Blommor och konsertbiljetter

I lördags när jag vaknade så hade Lee ordnat en överraskning åt mig: blommor och konsertbiljetter! Jag såg för nån vecka sen att Florence & the Machine skulle spela i Manchester och jag har velat se dem ett tag men eftersom jag måste tänka på pengar nu när jg är arbetssökande så har jag inte köpt några biljetter. Men när det var min födelsedag i våras så hade Lee tajt med pengar, student och så, och därför fick inte jag någon riktig present så det var därför jag fick det i lördags istället. Jag hade verkligen inte en aning dock och jag trodde verkligen inte att jag skulle få presenter på Lees födelsedag! Det ska bli jättekul att se dem! 






Lektion två gjord

Igår hade jag min andra lektion: lesson planning. Inget nytt som jag inte visste redan (när det gäller metoder och sånt) men bra att få de rätta engelska uttrycken och dessutom så måste en fylla i mycket mer här än hemma. Så nu ska jag sätta mig med läxan. 

Började dagen med 2000 m idag också. Det är så gött att simma!! 

Sen blir det en runda att köpa de sista födelsedagspresenter till Lee. 🎁

The Essential Knowledge of Key Stage Teaching

Så heter kursen som jag började idag.

Igår ringde en recruitment agency och gjorde en intervju med mig och det gick bra men de ville att jag skulle förbättra min kunskap om det engelska utbildningssystemet innan de ligger in mig i deras databas. Detta förvånar mig inte eftersom jag inte har jobbat här och därmed inte har någon erfarenhet av det engelska systemet. Så jag blev erbjuden att göra en kurs (jag får givetvis betala för den själv: vi är ju ändå skolavgifternas hemland. Tack Thatcher!) för att förbättra detta området. Med denna kursen så får jg ett certifikat som kommer ge mig möjligheten att söka lärarjobb direkt, vilket kommer att ge mig fler möjligheter. 

Så idag började jag med en två timmar lång lektion om vilka olika ingångsvägar som finns för att undervisa i UK. Ganska trist och ointressant tyckte jag men jag lyckades ta mig igenom två timmar med envägskommunikation. Jag har nog på något sätt förträngt hur det var att sitta på högskoleföreläsningar. Det som var bra var att jag fick tips på intervjuteknik och lite annat. Ordentlig som jag är antecknade jag mycket vilket är bra för jag måste skicka in en hemläxa efter vare lektion och den första var jättelätt, tack vare anteckningarna. 

Dags att vila lite för sen ska jag traska till affären och köpa grejer till kvällens kvällsmat: svampsoppa. Har varit sugen på det hela dagen! 


Förslöad

Just nu väntar jag bara... Väntar på att flytta och väntar på att få ett jobb. Det har känts ok hittills men nu börjar jag känna mig lite rastlös och uttråkad. Jag vet att allt brukar hända på en och samma gång och nästa vecka har jag flera saker som jag ska göra så då kanske det händer nåt. Som sagt så börjar skolorna inte förrän nästa vecka här och lärarna börjar så sent som en dag innan eleverna på de flesta arbetsplatserna, vilket iaf får mig att tänka det nog inte är så mycket administrativ personal på plats tidigt heller. Har jag inte fått nån intervju innan mitten av månaden så måste jag börja kolla på något annat men jag får försöka att ha is i magen fram tills dess. 

Nu när jag väntar känner jag mig lite förslöad. Det är svårt att gå upp tidigt utan att ha något riktigt mål. De senaste veckorna har jag simmat nästan varje dag och den här veckan har jag börjat lägga på extra promenader också. Jag tänker att jag kan jobba lite på midjemåttet iaf! 

Tips på saker som underhåller en rastlös och uttråkad människa?! Kommentera gärna! 

Ny vattenkokare och brödrost

Hittade dessa också på Tesco. 




De fick följa med hem! 

(Ignorera den hemska bakgrunden... Lees mamma och man renoverar huset!) 

Vattenkanna och promenad

Vi gick på en härlig promenad vid Calf Hey Reservoir strax innan regnet kom idag. Väldigt vackert! England har så många fina ställen att besöka men eftersom himlen alltid är lite gråvit så blir aldrig bilderna så fina som jag önskar. Här kommer ett axplock;








Efteråt så drog vi till Tesco och köpte en Brita-filterkanna så vi slipper släpa på köpevatten. Det går bra att dricka vatten här men varken jag eller Lee gillar smaken och det är ju nyttigt att dricka vatten så det vill vi inte vara utan. Hemma har jag aldrig sett Brita-kannor men i Spanien hade vi också det och det är en billig investering: ca £15 (vi fick vår på erbjudande för £11). 




