Felskrivning

Boken var tydligen bara från 1942, men det känns som att den är från 1800-talet! En tegelsten från 1800-talet!

JIPPI!

FÄRDIG!

Äntligen färdigmed min underbara hemtenta om den underbara boken "Días del Arenal" av Soledad Puértolas. Är det någon annan jag som läst denna bok? Mycket intressant, på riktigt, ingen sarkasm, men inte kul att läsa första skönlitterära boken någonsin på spanska på ca 1 vecka. Det underbara fortsätter med "La Familia de Pascal Duarte", som jag antar att många har hört talas om, som är från 1700/1800-talet, nåt sånt, och som folk säger är jättesvår på svenska! Vad är den då på spanska? Och med en vecka på mig att läsa känner jag mig en aning stressad. Det bästa är att jag är borta hela helgen, jobbar hela dagen på måndag, är det nån mer än jag som ser omöjligheten i den här uppgiften? Men det löser sig alltid på ett eller annat sätt, men det kommer att gå åt mycket energidryck!

För att hinna med denna underbara hemtentan, ingen sarkasm alls, så har jag idag varit tvungen att gå upp kl. 5 och plugga och därmed skolka från dagens lektion, för att jag skulle hinna skriva eftersom jag ska jobba i eftermiddag. Jag tror jag är missbrukare; av jobb; av pengar! Fast det kanske inte är det största problemet, kanske skulle jag lära mig att säga nej! Är ganska dålig på det måste jag säga! It' about time! jaja, senare bekymmer!

Nu ska jag gå och sova lite eftersom jag blev färdig i så pass god tid ändå! So long fellows!

Lyssna in denna låten: http://www.youtube.com/watch?v=H3duCIFbA5k
- lovely!

Första tentan på spanska..

Tills igår skulle vi ha läst en halv på spanskan, 125 sidor, roman, på ett språk som jag aldrig läst någon seriös bok på förut. Men jag läste och jag tyckte att det gick mycket bättre än väntat, men jag hade ju läst en bok som jag bruka göra. Letat efter viktiga händelser, tagit citat, sökt sammanhang, ja helt enkelt som vi brukade läsa i engelskan, men icke sa Nicke, det funkade inte här! Vår lärare som jag numera kan refera till Hitler, skämt åsido (hon är jättesnäll bara inte igår), frågade mycket detaljerade frågor som t.ex: "Vad jobbade Antonios pappa med innan han dog?" Detta var inget jag hade fokuserat på eftersom han dog efter ca 10 sidor. Inte alls som jag hade tänkt mig och jag började därför fösta tentan ganska svagt om man säger så. Det värsta var att man fick inte räcka handen när man kunde svaret, utan hon sa en fråga och så kollade hon runt lite och så sa hon "Åsa" eller någon annan såklart.

 Det var hemskt iaf, och efter lektionen så var det två stycken som skulle behöva göra om det, lyckligtvis inte jag! Dock sa hon att jag börjat på ett IG eftersom hon trodde att jag inte läst boken eftersom jag inte kom ihåg svaren. Men att det blev  bättre och bättre, och att jag låg på VG nivå is lutet. Men det gör mig inte mindre nervös, jag kommer verkligen att behöva plugga stenhårt framöver; något som jag inte är van vid.

Hoppas att helgen flyter på utan feber vilket antagligen var en anledning till att jag inte minns så mycket detaljer. Men det här var iaf en bra läxa.

Nehe, back to business, tengo que estudiar.

Hasta la vista!

Skänk pengar till Cancerfonden

Jag läste ett inlägg i Metro häromdagen där en kvinna skrev att hon tyckte man inte skulle skänka pengar till Cancerfonden eftersom de utför djurförsök. Jag tycker inte all att det är bra med djurförsök men vad har vi för alternativ? Jag kan inte påstå att vi är viktigare eller mindre viktiga än djur men det känns ändå som att man måste forska för att kunna lösa gåtan om cancer. När någon som säger att man bör upphöra med forskning för att djur plågas, känns det som att de inte vet vad de pratar om. Människan plågas också när den har cancer och man kan komma bara lite närmare för att rädda människor från det lidandet så tycker jag att det är värt det!

Jag har själv växt upp med cancer i min familj och det är mycket lurig sjukdom. Man kan tro att man är botad och senare kommer det tillbaka och under tiden man behandlas med strålning och cellgift är det det erhört lidande. Kampen kan pågå i flera år och eftersom det finns så otroligt många varianter av cancer så är det nästan omöjligt att rädda personen. Därför anser jag att alla borde skänka pengar till Cancerfonden, om man tänker på sitt eget bästa. Man säger att ca. var tredje person får någon form av cancer i sitt liv. Så se till ditt eget bästa!

SKÄNK PENGAR!

Läsare?

Ibland undrar jag om det verkligen är någon som läser den här bloggen! Om du gör det får gärna kommentera lite, alltid kul!

Nehe, nu måste jag snyta mig för 30:e gången sen kl 8 när jag vaknade. Jag tackar min underbara pojkvän för fökylningen han på något sätt lyckats smitta mig med!  TACK!

Long time, no see...

Vet inte varför det tar så lång tid att skriva ibland...antar att jag har för mycket att göra.

Har iaf börjat plugga spanska nu. väldigt kul, jag  undrar bara när man ska lära sig att prata? Nu i början har vi bara haft föreläsningar men vissa i klassen har ju ställt frågor och så när vi har haft grammatik kursen men varken jag eller min kompis Evelina har vågat säga något. Denna situationen känns mucket lustig för mig för det brukar vara jag som snackar jämt, som utan problem bara pratar, men det är nya tider nu! Jag hoppas bara att jag snart ska kunna känna mig så säker på mitt språk att jag vågar tala utan att ha druckit alkohol först! Då är det mycket lättare!

Önskar att jag kunde få mina skolböcker också, vilka jag beställde 19 JULI, är det inte helt otroligt! Nu är jag ledig i tre dagar men jag har inget att göra om ändå mina böcker hade kommit så hade jag kunnat plugga. Vilket känns ganska nödvändigt eftersom första tentan är om ca. 6 veckor. Känns sådär!

Nehe, nu ska jag ringa till Bokus och klaga!

Diggar: http://www.youtube.com/watch?v=p8X-fSPPuIw

RSS 2.0