Instagram

Jag finns nu på instagram, typ 5 år efter alla andra, och ni kan hitta mig på: #asabackhouse 

Enjoy! 

Trött, tröttare, Åsa

Ytterligare en dag som jag varit svintrött. Jag vet inte om det är tidsomställningen som påverkar också eller så är det kanske det faktum att jag vaknade på soffan kl2 igår natt! Idag hade jag stora ambitioner om att gå på gymmet mellan tvättningarna men jag slängde in tvätten där nere och vaknade på soffan 20.30! Fantastiskt! Men nu är väskan packad så imorgon drar jag direkt efter jobbet. No excuses!

En god kvällsmat blev det iaf lite snabbt och lätt och jag har verkligen blivit förälskad i den kallrökta "lomo" (typ kotlettrad kanske på svenska) som de börjat sälja på Lidl. Förälskad är kanske inte starkt nog, kanske lite mer besatt de senaste veckorna! :) Testa den! 

Nyttigt värre

Denna helgen har gått i trötthetens tecken. Egentligen inte bara denna helgen utan hela veckan. Eftersom bilen har gått sönder så har jag varit tvungen att åka bussen denna veckan vilket innebär ca 4 h om dagen i kollektivtrafikens värld. Jag pendlade typ lika mycket i Madrid under en lång tid men konstigt nog kändes det inte lika utmattande där. Tyvärr så har sömnbristen lett till att jag har behövt sova den här helgen, minst en powernap per dag. Otroligt nog så har jag inte kunnat sova länge på morgonen nu på helgen när jag haft chansen utan vaknade så där underbart 6.45 på morgonen. Jag hoppas att nästa vecka ska kännas lite lättare.

Men tröttheten till trots så har jag iaf rört på mig. Igår så gick jag och Björn en 6 km promenad i det underbara solskenet som infunnit sig denna helgen. Och idag har det varit fullt ös: först en 4 km promenad in mot stan, sen 5 övningar med set om 3x12 hemma i vardagsrummet och sedan en löparrunda ner till Lidl, inhandling och promenad tillbaka. Känns gött! På torsdag ska jag dessutom börja träna med Marie och planen är att vi ska springa Midnattsloppet i augusti (Marie är redan anmäld, jag hoppas på en fin födelsedagspresent). Målet för träning nu är att springa en mil till min födelsedag. Än så länge har jag lyckats med 7 km. Jag börjar att närma mig iaf och det känns grymt mycket bättre med nya dojjorna. Jag är peppad! :) 

Ska testa på längre distans i veckan. Uppföljning kommer. En dag fylld med uppgifter

Idag ska jag hinna med mycket: 

Tvättid

Gymmet, dags att testa nya dojjorna! 

ÖB och köpa lås till förrådet

Bära ner sängar och annat tjafs till förrådet.

Möblera om överallt där min inneboende ska ha sina prylar.

Rätta 25 personbeskrivningar 

Laga middag med Markus

Och det var nog allt, men det räcker till. :) har iaf ätit en härlig frukost så nu är jag snart redo för ett pass på gymmet. Trevlig helg!! 


Våren är här och såklart nya skor med den! :)Ett riktigt fynd blev det. Alla tre par för 149kr! Det är så man ska handla! :) 

Vad hände med vårdcentralerna?

Nu sitter jag och väntar i väntrummet på vårdcentralen i Göteborg. Sen jag kom tillbaka till Sverige har jag ingen koll på hur det funkar med listningar och allt och jag blev därför förvånad när jag kom hit. Tydligen var jag skriven på en annan central även att jag inte bor där, men detta då den tydligen skulle ligga geografiskt närmre. Så nu fick jag lista om mig till som ligger i min stadsdel och då betala 300kr istället för 100kr eftersom omregistreringen inte sker förrän imorgon. Personalen sa att jag kan ju vänta tills imorgon istället men nej tack, det illa nog att behöva släpa sig hit en gång. Jag tycker bara att principen är löjlig för detta är ju uppenbarligen bara byråkratiskt blaj och har inget att göra med att det blir merkostnader. 

Men bra är iaf att det är öppet idag, en lördag! Vilket den andra vårdcentralen inte var. 

Nu hoppas jag att jag får någon dundermedicin som ska ta bort hostan illa kvickt! 

Det här får mig verkligen att fundera över det svenska systemet dock. Tänk om  jag hade varit en person på à-kassa eller med något låginkomstjobb. Hade jag haft råd att lägga 300kr och sen säkerligen ytterligare ett par hundra för penicillin? Antagligen inte. Sveriges sjukvård är inte "gratis" längre. 

RSS 2.0