Struktur

Idag ringde chefen och fragade om jag kunde jobb alit eunder jul och det gor jag ju gladeligen, men nu undrar jag om jag inte tagit mig vatten over huvudet! Jag har fortfarande en hel del kvar pa exjobbet, men jag ar iaf klar med hemtentan. Thank God!! Jobbar jag pa bra nasta vecka sa vet jag att det inte ar nagon fara men om jag halkar efter sa kan det bli tajt! Jaja. struktur far bli veckans huvudord. Nu ska jag gora det basta av min tid och ta en tupplur. Har pluggat valdigt mycket de senaste dagarna och kanner mig lite seg.... Men sen kvall ska det pluggas ordentligt!!! :)

Imorgon kommer Lee hit!! Sa jakla kul ska det bli! Har saknat honom i massor!Lee och jag i Forli (utanfor Bologna) i Italien, april 2009. Those were the days!!

Change of plans- slightly!

Nu ar det sa sjukt mycket att gora i skolan, det gar verkligen inte 180km/h just nu! Snart (forhoppningsvis) klar med VTM-uppsatsen. Har dock inte en aning om den blir bra eller ej for de sista tva uppgifterna sag inte bara ut som matteuppgifter de var det ocksa! Eller egentligen handlar det om statistik, men vi har inte gatt igenom statistik sarskilt mycket, och sjalv har jag inte last matte sedan Matte B nar jag var 17 ar! Det kommer nog att bli valdigt manga negativa kommentarer i kursutvarderingen. Bra! Ska forsoka att bli klar idag iaf, bast antar jag for imorgon ska jag in till stan och sitta i bibblan med en kompis, sa det ar val bast att vara klar da. Skulle egentligen akt in idag men taget var installt pga stormens efterdrabbningar, men jag hoppas att det gar imorgon.

Hade handledning med mitt exjobb haromdagen ocksa och fick bade positiv och negativ kritik, maste andra en hel del i teorin men jag tror att jag ska fa ihop det, maste bara formulera mig lite battre. Men det blir ju en hel del jobb med detta, men det loser val sig. Det gor det ju alltid! Ska borja med det imorgon eftermiddag, fixa med alla fel som jag behover kolla over. Jag har en hel A4 med mina egna kommentarer som jag maste ga igenom och sen borja med analysen. Vill vara klar med sa mycket som mojligt denna veckan sa jag har gatt om tid att finslipa den.

Angaende de andrade planerna... Lee kommer hit pa torsdag redan och stannar tills i januari! Han ska antagligen borja pa ett annat jobb i januari, istallet for de som han sokte forst. Ganska skont tycker jag for da aker vi ner ungefar samtidigt och sa kan vi leta lagenheter och allt samtidigt. :)Lee verkar inte vara kar i Madrid (allt kan ju inte vara som Sevilla!), men jag ar beredd att ge det en chans. 6 manader eller nat iaf, sen blir det nog ut till kusten! Strand och sol ar ju ganska harligt! Just nu vill jag bara vara darnere och borja livet- utan studier!

Bruce Springsteen till Europa!

Sag pa en kompis status att Bruce Springsteen kommer till Sverige i juli och blev sjukt sugen pa att kolla in Europaturnén, men det verkar inte som att han kommer till Spanien... :( Blev ledsen dar men det blir kanske en orsak till aka hem om biljetterna inte ar alldeles for dyra. Vi far val se! Men Bruce ar med pa listen med artister som jag maste se innan HAN dor!! Han ar ju redan 69! :) Jag vill, jag vill, jag vill!


Tips

Nu har jag skickat in mitt exjobb med emperin i, det ar ju inte helt genomarbetat men det ar ju battre an ingenting! 25 sidor ar jag uppe i och nu ar det bara analysen, slutsatsen och forslag pa vidare forskning kvar. Hoppas att jag far hyfsad feedback pa detta, jag vet att det ar mycket kvar att jobba pa dock. Men jag ar pa G iaf!! :)

Jag borjade lasa en bok haromdagen (en tidig julklapp fran Lees syster). Den heter "One day" och ar skriven av David Nicholls och den finns tydligen pa film ocksa. Jag kan verkligen rekommendera den, den ar kanske inte for killar dock, men den ar bra. Far mig att tanka mycket pa vad man gor med sitt liv.Den far mig ocksa att tanka pa semester, efter att ha last kapitel 5. Vad skont det hade varit att aka nanstans dar det ar varmt, och avslappnat och bara ett god mat och dricka gott vin i nagra dagar. Det var alldeles for lange sedan.

