Lördagskruxet

Det är återigen lördag morgon och jag vaknar tidigt som bara den! När jag går upp tidigt hela veckan så är det som att kroppen är inställd på att gå upp tidigt även att jag inte använder någon väckarklocka. Ganska jobbigt speciellt idag när jag vill vara pigg och glad när Lee kommer hem ikväll. Jag kanske får ta en liten siesta sen. :) 

Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Jag har sovit över hos brorsan för det blev sent igår.  Jag funderar på om vi skulle promenera in till centrum. Jag gjorde det för ett tag sen och det var nog ca 9 km, men det är så fint väder idag så det är lätt värt det. Vi får se om brorsan blir övertygad!! :) 

Bokmässan

Nu är jag på väg till bokmässan i Göteborg. Läste precis att Jonas Gardell ska vara där. Spännande! Jonas har varit en av mina favoritförfattare sedan jag var i 12-års åldern och det hade varit kul att se en skymt av honom. 

Idag är det svinigt kallt i Gbg. Soligt och fint men nära 0-gradigt! Mössan och vantarna på men det är ju bara att vänja sig igen. Ha en härlig dag allihopa! 

Saker jag skulle vilja bli bättre på

1) Datorer. Är ok med dem men jag behöver förbättra mina kunskaper så jag kan göra coola och roliga powerpoints och annat spännande. 

2) Bli bättre bilrelaterade grejor typ att fylla på luft i däcken. Ska ge det ett försök imorgon! 

3) Spara.

4) Stava bättre på alla språk jag kan. 

5) Vara positiv, se lösningar och nöja mig med det lilla (är ibland bortskämd och glömmer bort att uppskatta de där sakerna som man ser som självklart). 

6) Självinsikt. Något jag alltid säger till eleverna är att de ska reflektera över sitt lärande och därmed sin framgång... Men tyvärr kan jag vara dålig på utvärdera min egen prestation och därmed glömma bort att jag måste fundera ut nya metoder, strategier och modeller för att hela tiden bli lite bättre. 

Vad funderar du på en söndagskväll?! 

Slö söndag

Idag har jag varit ganska upptagen. Jag började med att åka till Lager 157 för brorsans kompis behövde byta ett par brallor. Efter så åkte jag till den andra brodern och plockade upp deras Volvo och körde den till Uddevalla-trakten där skulle sälja sin SAAB. Tyvärr blev det ingen affär så vi åkte ca 25 mil med två bilar i onödan... Sen under eftermiddagen har vi bara slöat, käkat köttfärssås och kollat Fahrenheit 9/11. 

Turen i Volvon fick mig att bli riktigt sugen. De har en V50 diesel och den gick jättebra och drar typ ingenting. Vi funderar ju på vilken bil vi ska skaffa så småningom för vinkande ju inte låna brorsans för evigt. Jag får nog lura ut Lee på en tur i den så får vi se sen! :) 

Jag funderar på om jag ska dra hem snart. Ca 10 uppsatser väntar på att de ska rättas så jag borde väl fixa det... Men det är ju en dag imorgon också! :) 

Risotto på prov!




Fantastiskt!


Mmm

Lyxfrukost


En god omelett blir det idag. Sometimes less is more så detta är en simpel men god version: 

3 ägg (från mammas höns:supergoda)
2 msk vatten
Salt och peppar 
Stark engelsk cheddar (finns på Willys)
Färsk basilika 

Blanda ägg, vatten salt och peppar lite grann. Töm i pannan på låg värme och tillsätt osten och basilikan när den börjar stelna. Jag brukar nästan aldrig vända den utan bara låta den bli varm helt igenom. Enjoy! 



Tröttsamt

Jag är riktigt trött på min förkylning just nu. Nu har jag varit snorig, hostig, trött och med huvudvärk i flera veckors tid. Jag har druckit te, tagit tabletter, ätit halstabletter, vilat, sovit mycket, klätt mig ordentligt, undvikit alkohol osv. Är det nån som har bättre tips? Vill bara bli av med skiten!! 

Nöjd!

Jag känner mig så himla nöjd med mitt jobb. Det är så otroligt kul och givande att vara lärare och som det känns just nu skulle jag inte kunna tänka mig att göra nånting annat. Jag älskar det här yrket och jag trivs så bra på den nuvarande arbetsplatsen. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har hittat något som jag gillar att göra och som jag känner att jag är bra på. Kan du säga det om ditt jobb?! 

Välfylld helg!


Hyfsat seg sen vi kom hem efter en helg i Småland. Igår åkte vi (Lee, jag och Björn) till mamma och Svantes hus och träffade familjen. Det blev lasagne, långpromenad, svampletning tyvärr ingen svamp dock, och sen bara allmänt snack i köket. Idag var vi iväg på 50-års kalas i Anderstorp med massa god mat och riktigt god tårta. Så det har varit en lagom helg. 

