Trott ochh frusen.

Usch, kanns nastan som att foskylningen ar pa vag tillbaka. Ar riktigt trott idag och frusen, aven att jag har en massa klader pa mig. Har ocksa fatt otroligt torra lappar. Ingenting hjalper, varken olika lappsyl, cerat, lush-produkter eller oljor. Forslag nagon?

Har forsokt att ta mig for saker idag men det hander inte mycket. Har iaf lyckats tvatta sangkladerna, men det ar kallt idag och det kommer ta 100 ar innan de torkar. Vi har inget torkskap eller torktumlare i lagenheten for har i Spanien sa hanger man ju kladerna pa linor mellan husen, som i Lady och Lufsen pa julafton. Ganska opraktiskt tycker jag och det ar ju inte sarskilt varmt vi den har tiden pa aret, sa det kommer ta en massa tid som sagt. Forra veckan nar jag tvattat hangde jag upp kladerna pa en torkstallning och stallde den i vardagasrummet framfor elementet for det ar ritkigt varmt dar och torkar snabbt, men da blev vi tillsagda av hyresvarden for att den spanska killen som bor i lagenheten hade klagat over att  det blev stokigt! Tont, sager jag! Jag blir trott pa sana manniskor, orka leta saker att klaga pa. Han lamnar sakert sin tvatt hos sin mamma for jag har aldrig sett honom tvatta!

Jag har aven sokt lite fler jobb idag. Hoppas pa nagot mer sa att jag kan fylla upp mina dagar!

Har aven spenderat delar av dagen med att fixa den dar timeline-grejen pa facebook. Jag vet inte om jag kommer att gilla den. Och vilken tid det tog att ladda upp bilder, jag undrar om det beror pa segt internet eller segt facebok. Jag har problem med fb pa telefonen ocksa, den sista uppdateringen var inte bra. Det var battre forr helt enkelt!

Tankte lagga upp ett par bilder dran helgen ocksa, blev inte sa manga dock...Min snygga man!Stor fontan i parken dar vi bor.Pa vag intill stan, har i omradet Embajadores. Tog bara runt 40 min intill centrum, och da gick vi inte snabbt.En spannande tjock Spiderman pa Plaza Mayor i stan.Lite fina blommor som vaxer i rabatten.


Vi gick och letade efter en affar igar, typ 3-4 km forst och sen tog vi metron for de hade stangt butiken som vi skulle till men det fanns en till i centrum. Sa vi akte in och borjade ga pa Calle Alcalá som vi inte gatt pa innan. Det tog oss over en timme, mer an 6 km (lite stopp for att kolla pa saker dock) fran Calle Alcalá 1 till 231 som vi skulle till. Och da var gatan fortfarande inte slut. Helt sjukt lang! Val i butiken sa hittade vi inget vi ville ha, sa vi gick och tog en hamburgare istallet. Konstigaste hamburgaren jag nagonsin sett, vi bad om ost och bacon och fick brie-ost pa den. Vem vill ha brie-ost pa sin hamburgare, seriost?


Nagot ar battre an inget!

Idag var jag ivag pa intervjun, som egentligen inte direkt var en intervju! Jag akte dit, trots att jag inte fatt nagot mejl och det gick ju bra anda. Vi pratade lite, hon berattade lite om foretaget och fragade nar jag kan borja! Det ar bara 2 h i veckan just nu (alltsa typ ingenting) men sa fort de far in mer sa far jag fler lektioner. Det basta ar att det ar pa kontrakt fram till slutet av juni, sa jag ar garanterad litelon varje manad iaf, + betald ledighet vid pask och lite sant. Sa det ar ju gott. Jag har inte fatt veta vad det ar betalt annu men de ska ringa mig i eftermiddag nar de har kollat taxorna. Hon sa dock att det ar battre betalt nar det ar korta lektioner eftersom man maste tanka pa restiden och sa ocksa, sa det blir val kanske 20 euro/h iaf. Alltid nagot.

Det kommer dock vara ett helt nytt jobb for mig: barn som ar 8-9 ar. Inte nagot som jag ar van vid men erfarenhet kan man ju inte fa for mycket av! Sen hoppas jag att jag ska fa in nagra privatlektioner ocksa, och en deltid med nagon annan akademi hade inte varit fel. Tur for mig att Lee tjanar bra nu iaf, sa det loser sig oavsett! :)

Nehe, nu dags for lite lunch med svampomelett och sen blir det runda pa stan for att fixa med allt mojligt! Catch you later!

No, no, no...

Fortfarande inget mejl...hoppas att personen jag pratade med bara har glomt bort det! Hon sa att det var en otroligt stressig dag pa fredagen sa jag hoppas pa hon bara drabbats av tillfallig forvirring och glomt bort det i all hast. Annars sa blir det till att traska ivag till de andra stallena och soka jobb. Ska aven mejla ivag min CV till den skandinaviska skolan har i Madrid. Tank vad lyxigt att jobba som larare dar, med samma kursplan som i Sverige fast i Spanien och battre betalt. Det hade varit fint det! Men det kan jag nog bara dromma om, men det ar ju vart ett forsok iaf! :)

Idag har jag och Lee haft varldens lataste dag. Vi har kollat pa 7 avsnitt av "Shameless" och bara legat i sangen hela dagen. Vi har inte ens atit middag! Vi har dock druckit en massa pepsi for att kompensera med tanke pa vatskebristen som erfars idag. Igar var en intressant kvall.. Jag och Lee gick till Lidl och handlade: 2 paket juice, 4 red bull, 2 pepsi, 1 vodka och 1 whisky och allt for bara 14 euro. Ibland maste man bara alska detta landet! Som tur var drack vi inte allt detta men en hel del. Det blev forfest fram tills kl 1 med 15 fransman (mest kvinnor dock) och sedan en tur in till stan. Gick bara till en bar dock och sen tog vi taxi hem runt 3.30 medans de andra kom hem runt 7... Kanner mig lite for gammal for att vara ute och festa hela natten faktiskt. :)

Vi gick aven in till stan igar pa eftermiddagen, tog lite fina bilder men de lagger jag upp imorgon! Ha det!

Sömnbrist

 

 

Otroligt nog känner mig ganska trött fortfarande även att jag har sovit till 12 eller senare två dagar i rad! Men jag känner mig fortfarande väldigt sliten. Det är konstigt hur mycket man påverkas av att inte sova ordentligt. Men nästa vecka ska jag nog vara i form igen.

 

Igår skickade jag iväg min CV till typ 10 olika företag här I Madrid, och idag ringde ett av dem. De bad mig att komma på intervju på måndag för ett job, men det var inte så många timmar dock. De sa dock att de skulle mejla mig idag och de har fortfarande inte gjort det så jag hoppas att de inte ångrat sig… men de jobber antagligen imorgon också så det löser sig nog, annars får jag väl påminna dem. Hade ju varit fint att få in några timmar iaf!

