Sakna eller inte?

Idag hade jag min sista tenta i spanska och därmed mitt sista möte med några av mina klasskamrater. Vissa kommer att jag att komma  ihåg och andra inte. De jag verkligen kommer att komma ihåg: Monia: mina pendlar-vän; har knappt aldrig haft sådana djupa samtal med någon som med dig! Hoppas verkligen att vi kommer att hålla kontakten!  Maggan: en person som jag kanske från början inte trodde att jag hade så mycket gemensamt med (som med många av de andra) men som jag insåg var en person som är mycket lik mig själv. Tack för det! Kommer aldrig att glömma dig! Y Desiree por supuesto: una amiga que nunca voy a olvidar;me has ensañado más que alguien otro; muchas gracias! Espero que vaya a visitarme en Sevilla! Y tambien la profesora; un poco especial pero en una buena manera. No siempre he estado acuerdo con tí pero entiendo porqué! Tú has estado muy bien y ha estado un tiempo que nunca voy a olvidar. Muchas gracias Albi! =)


Es lo todo para la noche!

Vad händer i sommar?

Alldeles för mycket fast egentligen ingenting. Massa jobb hela tiden; inget roligt. It better make me rich! Bara en veckas semester. Känns ganska meningslöst att jobba hela sommaren faktiskt; när det finns så mycket annat kul som man kan göra. Men vad kan man göra utan pengar? Inte mycket, alltså blir det jobb hela sommaren. Har jag tur kanske det kan bli en resa till Kreta i augusti (eller hur Malin?!) annars händer ingenting förrän jag åker till Sevilla....

                                           

Massvis med besök nästa helg

Kul, släkt i massor, ska faktiskt bli riktigt kul. Något att se framemot! Dessutom så börjar ju sommarlovet, jag hoppas bara att jag kommer att klara tentan. Jag skrev ut övningstentorna häromdagen och jag kunde inte svaret på typ en enda fråga! Skitsvåra. Med frågor som: "Kolla på den här texten (någon sorts text) och stryk under vilka drag som visar på att detta är en argumentaterande uppsats,skriv vilken typ av drag finns där och förklara vilka litterära stildrag som har använts för understryka dessa argument"  Blä...det är nog första gången som jag faktiskt kommer att sitta 5 timmar på tentan....Efter det ska jag iaf hämta Björn och sedan äta en härlig middag; det ska bli en mycket trevlig helg! =)

Livet är härligt!

Ibland så känns det bara bra; idag är en sådan dag!

Sista riktiga skoldagen idag.

Jaha, nu började man att närma sig slutet då. Bara en tenta kvar i nästa vecka (och en liten, liten uppsats!), känns konstigt. Den här terminen har nog gått fortare någon tidigare. Kanske kan det bero på att jag har varit borta en hel del; först Dominikanska sedan Island och sedan Barcelona, eller så är det det höga tempot. Allt har bara rullat på, jag har utvecklats mer än jag någonsin gjort innan. Jag kan verkligen känna skillnaden, det är en helt annan nivå på mitt språk nu. Hela hösten var bara en lång uppförsbacke men nu har det äntligen börjat rulla neråt och det känns som att saker går min väg. Idag är sista gången som jag kommer att gå med mina klasskamrater, vissa av dem kommer jag säkert aldrig att träffa igen eftersom jag åker i höst och de återgår till sina jobb. Visst är dte konstigt att man kan umgås så intensivt och ha så mycket gemensamt, men ändå veta att det bara är tillfälligt. Jag vet med säkerhet att jag inte kommer att träffa alla, om ens någon. Det är det som är så lustigt med klasser där alla är så mycket äldre än en själv, de andra är mellan 35-50 år och det är ju inte min vanliga umgängeskrets. Det kommer att bli konstigt. Hoppas att man åtminstone kommer att behålla kontakten med några.

Nu ska jag sluta att vara sentimental och istället börja skriva den där lilla uppsatsen.......alltid härligt med sluttampen.

Fabulous!Så här såg de ut Therése! Ett fint tillskott till samlingen!

Alexander Rybak

Verkligen en värdig vinnare; låten är verkligen catchy och fioler, vem gillar inte det? Kul också när det skickas en artist som inte redan är världskänd, eller åtminstone känd i Europa. Schlager och Eurovision har de senaste åren blivit mycket en tävling för etablerade artister och inte för nya tillskott som borde lyftas fram. Grymt bra av honom iaf! Men jag håller inte med eleverna i skolan idag; han var inte snygg!

http://www.youtube.com/watch?v=wtVDRha4PIA&feature=related

Energi-drycken: en livräddare?

Många gånger vid stress så är det den lilla energi-drycken är min livräddare. Förra våren när jag satt med två b-uppsatser i engelska så blev det min bästa vän under många nätter när man satt uppe tills kl 4-5 på morgon och skrev. Även denna terminen har det slinkigt ner några, men det är ju svårt att vara uppe länge när man ska upp tidigt så taktiken har förändrats något. Så nu har jag ändrat taktiken något och kan jag ibland därför börja dagen med en för att få effektiviteten och jag kan säga att det funkar verkligen! Man läser att det är så dåligt att dricka sådana men jämför med att dricka 2 liter kaffe eller at tugga sig koffein-tabletter; frågan är vilket som är sämst? För mig har det iaf blivit en kär livräddare som har trollat mig ur många stressade situationer. Vad tycker du?