Att vara hemma eller att vara borta.

Jaha, så förra veckan rusade förbi med bra och mindre dagar. Flera dagar med spysjuka eller liknande gjorde att jag inte kunde uppskatta de sista dagarna till fullo. Sen i torsdags har jag iaf vait ok, så då gick jag och Lee ut och en god tre-rätters middag i stan. Fantastiskt god mat, riktigt god förrätt, fylld paprika, hade aldrig testat det innan, inte vegetarisk iaf. Efter det gick vi bara hem och tog det lugnt, kollade på “The Omen” otroligt äcklig och obehaglig skräckfilm. Usch!

 

På fredagen packade jag det sista, sa upp mitt gymkort och fixade med lite andra samågrejer och sen släppte Lee av mig på flygplatsen. Skittråkigt.. Jag vet inte ens exakt när vi kommer att ses nästa gång, förhoppningsvis blir det nu till jul iaf. I lördags flyttade han ner till Madrid och jag hem till mamma tillfälligt. Lördagen spenderade jag med familjen och på kvällen hade jag vinkväll med Camilla, Louise och Therése. Det var alldeles för länge sen vi sågs alla fyra sist! Ändå ganska fantastiskt att vi för en gangs skull lyckats få ihop hela gänget nu nar vi är utspridda överallt i Sverige och världen! Mycket trevligt var det iaf, jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång.

 

Att vara hemma nu ska bli bra med skolan och att vara på plats och kunna diskutera med andra. Jag har inte börjat med hemtentan ännu, ska göra det på torsdagen. Idag sitter jag och skriver min emperi som skulle varit inne i morse, har dock fått lite dispans då jag inte fått sista intervjun förrän idag. Borde egentligen göra det men jag känner mig sådär halvmotiverad idag (som de flesta dagarna).

Det är ju kul att träffa alla nu när jag är hemma men jag känner att jag inte riktigt är inte mig själv när Lee och jag inte är tillsammans. Jag blir mest bara trött, irriterad och sur när jag är hemma. Jag vet inte egentligen varför för jag gör saker som jag tycker om (förutom att plugga då) och jag träffar folk jag vill vara med men det är som det är något som inte är rätt. Jag är säker på att alla andra i samma situation hade känt likadant, men fortfarande känner jag att jag måste försvara hur jag känner bara för att jag fortfarande är ung, inte har ett konventionellt stadigt förhållande (känns ibland som att vi spenderar mer tid isär än ihop) och jag har inte ens en egen bostad. Jag är 24 år, ibland känns det som mitt liv låter otroligt patetiskt… Men om ett år får jag förhoppningsvis min comeback med ett “riktigt” liv som det ska vara enligt normen. Om det nu ens är det man vill ha?

Nehe, åter tillbaka till mitt emperi-kapitel………..Urk! Imorgon eftermiddag blir det iaf Ullared med Camilla: det ska bli kul!


Indiskt igår, öl idag!

Nu saknas det bara ett svar på min mejlbaserade intervju! Hoppas att det kommer in i helgen så jag kan göra klart det på söndag och innan deadline för en gångs skull! Skulle vara bra. Ska iväg en runda upp till skolan på måndag oavsett och träffa mina handledare från praktiken. Ska bli trevligt!

 

Igår kväll var vi ute med Lee’s familj och käkade indisk mat. Det var gott men jag är fortfarande inte helt såld alltså, men Lee älskar det så jag lever över. Det var iaf trevligt att gå ut med dem eftersom vi inte hinner med det något mer innan jag åker och jag vet inte när jag kommer hit nästa gång. Ikväll ska vi gå ut och dricka öl med Lee’s pappa och kompisar och imorgon ska vi både till Lee’s farmor och farfar och mormor och morfar, + att vi ska till Blackburn och fixa lite smågrejer. Idag har jag iaf hunnit med att packa min väska, rensa ut typ 3 lådor med kläder och skor och ändå har jag haft sovmorgon! Gott! Nu ska jag fixa mitt smink innan vi drar ut på stan!

 

 

Lee och jag blandade av blixten igarkvall!


En farsdag som denna...

