Bakdag?!

Idag kanske det får bli en bakdag för jag har inget bättre för mig. Blev akut sugen på kolakakor när jag vaknade idag. Konstigt för jag har nog inte ätit det på 10 år men men. Så det får nog bli några sådana och kanske nåt mer när man ändå håller på. 

Underbart väder idag äntligen! Det är ju bara synd att vi råkade sova tills 13.30 istället... Men jag ska strax iväg till gymmet iaf så då får jag ju en liten skymt av solen. 

Vad står annars på schemat? Fixa ett litet omprov på satsdelar samt en sammanfattning och fundera lite på terminsplaneringen för spa 9 och kanske skriva ett par checkpoints. För nöjets skull liksom! ;) 

Lee ska jobba hela dagen idag. Som vanligt får in översättningar som ska vara klara på en måndag: jobb större delen av helgen. Lite tråkigt när jag är ledig men kul att han har något att göra å andra sidan. 

Nehe, nu ska jag ut och njuta! Ha en bra dag allihopa! Januari

Januari måste ju vara den tråkigaste månaden på hela året. Mörkt, tråkigt väder, långt till lön och bara ett konstant grått tråk. Jag tror dock att det kvittar var man är för det var lika tråkigt i januari både England och i Spanien. Vad ska man hitta på? Vi har redan varit på alla museer i stan, och jag är inte så pepp på att gå ut och gå för det är halvkallt och regnigt... Idag ska vi iaf till gymmet och sen ut till brorsan och laga mat eftersom hans tjej har operats. 

Igår gick vi på gymmet första dagen efter julen och det gick sådär så nu måste jag peppa så att vi kommer igång ordentligt. Det är alltid lika jobbigt att komma igång igen även att man vet att det är så gott när man väl är igång. Neje, nu ska det bli väldigt sen frukost!! :) 

Äntligen!

Äntligen har jag lyckats med att sätta upp min blogg för jobbet som jag har pratat om i evigheter. Jag gillar designen på den nya bloggen så jag kanske kör på samma här om ett tag. Anyway, om ni är sugna på att kolla in den så ligger den på: www.profesorabackhouse.blogg.se

Nu ska jag försöka sova.. Det blir nog svårt för jag har sovit typ hela eftermiddagen. Det blir minus på vuxenpoängsskalan!! :) 

Guldkorn i stan

De senaste dagarna så har vi många besök och det är ofta då man hittar guldkornen i sin egen stad. Jag tänkte tipsa om tre schyssta saker:

1) Göteborgs Wok som ligger på Östra Hamngatan 5. Riktigt schysst mat dör man kan välja mellan sushi, mongolisk barbecue eller vanlig thai/kinamat buffet. Bra och prisvärd mat om man går vid lunch tid då det kostar 109kr/person. Riktigt gott! 

2) Konstmuseet på Göta platsen. Kostar 40kr/person/år och då får man också inträde till ytterligare 4 museer i stan. Just nu har de en jättekul utställning där man får spela pingis! Motion och kultur i ett! 

3) Andra långgatan! Återupptäckt pärla! 33kr/öl säger ju allt! :) 

Ny fajt!

Den senaste terminen så har jag drabbats av något jobbigt: finnar. Jag hade inte särskilt mycket finnar när jag var tonåring och jag har egentligen aldrig haft några problem med dem men nu vid 26-års ålder tänkte de att det var dags att visa sig! Tråkigt men sant. Så nu har jag spenderat julhelgen med att njuta men också med att läsa in mig på vad jag kan göra för att förbättra min hud. Det är många som säger att man får vuxenfinnar pga stress men jag känner mig inte avsevärt stressad möjligtvis irriterad emellanåt men inte särskilt stressad. Så jag har börjat fundera på vad som är annorlunda nu mot innan och jag har insett att jag äter mycket mer mjölkprodukter.  Så nu i början av året ska jag: 

Äta mycket mindre mjölkprodukter och ingen ost.

Dricka massa vatten.

Äta extra mycket zink.

Skära ner på gluten och socker.

Det känns typ som att jag bör gå på en GI: diet för att få ihop detta! Men det har jag ju gjort förr och det är ju både gott och nyttigt men jag tänker inte bli extrem och överdriva så det blir nog bra. Dessutom ska min bästa kompis skicka lite bra krämer ifrån USA där de har mycket bättre produkter. Let's hope for the best! 

:) 

Dagen innan vt 2014!

Även att jag älskar mitt jobb så känner jag idag lite "söndagsångest". Jag kommer inte igång med nånting även att jag har en hel lista med saker jag borde göra innan morgondagen. Även att jag alltid säger till eleverna att de alltid ska planera och organisera sin tid och börja i tid så är jag just nu min egen värsta elev! 

Jag behöver också storhandla och gå till gymmet men det känns inte heller så kul. Kanske jag skulle ta ytterligare en "duvet-day" och bara njuta av min sista lediga dag?! 


RSS 2.0