Chicken Tikka Masala

Det blev kyckling Tikka istället för Lees syster gillar inte lamm. Hur kan en inte gilla lamm?! 

Den blev riktigt god men den blev ganska gul och det är för att jag inte lade i rött matfärgningsmedel som de vanligtvis gör på indiska restauranger. 




Mm! 

Morgonträning?

Ska strax iväg till gymmet vilket blir typ som morgonträning för mig för jag gick upp 11.30! Men är det lördag så är det lördag! 

Som jag tidigare har nämnt så finns det gratis tillgång till poolen här varje dag men på helgen är det också gratis att gymma. Anledningen till att det är gratis här är för att den här kommunen har så stort antal överviktiga människor att de har satsat på gratis sim-/gymfaciliteter så att det inte ska finnas någon anledning till att inte träna. Alla har ju samma tillgång. De har haft detta programmet i fem år nu och jag har alltid använt det flitigt och jag kan verkligen se en stor förändring i antal människor som använder gratistimmarna. Så jag tror verkligen att detta funkar och det kanske är något som borde tas efter hemma också på vissa ställen och speciell för ungdomar. Väldigt bra initiativ!

Nu ska jag svira om och dra ner och ikväll ska jag laga Lamm Tikki Masala, naanbröd och raita. Allt hemmagjort såklart! Jag gillar att ha koll på vad jag stoppar i munnen. Ska försöka komma ihåg att lägga upp en bild sen. Jag vet att många hatar matbilder men det är en av mina favoriter! 

See you! 

Dagens tips!

Jag älskar chai tea latte men jag tycker alltid att det är slöseri att köpa en för 40kr på Starbucks eller liknande kedjor och ofta är de alldeles för söta också. Men för att inte svida plånboken för mycket så kan en göra en hemmavariant. På Willys hemma i Sverige (jag har tagit med mig te) så finns det ett svart te som heter Chai Masala och om en blandar det med sojamjölk med vanilj så smakar det väldigt likt förutom att det inte är lika sött. Tips för den som vill spara lite pengar och få ett mycket nyttigare alternativ. 




Eller det bästa av bäst





When your favourite music is...




Färdigt!


Receptet hittar ni på: http://www.kostdoktorn.se/fannys-lchf-frukost-4-sesamknacke

Det fastnade i bakpappret dock! 



Ett regnigt England

Började dagen med 60 längder i poolen och sen har jag shoppat lite födelsedagspresenter till Lee. Ganska lugn start på dagen! 

Nu väntar jag ut regnet för vi ska gå på en promenad runt en reservoar här men under tiden bakar jag lite LCHF-knäcke. Får se om jag lyckas denna gången, har inte gjort det de andra gångerna som jag har försökt... 


Hängde upp mina badkläder innan när vädret var ok. Ser inte ut som de kommer att torka idag! 


Återkommer med resultat. 

Ny utmaning: 50 dagar utan socker

Såg en utmaning idag och kände att jag var tvungen att testa den: 50 dagar utan socker. Inget extremt dock, utan bara överflödigt socker som godis, kakor, bullar och chips men också läsk/juice och liknande såklart. Men denna utmaningen verkar inte så hård: https://www.facebook.com/events/416458481890751/ som förra gången så jag var tvungen att fuska när jag åt kaviar med mitt frukostägg. Men jag kanske kommer att ha en fuskdag någon gång ibland ... Vi får se! Detta borde inte vara så svårt för mig för jag är ju ingen fikaperson men på senaste tiden har jag upptäckt Häagen-Dazs Salted Caramel och vi har blivit bästa vänner! 😋 Jag får väl  börja att göra min hemmagjorda glass igen. 

Det blir spännande och se om jag lyckas! 



Bankkonto, fler jobb sökta och personnummer på ingång

Det är mycket en måste ordna varje gång en flyttar. Idag har jag varit på banken och öppnat ett bankkonto med visa-kort. Allt tar tid här... Jag fick vänta 1,5 vecka på tiden till banken och idag så bokade jag tid för att få mitt personnummer och det fanns ingen förrän 1/9. Inte så långsamt som Spanien men inte så långt ifrån. Minns dock att det väldigt lång tid för Lee att få sina saker i Sverige också så byråkratin ser väl ut likadant mer eller mindre överallt. 

