8 sanningar om mig!

Sag denna utmaningen pa nagra bloggar och tyckte den var kul.
 
* Jag ar valdigt rastlos och har jattesvart for att vara ensam hemma aven vid 25-ars alder.
 
* Jag planerar mer an vad som ar halsosamt men ar fortfarande ganska bra pa att andra mina planer och leva nuet.
 
* Jag hatar kaffe men gor da och da ett forsok att lara mig att dricka det da det ar nyttigare an coca-cola!
 
* Ar smatt coca-cola beroende... :(
 
* Jag alskar svensk vinter och julen 2012 var forsta aret nagonsin som jag inte fatt se nagon sno. Och jag hade ANGEST!
 
* Jag forsoker att lara mig att springa flera ganger om aret men det slutar alltid med att jag far san traningsvark att jag inte kan ga och ger aterigen upp!
 
* Jag hatar att simma i havet och jag ar livradd for allt som ror sig dar (sjogras, maneter, fiskar, ALLT!), detta gor ocksa att jag avskyr snorkling. Jag vet jag ar inte normal.
 
* Jag kan varken sjunga, dansa eller spela instrument och min musiklarares omdome fran hogstadiet: "Asa ar uppriktigt sagt tondov och hon har ingen taktkansla" ringer i mina oron an idag nar det ar dags for karaoke. Nar jag ar pa jobbet och alla andra larare sjunger med och klappar i takt till musik sa kollar jag mig nervost omkring och forsoker att harma nagon bast jag kan. AWKWARD!
 
Anta garna utmaningen! Den ar oppen for alla!

Lite sondagsangest!!

Imorgon borjar jobbet igen efter en veckas ledighet. Det kanns sadar, speciellt eftersom jag kommer ha tva valdigt tunga moten med foraldrar denna veckan. Sa det kommer att bli langa dagar och en extra lang klasskonference pa onsdag... God start pa veckan!

Veckan som varit har iaf varit valdigt skon och avslappnande och antligen ar jag typ fri fran min forkylning! :) Nu dags for langpromenad och sen ska jag laga en riktig sondagsmiddag: beef hot pot. Mums!

One apple a day keeps the doctor away..

...Ar tyvarr inte fallet for mig. Jag ater frukt och gronsaker som jag vet inte vem annars. Lee ater inte ens helften sa mycket som jag och han blir aldrig sjuk typ. Men jag som ar sa nyttig blir konstant forkyld. Kanske har det att gora med det faktum att jag for tillfallet jobbar med barn, vad vet jag. Jobbigt ar det iaf.
 
For tillfallet vill jag inget hellre an att borja springa for vadret borjar bli battre och det ar inte for hett ute annu. Men med den har forkylningen sa kanner jag att jag har valdigt dalig kondition men doktorn hittade inga storre fel pa mig sa jag far hoppas att det hjalper med hostmedicinen och forkylningspasarna som jag fick igar. Laskigt och ganska ackligt att hostmedicinen smakar typ banan med tval. Fast det a andra sidan battre an den riktigt ackliga vi har hemma. Hostmedicinen kanns ganska stark ocksa for jag har kant mig ganska dasig sen jag borjat ta den (3 ggr/dag). Pasarna med pulver som jag skulle tomma i hett vatten smakar typ bitter apelsin: ingen hojdare. De kommer jag nog fa genomlida! Ska ta mig en nu! MUMS!

En valdigt braig app!

Jag maste rekommendera alla manniskor som tappar motivationen till att promenera eller springa (framforallt) att anvanda sig av appen Runkeeper. Nu har kanske hela varlden den redan, vad vet jag...Men den ar iaf riktigt bra for motivationen. I nagon av de senaste uppdateringarna sa kan man lagga in mal. Sa denna veckan har jag lagt upp ett mal pa att jag ska ga 40 km. Idag, fjarde dagen, har jag redan gatt 26,7 km och ar mer an halvaggs till mitt mal. Det ar sa motiverande att ha den igang och den haller koll pa: hur langt man gatt, kaloriforbrukning, rutt med karta, hur snabbt man avverkat varje km, medelhastighet etc. Jag sag att man nu kan lagga in personliga traningsplaner dessutom. Jag har inte testat det annu men det far komma sen nar jag borjat pa gymmet. Dessutom kan man kolla hur man ligger till i jamforelse med sina kompisar som ocksa har sitt konto knutet till facebook. Maste saga att det ar min favoritapp just nu!
 
 
 

Att bara vara ar en konst

Idag har jag haft en helt fantastisk dag an sa lange. Vaknade runt 11 och l[g kvar i sangen och spealade wordfeud, checkade fejjan och sen snackade jag med Camilla i typ 1 h. Skon start! Sen blev lite frukost och efter det sa gick jag pa en langpromenad och passade pa och handla samtidigt. Nar jag val kom hem sa blev det en dusch och nu har jag precis fikat pa lite clementiner och ett par kiwis. Slappt!
 
