Lite bilder.

 
Vackra Gåsholma.


Min kära mormor


Jag och Patrik på "Pontonen"

Hinner inte lägga upp fler nu, men det finns fler på FACEBOOK.COM

Roadtrip till Gävle och Stockholm avklarad.

Mitt i allt arbetande denna sommaren har det lyckats bli en härlig semester vecka iaf. Välbehövd. Jag blev ledig på lördagen v.29 och då åkte vi ut till min klasskompis Monia och hennes man och barn, och en annan klasskompis med partner, ut till deras stuga i Bolmen där vi mycket roligt. Vi åkte ring efter en båt, drack vin, grillade och pratatde "muchísimo" med spanska! Super trevligt.

Måndagen så började vi vår roadtrip uppåt landet. Vi drog iväg lite senare än planerat, som vanligt, så vi var väl framme runt 17.30 . Total tiden ca 6 h men då satt vi i kö i Sthlm i 45 min, men det r ju sånt som händer. När vi kom fram hade mormor lagat mat till och sedan drog jag, Patrik och mina kusiner Sara och Malin på en uteservering i stan. 

Tisdagen så åkte vi till lilla Ockelbo och därmed morfar med fru, moster med man, och kusinerna Ida, Annie och Olle. Vi fick min favorit mat som Ulla brukar göra: kokt torsk med äggsås. Det bli aldrig lika gott när någon annan gör det! sedan åkte vi ut till min andra mosters stuga och kollade på deras renovering, blir spännande att se hur det blir när det är klart, men tar väl en 5 år innan man kommer dit igen!! Efter detta blev det hem till Gävle igen och en lugn kväll.

Onsdagen påbörjades med förmiddags promnead runt hamn området, det är fin stad Gävle måste jag säga. Vi hade inga särskilda planer för dagen så vi åkte och handlade lite och bara slappade. På eftermiddagen fick jag och Patri för oss att vi skulle till Systemet och vi gick innåt stan (mormor bor ca. 10 min ifrån det om man går rätt) och vi traskar på...efter ett tag inser jag att vi har nog gått lite väl långt...och till slut vände vi och den lilla promenaden tog ca 1 timme istället. Well done! Men motion är ju gott så det gick ju bra! På kvällen skulle mormor på konsert med min moster och hennes man så jag och Patrik hade mmf (=mormorfritt!). Drför drog vi in till stan och satt ute på en servering under "Sommarkväll" som det tyligen kallades. Vi satt bakom scenen på något ställe och lyssnade på Markoolio, Markus Fagervall och Alice, men vi har ingen koll vemsom sjöng vad...men det  var det enda stället som hade lediga platser. Helt ok, när min kusin slutade jobba kom även hon förbi och tog ett glas vin. Efter detta gick vi till ett annat ställe och sedan hem..

Torsdagen började med att vi körde min tredje moster till hennes kickoff med det nya jobbet, mormor börjar bli lite virrig så vi tänkte att vi kunde bespara henne lite arbete iaf. Sedan bar det av till Gåsholma, det finaste stället uppåt landet. Mammas kusin (som vi umgås mycket med) har stuga där, prcis vid havet och det är så vackert. Jättetrevligt att träffas igen och vi fick även här mycket god mat!  Efter detta var det dags att åka in till stan igen coch äta middag med Moster Eva och Lennart, där vi blev bjudna, vilken lyx! Jättetrevligt och mmysigt att sitta på utservering. Har inte ätit utomhus såhär många gånger på hela sommaren som på denna veckan! Kvällen fortsatte med att vi gick ut och dansade lite med mina kusiner, mycket trevligt! Det var verkligen skitkul att träffa igen nu när det var så länge sedan sist! Det får inte ta såhär lång tid nästa gång...

Fredagen så åkte vi ner till Sthlm till våra vänner som vi träffade på Dominikanska. Kvällen så gick vi ut och käkade på Melker Anderssons "Pontonen". Där lyckas klant-Åsa att glömma kameran, men tacka guden så kom den tillbaka!  Efter deta vinglade vi hem och tog det lugnt.

Lördagen så drog vi till Slussen och tog båten över till Gröna Lund där vi var ett bra tag. När vi kom dit var det jättelite köer och vi kunde ta det lugnt men efter ett tag så kryllade det av folk eftersom "Sommarkrysset" spelas in på Grönan. Detta resulterade i att vi såg massvis med kändisar: Måns Zelmerlöv, Roger Pontare, Niclas Wahlgren, "Kicken" från Poodles, Peter Magnusson, Putte ifrån "Så ska det låta" och såklart Carolina Gynning. Vi stod bakom kameran när hon vinglade förbi i sina ca. 15 cm höga, hemskt fula orange skor, och tur var det...hade inte varit så kul att bli tillfrågad något där...rugsig och dan efter alla åkturer. Måste säga att höjdpunkten var "Fritt fall", jag älskar den alltså...finns ingen mer obehaglig/skön känsla! På eftrmiddagen drog vi hem och åt jättegoda grillspett och förfestade med en mycket fruktig Piña Colada och alla möjliga andra drycker. Vidare drog vi till stan och festade tills på natten nån gång...mycket nice! Var verkligen en supertrevlig helg!

Söndagen blev det bakis-pizza, "Borat" och lite senare hemgång. Blev dock ett till stopp i Ölmstad hos storasyster, då var det myckt välkommet med mackor kan jag säga... Sedan hemma i Fållinge igen!

Och igår fick jag tag på boende i Sevilla; thank God! Det tog lite tid!=)


 

Lägenhets-sök på topp!

Äntligen börjar jag komma nånstans med mitt sökande efter boende i Sevilla. Jag har lagt upp en profil på en spansk sida där de parar ihop en med någon som passar ens krav. Detta innebär dock att jag måste dela lägenhet med någon men det verkar ju faktiskt ganska bra, och det känns som att man kommer att lära sig mer spanska på det sättet. Det bästa är att jag har redan fått flera svar, men jag ska försöka att ha lite is i magen och inte ta första bästa! Vi får väl se hur det kommer att gå!

Nu ska jag gå och lägga mig har precis bakat muffins:22,30 på kvällen! Tänkte ta med dem som present imorgon när jag ska hälsa på klasskompis från spanskan. Det blev dessutom ganska många, så jag tror inte att de klagar på jobbet om jag tar med några imorgon!

Godnatt

I'm back!

Nu var det länge sen jag bloggade, jag har varit så trött på det inte funkat som det ska, och så har jag jobbat mycket. Fullt upp hela tiden iaf. Vi var ju Göteborg för ett par helger sen och det var nice. Nu i torsdags hade vi besök av "Stockholmarn" som vi träffade på Dominikanska; askul! Det är verkligen kul att man har lyckats att hålla kontakten, väldigt sällan man gör det. Och om ett par veckor ska vi hälsa på dem i Stockholm med allt vad det innebär; Gröna Lund, käka på nån restaurang vid vattnet, utgång...Ser fram emot det kan jag säga!=)

Ska ju även åka upp till Gävle/Ockelbo måndag-fredag v. 30; så kära släktingar ni kan väl höra av er om ni är hemma och ni vill att vi ska komma!

RSS 2.0