Harlig dag!

Idag har jag en slappardag! Borjade med en god sovmorgon till 10.45. Det var valbehovligt for jag har sovit daligt denna veckan for det har varit sa varmt pa natterna ocg sen har jag gatt och lagt mig for sent ocksa. Det funkar ju inte riktigt!

Nar jag drog mig ur sangen pallrade jag mig ivag till gymmet och korde en timme, och jag ar nu nere pa 60 kg...Om nagra manader ska jag val forhoppningsvis kunna na min malvikt pa 57 som jag har satt upp for mig sjalv. Medelhavsdieten ar framjande for mig, det ar ju sa mycket nyttigare mat har. Nar Lee dessutom haller pa min hog-protein diet sa far jag ju ata det ocksa och det ar ganska ok faktiskt. Men jag ater visserligen mycket mer potatis an han: jag kan inte lata bli nu nar det ar farsk potatis! Sa jakla gott! Det skulle jag aldrig skara ner pa...det finns granser for allt.

Efter lyckades jag att ta mig till banken for att plocka upp mina papper om min nya livforsakring. De ringde mig forra veckan men jag har inte hunnit dit da de stanger sa tidigt. Gott att ha det gjort iaf! Sen hade jag tankt att jag skulle skriva mina intyg och blanketten for examensbeviset men det glomde jag bort... Sa nasta vecka antar jag.

Nu har jag aven lyckats stada vart rum och snart ska jag ta ett glas vin med var nyaste rumskompis Sofien som kommer fran Tunisien. Ska bli trevligt! Hoppas att Lee kommer hem snart ocksa! :)Gammal bild som jag fick av Camilla...i Sevilla 2010. Those were the days!

Coldplay pa horavstand!

Ikvall spealar Coldplay pa Vicente Calderon som ar Madrid Atléticos hemmastadium och den ligger bara nagra hundra meter fran oss. De spelar sa hogt sa vi kan hora konserten fran var balkong! Det gor mig sa sjukt peppad pa att ga kolla pa Bruce Springsteen som vi ska gora den 19 juni pa Real Madrids stadium Santiago Bernabéu. Jakla vad kul det ska bli: jag alskar att se saker live. Vilken kansla det ar och antagligen en av de fa gangerna som man verkligen kan leva i nuet och inte i det gamla eller det som ska handa. Man blir bara sa uppfylld av musiken och stamningen, sa himla fantastiskt!!

Nu ser vi framemot kommande helg da Adam och hans franska kompis kommer hit. Det blir en rejal Eurovision-fest pa lordagkvallen och antagligen utgang nanstans i stan! Jag har aven installerat Rosetta Stone for franska sa att jag ska borja lara mig lite franska under veckan innan de kommer sa att jag saga nagra fraser iaf. Jag har varit sugen pa att lara mig franska ett tag och detta programmet ar riktigt bra (Lee anvander samma for att lara sig svenska) och det verkar valdigt effektivt. Jag har dessutom flera installda lektioner denna veckan da en av mina elever ska pa kurs just i Frankrike sa jag kommer att ha lite tid att sla ihjal, sa vad kan vara mer passande?

Sa en harlig vecka pa g nu och veckan efter flyttar vi, tiden bara springer ivag. Kanns knappt som att jag hinner med men det loser sig. Hellre att det for mycket pa g an att ingenting hander. Eller vad sager ni?

Maste verkligen fa tummen ur och skicka in min ansokan om examensbeviset snart ocksa sa att jag kan validera mina poang har och forhoppningsvis fa mojlighet att kunna soka till spanska skolor nasta sommar. De sager att det tar ca 6 manader att fa det och sen ska ju poangen valideras har ocksa... spanjorerna ar ju knappast de mest effektiva...

Anyway, time for bed! Upp och jobba imorgon! Och pa tisdag borjar en ny klass med en ny elev. Det ska bli kul!


Att bara ta det lugnt!

Vi ska spendera en otroligt lugn helg nu dels för att spara lite pengar dels för det varlänge sen sist. Vanligtvis är jag otroligt dålig på att bara tad et lugnt, det är något jag måste öva på för jag blir bara rastlös och irriterad… Men idag är det en perfekt dag för det regnar ute för första gången på 2-3 veckor och det behövs för den delen, men det är också en god orsak till att stanna inne och kolla film, läsa, laga god mat eller kanske baka något till och med. Känns ganska gött faktiskt!

 

Det enda som jag gjort än så länge är att jag har lagat bananpannkakor till frukost och sen var vi och handlade en flaska vin och lite mjölk.. lagom ansträngande. Missade dock gymmet imorse för att vi sov för länge. Jag hatar att de bara har öppet 14.30 på helgen: vem hinner gå vid den tiden? Man vill ju ha sovmorgon!

