Imorgon åker vi!!!

Imorgon åker vi till Kastrup och ska spendera nyårsaftonen på Hilton Hotel. Ska bli härligt, sedan ca. 6 på morgonen traskar vi över till flygplatsen! En stund senarelyfter planet och sent på kvällen/ natten landar vi i Dominikanska Republiken. F_n, vad härligt det ska bli. Lite mer än 2 härliga veckor i sol och värme: UNDERBART!!!

Visa stora bilder

Här kommer vi att vara om ett par dagar!

Får se om jag uppdaterar under resan. Annars: ett gott nytt år till er alla!
Vi hörs i mitten av januari!

Rättelse från förra inlägget...

...jag är inte självmodsbenägen men efter att ha lyssnat på 5 skivor med Kent blir man lite nedstämd...........

Ensamhet

Vad är ensamhet? Jag undrar hur kan jan känna mig ensam när man har så många vänner, när jag har pojkvän och en stor familj? Idag är sådan dag då jag känner mig ensammast i Sverige. Hela jag känner mig tom, jag vet inte om jag vill se framåt eller om jag vill minnas det gamla, eller om jag vill vara i nuet. På ett sätt vill jag bara att tiden ska stanna lite så att jag hinner andas, stanna upp, tänka till. Jag vill bara sitta i min soffa själv, lyssna min musik, för alltid. Inget ansvar. Ibland vill jag bara känna mig själv, den sortens ensamhet är en skön känsla samtidigt som det är den värsta känslan jag vet. Det är en frihet men samtidigt ett fängelse. Ensamhet är egentligen den värsta känsla jag vet, ensamheten har gjort mig så illa när jag var yngre, den har gjort mig så tom. Idag gör den att jag känner mig helt tom. Genomskinlig.


Den osynliga mannen

Fyll mig med luft igen
Gör mig synlig
Du får gärna avsky mig
om det gör mig tydlig igen

Om du vill visa dig igen
Om du vill komma hit igen
Om du vill röra mig igen
Så måste jag vara i färg

Fyll mig med vatten min vän
men håll mig flytande
Jag låter dig avsky mig
Det gör mig tydlig igen

Om du vill visa dig igen
Om du vill komma hit igen
Om du vill röra mig igen
Så måste jag vara i färg


Text: J. Berg
Musik: J. Berg
Skiva: Kent

Julafton imorgon......

fantastiskt! Ska bli så skönt att vara ledig i tre dagar. Har jobbat 12 h idag och 10h igår, lite sliten nu. Ska bli underbart att bara ta det lugnt, äta gott och träffa vänner och familj- men framförallt: slippa gnälliga kunder! I flera dagar!

Fullt upp nu också såklart: julafton imorgon, släktmiddag och gisleparken på juldagen och middag med Camilla, Therése och Louise, och sen back to work again. Och snart riktig semester! Thank God for that!

Nu ska jag dricka vin!

God Jul alla vänner, vi hörs och ses!

Lova är härligt........

Inget speciellt har hänt i mitt liv de senaste dagarna förutom att jag hade mitt förderag igår. Det som skulle var 10-15 min blev snarare 20 min. men hon klagade inte iaf. Alltid något, hon är en mycket speciell lärare och jag vet aldrig vart jag har henne, men kanske lär mig sig under kommande termin.

Vad blir då kontentan av detta? Jag har lektion imorgon mellan 9-12 och sedan ska jag vara ledig från skolan enda tills 19/1. Alltså: JULLOV I CA 1 MÅNAD. Nu har jag ju visserligen tenta den 17/1 och massa jobb nu innan resan, så helt ledigt blir det ju inte. Men och andra sidan ska jag ju spendera 16 underbara dagar på semester i Karibien, kan det bli bättre? Får se hur mycket plugg det blir då!? Längtar verkligen nu, idag är det bara två veckor kvar tills vi åker! LOVELY!

Nu ska jag avnjuta ett härligt glas vin och njuta av mitt stundande lov..........

Julen är här...

...tänk vad lite snö kan göra för julstämningen! Massa snö ute idag och det snöar  fortfarande, LOVELY!