 

Nu när det börjar närma sig slutet av månaden börjar jag bli nervös för att få in resultatet på examensarbetet. Det känns otroligt nervöst. Jag hoppas att det kommer att gå bra! Men om jag nu måste fixa lite (är ganska säker på det!) så är det faktiskt bra att jag nu kommer att ha lite tid för det.

 

På måndag ska jag iväg på den där intervjun och sen ska jag iväg till ett annat ställe och söka en annan tjänst som är liknande den som Lee har. Det finns tydligen ett annat företag som erbjuder samma program, och om jag har tur så erbjuder dem den tjänsten till folk som inte har engelska som modersmål. Sen ska jag fixa lite lappar om privatundervisning också. Kanske sätta ett lägre pris så att det är lättare att få kunder…Såg att de annonserade i vårt lägenhetshus, men inte för engelska. Hade varit trevligt att få kunder här, nära och bra liksom. Det är ett ganska stort hus, 10 våningar med 4 lägenheter/ sida av byggnaden så det bor ju ganska många människor här!

 

Ikväll ska några av Lee’s kompisar komma hit och imorgon ska fransyskan i lägenheten ha en stor fest och några av mina nya kompisar från utbildningen kommer också. Jag hoppas att det inte blir en lika stor fest som när min förra franska rumskompis bjöd in några kompisar och jag några och till slut var det typ 60 personer i lägenheten! Flera personer som jag aldrig sett förut men som jag sedan var kompis med under resten av min tid i Sevilla! Helt galet med så mycket folk, men otroligt nog gick inget sönder! Good times! :)


Avhopp

Idag bestamde jag mig for att hoppa av utbildningen som jag haller pa med. Jag kanner att jobbet och bolaget inte ar for mig. Jag pallar verkligen inte med att ga flera dagar utan att sova ordentligt och idag fick dessutom massa extra uppgifter som jag hade behovt sitta med tills typ 4 pa morgonen. Det sattet att jobba ar verkligen inte mitt. Jag vet att det ar bolagets taktik, att man ska bli pushad, men nej detta ar verkligen inte min grej. Sattet att arbeta pa ar verkligen inte heller ett som jag velat jobba pa. Nar jag borjade gora den har utbildningen sa visste jag ju att det skulle vara tufft men jag trodde ocksa att det skulle vara mer intressant. Men den har inte mott mina forvantningar, och det jag kanner mest ar jag skulle inte kunna undervisa sahar och kanna mig nojd med vad jag gor. Det jobbet som man forvantas gora och den lararen man ska vara ar inte jag. Det finns manga punkter i deras metodik som jag inte tycker ar bra, och nej, helt enkelt inte for mig. Men kanske for nagon annan.

Nu ska jag bara forsoka se framat och inte tanka pa detta mer. Jag ar ju inte den typen som hoppar av saker, jag brukar alltid fullfolja men det finns granser for allt. Sa nu ska jag borja leta efter andra jobb. Det kommer att losa sig! Jag har ju fortfarande en utbildning som borde ta mig en bit pa vagen.

Nu ska jag ta och sova, har val sovit ungefar 12-14 de senaste tre dygnen, och da har det inte ens varit sammanhangande somn. Sa godnatt!

Det ar mycket nu!

Den har kursen ar sjukt stressig. Har bokstavligen suttit i skolbanken fran 9.30-13, lunch och sedan undervisat 14-18, och efter det suttit med lektionsplaneringar ocg laxor tills 00-03 pa natten. Jag hoppas det blir mindre att gora idag!

Sa sorry, for den daliga uppdateringen. Nu ska jag vila lite. Irkade inte sitta uppe sa sent igar sa jag gick upp tidigare idag istallet. Vi hors till helgen om inte tidigare!


För att inte förvirra!

Föregående inlägg handlade om ett annat jobb inte det som jag ska göra en utbildning med under nästa vecka. Men med tanke på att det inte är så många som får jobb med det företaget och eftersom deras utbildning är ganska tuff så kände jag att det var bäst att kolla runt efter något mer för att vara på den säkra sedan som inte var så givande dock!

 

Vi har idag också fått erfara hur osmidigt det kan vara ibland här i Spanien. Lee skulle skaffa ett metrokort och vi gick ner till metron, men man kan tydligen inte köpa kortet där utan man måste köpa det på en Estanco som är en sån där tobakskiosk. Så vi åkte in till stan då alla där vi var, var stängda. Insåg att det var ju siesta men hittade till slut en som sålde dem (för det var bara i vissa som de hade dem) och där fick han fylla i ett formulär och inte förrän om 15-20 dagar kommer han få det skickat till sig hem. Så nu måste han köpa 10-dagars pass som man kan köpa i maskinerna på metron, men det kostar dubbelt så mycket för den tiden som han behöver vänta. Jag kommer ju också behöva skaffa ett kort men jag har inga foton med mig i passformat, för de glömda jag i England, så nu måste jag be Lee’s mamma att skicka dem. Mitt metrokort kommer kosta 47,5 euro/månad! Jag hatar att behöva betala vuxenpriser och ingen studentrabatt längre ju.

 

Jag fick även beställa ett nytt “European Health Insurance Card” idag eftersom som mitt hade gått ut. Jag visste inte ens att de hade utgångsdatum, så kolla upp de tom ni ska ut och resa. Jag har iaf beställt ett hem till mamma så hon får posta det till mig, så jag får väl det om ett par veckor eller så! Typiskt för jag hade nog egentligen behövt gå till doktorn med min förkylning då det har gått mer än en vecka och det har fortfarande inte gått över, och jag har fortfarande lock för ena örat även att jag har köpt medicin för det.


Usch!

Igår gick också till el Ministerio de Educación för att sätta upp mig på listan för att göra samma sak som Lee. Det tog mig en evighet att hitta det för de har inte mindre än fyra byggnader i centrum! Till slut kom jag till rätt ställe och fick då prata med en kvinna och de första hon frågade mig var: “Vart kommer du ifrån?” Och jag svarade ju från Sverige såklart och ungefär då var hon redo att skicka ut mig. Jag fick veta att de bara anställer folk som har engelska som modersmål eftersom de endast är dem som är kompetenta! Och detta sa hon till mig utan ens ha lyssnat på mig när jag pratar engelska, utan att se till min utbildning eller mina betyg, utan att ta hänsyn till att jag bott i England under nästan ett års tid, att jag pratar mer engelska än svenska då jag faktiskt är ihop med engelsman. Så jävla sur blev jag! Nonchalant beteende alltså. Till slut klämde hon ur sig att de har bara tillåtelse att ha kontrakt med Storbritannien, Australien, USA och Kanada. Jag hoppas att det inte kommer vara såhär varje gång jag ska söka ett jobb. Det är ju ungefär som attt säga att min utbildning och erfarenhet inte är värt nånting! Tack för det efter 5 års studier!