Sen är det bara ett jobb som saknas men jag får väl ha lite is i magen för skolorna börjar ju inte förrän den 1/9 här så de som ska hålla intervjuer bör väl inte vara på plats förrän om en vecka eller så. Jag får väl se det som extra ledighet=mer tid för träning! 

Nu blir det Tv-dokumentär: Revenge Porn om hur folk använder sociala medier för att förstöra andra människors liv. Intressant! 



Hälsosam lycka!



Frukosten och mellanmålen är räddade! 😋 

Fantastiska Wales

Lördagen och söndagen spenderades i södra Wales, på en ö som heter Anglesey. Det är helt otroligt vackert där nere och vädret var faktiskt riktigt fint speciellt igår. 
 





 
Vi åkte dit i lördags fm men med bilköerna som var tog det riktigt lång tid för det var stop/start i ca tre timmar. Hela resan brukar ta ca 2-2,5 h men det tig oss ca 5! Segt! När vi väl kom ner så grillade vi och drack vin i solskenet. Härligt! 
 



 
Igår så åkte vi ut och åt frukost sen åkte vi längst ut på ön och kollade på fyren och klättrade i bergen. Jag tog en massa bilder men tyvärr gör de sig aldrig lika bra på bild som i verkligeten. Det var så vackert och vattnet var sådär turkos-grönt men det såg mest grådisigt ut på bild... Vissa saker måste helt enkelt upplevas i verkligheten eller fotograferas med något som är bättre än telefonen! 
 









Efteråt åkte vi tillbaka och parkerade bilen hos Lees farmor och farfar för att sedan promenerade vi till stranden och klipporna. Vi gick där i säkert 1,5h och kollade på krabbor och musslor, små gömmor bland klipporna och plockade en massa stenar och snäckor. Jag älskat verkligen att vara vid havet! Fick med mig en massa fina snäckor som jag ska ha som dekoration nånstans hemma när vi äntligen flyttar. Sen gick vi och satte på en uteservering men havsutsikt och njöt av värmen (ca 25 grader igår, väldigt blåsigt uppe vid fyren dock). 
 






Det har varit en härligt avslappnande helg och det kommer bli fler resor ner till Wales. Nästa gång blir det förhoppningsvis lite havsfiske i Lees pappas båt också! 😊 


Breakfast for a champion!

Jag har hittat havregryn i veckan så nu blir det inga mera toast!! 




Om vi kommer dit...




Vi ska ner på den vägen! Gott! 

Till Wales

Gårdagens fest var intressant, ganska städad och ganska kortvarig. Drinkarna var lika dyra som Sverige och förlovningsparet bråkade... Får se om det blir något bröllop där! 

Lyckades med en rolig panoramabild i bilen men den fick inte plats på instagram. Kanske var det för att vi åkte Jons nya fina Range Rover (gigantisk bil). 




Nu är vi på väg till Wales. Vädret är sådär... 


Får hoppas att det blir bättre söderut men prognosen ser inte jättebra ut:



Jag såg framemot promenader på stranden och underbart grillat ikväll men vi får se vad vi lyckas med. Träningskläderna och gummistövlarna är nerpackade! 

Ha en härlig lördag! 

/Åsa 


Saker som får en att le

Lee frågade mig nyss om jag skulle följa med till affären och handla lite grejer. Nerbäddad i sängen som jag är så sa jag: Jag orkar inte, så jag stannar här men det känns som jag borde följa med dig när jag har chansen. ( Vi har ju trots allt varit på distans i 1,5 år).  
 
Då svarade han: Don't worry! We've got the rest of our lives to be together! 
 
Sötnöt! ❤️ Det känns så jäkla skönt att vara på SAMMA STÄLLE!! 

Jobbsök, simning och förlovningsfest

Idag har jag sökt ytterligare ett jobb, får väl se om jag får något svar. Sökte ett igår kväll också. Jag får ta det som det kommer helt enkelt!

Idag har jag varit och simmat igen och det blev 2000 m idag också. Skönt! Jag börjar komma in i nya goda vanor. Spanade in gym i närheten av nya lägenheten idag och vi hittade ett leisure centre (kommunalt träningscenter) ca 10 min bort som hade både gym, simhall, klasser och spa. Det bästa är att det kostade bara £228/år (ca 3000kr) vilket är skitbilligt! Jag är jätteglad över detta för det inte alltid så lätt att hitta gym med pool som ingår i priset och jag älskar att simma, så det låter helt perfekt. 

