En fullspäckad dag

Idag ska jag snart ha ytterligare ett möte om min utlandstermin. Hoppas att detta går bättre än de tidigare, och att det faktiskt kommer leda till något. Hitills har det inte hänt så mycket och jag har inte fått veta något som jag inte tidigare vetat om, men det är ju några månader kvar tills ansökan måste vara inne, dock mycket som ska göras innan dess...

Efter mötet ska jag börja läsa min nya, fina, spanska bok: "La Mujer Habitada" av Gioconda Belli, som inte alls känns intressant. Jag ska dock ha läst 140 sidor tills på tisdag och 265 tills på torsdag -vilket känns som en omöjlig ekvation- men det får väl lösa sig på nåt sätt....

Sedan ska jag och Carro ta lunch på Ica Maxi -budgetlunch. Sedan ut på stan och ragga present till både Patrik och Staffan -vet inte alls vad jag ska köpa?!

Efter detta kommer det bästa: ikväll ska jag och Carro ut och käka på Verona -som enligt mig är den bästa restaurangen i stan. Jag ska ta deras berömda plankstek: uhm, gott! Sedan blir det hem till Carro och pimpla lite vin och spela "Buzz". Ska bli mycket trevligt!

Och imorgon väntar tentan i fonetik. Jag hoppas verkligen att jag får VG denna gången så att jag blir lite peppad, är så skoltrött nu för övrigt och det skulle behövas lite bättre betyg för att höja mitt dåliga spanska självförtroende! Grammatik tentan gick bra, ca 10p från VG, vilket är klart mycket bättre än tidigare resultat. Jag är nöjd med det även att jag hade hoppats på ett VG, men huvudsaken är att jag äntligen förstått det där med konjunktiv, si-satser etc. FINALLY! 

På söndag börjar jag återigen att fasta, ska bli skönt, jag behöver verkligen det nu. Jag är alldeles för trött, slö och hängig: rensa kroppen och bli en ny människa. 

Nehe, tengo que estudiar...como siempre.


http://www.youtube.com/watch?v=klVEWiIIrEQ&feature=related
-ljuv musik i mina öron,

 -man måste höra hela låten, annars så kanske man tycker att den är lite väl mycket gospel (vilket jag inte alls gillar)

Med längtan efter sommar

...så har jag idag beställt dessa underbara skor (9,5 cm-högt för mig!)

                                        och denna fina klänning.


Måste ju pigga upp sig lite grann, dock var det ingen leverans förrän i april, och andra sidan är det nog fortfarande snö då!

TENTAN!

Gårdagens tenta gick sjukt bra alltså! Jag hopas på ett VG men det kan man ju inte vara säker på.Skönt iaf att vara av med den, inget släpandes. Gott, sån lättnad. Nu är det bara nya tag. Min uppsats ska in senast imorgon och tenta i fonetik på lördag. Tjoho!

När  det är lördagkväll nästa vecka så kommmer jag att vara lycklig! =)

http://www.youtube.com/watch?v=0r5EuKzL90U
- sanslöst bra version av Frank Sinatra's "Come Fly with Me"

Halt värre på isen.

Igår var jag, Patrik och Mattias ute och körde 2.45 på isen i den lilla sjön i vår skog. Jag fick också köra och det är så grymt roligt. Jag var faktiskt bättre än förväntat, och jag fick upp några riktigt bra ställ. Men jag lyckades också med att snurra runt bilen fyra ggr på två varv! Jag har knappt aldrig haft så kul någonsin.

Ytterligare en poäng till att bo landet istället för i stan.
Hur ofta kan man åka bil på isen där?
Ungefär så här såg det ut men fel bil då......modell äldre på den jag körde.
Har ni tänkt på...

..vad häftigt det är när man inser hur saker och ting funkar? Jag som inte alls fattat det här med konjunktiv i spanskan flera år har äntligen fattat hur det funkar. Känns skönt inför morgondagen när tentan ska gå av stapeln. Men man vet ju inte det kan ju fortfarnade gå åt helvete! Men det kan knappast gå sämre än förra gången och om inte annat har jag ju iaf fattat lärt mig konjunktiv. Alltid något. Det var ju någon som sade "att man ska ta vara på det lilla i livet" .

Nehe, lunch-dags!


Ny resa på G!

Av alla ställen som man kan åka till så blev Island det kommande resmålet. Eftersom att resan till Irland har blivit avstyrd pga av finanskris i mina vänners plånböcker så måste jag ju åka någon annastans. I och med detta blir Irland skjutet på framtiden ytterligare en gång.

Den här resan ska jag åka med min svärmor, det ska bli intressant; jag hoppas att jag fortfarande får gifta mig med Patrik efterråt!. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, men nu måste jag få se valar eftersom jag missade det på Dominikanska! Annars blir det väl bada och kolla den fräcka naturen. Jag har alltid velat åka till Island och nu är det ju verkligen ett pefekt tillfälle, tack vare finanskrisen. Den isländska kronan motsvara idag 7 svenska ören, till min fördel! Hoppas att det finns lite bra shopping också!

                                                                


Det ska bli riktigt coolt alltså, och det är knappt 2 månader kvar!

Jag är jävligt förbannad just nu...

