen alls farligt; jag har nog oroat mig i onödan! Det känns bra!

Nu ska jag iväg och kopiera några läxförhör och övningar inför morgondagen...Hej så länge!


Oro och längtan.

Att flytta till Sevilla, till ett annat land och därmed lämna pojkvän, släkt och vänner känns som ett ganska stort steg. Det finns jättemånga positiva saker med att flytta; en ny stad, nya människor, nya upplevelser, förbättrat språk, nya erfarenheter och ny kunskap, värme hela hösten, etc etc.

Men det finns också många saker som jag kommer att sakna; Patrik, mamma och resten av familjen, mina vänner, mina saker här hemma, min säng, min soffa, min garderob, mitt utrymme...

Men det värsta kommer nog vara i början innan man lär känna folk och därmed kommer att spendera mängder av tid ensam. Jag ensam? Jag som kanske har störst behov av alla i hela världen av att prata! Tacka guden för att det finns Internet och telefoner! Jag hoppas verkligen att alla som har råd och tid kommer at hälsa på mig så att dessa fyra månader inte kommer att kännas så långa!

Nu kanske det låter som att jag klagar och det borde jag inte göra med tanke på att jag har fått ett stipendie, men det är inte alltid så lätt att göra saker som man kan tro. Jag vet ju att man aldrig kan lära sig ett språk lika bra som plats och det anser jag också men just nu innan jag kommit iväg känns det lite jobbigt. Väl där kommer det säkert att gå jättebra, det är ju så lätt att bli nojjig. Det kommer att ordna sig, nu är det iaf bara tre veckor kvar tills jag åker, snart får jag veta!

I svamptider...

Var ute och plockade trattkantareller häromdagen, väldigt tidigt för dem faktiskt. Oavsett, så lagade jag och Louise en delikat måltid på denna svamp och som jag tänkte dela med mig av:

Fläskfilé och kantarell pasta (4 port.)

500 g fläskfilé
2 st scharlottenlök
5 dl creme fraiche
1 st Kvibille Gräddädel
trattkantareller
salt
peppar

tillbehör: bandpasta och sallad

Förväll svampen och ställ den åt sidan.  Skär ner löken och stek i smör, tillsätt sedan fläskfilén i strimlor och stek tills den är klar. Lägg i creme fraichen och låt den smälta
tillsammans med en hel ädelost. Efter detta så tillsätter du svampen och salt peppar efter behag.

Hittade på receptet allt eftersom att vi gjorde maten och det blev fantastiskt gott! Testa det!

v. 39= semester!

Jag åker ju ner till Sevilla 16/9 och har inskrivning 18/9 sedan har jag ingenting att göra fram tills 28/9 då lektionerna börjar. Därför så ska Patrik och Niklas komma ner till Madrid på lördagen och jag ska då ta tåget upp dit och möta dem. Väl där ska vi hyra en bil och åka söderut. Vet inte riktigt var ännu, det har vi inte bestämt, men jag har beställt en bok om Sevilla och Andalusien och en vägkarta över hela Spanien och Portugal, så vi får väl se vart det bär av!  Det enda stället som jag verkligen vill se är Ronda, alla som har varit där säger att det ska vara så vackert! Ser verkligen fram emot en liten roadtrip i värmen för en gångs skull!


(bild lånad från Google)


Vackra Ronda, håller du inte med?

Nervositet och en massa idéer.

Nästa vecka och veckan därpå ska jag ha praktik på Gärdeskolan i Gislaved och detta är spänning blandat med nervositet. Det ska bli kul och se om jag kommer att kunna prata mycket spanska ( har ju inte fått någon träning på hela sommaren! ) och se hur det kommer att gå för mig när jag ska hålla mina lektioner. Jag har suttit i några dagar nu och spånat på vad jag ska göra och det finns iaf en hel del idéer och det känns positivt! För er som vill se ett roligt sett att lära sig spanska reflexiva verb så kan jag rekomendera detta: http://www.youtube.com/watch?v=KATBgZ5oyIg.

-Detta måste vara en lärare med lite för mycket tid! Dock mycket roligare en att bara läsa i en bok!

Klart, färdigt, all set!

Äntligen helt klart med boende i Sevilla! Första hyran betald, allt klirrat! Nu är det bara allt tjabbel med csn kvar........suck.


Heldag med släkten.

Har idag skämts bort med god mat och kakor. Jag & Björn har varit hos vår farmor & farfar och även träffat en massa annan släkt. Verkligen jättekul med tanke på att det var alldeles för länge sen vi var där, så när man väl kommer dit blir det en tripp down memory lane. Har kollat en massa gamla foton och varit allmänt nostalgisk, det märks verkligen att de börjar bli riktigt gamla, 84 år. Eftersom jag är 22 så har de ju alltid varit gamla för mig men nu är det en märkbar skillnad i vad de orkar med. Det var iaf fantastiskt roligt att vara tillbaka platsen där man har så många minnen från sin barndom. Tack!


Semester och trötthet.

Igår blev jag äntligen ledig, och då var vädret kass, jag var trött och omotiverad. Finns minst hundra saker som jag kunde eller borde ha gjort men jag var inte sugen på att göra något annat än gå och lägga mig. Spenderade  flera timmar med att leta billiga flyg och hyrbilar till Sevilla och bara allmän information..känns dock inte som att jag vet mycket mer nu än vad jag gjorde innan dess...Segt.