 

Nehe, nu ska jag sluta att gnälla och hoppas på att det går bra nästa vecka istället.


Shopping!

Var ute pa en liten shoppingrunda inne i stan igar men hittade inte sa mycket. Mest for att jag ar snal kanske!! Men var iaf inne pa "Lefties" och hittade ett par svarta finbyxor, svarta leggings och svart topp. Jag behover ju lite klader som ar lite mer "smart" som de sager pa engelska. Byxorna var ett riktigt fynd, de ar lite val tajta dock men snart ska vi joina ett gym sa det loser sig! De kostade iaf bara 6 euro pa rean! Sa jag tankte att det gor ju inte sa mycket om jag kommer att anvanda jattemycket...Jag forstar mig inte pa ljuset i detta rummet, det blir alltid jattekonstiga bilder.


Jag fick aven denna fina vaskan som en sen julklapp av Lee's mamma:Var valbehovligt for bandet pa min gamla holl pa att trilla isar!


Nervös

Nu börjar jag bli lite nervös inför min “training” som börjar på måndag. Dels pga förkylningen för jag kommer aldrig att orka med tempo tom jag känner mig såhär… Man har lektioner från 9.30-13 varje dag, sen lunch en timme och efter det så undervisar man själv från 14-18, och efter det så har man ca 3 h arbete med planering/kväll! Alltså mer eller mindre jobb från 9.30-21.30 varje dag. Det känns so matt jag behöver vara i toppform för att orka med det! Mycket energidryck kommer nog att gå åt!

 

Jag ska bo på deras hotel när jag ska göra utbildningen så jag flyttar in redan på söndagkväll. Så jag kommer nog inte hinna träffa Lee förrän nästa helg med tanke på at than också jobber nu. Men sen vet man ju inte jag blir kvar eller inte. Jag har hört att de skickar hem folk hela tiden och när Lee gjorde den, så var det bara ca 10 av 24 personer kvar efter en vecka. Jag hoppas att min erfarenhet av undervisning ska hjälpa iaf. Men jag vågar verkligen inte hoppas på något. Får jag det inte så ska jag nog söka samma sak som Lee gör nu, men vi får se! Men nervöst är det! Ska väl börja sätta om lite lappar om privatundervisning snart också. Lee skulle få en hel del på sin skola och de sa att de behövde fler så jag kanske ska göra det där lite grann också men det återstår att se! Det finns många frågetecken nu!


Bakslag!

 

Tyvärr känns det som att förkylningen har slagit tag i  mig igen. Ont i huvudet, trött och allmänt hängig, hosta och täppt näsa. Och jag har fortfarande lock för mitt högra öra. Jag har bestämt mig för att spendera hela dagen inne idag för att försöka kurera mig men jag ska nog försöka att kravla mig ner till apotek på min gata och se om de har något för mitt öra. Jag har ju tagit den där förkylningsmedicinen men jag får ont i magen av den för det är sötningsmedel i den. Jag förstår inte varför de måste stoppa sötningsmedel i allting nuförtiden, tänker de inte på att det finns folk som är känsliga för det också? Så husarrest idag. Ska se om jag kan streama lite “Desperate Housewives” iaf får jag har missat hela den sista säsongen!


Panerad aborre!

Gårdagens goda middag. Jag har aldrig gjort aborre innan men det var verkligen jättegott! Lätt att tillage också, så det kan jag verkligen rekommendera.

 


Goe lunch!

Tog salladen med avokado och tomater som var kvar från middagen igårkväll, tillsatte ett gäng gröna oliver med pimiento och en burk tonfisk: så jäkla gott! Jag älskar verkligen tonfisksallad, när jag bodde i Spanien första gången åt jag det till lunch typ 4 ggr i veckan. Fantastiskt! :)Hittade även lite go ranch dressing i kylen! Mums!

Att-göra-listan är lång!

Hade massa grejer att göra idag:

*Gå till Yoigo.

*Köpa vinglas.

*Handla nån fisk till kvällens middag och 5 liters med vatten.

*Fixa kopior på nycklarna.

*Uppdatera mitt CV och gå och fixa kopior.

Och idag har jag äntligen varit mycket flitigare än tidigare dagar. Blev dock sovmorgon idag igen, men jag känner mig fortfarande inte helt hundra alltså. Idag traskade jag iväg till en Yoigo-butik för att fixa ett nytt sim-kort till telefonen men kom dit och fick veta att jag måste ha mitt pass med mig för att få ett. Kände mig ganska korkad då samma sak hände förra gången jag bodde i Spanien. Så det var bara att traska tillbaka 15 min på ett håll (alltså minst 1 h promenad idag!). På vägen dit var det dessutom uppförsbacke, och då kände jag att jag är långt ifrån frisk alltså. Så dålig kondition. Så jag ska försöka att inte gör några större utsvävningar imorgon, skulle nog egentligen behöva vila en dag till.

På andra rundan tillbaka fixade jag vinglasen, hittade ett rouge jag letat efter länge, fotfil, luftrenare och lite annat krafs. Hann till och med att fixa nycklarna 1 minut innan siestan började! 3 euro för två nycklar, det måste väl vara billigt? Var också inne på Carrefour och köpte aborre-filéer. Jag har aldrig tillagat det innan så det ska bli intressant! :) Hoppas att maten blir bättre än igår...Gjorde kyckling med gorgonzola och klyftpotatis igår, men gorgonzolan var så stark att det bara kliade på tungan. Obehagligt. Den rätten lagar jag inte igen! :)

Nu ska jag vila lite, och sen uppdatera CVn, har inte hunnit med det ännu!!Såhär soligt och fint var det idag! Nu vill jag bara att det ska bli varmt också!

BTW: om ni vill ha mitt nya nummer så skicka mig ett meddelande på FB så skickar jag det!

Promenad

Hola!

 

Idag segade jag mig sjukt länge, mest bara för jag kan men också för att jag var lite seg i huvudet efter att ha firat med både rödvin och lambrusco igår! Lee åkte till jobbet tidigt och jag läste ut min bok som hette “Mina hemligheter” skriven Sophie Kinsella, som jag fick av Evelina i lördags innan jag åkte.

 

Jag insåg som varje gång jag är ensam hemma att jag hatar att vara själv, speciellt i en ny stad där jag inte känner till saker och ting ännu. Eftersom jag varit så förkyld har vi knappt varit ute nånting, vädret har varit skit också. Men idag när jag släpade mig ur sängen vid 12tiden var strålande solsken och jag blev genast sugen på en promenad. Insåg dock att jag inte hade något direkt mål med min promenad, och det gillar jag inte… Bestämde mig för att kaka lite frukost först med Serrano skinka, Manchego ost, salsicha och skorpor från IKEA. Började också berget med tvätt som låg och väntade, så tråkigt… och efter låg jag och lyssnade på Bruce Springsteen och läste lite om företaget som jag ska göra utbildningen med nästa vecka.