..på CANCER. Det är den värsta jävla idiotiska sjukdomen som finns. Den kommer helt oväntat och förstör så många människors liv. Inte bara den drabbade utan alla runt omkring. Den gör ont inne i den drabbade, den syns utanpå som ett hån, den gör att så att man inte kan kanske inte kan jobba, man orkar inte lika mycket. Den tar på både på en psyke och fysik. Och den kan drabba vem som helst. Jag blir så förbannad på att den invaderar människor jag tycker om på att den sätter sig hos någon och skrattar åt omgivning eftersom det finns så lite bot. Jag blir förbannad på att den har drabbat min familj, att den först tog "morfar" Åke och sen pappa, båda ganska unga. Jag blir förbannad på att den nu har gjort det igen; den har tagit min mammas bästa vän. Ingalill fick kämpa i 9 månader sen var det slut. Precis 50 år. Cancern är hänsynslös och snabb, och den visar ingen barmhärtighet. Jag blir bara så förbannad.

Jag hoppas att någon som läst detta tänker som jag, det finns bara ett sätt att minska cancern framfart; skänk pengar till cancerfonden. www.cancerfonden.se.

Om inte för någon annas skull, så för din egen.


Vila i frid Ingalill.

TIDTABELL


För 5 år sedan...
Var jag 16år och gick första året på gymnasiet med inriktning samhäll. Det var då jag verkligen insåg att skola både var kul och viktigt; på tiden! Jag återförenades med Louise och träffade även Camilla och Therése som är några av mina bästa kompisar idag.

För 3 år sedan...
var jag 18år och tog studenten, flyttade till Patrik i underbara Fållinge City! Metropolen i Småland! Höstn -06 började dessutom min lärar-utbildning.

För 2 år sedan...
hade jag ganska precis kommit hem från en undebar resa i Costa Rica och hade även börjat min första inriktning: engelska.

För 3 månader sedan...
längtade jag efter semestern......

Igår...
var jag i skolan hela tiden och när jag kom hem så tränade jag kick´n box.

Imorgon...
ska jag vara i skolan hela dagen och när jag kommer hem så ska jag jobba. Så jag kommer åka hemifrån ca 6.30 och jag kommer att komma hem kl 20.30.

Om 1 år...
kommer jag vara tillbaka från Spanien, träna som en galning inför tjej-vasan och antagligen kommer jag nog att planera vårt bröllop samtidigt som jag pluggar min näst sista termin! Om det blir som det är tänkt vill säga.........vi får väl se!


Hur ser er tidtabell ut???

Världens godaste glass!

Nej, jag tänker inte säga Ben and Jerry's utan istället; SIAs Ekologiska Blåbärsglass. Den smälter i munnen, bokstavligen! PROVA DEN!


Vem vann första deltävlingen i Melodifestivalen igår?

Jag missade den, istället var det lill-jul, vilken var mycket trevlig. Hoppast att man får vara med på den nästa år också!

Det där med längdskidor; skulle inte det vara lätt?

Alla människor jag har pratat med påstår att åka längdskidor är så himla lätt. Jag måste på alla sätt motsäga detta påstående! DET ÄR INTE LÄTT! Jag har inte åkt skidor sen jag var liten (och knappt ens då) och det har ju inte direkt varit någon snö den här vintern så jag har inte kommit igång med min träning inför tjej-Vasan nästa år. Så idag slog jag slag i saken eftersom det äntligen kom lite snö igår och i natt, och poängen är att det var skit-svårt! Kanske var det eftersom jag åkte där det inte finns spår, kanske var för att skidorna inte var vallade, kanske var det eftersom skidor är asgamla eller kanske var det så att jag är as-kass på det helt enkelt?! Jag hoppas något av tidigare alternativ!

Övning ger färdighet sägs det; jag är bara överlycklig över att det inte är förrän om ett år jag ska åka! Med dagens form skulle jag lika gärna kunnat krypa runt; det hade nog motsvarat samma hastighet!

Ville bara säga en viktig sak...

Jag älskar och saknar min pappa jättemycket. Han var den bästa människan som fanns, och han var bara min pappa (och mina syskons) och han missade min student och min bal och han missar min examen, och mitt bröllop och mina barn. Varför togs han ifrån mig? Min största förebild i livet.

Få tummen ur röven är inte alltid det lättaste!

Nej, nu för nu sitter jag här, jag har inte ätit frukost, jag har inte gjort mina skol-uppgifter tills idag, men jag har surfat en timme och skjutit på det jobbiga ytterligare............Well done Åsa!

Hoppas att jag hinner klart. Och hoppas att FRAMFÖRHÅLLNING kommer att bli mitt nya motto för detta året!

Att läsa utomlands...

..verkar vara mer komplicerat än förväntat. Nu är det ett evigt mejlande till studievägledare här och där och möten med internationella avdelningen på skolan, och möten med vfu-samordnaren på skolan och möten med min lärare etc. Kan  inte jag bara skriva ett eget litet papper, som någon kär skola med spanskans c-kurs kan underteckna och sedan skicka tillbaka till mig så att jag bara kan luta mig tillbaka och få njuta av vetskapen att jag kommer att få åka? Det hade varit underbart, men den är bara en utopi.  Det är nog bara tillbaka till blanketter och annat som gäller....suck.

Hoppas ni andra får en bra mötes- och blankett-fri dag!

RSS 2.0