 

Idag segade jag mig upp kl 10, tog en banan och sedan sprang/gick jag en 5 km runda. Väl tillbaka fixade lite gröt, men för tredje dagen i rad blev den inte god! Är det någon som har ett bra recept på havregrynsgröt förutom den som står på förpackning? Tacka guden så bjöd Patrik ut mig på lunch och den var betydligt godare!

 

Sanrt ska jag iväg och hämta min lilla Louise på Landvetter, tyvärr verkar det som att jag får åka själv eftersom jag inte får tag på Tess, men jag ska nog överleva, bara att få träffa Louise är ju en present i sig!

 

Är det någon som vet om det ska vara sånt här skitväder hela veckan? Jag längtar efter att få vara i värmen hela hösten och vintern, medeltemperatur på 31 grader när jag åker i september! Fantastiskt, kan ju behöva en bra bränna till bröllopet nästa år!


Watchmen

Vi hyrde "Watchmen" igår, filmen om ett gäng avdankade maskerade hjältar som blir mördade. Anledningen till att jag nämner detta är att för att det var den absolut sämsta filmen jag någonsin sett, 2 h 35 minuter långt lidande, en evig väntan på att det ska bli lite action, lite spännande men det hände inte...och till slut, tacka guden, tog den äntligen slut.

Så mitt råd till er alla: Se inte den filmen, vilken film som helst måste vara bättre!

Ytlig?

Såg på Dr 90210 för en stund sedan och det finns fantastiskt ytliga människor. Det började med en kvinna som ville ha en JLo rumpa, intressant i USA där size 0 är något som de flesta strävar efter och då har man ju platt rumpa men ändå behövde denna kvinnan bättra på den. Känns lite som ett skämt när miljontals kvinnor  kvinnor kämpar för att bli mindre!
Nästa person var en kvinna som var yoga-instruktör, hon tyckte att hon såg så ung i kroppen eftersom yogan slimmar men det var ju något på hennes kropp som inte passade in: händerna! Så hon fettsög knäna för att putta in fettet i händerna...strange. Ytligt? Mycket!

Gammal?

Igår fick jag mig en tankeställare när jag var Hörsjöbadet, följande hände:

Jag står och torkar mig i duschrummet efter min simtur och två flickor kommer in och ställer sig i duschen. Efter ca 30 s frågar den ena flickan:

-Vems mamma är du?
J- Ingens, jag har inga barn för jag är ganska ung.
-Hur gammal är du då?
J- 22 år.
- Men då är ju du jättegammal!
J- Hur gamla är ni då?
- Åtta!

Söt små liv, intressant hur man ändrar perpektiv med åren.



Jag i ett barns ögon?

Grattis morfar!

Idag blir morfar 80 år, hoppas du får en härlig födelsedag!! =)

Plankstek, någon?

Var i Ullared igår och då sprang jag på ekplankor som som man gör plankstek på. Har kollat på sådana plankor flera gånger men varje gång har jag varit för snål men i Ullared är ju allt så billigt så när det kostade  39,95:- då slog jag till!! Så idag ska jag inviga dessa fina plankor med mos, sparris, rödspätta och smögensås. Lite vardagslyx. Så jag ska nog skjuta på fastan tills min lilla Louise kommer hem, det är ju mycket roligare att göra det när man är två!

Nu ska jag sova lite och sen iväg och simma, det var alldeles för länge sen sist (förbannade skitväder det här landet har haft i sommar!)!!

Hurtigbulle del 2

Idag har hurtigbullandet fortsatt; jag har sprungit även idag! Och jag är genomsvett även idag men idag var det iaf inte lika jobbigt! Tänkte att man kanske skulle fortsätta denna nyttiga veckan med att fruktfasta torsdag, fredag och lördag. Har ju inte fastat på flera månader..

Det blir en bra start min lediga vecka som kommer härnäst. Nästa vecka kommer att bli toppen; först ska jag hämta Louise på flygplatsen på tisdag och det är det bästa med hela ledigheten: vi har inte träffats på ca 2 månader! Sen blir det desutom Liseberg på helgen! Äntligen blir det av; jag ska dit även om det spöregnar!! Kanske ska jag och storebror hälsa på farmor och farfar också, om han kommer ihåg det förstårs! =)

                                        

Hurtigbulle

Nu är det dags att börja det nya livet-igen! Lite mindre alkohol, lite mindre fest och mycket mer motion och nyttig mat! idag började dagen med att springa. Det var så förbannat jobbigt så jag insåg att det dags bättra på konditionen lite. Jag skyller dock allt på gymmet och träningsklubben, gymmet har begränsade öppettider när det är sommar oh träningsklubben stänger i maj! Det är ju c 3 månader utan regelbunden träning..........usch! Dessutom är ju badhuset i Smålandsstenar så briljant att det stänger på sommaren  och har bara en utomhusbassäng istället. Jag bara undrar; vem vill simma utomhus när det åskar och spöregnar ute?! Inte jag iaf!

Jag idag, det regnade även under löparrundan. Kan dt möjligtvis regna mer än det gjort denna sommaren?

RSS 2.0