Skjuta på saker känns väldigt skönt.

Just nu har jag väldigt mycket som ska göras innan tisdag:

* praktik imorgon förmiddag
* jobb kl 13-20,15 imorgon
* jobb 7,30-14 på lördag
* Eurovision middag i A-torp lördag-kväll
* praktik på måndag
* läsa "Luces de Bohemia"; jag har ca 150 sidor kvar (på spanska såklart!)+ svara på ca 15 frågor till boken.
* skriva en karikatyr-uppsats om mig själv.
* göra ytterligare uppgifter till skrivkursen

..och allt detta innan tisdag som sagt. Jag börjar känna mig smått apatisk; jag vet vad jag måste göra men det händer ingenting!

Kaotisk praktik.

Jag ha ju denna termin och delvis nästa praktik dag för dag, vilket innebär att jag har satt upp ett visst antal praktik dagar lite när det passar. Idag var en sådan dag. Saken är bara denna att när jag kommer dit idag så har inte min lärare lektion förrän 9,20 och jag är där vid 8,00 men jag tänkte; fine, jag pluggar. Efter ca 1 timmme så springer jag på en av lärarna som säger att jag ska vara med honom istället eftersom min handledare hade fått tillbaka sina gamla praktikant. Hans nästa lektion började kl 14....suck, kl var 9........inte sugen på att vänta så länge så jag åkte hem istället. Så jag följde med Patrik till Götene och käkade lunch på McDonalds i Falköping, en ok kompromiss för mig; blev dock varken studier eller praktik. Sparar det till en annan dag!

Nu ska jag gå och handla något att äta!

Obs! Om någon försöker att ringa min hemtelefon så kan jag meddela åskan kom hit fredags och pajade den; ring min mobil istället!

Ballongflygning, Barcelona och födelsedag!

Söndagen förra veckan åkte jag ju upp till Göteborg för att vi skulle till Barcelona och för att vi skulle flyga ballong. När vi kom dit och började styra bilen mot uppsamlingsplatsen började det regna och vi kände att det var kört...men efter att vi väntat 45 min så bar det iväg. Jag som inte ens är höjdrädd var nervös som tusan och kände bara att vi skiter i det här! Men vi åkte iväg och ganska snart var vi uppe luften, läskigt men väldigt häftigt! Det kändes verkligen högt, kollade man över kanten så fick man mer eller mindre svindel! Men det gick bra, vi flög ca 1,20 min och sedan skulle vi landa men det gick mindre bra, men efter ca 3 stycken försök och ett antal iskrapningar i trätoppar tog vi oss tillslut ner. Mycket spännande! Efteråt fick vi hjälpa till att knöla ner ballongen i säcken och sedan var det skumpa och dubbning. Jag blev "Markbaronessa av Öxnäs" och Björn "Markbaron av Öxnäs", man undrar ju hur många det var som trodde att vi var ett par!?

       
Bilden i mitten är Björns lägenhets område!

På måndagen drog vi iväg till Barcelona och till vår härliga lägenhet på Calle Aragó. Vi spenderade första dagen med att shoppa, under resten av tiden åkte vi mycket hop on- hop off buss och så åkte vi dessutom linbana. Vi lyckades att ta oss ner till stranden en av de första dagarna efter mycket om och men, eftersom de där bussarna går inte så fort......Det har också förtärts en hel del tapas och en massa sangria och rödvin! Det har varit en oerhört kul resa och jag nog knappt aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv; jag lovar jag fick träningsvärk i magmusklerna! Fick även en del komplimanger om mitt språk; 3 personer frågade mig om jag bodde i Barcelona eftersom jag hade sådant flyt i mitt språk! Jag måste säga att jag känner mig ganska nöjd över det betyget! =)
+ träning av spanska och ett exellent umgänge och massvis med SOL!
- jag fjällar både på näsan och kinderna =(Och idag är det min födelsedag och den ska speneras med att skriva uppsats.....jippi! Grattis Åsa! Men jag får tänka de trevliga saker som har hänt under veckan och glädjas åt dem..........Har även en annan nyhet (från min mail) :
"Tisdagen den 12 maj vill vi på Internationella avdelningen samla alla studenter som ska läsa utomlands under höstterminen 2009. Vi kommer kort att informera om vad som gäller när man är utomlands, vad man ska tänka på innan, under och efter sina utlandsstudier." VILKET INNEBÄR ATT JAG SKA TILL SEVILLA I HÖST! Glädje och tårar infann sig vid beskedet men nu när chocken har lagt sig så inser jag att det kommer bli mycket roligt...vilken erfarenhet!

Bilder ifrån både ballongflygning och Barcelona resan finns att se på Facebook.

RSS 2.0