En dag (farsdag) som denna tänker jag på min familj. Det är alltid tråkigt när man tänker på att pappa finns där längre och att man inte får fira som alla andra. Vad jag har tänkt på mycket senaste tiden dock är vilken tur jag har haft. Även att pappa dog när jag var ung så hade jag ändå fördelen att få spendera otroligt mycket tid med honom när han levde. Jag känner mig bortskämd med den tid han gav mig och den kärleken han visade mig, min mamma och mina andra syskon. Det finns så många människor därute som har föräldrar som inte bryr sig om dem, som inte har tid, som inte prioriterar sina barn. Min pappa var aldrig sådan. Han fanns alltid där för oss och även att jag inte fick så många år med honom så fick jag iaf väldigt bra år. År fyllda med kärlek och omtänksamhet.

På samma sätt känner jag för min mamma. Hon finns alltid där för mig och mina syskon vid alla tillfällen. Hon har varit ett jättestort stöd för mig och alltid ställt upp, speciellt de senaste åren då livet varit lite upp och ner för mig. Hur många gånger under senaste två åren har jag ringt och frågat om jag får flytta hem några veckor här och där omigen? Och varje gång har dörren stått öppen för mig! Jag känner mig otroligt tacksam för att jag får/fått ha mina underbara föräldrar och jag vet att mina kära syskon känner likadant! Tack mamma och Svante också såklart!

 

Ha en bra farsdag alla darhemma!


Förkyld igen!

Återigen är jag förkyld! Ont i halsen, ont i huvudet och allmänt seg. Tråkigt nu när det är min sista vecka här i England. Ligger efter skolarbetet också eftersom jag inte känt mig toppen och inte heller varit särskilt motiverad. Idag har jag iaf suttit och försökt att organisera lite och ikväll när Lee jobbar sitt sista nattskift så får jag väl försöka fixa de sista bitarna. Usch!

 

Jag kan inte fatta att det bara är fem dagar kvar och sen är jag tillbaka i Sverige. Det känns so matt tiden aldrig har gått så fort! Jag hoppas bara att allt löser sig på bästa sätt för en gångs skull. Jag är inte sugen på att jobba på någon bar eller restaurang nånstans bara för att få ihop pengar till mat. Det känns som jag är lite för gammal för det! Idag ska vi ska iaf kolla på lägenheter när Lee har vaknat. Känns som vi måste kolla på allt, inte bara rum. Vi får väl se vad som händer!

 

 

Ser iaf framemot lite sno nar jag kommer hem (det ar val ingen annu, men den lar ju komma!)


Sömn

 

Att Lee jobbar natt ger mig sjukt konstigt sömn. Jag går och lägger mig i hyfsad tid men sen kan jag inte sova… och sen när han kommer hem säger jag varje dag: “Nu ska jag gå upp”, men det händer aldrig så idag vaknade jag vid 12 istället för 9 som jag hade planerat.

Just idag känns det helt ok med skolarbetet men jag går upp och ner. Emellanåt får jag panik och känner mig helt sönderstressad och i nästa är jag helt lugn. Idag ska jag iaf skriva klart min teoribit, jag har ynka 1 sida kvar att skriva och detsamma på metoden. Med dem tillsammans med de andra är jag iaf uppe på 20 sidor och då har jag inte ens börjat med emperin eller analysen ännu. När man skriver själv behöver man tydligen bara skriva ca 30 sidor men jag tror jag kommer landa mellan 35-40. Men vi får väl se. Det som stressar mig mest just nu är att det fortfarande finns 2 lärare som inte svarat på min mejlbaserade intervju, och det är vitalt för mitt exjobb att de svarar. De har haft ca 7 veckor på sig och jag har påminnt dem osv, så när jag kommer hem nu måste jag åka upp till skolan och påminna dem en sista gång för det verkar ju inte som att de laser sina mejl! Dock innebär det att jag inte kommer att kunna lämna in allt i tid till nästa deadline heller…Jag hatar att vara beroende av andra.

För övrigt ska jag dessutom börja skriva min VTM-hemtenta idag eller imorgon. Ser inte framemot den. Sista uppgiften på tentan ser verkligen ut som en matteuppgift och bara den gör att det känns som att jag inte kommer att få godkänt!

Den här helgen som är min sista som boende här i denna lilla stan, kommer att vara skittråkig. Jag ska bara plugga och Lee jobbar natt tills måndagmorgon. Känns inte ens so matt det är fredag… Hoppas att ni andra får en trevlig helg iaf!

 

För att motsäga mig själv lite så längtar jag faktiskt lite efter jul just nu. Kollade på gamla bilder från Sevilla idag och det var så fint vid jul även att det var någon snö!


Mojligt rum...