Ikväll ska vi iväg på Lees kompis förlovningsfest i Kendall och det blir spännande för jag har aldrig träffat kompisens tjej. Men det blir nog en ganska lugn kväll för imorgon ska vi till Wales och hälsa på Lees farmor och farfar. Det ska bli kul för jag har inte varit där innan, iaf inte hemma hos dem utan bara i Wales.

Först blir det lite vila och tv dock! 






Lägenhet fixad!

I måndags fixade vi lägenhet. En trea på obestämt antal kvadratmeter: här är det inte så viktigt exakt hur stor lägenheten är utan det viktiga är hur många rum den har. Den har två badrum, ett med badkar och ett med dusch och den har franska balkonger i alla rum. Det är skönt att vi kommer att ha gästrum/kontor/bibliotek så vi kan få undan en del grejer som vanligtvis är utspridda överallt. Köket och vardagsrummet är öppen planlösning så de är tillsammans men det är ett ganska rejält rum. Dessutom så ligger det bara ca 10-15 minuter från centrum centrum där alla restauranger, affärer och barer är. Perfekt! 

En stor skillnad när en letar lägenhet här är att en måste gå genom mäklarfirmor. Hemma brukar en behöva betala första hyran i förväg men det är allt, här måste en betala mäklaravgifter, en månads hyra och en deposition (den återlämnas vid utflyttning om inget är förstört). Med dagens fina valuta så landar det på ca 23000kr för allt vilket är lite saftigare än vad det hade varit hemma i Sverige. 

Längtar efter att få flytta in nu men i flytt är inte förrän 2/9 och det är mitt i veckan så det blir nog inte förrän 5/9. Ska bli så skönt att få packa upp mina väskor efter 10 veckor på halvresande fot. 🇬🇧📦👜

2000m simning!


Idag så har jag simmat 2000m, 80 längder. Jag har aldrig simmat så långt innan faktiskt så det känns gött. 🏊 



Ikväll blir den långpromenad med Lee men först ska jag söka jobb. Wish me luck! 


Vänja sig vid England

Varje gång en flyttar så finns det nya saker att vänja sig vid. Eftersom jag bott i England innan så kommer det mesta tillbaka till mig men vissa saker är ändå svårare än andra. 

Första gången jag bodde här så tyckte jag att det var jättejobbigt att köra på vänster sida av vägen men den här gången har jag kommit in i det väldigt snabbt. 

Andra saker som jag inte är van vid är maten (nu lagar jag det mesta själv men om jag inte är ansvarig): pommes med allt. Med indisk mat, med kinamat istället för ris! Usch! Knäckebröd finns men det är torrt och pappersaktikt I smaken och frukost består av toast med vitt bröd och ost. Jag som är van vid att äta chiapudding med banan eller ägg med kaviar varje dag känner att det saknas lite fibrer. Men, men, jag ska nog hitta några i nån hälsokostbutik. Jag har faktiskt inte sett mandelmjölk heller... De har iaf god ost! 

Nu ska jag iväg till simhallen och simma GRATIS för det får en göra här vissa tidpunkter varje dag. Sen ska jag söka jobb! 👍



Manchester it is!

Hej! 

Lee fick jobb i Wigan utanför Manchester och nu bor vi tillfälligt hos hans mamma tills vi har fått lägenhet. Vi har visning på en jättefin trea centralt i Manchester på måndag så får vi möjligheten så tar vi den. Den är ganska dyr men det löser sig! 

För min del var det ju meningen att jag skulle plugga i höst men jag känner inte för att göra det så jag har bestämt mig för att jobba även om det skulle innebära butiksjobb/barjobb eller liknande ett tag. Det är ju rätt tråkigt att behöva dra på sig mer lån och rätt så trist att inte tjäna pengar... Letar jobb just nu. Hade helst velat landa ett teaching assistant jobb för att få erfarenhet av den brittiska skolan men vi får väl se. 

Jag har iaf tänkt mig att jag ska försöka blogga lite mer nu. Det tror jag jämt men misslyckas oftast men men. 😜 

Nu blir den sen frulle och sen ut och röra på mig i den underbara solen ☀️😎

RSS 2.0