Imorgon åker Lee till England och ska vara där i typ 2 veckor tills han börjar SFI i slutet av månaden. Så nu blir det två lite tråkiga veckor för mig men det är ganska bra att jag har mycket tid då jag har massvis med rättning på g. Det hinner nog bli en hel del annat också. Det är sådana här gånger som det är riktigt skönt att ha syskonen i stan! :)

Redan!!




Det doftar gott!


In the making! Nu ska den puttra en bra stund till! 

Lite paprika och tomat i också idag!




Åsas korma

Idag blir det indiskt i vårt hus och jag tänkte göra en av våra favoriter: chicken korma. 

2-3kycklingfiléer 
2 stora lökar
4 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chili
Färsk ingefära 
2 lagerblad
1 tsk kardemumma
Lite kanel
1/2 tsk chili flakes 
Färsk koriander
1 tsk spiskummin
4 kryddnejlikor
Gurkmeja
Gul curry
Garam masala pulver
1 dl naturell yoghurt
1 dl grädde
1 dl vatten

Stek chilin, hälften av vitlöken och kycklingen i en panna på svag värme. Hacka resten av grönsakerna och alla kryddor i en mixer och töm på det på kycklingen när det är nästan genomstekt, tillsätt vattnet. Låt puttra på låg värme i ca en timme, tillsätt yoghurten och grädden. Om curryn är tunn gör en toppredning och sikta i och om den behöver lite mer sötma lägg i lite strösocker. 

Servera med basmatiris som kokts med buljong, curry, kryddnejlikor, lagerblad, och gurkmeja. Det är även gott att steka ett tortillabröd med färsk vitlök och koriander i smör i en stekpanna och servera vid sidan om. Testa den!! 

Nu ska jag ge mig på den! Bilder kommer sen! :) 



Dag 3

Hade tänkt att gå till gymmet igår men det blev ingenting med det, somnade i soffan kl 20 istället! Men idag bar det iväg och det blev 40 min kondition. Mitt mål på runkeepern denna veckan är 25 km promenad och då räknas ju inte crosstrainern eller roddmaskinen in så det blir ju egentligen lite mer. Jag är idag halvvägs genom målet. Jag känner att det är väldigt lågt för när jag var i bra form i Madrid körde jag 30-40 km promenad/vecka utöver min konditions- och styrketräning/simning på gymmet. Men snart ska jag nå den formen igen! Nu är jag på g iaf! :)

Jag försöker också komma igång med bättre kost igen. Har varit lite lat på senaste tiden och dessutom tagit igen förlorad tid när det gäller svensk snabbmat, och under sommaren har ju alkoholintaget varit större än vanligt... Men nu ska jag gå all in på nyttigheter och ska därför köra en vit månad, massor med träning och inget läskeblask! :) Tror ni jag lyckas?! 

Nu blir det dock kantarellmackor! :) 

Mums




Dag 2

Dag 2 och jag är på g! Imorgon kör jag igång med styrketräning förhoppningsvis om jag inte är för trött efter jobbet för jag är inte hemma förrän kl 18 imorgon. Men jag känner mig grymt peppad! :) Nu blir det sen kvällsmat med lax, bulgur och broccoli. Mmmmm

8,5km

Med promenaden i stan blev det 8,5 km idag. Glömde skriva det och jag fattar inte hur jag kan redigera gamla inlägg på telefonen! I need to learn how to use technology!! :)


Sep. 08, 2013


Bra start!

Började med 35 min promenad på löpband och sen 7 min crosstrainer; så mjukstart idag! Efter gymmet drog vi in till stan och tog lunch på Le Pain Francais på Kungsgatan. De har jättebra lunch för bara 89kr även på helgen! Idag provade jag fläskfilén och Lee tog lamm. Riktigt gott: kan rekommenderas varmt! :)


Friskis och Svettis!

Idag ska vi förkylningen till trots börja gymma igen. Först hade vi tänkt oss Nordic Wellness men det ligger inget nära oss så då blir det Friskis istället som bara är 5 min bort med vagnen. Verkade riktigt snyggt och fräscht och de hade en stor bastu vilket alltid är positivt! :)

Men nu är vi fortfarande lata och kvar i sängen! Dags för en uppryckning!!


Sjukling

Har spenderat hela veckan med feber, ont i halsen och hosta. Jag har dock gått till jobbet varje dag för det har varit värst på kvällen så kvällarna har spenderats sovandes i soffan. Nu efter två dagar med sovmorgon och mycket vila känner jag mig dock mycket bättre, men fortfarande inte 100%. Men det blir nog bra under veckan!


RSS 2.0