Intervju

Idag hade jag min intervju for ett lararjobb i Madrid och jag tyckte det gick ganska bra. Men jag vagar inte hoppas pa nagot annu men pa mandag ska jag fa svar!! Jag ar nervos!!


Fortfarande ingen bok...

Fantastiskt! Fortfarande ingen bok och mandagmorgon kl 8 ska jag lamna in en uppgift pa tre sidor och ca 15 sidor pa exjobbet och den har boken ligger till grund for en hel del av det... Bla!

On top of this, sa har jag en graslig huvudvark idag och jag vaknade sa sent att jag inte hann med gymmet nu pa morgonen. Far se om jag hinner med en runda i eftermmiddag efter min intervju.

Imorgon blir det Halloween-fest ocksa. Jag ska knappt kla ut mig, kanner egentligen inte for nagon fest men det ar lite svart att undvika det nar det ar i huset dar man bor....

Jag har iaf kopt en fin pumpa sa imorgon ska jag karva en en pumpa for forsta gangen i mitt liv. Spannande! Jag tar en bild och lagger upp den i dagarna.

Nu ar det dags for en dusch sa jag ser frasch ut infor intervjun....jag ar nervos!!

Bok-torka!

Usch, usch , usch... Sitter idag med exjobbet som alla andra dagar. Jag ar sjukt trott pa den daliga kommunikationen fran hogskolan och aterigen maste jag stressa for att hinna fardigt. Jag avskyr nar man gor arbeten och man inte riktigt vet vad som forvantas av en fran gang till gang.

Just nu vantar jag dessutom pa en bok om hur jag ska skriva mitt metodik-kapitel. Jag bestallde den forra torsdagen, och betalade extra for att den skulle komma fram snabbt. Fick leveransbesked i mandagskvall men da hade den kommit efter kl 18 sa den hann saklart inte med posten till England. Typiskt! Mamma skickade den iaf igar sa forhoppningsvis far jag den imorgon eller pa lordag (braiga England dar man far post aven pa lordagen!) och har da iaf helgen pa mig att skriva fardigt det. Men idag sitter jag iaf och forsoker att skriva fardigt min teoretiska bakgrund, sadar roligt men jag ar iaf pa G.

Det ar dock svart att koncentrera sig idag... Imorgon ska jag ha min intervju for ett lararjobb pa ett stort foretag i Madrid. Jag ska dock ha intervjun over Skype och inte pa plats! Jag hoppas att jag kommer fa det men jag vagar inte hoppas pa for mycket for man vet aldrig vad som hander. Men that's life!

Ikvall ska vi ata pepparstek och potatismos! En av mina favoritratter! Nagot att se framemot, men forst blir det nog en runda till gymmet efter nagra timmars studier. Antligen borjar det betala av sig... Ar nu nere pa UK size 10 vilket ar typ 36 hemma. Inte illa!

Hoppas alla har en bra dag!Kyla

Det borjar redan bli kallt har i England och aven om det inte ar kallt som hemma sa kanns det mycket varre. Jag forstar inte varfor "central heating" inte anvands i samma utstrackning i lander utanfor Sverige. Sen jag kom hit sista gangen tror jag att de haft varmen pa typ 5-10 ggr och det var till och med minusgrader forra veckan. Jag tycker det ar sjukt kallt mest hela tiden men kanske ar man bortskamd hemma med luftvarmepump och golvvarme och valdigt fa iskalla betongvaggar.

Aven om jag tycker det ar kallt har sa maste jag saga att Sevilla var mycket varre! Jag kommer ihag att jag brukade sova med leggings, pyjamas, halsduk, mossa, vantar, raggsockar, ett tacke och tva filtar och anda frysa for det fanns inte ens nagon uppvarmning i hela lagenheten! 100 kvadratmeter och inte ett enda element! Det star hogt upp pa listan att skaffa ett stalle med "calefacción" och inte bara AC nar vi flyttar ner till Madrid till varen!

Men det positiva med den kyliga arstid ar iaf att det ar extra mysigt att ligga sangen och lasa och det ar ju faktiskt ganska vackert ocksa!Bild ifran en gigantisk park som jag och Danni promenerade i haromdagen.

Tips pa lite mat och brod!

Tankte jag skulle lagga ut receptet pa mina goda GI-bullar.

50 g farsk jast
1/2 dl mjolk
3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl solrosfron

2 tsk salt
2 tsk flytande honung
4 dl grahamsmjol
3-4 dl vetemjol (eller dinkel)
1/2 dl olivolja

Blanda jasten med fingervarm mjolk i en bunke, hall i havregryn och solrosfron. Lamna bunken pa ett varmt stalle under ca 15 min, eller tills sma sma bubblor borja resa sig ur degen. Blanda darefter i salt, honung, och ror ner lite av mjolet i taget (jag brukar borja med grahamsmjolet). Nar det borjar bli bra konsistens blandar man i oljan och efter det tillsatter man det sista mjolet tills det ar bra konsistens for att rulla bullar. Forma sma bullar (brukar bli 16 st), platta till dem och lagg dem pa bakplatspapper under en duk under ca 30 min. Gradda dem sedan i mitten av ugnen pa 225 grader under ca 15 min.

Mitt andra tips ar en god tomatsoppa som jag gjorde for nagon vecka sedan.