I vanliga fall tycker jag att det ar jattesvart att bara gora ingenting. Jag brukar fa lite smatt panik-kanslor av att behova vara stilla och framforallt over att behova vara ensam. Men detta lovet har jag gjort lite arbete saklart, men jag har ocksa tagit det valdigt lugnt, vardat min forkylning, sovit valdigt mycket, last och tagit promenader. Och forkylningen till trots sa kanner jag mig mycket val till freds. Ovanligt!
 
Under eftermiddagen sa ska faktiskt ha en privatlektion, men innan dess ska jag gora arepas nagot som jag har dragit pa i flera dagar nu for det ar sa kladdigt. Men idag ar dagen!

Vad gor dig lycklig?

Ingen latt fraga att svara pa alltsa... Jag kan nog fundera resten av dagen. Kommer jag nagonsin att bli nojd?

Mammas dag!

Idag ar det min kara mammas fodelsdag! Jag hoppas att hon har en underbar dag aven att det tydligen var snoigt och obehagligt hemma i Sverige! Hon ar iaf varldens basta mamma som alltid staller upp for oss! Alskar dig!!


Farbror doktorn

Igar skaffade jag mitt tarjeta sanitaria (sjukvardskort) efter ett ar i Madrid! Detta kort som tagit sa lang tid att fa pga av osmidiga oppettider har antligen hittat hem. Forst kunde jag inte fa det for att jag inte var resident. For att bli resident maste man ha hyreskontrakt, och det hade vi inte innan september. Suck! Igar hade jag antligen lyckats med att samla ihop alla papper: pass, papper pa residens, socialforsakring, arbetskontrakt, arbetstillstand och det var nog allt. Men har i Spanien sa tar det mycket tid att skaffa varenda ett av dessa papper och allt gors pa olika stallen av olika mydigheter etc. Nar jag val kom dit med min bunt med papper tog det mig ca 2 min att fa mitt kort (eller papperskopia nu det riktigta kommer pa posten). Ironiskt! Sa idag har jag fatt tid hos farbror doktorn och ska kolla laget pa mina lungor och luftror da jag har en enveten hosta. Jag hoppas innerligt att de aven i detta landet har Cocillana som jag brukar anvanda hemma i Sverige eller iaf nagot som ar lika bra! :) Aterkommer efter besoket!

GBG

Sa nu har vi borjat. Vi har skrivit in oss pa olika bolag, och pa boplats etc for att forhoppningsvis kunna hitta ett schysst stalle i min favoritstad i Sverige. Men sen var det ju inte bara det dar med en lagenhet utan vi maste ju aven hitta ett fint trevligt jobb till mig ocksa. Just nu ar vi ju i en dalig period dar vi vet vad vi vill ha men vi kan inte riktigt soka nanting forran vi narmar oss mer for vi kan inte flytta fran Madrid forran i slutet av juni. Sa det ar lite for tidigt men det skapar angest!
 
Jag hor hela tiden folk hemma som letar efter bostader och det verkar ju helt omojligt. Sedan med ekvationen att man maste ha fast inkomst pa papper innan man kan soka gor ju allt mycket smidigare... Suck! Kanske far ta och kopa en husvagn och stalla upp den nanstans tills vi har hittat forst ett jobb och sen en lagenhet! Men som obotlig optimist som jag ar sa tanker jag som alltid: DET LOSER SIG!! :) Eller?!

Sevilla:sa jakla fantastiskt!

Jag ar sa nojd med var helg i Sevilla. Vi hann med nastan allt vi ville med gamla restauranger som vi aterbesokte, vara gamla lagenheter, barer, kvarter etc. Vi at massa god mat, traffade goda vanner, shoppade lite schyssta klader, drack goda drycker och njot av solen och varmen (ca 20-25 grader). Det var bara SAAAAA underbart att antligen fa komma tillbaka och ateruppleva allt. Se vad vi brukade se, traffa folk som vi kande forut, kanna dofter och smaker som vi inte gjort pa lange. Fa tid for varandra bara Lee och jag var ocksa harligt efter en intensiv start pa det nya aret. Jag hade nog inte riktigt forstatt hur mycket jag saknat Sevilla men nu vet jag och det kommer nog inte droja lange forran vi aker ner igen!! :)
 
 
Katharines sista helg i Sevilla. Det blev en efterratt pa Robles och ett gott vin med det! Mmmm
 
 
Apelsintrad overallt!
 
 
Harliga sol!
 
 
Calle Asunción 14. Mitt forsta hem i Sevilla!
 