 

Till slut, vid 14tiden, bestämde jag mig för att gå till Yoigo butiken och skaffa nytt sim-kort till telefonen då mitt gamla slutat att fungera. Väl ute så inser jag att allt är typ stängt: siesta! Glömde bort det! Så det blev bara en kort promenad runt där vi bor istället, försökte att lokalisera mig och det gick väl hyfsat men det var ganska tråkigt att gå själv så jag gick hem. Det är helt enkelt roligare när man är två. Jag brukar alltid tycka att jag är en väldigt självständig människa som gör vad jag tycker och känner för men det gäller inte när det är nya saker!

 

Det var ganska fint här vid floden iaf. Inte så fint som Sevilla, men inget kan nog mäta sig med det. Men när jag har inhandlat nya löparskor så ska det nog kunna bli några turer här i krokarna. Jag längtar efter solen och värmen nu alltså! Men idag var det som sagt strålande solsken och kanske 12 grader varmt eller nåt sånt. Alltid en början iaf!

 

Nu ska jag spåna på nån maträtt med kyckling, några förslag? Tänkte jag skulle slå på stort och laga något gott nu när jag iaf kan känna någon slags smak!


Graduation 2012!Personen till vanster var min handledare for mitt exjobb och den andra kvinnan har jag haft under tidigare kurser. Blev forvanad nar de sjong, men sa ar det ju och borde det vara: man vet typ ingenting om sina larare!:)Min ros och mitt diplom!Sjukt blek och glansig! Kan skylla pa blixten men jag tror att forkylningen ar den storsta boven!Dodgy thumbs! Lite rolig bild!Jag och mina presenter! En ny jattestor resvaska och ett fint halsband som ar inslaget har pa denna bilden.Det fina smycket som jag fick av familjen. Det ar svart i mitten dock, men blixten far aterigen skulden! :)


Lite bilder med min telfonkamera... halvbra kvalitet!! :)

Roligaste namnet pa ett café, pa Kastrup flygplats!

Roligaste namnet pa ett café pa Kastrup flygplats!Var fina sang med nya baddmadrasser, nytt tacke och nytt paslakan fran IKEA. Blev fint tycker jag!Garderober med spegeldorrar och sen har vi en liten hylla pa sidan av den. For ovrigt har vi ocksa en stor byra och ett skrivbord pa andra sidan av rummet men fick ingen bra bild av det for ljuset ar sadar!Mina nya fina skor som jag kopte for 8 euro=halva priset!

Sorry for den daliga bildkvaliteten men det ar min "dodgy" mobilkamera! :)


I Madrid!

Tja!

 

Nu är jag i Madrid, i det nya rummet i lägenheten. Jag kom hit i lördagskväll efter en hemsk flygresa. Jag var ju väldigt förkyld när jag åkte, och jag hade lock för ena örat redan innan vi lyfte och det blev inte bättre när jag väl var uppe i luften. Efter en stund var det ok, men vid takoff gjorde det riktigt ont, sen vi landning och nedstigning trodde jag att jag skulle dö! Det gjorde så jäkla ont, det bara skrev i öronen, och det blev ett otroligt tryck framme vid pannan, jag trodde verkligen att jag kanske skulle få en hjärnblödning eller nåt. Jag var helt svimfärdig och jag lipade som ett barn, så ont gjorde det. Så helgens lärdom: flyg aldrig förkyld igen! Usch!

 

Väl framme, mötte Lee mig på flygplatsen, och jag kunde inte höra nånting. Jag hade då lock för båda öronen och hade kanske 30 % av min vanliga hörsel. När vi äntligen kom fram till lägenheten efter att ha bytt tunnelbana ett par gånger, så var jag helt slut och gick jag och lade mig (orkade inte ens med en tour av lägenheten). Inte så jätteromantiskt! Lee fixade tomatsoppa, och två glas med whisky, socker och hett vatten åt mig. Vi käkade, utan någon större njutning då jag inte känner särskilt mycket smak för tillfället, men den var stark det kunde känna för det brände på läpparna! Tryckte också i mig ett par glas med ibruprofen under kvällens gång. Efter det gick jag och lade mig igen, tycker synd om Lee som suttit själv i en vecka och får mig som sällskap. Speciellt eftersom det var vår två-års dag och vi skulle gå ut och äta middag och dricka vin... Men, men shit happens.

 

Igår vaknade jag iaf och mådde jag lite bättre efter 13 h sömn. Vi tog det lugnt och bestämde oss för att åka till IKEA. Ett riktigt söndagsbestyr! Vi tog tunnelbanan och bytte ett par gånger och ca 1 h senare var vi där. Väl där såg vi inget IKEA, men vi följde efter alla andra som gått av på samma ställe och hamnade på ett köpcentrum där vi såg skyltar mot IKEA. Men vi bestämde oss för att slå en kik först och jag hittade Yves Rocher och fick tag på lite avsminkningsmedel och blev medlem i Spanien. Yay! Sedan gick vi förbi en djurbutik och var tvugna att gå in. Och de hade, hör och häpna, hundvalpar i sina montrar! De såldes där lika väl som fiskar och hamstrar. Det har jag aldrig sett i Sverige, tror inte det går i linje med kennelklubbarna. De var oavsett jättesöta! Blev nästan sugen på att ta med en hem men de låg lite utanför vår nuvarande budget för impulsköp! Efter det blev det snabb runda på Blanco en av mina favoritaffärer i Spanien, och där hittade jag ett par jättefina guldiga ballerinaskor för 8 euro på rean. Det kunde jag inte bara motstå! En snabb visit på apoteket för förkylningmedicin avhandlades också. Efter detta gick vi på Primark som jag älskade i Manchester, men här var butiken jätteliten och stökig (ungefär som H&M under mellandagsrean) men vi fick iaf med oss: underlakan, örngott, mascara, mjukisbrallor och ett par tofflor. Sedan lyckades vi med att ta oss till IKEA. Där började vi med korv med bröd och jag kunde faktiskt känna lite smak i typ 5 minuter men det höll inte i sig länge alltså. Sen drog vi in i butiken och köpte: bäddmadrasser, dubbeltäcke (avskyr det spanska upplägget med en massa lakan och filtar, varför inte köpa ett täcke liksom?), påslakan, ljus och ljusstakar, koppas, glas och skärbrädor, och lite lingonsylt och skorpor i den svenska matbutiken. Så vi fick med oss det mesta vi hade planerat. Sedan började den roliga resan hem på tunnelbanan med alla dess prylar! Det var skönt när vi äntligen kom hem! Väl hemma blev här blev det sparrissoppa och lite lambrusco. Sedan blev det sängen och vila upp sig lite igen efter shoppingturen då jag blivit ganska hängig igen efter den.