Tomatsoppa:

5 tomater
1 fpk passerade tomater
ca en 1/3 kruka med farsk basilika
2 vitloksklyfta
1 gul lok
1-2 dl gradde
2 gronsaksbuljongtarningar+ lite vatten
1 msk olivolja
salt
pepparmix
cayennepeppar

Koka tomaterna pa hogsta varme under ca 2 min eller tills skalet borjar lossna lite grann. Skala darefter tomaterna och hacka ner dem i smabitar. Skala och finhacka en lok och vitloksklyftorna och stek dem i olja, lag i de krossade tomaterna och buljongtarningarna. Man kan aven tillsatta lite hett vatten (jag brukar ta vattnet som jag kokat tomaterna i) men forst efter att tomaterna har blivit mosiga. Se till att buljongtarningarna loses upp ordentligt, tillsatt hackad basilika, salt, pepparmix och cayennepeppar, och de passerade tomaterna. Lat koka i ca 10 min. Lagg i en blender och mixa, tom sedan tillbaka innehallet i kastrullen och lat koka upp igen. Tillsatt darefter gradden, sa mycket som verkar bast, det beror lite pa hur mycket smak det ar i tomaterna osv. Smaka av, och tillsatt mer kryddor och basilika om det behovs. 

Den har soppan och brodet funkar riktigt bra ihop speciellt med lite naturell creme cheese pa brodet. GOTT!!

(bild lanad fran recepten.se)

Nyttigare an vanligt!

Idag har jag för första gången på hela veckan gått upp fore kl 9! Det var på tiden för jag har varit alldeles för seg och omotiverad den senaste veckan.

 

Jag började denna dagen med att äta frukost, mina hembakta GI-bullar. Riktigt goda faktiskt och jättemättande, det behövs bara en sen håller jag mig i flera timmar efteråt. Sen drog jag iväg till gymmet och körde genom hela kroppen. Jag är så nöjd med att vara igång igen och gymmet är schysst. Med min studentrabatt kostar det bara £22.50 i månaden och då ingår gym, simning och olika klasser. Riktigt bra pris. Jag har dock inte provat några av klasserna ännu för Lee jobbar så dumma tider och man måste förboka vilket inte funkar så bra med hans jobb. Jag skulle ju kunna gå själv men det är lite “akward” tycker jag!

 

Jag fortsatte sedan min fitness scheme med en 1,5 h långpromenad med Lee’s mamma och styvpappa och deras hund. De senaste veckorna har vi gått ut en gång i veckan i en massiv park. Rundan vi brukar gå är ca 3 miles (4 km) vilket inte låter så jobbigt men det går upp och ner och det känns mer som en hajk och därav tar det mycket längre tid än vanligt.

 

Nu sitter jag med plugget igen, svårt att hitta motivationen en dag som denna. Lee jobbar dock bra pass denna veckan så jag ska nog hinna med att jobba ifatt för denna veckans ledighet.

 

På tisdag när Lee är ledig ska vi nog iväg till Liverpool och åka på safaripark. Det ska bli spännande och väldigt udda!!

 

 

 


Ex-jobb, mer plugg och planer..

Tiden flyger fram som vanligt och idag är det redan 13:e oktober! Jag pluggar på som bara den nu. Förra veckan lämnade jag in de 5 första sidorna på examensarbetet som jag nu fått lite feedback på som jag inte riktigt fattar men det loser väl sig!

 

Jag har även spenderat 5 veckor hemma i Sverige och jag har haft praktik på gamla kära Gärdeskolan i Gislaved. Ganska krävande veckor men det har också varit intressant och givande. Jag fick även väldigt fin feedback från mina handledare och det känns gött att det var sista praktikperioden innan jag äntligen är klar med denna långa utbildning. Jag har idag även skickat in min vfu-rapport och en komplettering för ett seminarium som jag missar nästa vecka. De behoved egentligen inte vara inne förrän om ett par veckor så jag och framförhållning verkar för en gangs skull vara vänner!

 

Idag är det exakt 3 månader kvar tills jag ska ta min examen och det känns så jäkla gött att snart vara klar efter 5 års långa studier. Tänk att snart får jag också börja jobba på riktigt, med riktiga arbetstider och en riktig lön!

 

Innan dess ska mycket göras dock. Först och främst ska jag skriva klart min examensarbete som just nu har titeln: “How to assess oral proficiency? –A study of teachers’ opinions and work methods in the English C”. Får väl se hur det kommer att gå, jag hoppas bara att jag kommer att få godkänt utan att behöva komplettera, vilket tyvärr verkar vara mer en regel än ett undantag… Samtidigt som ex-jobbet görs ska även en VTM-kurs göras parallellt och den verkar inte så spännande…

 

Utöver detta ska hela Spanien-grejen planeras. Lee kanske ska göra sin utbildning i Spanien redan i november och det förvirrar våra planer lite men det löser väl sig. Det verkar som att han kommer att jobba i Madrid dock om han går vidare från utbildningen. Madrid är ju inte min favorit stad i Spanien precis men det finns möjlighet att förflyttas så småningom så det löser väl sig. Huvudsaken är att vi kommer att vara i Spanien och inte i blöta England! Kanske kommer jag också upptäcka Madrid, för det måste ju vara ganska många människoe som trivs där med tanke på att det är Spaniens största stad. Det kommer dock att vara 3 långa månader med få nöjen innan jag också flyttar ner i januari. Men det som väntar på något gott…

 

Nu ska jag fortsätta med en inlämning till VTM-kursen och sedan ska jag laga underbara fajitas till middag!! Gott!!


RSS 2.0