Besök nr 2 i februari

Igår kom Simon hit och han ska stanna tills på lördag och på fredag kommer min kusin och hans partner men de ska inte bo hos oss och de är mest här för att fira födelsedagoch inte bara för att träffa oss. Simon är väldigt självständig och van vid att resa ensam så idag har han dragit in till stan själv och jag och Anthony är hemma och vilar upp oss. Det var skönt att sova i vår egen säng inatt efter att ha sovit på bäddsoffan i fem nätter. Eftersom Carro är gravid tyckte vi det var bäst att de fick ta vår säng då den är närmast badrummet... jag minns ju hur det var att behöva gå på toa stup i kvarten! 


Ikväll blir det lite jobb och likadant imorgon och på torsdag. Det rullar på och helt plötsligt är det måndag igen. Det går så snabbt! Den senaste 
veckan var vädret dessutom jättebra och då känns det som att det går ännu snabbare. Tyvärr ser det ut som att det inte kommer vara lika bra i helgen vilket är typiskt när folk kommer över och man vill äta lunch ute i solen men det blir nog bra ändå. 

Idag är jag vansinnigt trött. Jag tror att jag sovit för mycket. Vi gick och lade oss vid 22 ungefär och jag vaknade vid 10 efter att ha varit uppe och gett Anthony mat vid 8. Får väl ta och rycka upp mig snart men lillen sover som en stock igen. 


Han har en ny favoritsak och det är min sjal. Han har ju varken fastnat för att suga på tummen, napp eller snuttefiltar men den här kan vara en vinnare. Mys i fredags! 

Såhär glad kan man vara när man kissat på mamma när hon skulle byta blöja! 


Pass, ny lägenhet och besök från Sverige

Igår fick vi reda på att Anthonys pass äntligen är klart och att det har skickats till Lees mammas adress i England, sen får vi väl se hur lång tid det tar innan det kommer hit. Vi behöver ju passet för att kunna ansöka om NIE (utländskt personnummer) och för att kunna få ett tarjeta sanitaria (ett kort som ger full tillgång till vården här). Ska bli så skönt när det är klart för den här passansökan har tagit en evighet...


Vi var också och kollade på en ny lägenhet med samma hyresvärd häromdagen med inflyttning i juli så det är ett tag kvar. Den är i samma område som vi bor nu, har en pytteliten balkong, två sovrum, vardagsrum/kök i samma och badrum. Den är ganska liten men ändå ca 50 kvadrat vilket är ca 20 mer än vi har nu så det känns gött. Den är också möblerad och har en bäddsoffa i vardagsrummet så då har vi plats för lite mer gäster också. Ska bli riktigt skönt att vi flyttar in dit i början av juli då mamma kommer och stannar i 3-4 veckor under den perioden och hon då kan få ha ett eget rum. 

Nu har vi också besök från Sverige. Carro och Thomas är här och de stannar tills på söndag och då kommer vår kompis Simon från Frankrike. Jag har varit jättedålig på att ta bilder än så länge men det får vi försöka förbättra under de sista dagarna. Vi har promenerat i Casa de Campo, jag och Lee har jobbat en del, vi har haft skaldjurskväll, C och T har varit på museum, Anthony har vaccinerats, vi har käkat lunch i solen och idag blir det Primark, tur på stan och ikväll tapas. Imorgon ska vi gå till Retiro-parken och gå ut och äta på ett schysst steakhouse här i närheten. Fullt upp den här veckan helt enkelt. C och T har fått barnvakta lite också vilket är bra träning för deras lille kille kommer i slutet av maj. Ska bli spännande att få träffa dem igen i sommar när jag är hemma! 
4 månader!

Idag är lillkillen 4 månader! Igår firade vi det med att åka till Ikea och köpa en barnstol åt honom då han nu ska få börja prova lite olika typer av mat. Vi tjuvstartade faktiskt med pyttelite soygurt förra veckan och igår fick han testa lite lite mosad banan. Det ska bli spännande när han får börja äta sådant som inte är fruktpuré eller smoothies utan riktig mat. Vår tanke är att han ska äta det vi lagar men vi får väl som det blir så eller vi börjar köpa mat på burk. Jag har inte en aning om vad de kostar hemma men här kostar en burk ca €1 så det känns som att det skulle vara ganska dyrt om han ska det flera gånger om dagen. Men av praktiska skäl så kanske det blir en sån burk nån gång ibland å andra sidan är det ju mest praktiskt om han lär sig att äta allt vi äter. 
Han ser pytteliten ut i sin stol! 


Jag har också börjat fundera lite på nästa vagn. Den vi har nu är jättefin och den riktigt rejäl men det är inte riktigt anpassad efter spanska mått vilket är något vi inte visste när vi valde den. Den går inte in främre delen av bussen och inte i alla hissar tex vilket är meckigt men den är jättebra för långa promenader och den är bekväm att gå med. Det känns redan nu som att liggdelen börjar bli lite kort och han är lite för liten för sittdelen men det är ju bara ett par månader kvar och han kanske inte kommer att växa på längden lika snabbt nu så det blir väl bra. När vi hälsade på min kompis i Marbella så hade hon en jättebra vagn, en Mini city jogger som man kan fälla ihop med en hand och som tar liten plats och den kan man använda upp till 23 kg. Jag tror nog att vi kommer att investera i sån lite senare. Kanske önska lite pengar som vi kan lägga på den när det är dags för 1-årsdagen. Den är ganska dyr (€350) men om vi kan ha den tills han är ca 5-6 år sen så kan det ju vara värt det dessutom tycker jag inte att den är dyr som i svenska mått. 


När kommer våren egentligen?!