 

Idag har jag fortsatt att kurera mig med medicinen jag köpte igår, och ibruprofen. Känner mig något bättre men fortfarande inte 100%. Jag har dock en sjukt svullen och narig näsa och väldigt torra läppar. Verkar inte som att det hjälper med nånting jag har testat för att smörja upp det. Har testat säkert fem olika klabb-produkter, men det blir väl bättre om ett par dagar förhoppningsvis. Idag har vi också varit på kines-butiken (som det kallas här: el chino) och handlat lite allt möjligt skrot som förlängningssladd, så nu har vi det mesta vi behövde, + att vi drog en rejäl mathandling på Lidl längre ner på gatan. Nu sitter jag själv då Lee har gått för att göra en introduktions-grej så att han är förberedd när han börjar jobba imorgon!! Så gött att han får börja nu, hoppas bara att jag får jobb också under nästa vecka när jag ska göra min utbildning.

 

Jag trivs riktigt bra i lägenheten också. Läget är bra, det är fullt med affärer här, matbutiker, en matmarknad i byggnaden bredvid, det finns banker och apotek precis i närheten, det ligger jämte floden, det finns en park på andra sidan, det är nära till metron, inte för långt in till centrum centrum av stan. Det känns riktigt schysst faktiskt! Lägenheten är inte så illa heller. Vi delar den med 3 andra, en spanjorska (som alltid är hos hennes pojkvän som jag inte sett, och Lee har inte ens sett henne ännu och han har varit här i en vecka), en spanjor (verkar väldigt upptagen; servitör, vinkännare och han har en flickvän nånstans så han är inte heller här så ofta) och en fransyska (student, och hon är nog här ganska ofta). Lägenheten är stor dock, 128 kvm, och det är ganska fräscht för att vara spanskt. Parkettgolv i hela lägenheten, stort vardagsrum, hyfsade möbler, två badrum osv. Vi har dessutom nån sorts balkong ut från vårt rum, smidigt. Det enda som är sådär är att köket är ganska litet, men men man kan inte få allt här i livet. Så på det hela känns det riktigt bra. Jag kommer nog att trivas här, nu gäller det bara att starta det social livet också, men det får nog bli när min förkylning gått över.

 

Bilder kommer imorgon. Jag skriver på Lee’s dator nu och orkar inte lägga in dem nu.... Nu ska jag vila lite mer faktiskt och hoppas på att smaksinnet kommer tillbaka så att jag kan laga nåt gott ikväll!

 

Ha det!! :)


Examen

Examen idag, flytt till Madrid imorgon! Trevlig helg detta!

 

 

Ungefar sa har kommer jag att se ut idag, fast med en stor sjal ocksa! Tack forkylning!! :)


Säg den lycka som varar för evigt!

Opponeringen igår gick riktigt bra! Så skönt för jag var ganska orolig för medexaminatorernas frågor när jag lyssnade på de andra. Men av dem började istället med att säga at than vill ge en kommentar och en fråga…och jag tänkte direkt att det skulle bli en negative kommentar om något men istället sa han ungefär: “Jag har läst så många uppsatser och har hamnat i ett “state” där det flyter ihop lite, men, när jag läste din så kom jag ur det. Det var njutningsbart (roligt ordval) at läsa din uppsats”. Sen tillade han också att nivån på min engelska var bra! Så jäkla gött! Men jag tror vi hade tur med medexarna också, för de var väldigt trevliga! Men det blev nog godkänt iaf, men sen får vi ju se hur det går med själva arbetet. Komplettering blir det säkert. Läste igenom uppsatsen själv igår och insåg att det saknas lite styckeindelningar, komma-tecken och att de saknades ord/var ett ord för mycket på några ställen men det är ju iaf lätt fixat! Snart är det äntligen slut!

 

Efter opponeringen mötte jag upp några kompisar och tog ett par öl också, det förtjänade jag! Vaknade dock upp idag och mitt huvud kändes som det skulle explodera, snuva och täppt näsa, ont i halsen och hosta. Säg den lycka som varar för evigt! Så vi får väl se om det blir någon examensceremoni imorgon eller om det bara blir middag med familjen på kvällen… Det är farligt att slappna av för då kommer den förbannade förkylningen som man lyckats stressa iväg tidigare! Usch!

 

Två dagar kavr tills jag åker till Madrid! Gött!

 

Hoppas att ni andra har en bättre dag!

 

 

Jag och Lee på nyårsafton! Blek som ett lik!


Da var det dags..

Jaha, då var det dags. Opponeringen står för dörren och jag är konstigt nog väldigt lugn. Hörde igår att opponeringen inte är särskilt viktig men det är fortfarande en del av bedömningskriterierna. Så lite viktig måste den ju vara iaf!

 

Kom och tänka på en diskussion som jag hörde på P3 häromdagen om den “oroliga eleven”. De pratade om den där personen som alltid misstror sina resultat och alltid tror att den ska kugga trots att alla vet att den alltid får bra resultat. Jag tycker diskussionen var intressant för alla i panelen sa att den personen är “sååååååå tröttsam” och den bara vill ha uppmärksamhet. Men jag tänker på de människor som  verkligen har en dålig självbild och inte kan uppskatta sin kapacitet eller de personer som kanske vill verka lite sämre för de vill ha möjligheten att misslyckas…

 

Själv har jag väl varit en ganska medelmåttig student, har väl lite fler G än VG (på Högskolan/universitetet), men känner inte direkt någon prestationsångest, för det där betyget har ju egentligen ingen större betydelse. Men folk har alltid förväntat sig väldigt mycket av mig under min studietid. Det är ofta till mig som mina klasskamrater har vänt sig när det har varit dags för omtenta osv, så en bra “pedagog” (internskämt!) blir jag nog iaf. Men de få (läs 2 ggr) som jag faktiskt fick underkänt på tentor i spanskan då var det väldigt jobbigt. Ville helst egentligen inte säga till någon, ville nog helst inte ens erkänna det för mig själv (men fixade ju så klart det på första omtentan) eftersom folk förväntade sig inte att jag skulle kugga. När jag sedan kuggade ett par kurser i Spanien, kändes det ännu jobbigare, dels för att folk inte visste exakt vad jag pluggade och dels för att Erasmus har så himla taskigt rykte, med rätta i vissa fall. I enlighet med Csn måste man klara 75% (jag klarade 70%) av sina kurser när man är på Erasmus, till skillnad från många andra länder där de värderar att man tar del av kulturen etc högre…och behöver därmed inte komma hem med ett enda poäng. Oavsett, hade jag det väldigt kämpigt i Spanien, trycket skyhögt, lektioner varje dag (har jag aldrig haft i Sverige), inlämninguppgifter, småtentor och sluttentor och en massa muntliga presentationer. Usch, och suck, och prestationsångest. Jag ville ju inte komma hem, med misslyckade studier, risk för att inte få csn och massa bilder på Facebook när man varit ute och rest eller festat, för det var faktiskt inte orsaken till de kuggade tentorna. Utan det var egentligen något värre: nivån var för hög. Jag hade många spanska klasskompisar som kuggade, och de behövde bara plugga på innehållet, jag skulle också tacklas med språket. Språket jag älskar men som jag också hatar när det kommer till grammatik och verbböjningar.

