Jag önskar att vi hade en tvättstuga!Höstlov=organiseringsdagar!

Vi har börjat höstlovet med att gå igenom lådor som fortfarande inte blivit uppackade och med att organisera böcker, skivor, LP och dvd-skivor. Vi har även hittat en del spel så nu kan vi ha lite spelkvällar. Monopol saknas fortfarande men jag tror att jag har ett nerpackat bland mina saker hos mamma. 

Det tog tid innan jag kunde bestämma mig för hur böckerna skulle organiseras men till slut blev det följande kategorier: recept, grammatik, lexikon, övningsböcker/textböcker, allmän kurslitteratur indelad i realia, fonetik och språkvetenskap, och skönlitteratur. Utöver denna indelning är allt indelat i respektive språk: engelska, svenska, spanska, italienska, franska och några enstaka andra böcker i ental som grekiska, walesiska (?!), etc. Som ni förstår är detta språknörderi på hög nivå men jag älskar både språk, böcker och att kategorisera så det är inte så konstigt för mig! 

Bilder från kaoset före: Bild efter: Dvd/cd-hyllorna är inte klara ännu dock... Det får bli eftermiddagens projekt. Provspelade både Jenga, Fyra i rad och Trivial Pursuit igår. 
Ny lur men inte den nyaste modellen

Igår plockade jag upp en ny iPhone 5s. Jag vet att det inte är senaste modellen men den är helt ny och jag har inget behov av att betala £50/månad för en 6:a. Jag tycker den är lite för stor och klumpig också, och hal så eftersom jag är lite klantig så är det nog bäst att jag håller mig till en lite mindre modell. Jag är nöjd än så länge iaf, hade ju en vanlig femma innan så det är väl inte någon jättestor skillnad. 

Idag har vi hängt på studentpub och käkat veggoburgare med våra grannar. Trevlig kväll! Hamburgaren var riktigt god och jag måste nog testa att göra något liknande. Imorgon ska jag testa att laga detta: http://www.ica.se/recept/morotspasta-med-sas-pa-linser-och-blomkalsris-718281/

Låter gott! Återkommer med recension. 

Nu läggdags! 

Cykel= inga podcasts

Jag älskar att lyssna på podcasts och följer flera stycken slaviskt. Några av mina favoriter är: Christer & Morgan rapporterar en timme innan sex, P3 dokumentär, Språket i P4, Söndagsmorgan, Freakonomics och sen finns det några som jag lyssnar på sporadiskt som Varvet (International), Flawd, P1 dokumentär, BBC documentary, Binkat, Timglaset osv. Det är sällan jag är helt utan lyssning helt enkelt men det händer faktiskt då och då. 

Nu när jag har börjat cykla dock så är det verkligen inte möjligt att lyssna- inte om jag vill ta mig till och från jobbet med livet i behåll iaf. Trafiken är ganska galen  och cykelbanor är verkligen inte ett koncept som de tror på här. Ibland finns de, oftast inte och ibland så står helt plötsligt; cycle lane end och så finns det ingen bana längre och detta mitt i vägsträckan! Att ta sig till jobbet funkar ganska bra för det finns cykelbanor nästan hela vägen och det är ganska rakt. Men på vägen tillbaka måste jag ta en annan väg eftersom det är enkelriktat på morgonturen och jag nu kommer från andra hållet och på den vägen finns knappt några cykelbanor och jag måste åka i bussfil på en högtrafikerad väg. Läskigt värre! Så nu ska jag googla och försöka hitta något alternativ som känns lite mindre farligt. 

Ha en trevlig kväll! 

En helg till ända

Michael kom hit i fredags morse och jag gick och väntade hela dagen på att arbetsdagen skulle ta slut. Direkt efter jobbet åkte jag in till Piccadilly Gardens och mötte Michael. Vi handlade lite grejer till middag och sen åkte vi hem och lagade middag och Lee grejade klart med det hemmagjorda vinet. Självklart blev det provsmakning och det var jättegott och nu har vi 21 flaskor i vårt vardagsrum. 

Igår gick vi runt i stan och så gick vi på Manchester Museum of Science and Industry som var oväntat intressant. Fick veta en hel del om Manchesters historia och om industrialiseringen som hade sitt hjärta just här pga av klimatet tydligen. Efter besöket gick vi till China Town och åt en mycket sen lunch runt 16. Vi fick nästan slå oss fram mellan rugby-fanatiker som var överallt i stan då England mötte Uruguay i världskuppen igår. Senare på kvällen kollade vi på Pistvakt och Nilecity 105.6. Udda val av underhållning kanske men de var de enda filmerna jag hade på svenska och Michael och Lee ville träna lite! 

Bilder från Castlefield:Bilder från museet:Vin och ostbricka hemma hos oss:


Idag började vi dagen med en full English och sen gick vi in till stan och gick på People's History Museum som också var ganska intressant och de hade massa udda och gamla prylar vilket var roligt. 

Från nästa museum:


Det blev också en runda till Afflec's Palace men flera våningar var stängda eftersom det är söndag idag så istället blev det en sväng i Spinningfield. Det finns massvis med trevliga restauranger, barer och caféer där nere. Kan vara mitt nya favoritställe i stan. 


Jag är verkligen i stort behov en klippning... Måste bara hitta en ok frisör först. 

Allt som allt en mycket trevlig helg! 

Redan torsdag!

Vart tar veckorna vägen? Idag är det redan torsdag och imorgon kommer Michael! Vi får se vad vi ska hitta på. Vi har inte planerat så mycket ännu men vi ska nog läsa det. 

Dagarna rullar på snabbt men ibland hinner jag bli lite uttråkad. Det är nog egentligen en typ av utmaning som inte är lika tilltalande för mig som att jobba med högstadiet/ gymnasiet. Det är utmanande på ett sätt men inte på ett så intellektuellt stimulerande sätt som med en högre nivå av kunskap. Men, det kommer nog att lossna. Dagarna går iaf fort som sagt och mycket av det är roligt. 

Nu ska vi iväg och handla så allt är iordning inför morgondagen och sen ska Lee göra klart vinet som vi började brygga för ett par veckor sedan. Jag hoppas att det blir gott! 

Vilken lat dag

Idag och har vi bara slappat, kom in ens ur sängen förrän kl 12 typ. Sen blev det pannkaksfrulle och efter det har vi kollat på typ 8 avsnitt med Vänner. Härlig söndag!

Nu i eftermiddag ska cykeln fixas eftersom jag fick pyspunka häromdagen första gången jag skulle använda den. Fr.o.m. imorgon bör jag dock kunna cykla till jobbet och spara 30 minuter/håll. 

Veckorna går snabbt på nya jobbet och nu är det bara tre veckor kvar tills det är dags att ha lov. På höstlovet kommer syrran med man hit och nu till helgen kommer Michael. Jag ser verkligen fram emot det! 

Lite bilder från veckan som varit:Eftermiddag: t-shirt och solglasögon! 


Morgon: mössa, vantar och scarf. 

Manchester är så himla fint tycker jag. En blandning av industriellt med tegel och järnbroar och modernt med mycket glas. Arkitekturen är faktiskt ganska cool. Har ni inte sett Manchester så borde ni kolla in det! RSS 2.0