 

Vi har lyckats ganska väl med gymmet än så länge…jag vägde ca 65 när jag åkte från Sverige och jag väger nu 61 kg och Lee har gått ner ca 5 kilo. Så vi är på rätt väg, men det ska bli bättre. Vet dock inte om vi ska fortsätta på det gymmet som vi är nu för det kommer vara lite långt bort när vi flyttar in till centrum, centrum. Men vi får väl börja leta efter ett annat gym där. Jag längtar verkligen efter att flytta nu, inte själva flyttandet dock. Dra alla grejer på metron känns inte särskilt peppande men förhoppningsvis får lite hjälp av några kompisar. Sen ska det nog inte bli någon flytt igen förrän vi flyttar till Alicante iaf. Skönt!

 

På det nya stället kommer vi att ha mycket mer plats ifall folk vill komma och hälsa på. Bara hör av er!

 

Hoppas att alla har en bra helg darhemma!

 

 

Bild fran vackra Valencia, dit vill jag aka igen! :)


Nytt rum!

I helgen fick vi tag pa ett nytt rum i stan. Det ligger mitt i centrum mellan Puerta del Sol och Opera, det ar typ 25 kvadrat, med eget badrum, fransk balkong och jattestora garderober. Dessutom sa ar det en ritktig dubbelsang och inte tva enkelsangar som ar ihopskjutna: mycket positivt! Det basta ar att rummet ar sa pass stort att man kan hysa folk i det utan problem sa nu kan man komma och halsa pa oss och bo dar vi bor utan problem. Resten av laganheten ar riktigt stor ocksa: 175 kvadrat...sa vardagsrummet ar typ 70-80 kvadrat och det har tva franska balkonger. Laget ar sa himla bra ocksa, 5 min promenad till taget fran Sol, sa jag kan ta mig til kontoret pa 30 min istallet for 1h 15 min som det vanligtvis tar da jag maste byta tag. Sen behover ju inte aka taxi heller da det ar gangavstand till allt. Det enda negativa med lagenheten ar att vi planerade att flytta till ett billigare stalle under sommaren sa att vi kunde spara pengar men detta blir faktiskt 30 euro dyrare/manad. men det ar inte sa farligt om man tanker pa alla positiva aspekter som eget badrum tex!


For ovrigt sa har min chef lovat mig jobb fram tills slutet av juli istallet for i slutet av juni som hon sa forst. Det ar ju gott, men det blir kanske inte jattemycket anda, vi far se. Det innebar dock att jag inte kommer hem forran helgen v. 30 antagligen, och sa stannar jag tills v.32 nanting. Tva veckor i Sverige och tva veckor i England ar planen men allt beror ju lite pa jobb och sa. Kommer nog att bli ganska fattig semester men det gor inget sa lange jag far traffa min familj och mina vanner! :)


Jag har aven varit i kontakt med en kille som ha lektioner i svenska. Jag vet att det inte ar mitt amne men jag ar ju anda utbildad pedagog och jag kanner mig ganska bra pa grammatik generellt sa det ska nog ordna sig. Men inget ar klart annu dock... Sedan har jag kanske en annan lektion pa G med en av lararna pa Lee's jobb. Det ska nog losa sig. Jag avskyr verkligen nar saker ar sahar oorganiserade, speciellt med pengar och sant men det brukar ju alltid ordna sig till slut. Jag har iaf blivit lovad mer lektioner till hosten, alla lektioner jag har nu+ extra. Det ar gott! Sa nasta termin ska vi kunna spara ihop ordentligt med pengar for att fa tag pa var egen lagenhet i Alicante nasta ar, om vi far tag pa jobb dar vill saga!


Nehe, nu ska jag fixa iordning mig och drqa ivag till jobbet och ikvall ska jag ivag till gymmet igen! Gott!

Fantastisk dag!

Dagen börjades med en present från Lee: en flaska Faustini och två biljetter till BRUCE SPRINGSTEEN!!! Viv la vida alltså, ska bli så jäkla grymt! Sedan fick frukost tillagad och jag drog iväg till jobbet. Jobbade 1,5 h åkte tillbaka och passade på att köpa en donut på Dunkin Coffee och den var himmelsk! Vit choklad ovanpå och inuti! Mmmmmm

Fixade en snabb lunch, käkade och tog en siesta på 1,5 h, och drog sen till tåget för att få ett samtal: lektionen inställd men jag får ändå betalt. Så jag drog hem, drog på bikini och lade mig i parken och stekte 1,5 h. Brände mig dock på ryggen, tänkte ju inte på att smörja mig där!! :)

Nu väntar jag på att Lee ska bli klar, sen ska vi käka på ett steakhouse, och så kommer Lea hit också (vår gamla flatmate). Så senare blir det drinkar tillsammans allihopa! Imorgon blir ska jag fixa min fantastiska lassagne och dricka otaliga mojitos med goda vänner! Vilken fantastisk födelsedagshelg!!