Idag har vi varit sjukt duktiga Lee och jag! Igar gjorde vi absolut ingenting, bara sloade och kollade film hela dagen forutom ett litet besok hos optikern for Lees del inte min! Idag har vi iaf stadat vart rum, bade gymmat, simmat och bastat, tvattat, och lagat mat. Jag har dessutom fixat till mitt exjobb med den kritiken jag fick sist, bara lite sma-andringar men nu ar det iaf gjort. Skont!

Vi har aven hunnit med att satta upp en profil pa en sida dar man soker rum i nagon trevlig sjals laganhet i Madrid. Vi hade bestamt oss for att vi INTE skulle bo inneboende igen for vi ar ganska trotta pa det men det ar billigt. Eftersom vi inte vet sakert annu om vi far jobb eller inte, och eftersom vi knappast ar rika :(, sa kanns det som det mest logiska alternativet till att borja med. Kan ju vara bra att spara ihop lite pengar, jag har ju fortfarande inte fixat min tand som gick sonder 2009 innan jag akte till Spanien. Min lagning sitter ju kvar och den funkar an sa lange men jag vill garna ha en ny fin porslinstand igen. Jag ska be om ett kostnadsforslag nar jag ska till tandlakaren nu nar jag kommer hem. Oavsett, har vi iaf idag anmalt intresse pa ett rum mitt i centrala Madrid och jag hoppas att vi far det. Sjukt bra lage, och det var ok med par och det ar ett dubbelrum. Nice! Men vi far val se om vi far det eller inte, jag minns forra gangen jag letade och da tog det val typ 4 veckor innan jag hittade nat bra.

Idag ar det redan torsdag och pa fredag nasta vecka aker jag hem. Tiden gar sa otroligt fort! Det ar stressande! Lee jobbar dessutom ytterligare 48 h denna veckan om man raknar med denna natten. Kul jul! Men som tur ar sa jobbar han bara 2 pass nasta vecka. Det ar ju ganska schysst nar han jobbar natt ocksa for da har vi iaf dagarna tillsammans. Men fortfarande blaaaaaaaaaa. Hade ju varit trevligast om vi bada varit lediga tillsammans.

Goda nyheter iaf att jag kommer att ha fullt upp nar jag kommer hem: massa plugg, massa familj, massa vanner att traffa och forhoppningsvis ganska mycket jobb pa mitt Ica! Hoppas tiden kommer att flyga fram hemma ocksa. Jag vill ha 14 januari nu!!Mitt trevliga rum i Sevilla. Jag saknar Calle Asunción 14 och min underbara roomie Jeanne!

Lax med cous cous

Idag hittade jag pa ett nytt recept som var helt ok och makta nyttigt!

Laxfilé med couc cous, vitloksmarinerade grona bonor och vitlokssas (4pers):


600 g laxfiléer
250 g cous cous
2 citroner
farska grona bonor (typ hericot verde eller liknande)
3 vitloksklyftor
1 gronsaksbuljong
1 tomat
1 msk majonnas
3 msk creme fraiche
dill, salt, peppar, cayennepeppar, chilikrydda

1. Lagg laxen pa en plat, drank den i olivolja (eller smor om du foredrar det), lagg pa mycket havssalt, dill och pressa over en citron. Skicka in i ugnen ca 20-25 min eller langre om det behovs.

2. Koka bonorna med saltat vatten ca 5 min. Lagg dem darefter pa en plat och kleta pa smor och pressa en viltloksklyfta over dem. Ror om, och lagg in i ugnen nar det ar ca 5 min kvar pa laxen.

3. Gor cous cous enligt anvisningarna pa forpackningen men tillsatt en pressad viltoksklyfta och en buljongtarning. Nar cous cousen ar klar tillsatter du en hackad tomat.

4. Pressa ner ytterligare en vitloksklyfta i en skal, tillsatt majonnasen och creme fraichen, blanda i juicen av en citron, chilikrydda, cayennepeppar, salt och vanlig svartpeppar.

5. Ta ut laxen, och servera med tillbehoren!

Jag tyckte det blev gott iaf och jag blev riktigt matt pa en ganska liten portion! Det ar vart ett forsok!

Glomde ta en bild dock! :)


Flyg bokat!

Jag vet att det är tidigt men jag har många gånger bokat flyg i sista minuten och det blir bara dyrare om man nu inte ska åka på charter-resa söderut. Så idag skulle jag bara kolla lite på flyg för att se prisläget, och tyvärr är det ganska dyrt att flyga till Madrid från Gbg. Om jag bokade idag skulle det billigaste flyget kosta 2000 kr med bagage och det är för en enkelresa! Så jag slog en kik på Köpenhamn istället, jag brukade ju alltid åka därifrån när jag bodde i Sevilla. Jag checkade in Pricerunner och fick en enkel till Madrid för 641 kr med 23 kg bagage (+en tågbiljett från Halmstad)! Gott! Så mamma och Svante: har ni lust att köra mig till Halmstad så jag kan ta tåget runt kl 11 den 14 januari?