 
Lee utanfor Munoz y Pabón 8. Har bodde jag, Lee, Michael och Guan. Det var tider det, fast var dorr var pa andra sidan! :)

Aterbesoka ett gammalt liv

Imorgon ska vi aka till Sevilla for forsta gangen sedan vi flyttade darifran och det ska bli sa kul! Jag ar nastan exalterad och jag tror inte att jag kommer att kunna sova inatt for att jag ser framemot det sa mycket. Jag skrev pa fb idag att vi ska dit och flera av mina gamla kompisar har hort av sig och fragat om vi ska ses. Nu ar vi visserligen bara dar ett par dagar sa vi kommer ju inte hinna med sa manga men det ska bli kul med de fa vi hinner med. Jag tror att det kommer att bli en nostalgi-tripp utan dess like. Imorgon ska vi ut och kaka och sen ska vi ut och festa pa Calle Betis (en studentfest-gata precis jamte dar jag brukade bo) och vi ska bo pa ett hotell dar vi bott forut. Pa lordagen ar tanken att vi ska traffa nagra kompisar, ga ut och kaka, dricka lite, kolla in flamenco pa var favoritbar osv. Bara ga runt i stan och kolla hur den har forandrats. Det ska bli sa spannande!
 
 
En av mina favoritbilder fran Sevilla. Ett av de basta besoken var nar min brorsa: Bjorn och en mina polare: Carolin kom och halsade pa! :)

Lyxproblem

Jag och Lee har de senaste manaderna haft standiga diskussioner om hur vi ska flytta hem. Hur ska vi rent fysiskt forflytta oss fran Spanien till Sverige? Alternativ som vi funderat over:

1) Betala for transport med ett svenskt bolag har som skoter flyttar. Ganska dyrt sisadar 350 euro/ kubikmeter.

2) Lees pappa erbjod sig att komma hit med sin van och kora upp grejerna ca 2000 euro...inte jattebilligt heller.

3) Kopa en bil och kora upp, ca 1500 euro

4) Flyga med 3 resvaskor var (69 kg) och salja vara mobler ca 400 euro for flyg och sa far vi se hur mycket det skulle kunna bli for moblerna.

Vilket alternativ later bast? Jag tror att vi just nu lutar mot nr 4 aven att vi valdigt garna skulle vilja ha en bil sista tiden har i Madrid men vi kanske kan hyra nar vi verkligen vill ivag nanstans. Det ar ju ocksa problem med parkering har eftersom vi bor typ sa centralt som man kan komma. Inte sarskilt smidigt alls faktiskt och mojligtvis valdigt dyrt.

Livet ar inte latt ibland!!

YES!

Fan vi duktiga vi har varit sen vi kom hem efter jul. Vi har gatt pa en halvdiet grej dar man ater mindre kolhydrater men man utesluter dem inte helt. Pa helgerna har vi dessutom tagit ledigt.
 
Varje vecka har vi vagt oss. Nar vi borjade vagde jag 63 kg och idag nar det var dags for vagning igen sa vagde jag 59,5. Sa 3,5 kg lattare pa typ en manad. Det ar ganska mycket tycker jag. Det sanslosa ar att maten ar jattegod och halsosam. Det ar inga komplicerade saker att tillaga och det ar bara riktigt nice.
 
Jag har nog aldrig forstatt hur mycket mitt potatis-atande har paverkat mig. Jag ar den typen av person som kan ata nan typ av potatis med varje maltid. Men nu har jag ju inte gjort det och vilken skillnad alls: jag kan verkligen se stor skillnad pa magen och ansiktet. Nehe, nu ska jag duscha innan sangen och forhoppningsvis blir det battre uppdatering denna veckan.

En hel vecka..

har det nog gatt sen jag bloggade sist. Denna veckan har varit extremt hektisk! Jag har haft moten med foraldrar pa morgonen innan jobbet, pa kvallen efter jobbet, konference osv. Och mandag till onsdag har jag haftt privatlektioner ocksa. Galen vecka!

Helgen har spenderats till ingenting. Igar tog vi det lugnt, kakade lunch tillsammans med en kompis och sen gjorde vi mest ingenting. Pa kvallen gick vi ut och tog ett par glas vin pa ett av vara favoritstallen.

Idag gick jag upp i hyfsad tid och arbetade en timme med att skriva kursmalen for terminen och nar det var klart at vi en engelsk frukost. Efter det akte vi till La Gavia och handlade lite. Det blev 10 par strumpor fran Primark for mig sen blev det lite smagrejer fran ikea typ skarbrador, en liten hylla, en kopp, en matlada osv. Sjalvklart blev det ocksa oskalade rakor, kaviar och senap fran den svenska butiken. Lyckan over svenska produkter ar dock redan gjord pa min skola dar de saljer: BOBs jordgubbssaft, bearnasisesas (jag har fortfarande kvar nagra paket sen mamma och Maya skickade sist) Salt & Blandat, lakerol osv. Det finns en hel del med grejer dar som kan vara svara att leva utan!

Pa La Gavia blev det ocksa en topp inhandlad pa rean, bara 2 euro sa det var helt ok. Men jag hittade dock ingen svart cardigan som var en av de sakerna som jag verkligen ville ha. Jag kopte ocksa innetofflor till jobbet pa rean for 3 euros. Det var helt ok! Sen blev det en fika pa Starbucks och jag tog en vatten med blabarscheesecake och det var verkligen inte vart pengarna. Alldeles for maktig och sot... Nu vet jag det till nasta gang iaf!! :)

RSS 2.0