Kram på er alla därhemma!

Nytt rum pa g?

Idag har vi pratat med hyresvarden och lyckats med att fa nytt utflyttningsdatum: 4 juni istallet for 30, vilket betyder att vi nu seriost kan kolla pa nya rum! Vi har mejlat pa nagra stycken de senaste dagarna och fick svar pa en idag som vi ska kolla pa. Det verkar nastan for bra for att vara sant nar man tanker pa pris osv men vi far val se hur den ser ut imorgon. Annars sa ska vi ocksa ringa pa nagra andra och forhoppninsvis far vi ga kolla pa ett par fler i helgen innan vi bestammer oss. Det basta med den vi ska kolla pa imorgon ar att den ar ingen deposition pa den vilket gor att vi kommer att en del extra pengar for sommaren. Gott! Men det finns ju alltid hal att fylla sa det ska nog inte vara nagra problem. Ska bli skont att flytta iaf, ar lite trott pa att bo dar vi bor och speciellt trott pa att bo med spanjoren vi bor med som klagar pa ALLTING! Men det loser ju sig!

Nu ska jag hoppa in i duschen! Klockan ar redan 23.23! Jag maste till jobbet kl 7.30 imorgon och sen ar jag inte hemma forran 17.30 och det ar min kortaste dag typ! Jaja, sant ar livet!

Ha det gott hemma och njut av solen! :)

hurtigt!

Alla på facebook talar om hur bra väder det är hemma….jag blir så avundsjuk! Vi har haft skitväder säkert 4 veckor i rad, med en dag sol och varmt, nästa med duggregn, nästa med kallt och rått och nästa med lite snö! Hallå liksom, bestäm dig! Som vanligt ska det vara fantastiskt väder på fredag nästa vecka när jag fyller år: 19 grader (inte ill dock) med moln, regn, åska och blixtar. Fantastiskt! Det här påminner mig om för några år sedan då vi åkte till Madrid under en helg för att fira min födelsedag med sol och värme och fick 12 grader och spöregn hela helgen… och hemma var det 20-25 grader: ironi?!

 

Anyway, nöff said about that! Nu ska vi fira att varit härligt väder idag iaf, och att jag både gått på gymmet och en 5,5 km powerwalk med Katherine, så nu blir det en cana (en liten öl) innan läggsdags i vår kvartersbar. See you!!


Gym antligen!

Hej!

 

Det går lång tid mellan gångerna nu. Jag antar att jag är för upptagen! Jag jobber mycket mer nu än jag gjorde innan, och äntligen börjar jag tjäna lite pengar så det verkar vara en möjlighet att jag överlever denna sommaren också, men man vet ju aldrig kanske blir det nån vecka på Ica som vanligt. Time will tell. Men jag känner mig definitivt mycket lugnare nu än jag gjorde för några veckor sedan. Jag har även lyckats få min cykel såld, visserligen till ett riktigt rövarpris men nu tar den iaf inte upp plats hemma i mamma och Svantes garage längre och jag är iaf några tusenlappar rikare.

 

För övrigt har vi börjat på gymmet denna veckan. Jag har sådan sjuhelvetes träningsvärk så det är helt otroligt! Lee är iväg och svettas idag också men jag ska nog nöja mig med en powerwalk ikväll för jag skulle inte klara av att lyfta något tungt just nu! Det enda minuset med gymmet är det inte finns någon pool men annars så verkar det vara en riktigt bra anläggning med flertalet bra klasser och många maskiner och endast 39 euro/månad. Mycket billigare än de andra gymmen som vi kollat på, det ligger dessutom bara 5 min promenad bort. Helgernas öppettider är dock lite kassa också, 10-14.30, så man får inte dricka för mycket dagen innan!

 

Igår hade vi lite folk över och jag lagade 3-rätters middag. Jag gjorde en jättegod panerad fisk till huvudrätt med pangea-filéer. Det är så sjukt billigt här: 1 kilo för 4 euro och det är så gott!

 

Nehe, nu ska jag återgå till min bok. Jag kan upplysa Micke om att jag läst alla böckerna jag fick och jag har även lyckats dra igenom några extra eftersom min svenska roomie hade med sig några. Just nu håller jag på att läsa “61 hours” av Lee Child, den kan rekommenderas.

 

Ha en trevlig 1:a maj därhemma!


RSS 2.0