Läste en dikt som min kusin hade på sin blogg: http://www.idamellstrom.blogg.se/, som verkligen gav julkänsla:

Tänk om det fanns en god karamell
som gjorde alla människor snäll
varje gång de åt en bit
så lät de bli att prata skit.

Kan ingen tillverka ett klister
som lagar nerver när de brister
och lagar synen på en del
som bara ser andras fel.
                                        Elev på Vasaskolan

Det räcker ju inte bara att äta goda pepparkakor för att bli snäll till jul.....


Nu ska jag plugga och spela Frank Sinatra's "The Christmas Album" på högsta volym!



Är inte bögarna fantastiska?

Måste bara säga att bögarna i "Bonde söker fru" är ju så härliga! Den där Wille måste ju vara världens största romantiker, han verkar ju så kär och han säger allt han känner liksom. Tänk om alla kunde vara så öppna? Då skulle livet vara mycket enklare för många människor i den här världen. Han är en förebild.

Sov dags!

150 miljoner sidor............

om Costa Rica har jag kollat idag. Har dock inte hittat mer än ca 50 sidor av nytta, vilket gör mig orolig. Dels för att jag har typ ingen info om emigration/immigration, dels för att jag kommer behöva läsa dessa invecklade 50 sidor på spanska+ skriva mina papper för mitt 10-15 minuter långa föredrag på spanska som jag ska hålla på TISDAG!! Alltså mindre än en vecka kvar, och jag jobbar ju såklart en massa innan dess och har en massa annat och göra! När blev jag en sådan tidsoptimist?

Dagens glada nyhet
: Jag kollade tax-free shopen idag, och det var sjukt billigt, så jag ska handla en massa godsaker. tex:

Den här såg väl fräsig ut? Och julig?

En annan glad nyhet: Det verkar som att vädergudarna har läst min blogg idag, för här snöar det! Tack för det; det uppskattas!

Jag vill bara förgylla alla läsare kväll med lite härlig julmusik:
http://se.youtube.com/watch?v=t8bUJsUtWXM&feature=related

-Så vackert och möjligtvis aningen knastrigt.


Vart tog julstämningen vägen?

Jag ser ingen snö, bara några plusgrader och lite regn. Jag ser knappt några juldekorationer, inte ens mina tomtar får mig i stämning. Jag hör ingen julmusik, dels för att vi får inte spela det på jobbet och dels för att Patrik hatar mina julskivor. Ingen pratar om att det snart är Lucia eller snart själva julhelgen, förutom jag! Dessutom har jag missat julkalendern i stort sett alla dagar, inte för att jag brukar titta, men det verkar vara dags för det. Jag känner helt enkelt ingen julstämning alls.........Är det nån mer som känner som jag?

Jag längtar efter snö.

Oerhört fin snöängel, målad i paint, som jag önskar att jag kunde göra!
                                                                                 

Insomnia

Har sovit jättedåligt inatt, vaknat och somnat, vaknat och somnat, hosat, hostat, hostat. Känns som att jag är påväg att få en härlig hosta igen och jag trodde att jag var färdig med årets omgång. Men det verkar som att den har kommit tillbaka. Tråkigt.

Nu känner jag mig stressad igen också, för jag upptäckte en uppgift som ska vara klar på torsdag, som jag missat och jag är inte helt klar med min analys. Jag undrar om min analys är gjord på rätt sätt? Min lärare var mycket otydlig med uppgiften, jaja, det löser väl sig. Men man vill ju inte få U för att hon varit otydlig.


Mitt te blir kallt..........

Julen är här...snart.

Vilket innebär att det är snart dags för en ny julgran. Jag älskar julgranen, det är det finaste med julen! Men eftersom  vi åker vid nyår så får jag ju inte njuta av den så länge men jag sa till Patrik igår att vi borde ställ in den tidigare men han verkade inte lika pepp! =( Men jag ska nog kunna övertala honom.




Förra årets stolthet! Ganska hög, jämför med våra fina Billy-hyllor som är ca 1.80m eller mer!

Dagen som blev bättre än förväntat......