 

För att återkomma till  den där “oroliga studenten”, så förstår jag tankegångarna med att skydda sig. För det är inte kul att ha pressen på sig. Eller kanske inte ha pressen men uppleva en press. Dessutom med Jante-lagen i vårt underbara land, är det kanske inte så kostigt att man vill förminska sig själv. Det är ju faktiskt inte bara så att man i svenska skolan skäms om man får ett underkänt, man skryter ju inte gärna heller med att man får ett bra betyg. Kanske inte hemma, men i skolans värld får man lära sig att inte vara förmer och därmed kan jag ta sida men den här “oroliga eleven” för jag tror vi alla någon gång har varit där.

 

Så svensk som jag är, känns det idag ganska jobbigt att det är dags för opponering. Inte för att jag inte är förberedd utan bara för detta är det sista jag gör på lärarutbildningen och mitt examensbevis vilar i händerna på det som händer idag. Och även att jag vet att vi alla har stor chans att klara oss idag så vet jag ju att förra terminen kuggade faktiskt någon. Så tills eftermiddagen är så säger jag bara att jag hoppas att det kommer att gå bra. Det hade varit fint att sätta punkt för fem års studier idag (sen ska ju exjobbet rättas dock)! Men än är det inte slut

5 dagar kvar...

Satt igårkväll och kollade upp området runt vart vi ska bo i Madrid. Lee åkte ner igår och flyttande in i vårt rum. Så nu vet jag lite mer hur det ser ut. Det verkade riktigt bra, lägenheten var fin och stor och rumskompisarna verkade schyssta, samt hyresvärden. Och det bästa är att hyrsvärden bor inte där…för det har vi testat förut och det är inte kul.

 

Så igå checkade jag in området lite genom google maps för att se vad som finns i närheten. Det verkar riktigt bra! Det är inte långt till Atocha vilket är huvudstationen för tåg. Det är bara 7 min promenad till närmsta metron, det finns 5 gym inom 20 min promenad, en Carrefour och en Lidl precis i närheten. Det ligger precis jämte en flod och en park… DEt verkar ganska schysst faktiskt. Jag är sugen på att gå med i den där challenge grejen på Facebook som heter “200 träningspass under 2012” (http://www.facebook.com/groups/286202674760734/) . Men jag kan ju inte göra så många pass här hemma i Kållerstad och kommer därför ligga efter lite, och behöva göra 4-5 pass/vecka när jag flyttar ner för att hinna ifatt. Men vi får se…kanske ger mig själv ett eget mål som är lite lägre. Jag älskar ju att träna visserligen men jag har ju lite på g nu i början. Time will tell. Ska bli ritkigt gött att komma ivag snart iaf.

 

Men först opponeringen imorgon, jag hoppas att det kommer att gå bra. Efter det blir det ett par glas med några gamla kompisar. Ska blir riktigt kul!


Lista for 2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Skrev två c-uppsatser. Aldrig igen!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp, min bästa pompis Camilla (www.millamirakel.blogg.se) och ett par stycken till.
4. Dog någon som stod dig nära? Min mormor dog på Långfredagen.
5. Vilka länder besökte du? England och Sverige, det ena när jag bodde i det andra och tvärtemot. Sen blev det också Wales ett par gånger men för övrigt har det varit ett fattigt år för resandets skull men det blir nog bättre 2012.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Massvis med saker, men som vanligt mest pengar men även fritid. Mycket tid har gått åt till studierna detta sista året.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 11 maj, då jag fick spendera min födelsedag med att åka till Sverige från London, men först buss från Manchester till London… Sedan fredagen 13 maj som var mormors begravning.
8. Vad var din största framgång 2011? Att jag klarat av det mesta med mina studier och att jag snart tar examen.
9. Största misstaget? Att inte plugga på plats sista terminen i Halmstad. Distansandet har funkat sådär kan man säga…
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara allmäna förkylningar, inte värre än vanligt!
11. Bästa köpet? Ny dator!
12. Vad spenderade du mest pengar på? FLYGBILJETTER!! I år igen!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag och Lee har tagit oss igenom ytterligare ett år på halvdistans.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? “Jag kommer” med Veronica Maggio.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Svårt att säga, men jag har framförallt varit mycket mer stressed detta året! Inte positivt!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat.
18. Blev du kär i år? Nej, jag fortsatte vara kär.

19. Favoritprogram på TV? I Sverige: “Den som dräper” och i England: “Jamie Oliver’s American Food Revolution”.
20. Bästa boken du läste i år? Kan inte komma på någon bok direkt, men jag har last många deckare och oturligt nog hemska spanska klassiker som “Don Quijote”. Inte i min smak. Har dock plöjt ett par bra Camilla Läckberg och Dennis Lehane. Att rekommendera.

21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade min någon bok och det fick jag!

22. Något du önskade dig men inte fick? Jag önskade att jag inte skulle behöva spendera födelsedagen med att åka på begravning och hetsskriva i forum till min klassiska litterturkurs, endast för att få ett godkänt då jag hängde på gränsen.
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Åkte mycket buss. När jag kom fram bjöd örjan och Maya på grillat och öl! J
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade haft tid och råd att åka på lite semester.
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Primark, billigt och bra!
26. Vad fick dig att må bra? Lee, familjen och god mat.
27. Hur firade du nyåret? Jag firade det med Lee, Björn, Magnus, örjan och Maya i Gbg. God mat och mycket rödvin!
28. Vem saknade du? Lee!
29. De bästa nya människorna du träffade? Massor, går inte att välja.
30. Planer för 2012? Ta examen, flytta till Madrid till att börja med och skaffa ett jobb.


Klar for opponeringen?

Har nu lyckats med att lasa igenom min opponents uppsats nagra ganger och skramlat ihop en powerpoint med 9 slides, + fragor. Jag kanner mig ganska klar nu faktiskt. Sa imorgon ska jag bara ova lite och sen ska jag borja lasa Kepler's "Hypnotisoren". Ska bli intressant. Hinner kanske med den innan veckan ar slut. Men da har jag inget kvar att lasa pa flyget...dilemma!

Jag hoppas bara pa att allt ska rulla pa utan problem men det far vi se med tiden. Hade varit skont med ett fint examensbevis pa vaggen snart! :0
Fylld med forvantan!