Jag vet att det är lång tid kvar både i Sverige och England men här börjar vi bli sugna nu. Helt plötsligt känns det som att vintern har varit jättelång och den aldrig tar slut. Nästa vecka ser det dock ut som att det ska ordna upp sig: äntligen! På tisdag kommer Carolin och Thomas så det blir väl tajmat! Hoppas IPhone vädret är mer pålitligt än SMHI. 


Sömn

Jag försöker läsa mig till om ett barn kan sova för mycket men hittar typ ingen information. Anthony brukar somna ganska sent (säkert väldigt sent i svenska ögon) då vi ofta är upp väldigt sent. För oss är det ganska vanligt att gå och lägga oss vid 00-01 men oftast somnar Anthony runt 23 och nån gång ibland kan han vakna till innan vi har gått och lagt oss och då äter han kanske 30-60 ml mer mat men det händer bara ibland. Sen sover han till 7.30-9.30 varje dag. När han vaknar så äter han 120 ml och sen brukar han somna om igen och sover oftast till runt 11 efter det. Är det för mycket? Borde jag underhålla honom på nåt sätt eller ska jag bara låta det vara? Han är ju pigg, glad och växer som han ska så det känns ju inte som att vi behöver göra något annorlunda men eftersom det känns som att alla andra människor som jag talar med har barn som verkar vara uppe under nattens gång och sen ändå går upp tidigt så blir jag fundersam...


Jag håller på att kolla upp hur man ansöker för dagisplats nu då det börjar närma sig tiden för ansökningar för höstterminen. Vi planerat att Anthony ska börja i september/oktober i år då vi förhoppningsvis har jobb redo då och inte längre kan vara hemma med honom. Sommaren kommer att bli tajt ekonomiskt men vi kommer att få leva på sparpengar tills vi börjar jobba igen och på ett sätt är jag väldigt glad att jag inte hade jobb här när vi kom hit för då hade jag bara fått 16 veckors mammaledighet och nu kommer jag ha varit hemma med honom i elva månader iaf. Självklart är det inte idealiskt ekonomiskt sett men vi klarar oss alltid och jag jobbar ju lite grann nu också men långt ifrån heltid och tack vare Lees jobb så kan vi dela mycket på ansvaret vilket jag tycker är bra för Anthony och för mig. 

Nästa vecka ska vi antagligen gå och kolla på en pytteliten trea på 50 kvadrat i närheten av vart vi bor nu. Det är samma hyresvärd så det skulle göra flytten och pappersarbetet avsevärt mycket enklare. Inflyttning är i början av juli vilket hade varit perfekt då allt skulle vara klart med boende när vi kommer tillbaka i september men det återstår att se! Häromdagen han Anthony vända på sig till kortsidan av sängen när jag stod och diskade. Han är stark den lille mannen! 


Ingen sallad?!

Vi kollar mycket på engelska nyheterna och idag rapporterar de om att det är brist på sallad och zucchini eftersom vintern har varit så kall här i Spanien i år. I de delar där de odlar dessa grönsaker har det varit snö i år och massa regn och det har påverkat skörden. Jag har sett att det påverkat tillgången i Sverige också men inte tänkt på det så mycket här.


Igår var jag dock och handlade just sallad och isbergssalladen som var i storlek av en tennisboll kostade €1.49 styck så jag tog en annan typ. Vanligtvis kostar den ca €0.69 i min fruktbutik. Jag har också tyckt att zucchini varit dyrt på senaste tiden då det nu kostar €3.99 men i vanliga fall ungefär hälften. Jag kan inte komma ihåg nån gång under min barndom då vi inte haft grönsaker, kanske har nypotatisen varit sen på sommaren eller så har det inte funnits jordgubbar till midsommar men det har ju inte påverkat hela Europa. Det är konstigt med dessa väderförändringar och ett klimat som blir sämre och sämre. Kanske är det den här typen av sak, när det påverkar gemene man, som gör att folk börjar öppna ögonen för problem. En kan ju alltid hoppas iaf! 

Vad kan var och en göra för att påverka miljön då? 

1), äta mer vegetariskt (minskar ens co2- utsläpp)

2) använda kollektivtrafik

3) eller ännu bättre cykla eller gå

4) återvinna 

5) flyga mindre 

Och säkert massa fler saker!

Vad jag har läst så verkar det allra viktigaste vara att tänka på vad man äter. Kanske börja med meatfree Monday eller mer ändå. Vi äter ca 5 dagar vegetariskt och ett par dagar med kött vilket innebär att vi inte skippar det helt men iaf gör ett aktivt val för att främja miljön och framförallt hälsan. Testa det! 


Snart ska den här lille killen få börja smaka mat och då blir det ganska mycket vegetariskt. Det ska bli spännande att få börja med lite mat och se vad han gillar om ett par veckor. Återkommer med uppdatering om detta senare. 


En grå dag

Idag är en riktig "duvet day" som man säger i England. En dag då det är så grått och trist ute att det bästa man kan göra är att ligga i sängen, dricka te och kolla film eller serier hela dagen. 


Jag har verkligen återupptäckt SVT play. Det finns ganska många serier som man kan se här i Spanien, mycket mer än vad man kan se i England. Min favorit just nu är "Familjer på äventyr". Fantastiskt intressant att se vad folk gör ute i världen och så inspirerande att se människor som vågar slita sig loss och bara satsa på något nytt. Jag kan verkligen rekommendera er att se den. Jag tror att den går på tv på tisdagkvällar för då brukar avsnitten komma upp på play. Annars så blir det en hel del "Vem vet mest?" som är kul. Jag älskar quiz-shower! 

Utöver att slöa i sängen idag så ska det blir en promenad i parken och så ska jag planera mina lektioner för resten av veckan och städa lägenheten... mindre roligt! RSS 2.0