.....jag har faktiskt hunnit med nästa alla de sakerna som jag hade tänkt göra idag förutom att skriva min bok analys då. Men för övrigt har jag varit sjukt duktig idag med tanke på hur bakis jag var den typ tills kl 17.........

Det bästa är jag börjar inte jobba förrän 16.30 imorgon vilket innebär att jag har gott om tid imorgon för att göra min fina analys+ att jag kan ta sovmorgon+ att jag kan ta en afternoon nap om jag är sugen. Kan det bli en bättre måndag?

Utmanad igen!

Blev utmanad av annabackhouse.blogg.se  att fundera på följande julklappar:

Tre hårda klappar:
1.  I-pod
2. "Aldrig fucka upp", Jens Lapidus
3. Dataskärmsrengörings-grunka

Tre mjuka klappar:
1. Gardiner till vardagsrummet
2. sjal
3. strumpor

Viktiga klappar:
1. glädje, och god hälsa för mig mina nära och kära.
2. stipendiet till Spanien, för att fixa mitt uttal och flyt.
3. mindre jobb mer energi på skola.

I min tur utmanar jag www.nickesnickare.blogg.se

Tenta, middag och för mycket alkohol.

Hade min omtenta igår och det kändes riktigt bra men man får väl ses hur det gick-snart förhoppningsvis! Patrik körde mig ner och Linda och Bacha följde också med, så efteråt shoppade vi lite och storhandlade på Systemet!

Vid 16 -tiden drog vi till Borås för att käka middag med Tess och Pasi och jag hade jättekul. Det är alltid så kul att träffa dem, för jag gör det så sällan. Men alkohol konsumtionen var lte väl hög och på vägen hem mådde jag inte bra! =(
Till och med idag mådde jag riktigt dåligt, jag tror jag behöver omskolas i alkoholintag! Tur att vi åkte när Patrik sa det annars, hade jag nog mått ännu sämre! Tack för det! Och tack för en rolig kväll, Tess och Pasi! Jag ser framemot resan till Gällivare i Påsk!

Idag finns det en miljon prylar som jag borde göra: diska, plocka undan, sortera alla min skolprylar, dammsuga, plocka ur resväskan som jag hade med mig till Varberg FÖRRA HELGEN, vattna blommorna, skriva en bokanalys på spanska, laga mat så att jag matlådor för hela veckan......etc......men jag vet inte om jag pallar nåt av det. Dessutom har jag lovat både Patrik och Örjan att klippa dem idag, vem jag kanske också borde bli frisör!?

Nu ska jag återgå till att kolla på en sjukt kass b-film som jag köpte i Borås igår; "Country Club Killers". Se inte den! Bara ett litet tips!

Klantiga Åsa

Jag skulle sätta upp gardiner i söndags när vi kome hem efter vår härliga lilla get-away, det gick jättebra enda tills jag backade ner från pallen där jag stod utan att kolla bakåt. Vilket innebar att jag trillade ner på träningsgrunkan som står i vardagsrummet och slog i foten, rumpan och ryggen. Jag lägger mig ner på golvet och storskrattar för det såg så komiskt ut och hela situationen var så ful då jag fattade att jag var på väg trilla och inte kunde göra något åt det! Så jag skrattar men helt plötsligt så inser jag att det gör ju faktiskt ont också, så jag börjar lipa, så där ligger jag på golvet halvskrattandes/halvgråtandes och flaxar runt. Sedan reser jag mig upp inser att det gör ganska ont i foten och rumpan ska vi inte tala om; så det slutar med ett fett blåmärke på skinkan och en öm fot. Jag har ju aldrig gjort illa mig förut, så jag tyckte att det var konstigt att det fortfarande gjorde ont i foten i måndags. Så igår när jag var i skolan så gick jag till skolsköterskan, fast jag fick prata med en sjukgymnast som sa att jag fått en mindre stukning, vilket jag kan leva med men detta: jag får inte träna på 4 veckor, inte mer än simning/vattengympa eller cykling! Jag kommer att klättra på väggarna!

Tur att det är jul snart iaf........

RSS 2.0