Nu sitter jag har och borde borja lasa igenom uppsatsen infor opponeringen.. men idag kan jag inte koncentrera mig. Borjade dagen med att bara in mammas nya soffa som blev levererad, jag fortsatte med lite frukost och sen test-packade jag min resvaska och jag fick inte riktigt plats...som vanligt! Efterat ringde Lee och vi pratade om allt mojligt men mest o hur det ska bli nar vi flyttar ner. Just nu ar jag sa fylld av forvantan! Jag vill att det ska vara lordag nasta vecka nu!! Men som vanligt har jag en spackad sista vecka att se framemot:

*Ikvall kommer min moster med fastman och de ska halsa pa tills pa sondag.

*Imorgon kommer storebror med tjej och stannar over helgen.

*Jobb?! Inget inplanerat men det kommer nog ett par pass.

*Opponeringen pa onsdag och forberedelser innan dess.

*Ol och vin for att fira med nagra gamla kompisar efter opponeringen.

*Examen pa HH pa fredag och sedan fest med familjen!

*Tag pa lordag morgon kl 11 fran Hstad!

Sa fullt upp som vanligt! Sak bli sa kul att komma ivag men jag kommer ocksa sakna alla har hemma. Men ni ar alla valkomna att komma och halsa pa nar vi har installerat oss! Jag langtar verkligen efter att fa se den nya lagenheten och efter ett jobb, och efter att fa bo med Lee pa riktigt! Inget mer distansforhallande efter detta! :)


"Niceville!

 

Jag vill verkligen rekommendera denna boken som jag fick i julklapp av Lee. En intressant bok om svarta kvinnors liv i den Amerikanska sodern pa 1960-talet. Boken ar skriven sa att den ska skildra deras liv som fargad med ett jobb i vita familjer. Tva av huvudpersonerna jobbar som hembitraden at vita kvinnor och de far konstant uppleva "granserna" som de vita har bestamt ska finnas dar och sa handlar det om en vit kvinna som  borjar intressera sig for att uppmarksamma rasskillnaderna och som pa det sattet for ett valdigt komplicerat liv.Boken ar inte bara fokuserad pa det negativa utan tar upp de positiva aspekterna ocksa pa ett spannande satt! Det ar en valdigt gripande historia i manga avseende och det ar verkligen en "stracklasarbok"! LAS DEN! Sag att den aven har kommit ut pa film 2011, kanske kan vara vart att se.

 

 


+till nyarssummeringen...

Glomde ju en viktig sak som hande 2011: jag larde mig att kora bil pa vanster sida av vagen! Inte for att det kommer vara av nagon storre nytta for mig i framtiden da man kor pa hoger sida i Spanien, sa har de iaf varit larorikt, intressant och ibland livsfarligt! Men nu ska bilen saljas och det blir ingen mer korning pa vanster an pa lange! :)

Analfabetiker?

Nar jag laser igenom mina inlagg ser det ut som att jag inte kan stava... dels for att att det inte alltid finns nagra prickar, dels for att om jag skriver i mitt word sa andrar det automatiskt svenska ord till engelska ibland da jag har en engelsk dator med engelskt microsoft office. Lite stoande for er att lasa kanske men jag hoppas att ni har overseende!

Aret som gatt! :)

Januari: Jag avslutade höstterminens studier och flyttade ut från rummet jag hyrde i Göteborg för kortare vända till Småland och mammas hus. Lee, Jon och en massa kompisar från mitt Erasmus-år firade nyår med oss och åkte hem de första dagarna I januari. Det blev några veckors jobb på Ica och den 23 januari åkte jag till England för att bo hos Lee’s mamma några veckor. Samtidigt startade jag min sista termin med spanska på distans från Dalarna. Tre kurser påbörjades: spansk lingvistik, spansk klassisk litteratur och c-uppsats som handlade om fonetiska och fonologiska svårigheter i inlärningen av spanska som andra språk.

 

Erasmus-ganget!

 

Februari: Den 5:e februari flyttade vi in i vår studiolägenhet i Salford Quays, en av Manchester’s stadsdelar, 12 min på spårvagnen in till centrum. Lägenheten var inte så stor, 33 kvadrat, men med en schysst balkong med utsikt från 9:e våningen och den var i stort sett helt nybygd. Vi hade en concierge och en väldigt intressant lägenhetsbyggnad. Snabbt upptäckte vi de billigaste pubarna, och de bästa restaurangerna.

Lagenhetshuset fran utsidan.

 

Vart lilla kok!

 

Utsikten fran var balkong pa 9:e vaningen!

Mars: åkte jag hem en runda till Sverige för att gå på 50-års kalas, och mamma och Svante kom och hälsade på under vecka. Vi åkte till “the Lake District” och checkade in det, vilket de uppskattade. Något annat som de uppskattade mycket var Primark! Bra shopping! Det var även min favorit-affär!

 

April: Otroligt mycket plugg men också lite roligt! Louise kom och hälsade på under några dagar, jag lämnade in många sidor på c-uppsatsen och plugget rullade på alldeles för fort! Vi passade på att gå ut en runda på “Canal Street” också kallat “the Gay Village” och hade en kul kväll. Annars så blev det mest shopping! Jag var också och kollade på minn första fotbollsmatch på “Ewood Park” i Blackburn och såg Blackburn Rovers spela. Den enda svensken i laget gjorde mål och de vann matchen!

I London.

 

Underbar lunch i solen med storebror!

 

Mer vin!

 

Pa promenad pa stan i Manchester.

 

Vid påsk åkte jag ner till London och mötte upp med storebror Björn. Vi bodde på världens minsta hotellrum, åt världens bästa lunch och drack 3 flaskor rödvin innan  tog bussen till Manchester. Jag upptäckte också “Pret-A-Manger” som gör världens godaste “no bread sandwish” med kräftstjärtar och avokado. Mums! Sedan stannade Björn kvar några dagar och på långfredagen fick vi veta att mormor hade dött efter en tids sjukdom.

 

Maj: Sjukt mycket plug, stress, stress och ytterligare stress. C-uppsatsen skickades in, arbeten i den klassiska litteraturen reviserades, otaliga forum fylldes i. Vi firade min födelsdag dagen innan och den var ganska lugn. På födelsedagen tog jag bussen ner till London, nästa ut till flygplatsen, flyget till Gbg och stannade sedan hos örjan över natten. Dagen efter fixade jag mitt hår på förmiddagen och sedan åkte vi till Ockelbo/Gävle för att under fredagen gå på mormors begravning. På lördegn bar det av söderut och söndagen gjorde jag samma resa tillbaka. Sedan var tillbaka för ytterligare studier med otroligt högt tryck.

 

Mormor 2009.