 

Det känns nervöst att boka såhär tidigt… jag hoppas att min opponering inte blir skjuten på eller något liknande, för då blir det tajt om tid. Jag fick mejl häromdagen och jag börjar min utbildning den 23, och Lee och jag behöver fixa en lägenhet eller åtminstone ett rum till att börja med, så jag kan nog behöva den veckan. Vad kul det ska bli att komma iväg! Men det också nervöst! Jag hoppas allt löser sig på bästa sätt för en gångs skull!

 

 

Lee och jag pa ferian i Sevilla 2010, trotta som bara den eftersom vi suttit pa Bolognas flygplats hela natten pga den forbaskade askan! Latt gra under ogonen!! :)


Julen är här?

 

Jag älskar julen mer än allt annat men nuförtiden känns det som att julen kommer lite väl tidigt. Häromdagen var jag och Björn i London och vi kollade in julmarknaden i Liberty byggnaden jämte Oxford Street. Det var som att stiga in i ett vinterland, en hel våning full med dekorationer och julgranar, mysigt men tidigt. I en av butikerna nere i stan har de haft julgranar uppe i fönstren sedan tre veckor tillbaka. Det är nästan som attt det blir en konflikt mellan Halloween och jul-dekorationerna!

 

När man dessutom ser M&S reklamfilm på TV där de sjunger julsånger redan fylls jag både med längtan och lite ångest! Jag är rädd att jag ska hinna tröttna på julen innan den ens har börjat. Men lite härligt är det också!

 

 

London forra veckan!


Jobb på G?!

Först och främst måste jag berätta att jag gjorde min intervju i fredags förra veckan och i måndags horde de av sig och sa att  jag har gått vidare till att göra en utbildning med företaget i januari/februari nästa år! Utbildningen pågår under två veckor och under tiden blir man bedömd och om man får bra betyg är man garanterad jobb i Madrid! Lee ska åka och göra samma utbildning den 21 november, så har vi tur kanske vi båda kommer att jobba med samma sak även att vi inte kommer att jobba tillsammans. Jobbet är att lära ut talad engelska till företagsledningar och säljare på spanska företag i Madrid, bl.a Orange som är bolag som Vodafone i Sverige (tror jag!). Jag tror att detta jobbet skulle kunna vara ganska kul och intressant och det kommer att vara ett helt annorlunda sätt att undervisa på om man jämför med hur vi arbetar i Sverige. De största klasserna man har är bara sex elever och de minsta är privatlektioner med en elev. Allt är muntligt, inget att skriva eller något sånt, ingen tavelundervisning. Det kommer nog att bli en utmaning! Jag hoppas att jag går vidare och får börja jobba men vi får se efter utbildningen… Time will tell!

 

Först ska iaf ex-jobbet in och äntligen ska det bli graduation! Som jag har längtat efter detta! Bara två månader kvar… Time flies! Lämnade in de första sidorna häromdagen med teori, metod, introduktion, etc och jag fick bra feedback. Så nu i helgen har jag inte gjort någonting! Har varit skönt att bara ta det lugnt och göra vad man känner för. Lee har dessutom varit ledig fredag och lördag, första helgen sen jag kom tillbaka i början av oktober. Igår var dessutom hans mamma och styvpappa borta och hans syster åkte till Spanien på semester så vi har fått lite tid för oss själva: välbehövligt!

 

Det börjar kännas lite jobbigt att jag ska åka snart igen. Jag kommer hem redan den 18 november för Lee åker till Madrid den 19. Sen ses vi inte förrän till jul… Ganska lång tid! Sen vet vi inte hur länge Lee stannar i Sverige över jul eftersom han måste åka tillbaka och jobba, om han får jobbet. Så då ses vi inte förrän jag flyttar ner, förhoppningsvis den 14 januari, dagen efter examen. Jag avskyr när det är så här oorganiserat men man får väl leva över. Till slut kommer vi iaf att befinna oss i Spanien, tillsammans, vara klara med våra utbildningar och förhoppningsvis båda ha ett bra jobb. Bitarna faller på plats: äntligen!!!


RSS 2.0