 

Juni: Lämnade in de sista arbetena, hade opponering och blev till slut godkänd i alla spansk-kurser! Lättnad! Lovisa kom från Sverige och Michael från Nordirland på lite besök. De stannade några dagar och vi drog till Wales en runda och “Canal Street” blev återbesökt! I mitten av månaden åkte jag till Sverige och jobbade på Ica. Jag var aven med pa Carros examensfest utanfor Halmstad. Och min basta van Camilla fick barn: lilla Naemi!

 

Tapas med Michael och Lovisa pa var balkong!

 

Lovisa och Michael!

 

Pa promenad i stan igen, och har ser vi en Manchesters vackra broar.

 

Jag och Lee nar vi i Wales.

 

Pa Carros examensfest!

 

Lilla familjen!

 

Juli: Jag jobbade halva månaden, och åkte sedan tillbaka till Manchester för att delta vid Lee’s examen. Det blev en massa god mat och dryck! Lee var otroligt nöjd över att äntligen fått sin degree: “Bachelor of Hons with Translation and Interpretation in Modern Languages (Spanish and Italian)” eller nåt sånt. Nu fattas bara en Masters men den får vänta lite grann! Syster Anna och hennes man var också på besök. Vi åkte till Wales igen och det blev mycket shopping!!

 

Jag och Orjan passade pa att overraska mamma och Svante med nymalade koksluckor och nya handtag nar de kom hem fran semestern!

 

Gott grillat nar vi var hemma! :)

 

Lite bad i det fina vadret!

 

Lee motte mig med blommor pa flygplatsen!

 

Jag och Lee pa hans examen!

 

Syster Yster pa besok!

Augusti: Månaden spenderas med att packa ihop hela lägenheten. Lee jobber som en galning på ett vaktbolag som han fick jobb på. Vi flyttade ut från lägenheten och in till Lee’s mamma. Jag började förbereda mig för praktiken i Sverige och åkte hem den 28 augusti. Dagen innan Lee’s födelsedag…fjärde gången som vi inte spenderade födelsedagen tillsammans! Bättre tur nästa år förhoppningsvis. 29 augusti började jag praktiken på Gärdet i G-ved. Jag fick en ny handledare och hade en gammal kvar. Intressant och lärorikt.

 

September: Hela September spenderades i Sverige. Fem veckor praktik avslutades med goda omdömen och den 1 oktober åkte jag tillbaka till England. Jag spenderade en helg i örebro hos Carro och Alex, en helg i Gbg, och ett par strödagar i Halmstad för lite fix på Högskolan. Sista helgen hemma var hela familjen hemma och det blev kräftskiva på min begäran.

 

Mycket svamp-plockning blev det!

Brorsan hann komma langt med sitt sommarstugsbygge, allt detta pa knappt tva manader!

 

Kraftskiva!

 

 

Oktober: Tillbaka i England igen. Jag pluggade på examensarbetet och Lee jobbade återigen som en galning, vissa veckor jobbade han upp till 72 h. Lite långtråkigt emellanåt. Jag och Lee gick med i det lokala gymmet och jag blev ett hälso-freak igen. Jag lärde mig även att göra tomatsoppa från scratch och det blev mänga bak med GI-bröd. Vi var i Manchester några gånger, käkade på en tapas-bar i stan några gånger och var och hälsade på hos vår amerikanska kompis i en hennes nya lägenhet. Vi provide även på spa-avdelningen i hennes lägenhetskomplex, mycket trevligt! Jag firade mitt första “Halloween” och var utklädd till en kvinnlig djävul!

 

Det blev manga promenader i "Sunnyhurst Woods".

 

Min hemska Halloween-outfit!

 

Jag gjorde min forsta pumpa!

 

Vi akte till "Pleasure Beach" i Blackpool och akte galna karuseller.

 

 

November: Björn kom till London och jag åkte ner och mötte honom. Vi spenderade några dagar med shopping och jag fick gå i mina härliga spanska butiker på “Oxford Street”. Vi bodde på ett hostel som jag kan rekommendera, som låg en gata från Oxford Street, stans största shopping gata! Vi gick och kollade på en konsert med Tori Amos på Albert Hall och hade allmänt trevligt!

I Albert Hall pa konsert!

 

Lite julpynt pa G redan!

Lee gick vidare från en intervju till att göra en utbildning med ett företag i Madrid och flyttade dit den 19:e novemeber. Tack vare det så blev det Andrade planer och min tid England slutade. Det funkade dock inte riktigt och han fick tag på ett annar jobb men börjar inte förrän i mitten av januari. Jag gjorde en intervju med samma företag och ska göra samma utbildning i januari. Förhoppningsvis funkar det batter för mig eftersom jag har mer erfarenhet av undervisning. Jag åkte hem till Sverige den 18:e och spenderade resten av månaden med att plugga…. Suck! Satt otaliga dagar i biblioteket på Högskolan med Abbe, vilket iaf gjorde det lite lättare!

 

December: Spenderades mestadels med att plugga. Jag fick feedback på mitt exjobb och var tvungen att skriva om typ halva uppsatsen eftersom jag valt fel vetenskapsteoretiskt perspektiv… Suck igen! Lee kom hit 1 december och stannade tills 1 januari. Vi firade jul i Kållerstad och nyår i Gbg. Vi var i Halmstad ett par gånger, Gbg lite grann och vi hade finbesök av min kompis Abbe! Hann även med att träffa Louise innan hon drog iväg till USA. Vi fick även tag på ett rum i Madrid, i lägenhet på 130 kvadrat som vi ska dela med en fransyska och en spanjorska. Den ligger ganska centralt och den verkar riktigt schysst!

En av de fa vackra vinterdagarna!

 

Jag och Lee!

Vid nyår fick det bli två nyårs-löften: 1) Jag ska gå och se Bruce Springsteen live någonstans i Spanien även om det kommer innebära att jag får köpa biljetter utanför arenan! Gärna i Sevilla! 2) Och jag ska ta examen och skaffa ett jobb som lärare i Spanien.

 

Bilderna fran jul och nyar ar inte inlagda annu, men de kommer senare.

 

Det återstår att se vad kommande år kommer att erbjuda! Efter den har langa pausen, blir det nu tillbaka till plugget! 39 h kvar till inlamning och efter det forhoppningsvis inget mer plugg!! :)


Sammanfattning av året som gått...

Kommer att infinna sig i slutet av veckan. Just nu är jag hos storebror Björn eftersom vi har firat nyår här och ska snart åka hem med Camilla och sova över hos henne inatt (tror jag iaf)! Jag har fått min sista feedback på exjobbet och har en del jobb framför mig innan inlämningen på onsdagmorgon kl 9. Så innan dess hinner jag inte med någon riktig uppdatering!

Hoppas ni andra får några lugnare dagar än jag iaf! :)

RSS 2.0