Lista om livet

Lista

Lista 01/09

1. Hur gammal är du om fem år? 26 år, shit trodde aldrig att jag skulle bli så gammal!

2. Vem har du tillbringat minst två timmar med idag? Ingen, om man inte menar under natten då, för jag och Patrik sov iaf ihop om det nu räknas!

3. Hur lång är du? 163 cm enligt passet men egentligen är det väl typ 162,5. Kort.

4. Vilken var den senaste filmen du såg? På bio: Sex and teh City; nej jag går inte på bio särkilt ofta! Hemma: The Ringer.

5. Vem ringde du senast? Patriks syster.

6. Vem ringde dig senast? Min granne.

7. Föredrar du att ringa eller skicka SMS? Älskar att skicka sms, det är snabbt och smidigt man kan göra det när som helst. Men är det viktiga saker så ringer jag.

8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Pappa dog 2002, men annars hade de garanterat varit gifta än idag. Mamma ska gifta om sig i sommar!

9. När träffade du senast din mamma? Förra veckan när vi precis hade kommit hem.

10. Vilken ögonfärg har du? Blå, men runt pupillern är de gul-aktiga.

11. När vaknade du idag? Vid 08,45, det var väldigt svårt att gå upp idag.

12. Vilken är din favoritjulsång? "So this is Christmas" med John Lennon, annars är Frank Sinatra en favorit, men det vet väl alla som känner mig!

13. Vilken är din favoritplats? Min säng, jag älskar den.

14. Vilken plats gillar du minst? Sjukhus; jag har bara dåliga minnen därifrån.

15. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag skulle tro någonstans i närheten av vart jag bor nu.

16. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag var  inte särskilt rädd för något om natten som barn, men jag var mer orolig om dagen. Orolig för att pappa inte skulle få nytt jobb eller att han skulle mer sjuk och sånt.

17. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Jag skrattade riktigt mycket förra veckan när vi förfestade innan Kåren. Det är svårt att sjunga Singstar när det är jättelåga toner och man äter glass samtidigt!

18. Hur stor är din säng? 180X200.

19. Har du stationär dator eller bärbar? Laptop nere i vardagsrummet, stationär uppe.

20. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan, eller med Patriks kalsonger!

21. Hur många kuddar har du i sängen? 4 stycken; 1 till Patrik, 3 st till mig!

22. Vilka länder har du besökt? Danmark, England, Skottlandx3, Polen, Tyskland, Holland, Spanienx3, Frankrike, Kanarieörnax2, Grekland, USA, Costa Rica och nu i januari i Dominikanska Republiken.

23. Vilka städer/samhällen har du bott på? Typ 6 olika ställen i Anderstorp och nu utanför Smålandsstenar.

24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag föredrar strumpor nästan alltid eftersom jag alltid fryser om fötterna.

25. Är du social? Alla som känner mig kan nog svaret på den frågan! Självklart!

26. Vilken är din favoritglass? Spirello eller Twister som den kallas nu.

27. Har du nån favoritefterrätt? Jag är ingen efterrätts-människa men om jag ska välja något så får det bli pannacotta eller gino.

28. Tycker du om kinamat? Om jag gör? Jag älskar kina-mat!

29. Gillar du kaffe? NEJ

30. Vad dricker du till frukost? Te.

31. Sover du på nån särskild sida? På vänstra sidan av sängen.

32. Kan du spela poker? Jag spelar det typ 1 gång/år och då kommer jag aldrig ihåg reglerna.

33. Tycker du om att mysa/kela? Ja, men jag är inte typen som gillar att hålla handen och pussas en massa när det folk hemma eller när vi är ute.

34. Är du en beroende människa? Ja; te, träning, sällskap, jobb och kalendern.

35. Känner du nån med samma födelsedag som du själv? Nej.

36. Vill du ha barn? När jag är gift och är färdig med min utbildning, så om 4-5 år kanske.

37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, spanska (ska bli lärare i de ämnena) och lite tyska.

38. Har du nånsin åkt ambulans? Nej. Tacka guden för det!

39. Föredrar du havet eller bassäng? Jag gillar inte sand mellan tårna men jag måste ändå säga havet för det älskar jag. Och jag älskar att bada.

40. Vad spenderar du helst pengar på ? Resor och skor.

41. Äger du dyrbara smycken? Inte direkt, inga diamanter.

42. Vilka är dina favoritprogram på TV ? Prison Break, Desperate Housewives (fast det börjar spåra ur lite väl mycket nu), City Akuten, etc.

43. Kan du rulla med tungan? Japp.

44. Vem är den roligaste du känner? Patrik.

45. Sover du med gosedjur? Nej.

46. Vad har du för ringsignal? "Vy från ett luftslott", Kent.

47. Har du kvar några kläder från när du var liten? Nja, jag använde ett par termo-braller häromdagen som jag fick när jag var 11 år.

48. Hund eller katt? HUND!

49. Flirtar du ofta? Inte vad jag vet..

50. Kan du byta olja på bilen? Det tror jag inte.....

51. Har du fått fortkörningsböter nån gång? Japp, en gång.

52. Vilken var den senaste boken du läste? "Carlota Fainberg" en bok på spanska som ingår i min nuvarande kurs. 

53. Vilken är den bästa bok du läst? Någon bok av Jonas Gardell, "Ro utan åror" av Ulla-Carin Lindquist.

54. Prenumerar du på nån tidning? Nej.

55. Brukar du dansa i bilen? Nej.

56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? P3

57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Anteckningar på gårdagens lektion; fonetik.

58. När var du i kyrkan senast? När syrrans son döptes för 2 år sedan, tror jag.

59. Vilken var din bästa lärare i högstadiet? En av mina engelsk lärare.

60. Hur länge har du tältat som längst? Fyra nätter, under en cykelsemester runt Vättern eller fyra nätter när vi åkte Norrland-runt första gången.

Så där ja, nu var jag klar. Kopiera gärna listan och svara du med! Det vore spännande läsning!

2009= möjligheternas år?

Är det bara jag som älskar den här tiden av året? Självklart svär jag varje gång som jag ska gå till bilen i leran, och jag klagar på det vidriga vädret men samtidigt så känns det alltid som en nystart. Varje år känns det likadant; jag har alla möjligheter i världen att ändra mitt liv, att förbättra det.
Det är klart att man kan ändra sig när som helst men om man ska förbättra betyg tex så är det svårt att göra det en bit in i kursen. Och det nu just detta året som jag ska ta tag i mitt stipendie sökande inför hösten. Hur underbart skulle det inte vara att spendera en termin i Sevilla? Tänk vad mycket jag ska lära mig; vilken möjlighet. Om några månader vet jag säkert; how lovely!

Jag är peppad!

Igår var jag och styrketränade och tack vare detta så har jag extrem träningsvärk; vilket känns UNDERBART! Det var alldeles för länge sen sist! Dessutom käkade vi en god middag igår, med trevligt sällskap. Perkekt; förutom jag körde.

Men detta har fått mig att inse att det är nog dags för en vit månad förutom nästa helg när det är karibisk fest. Det känns verkligen som att det är dags att ta tag i livet; träning, bättre kost, mindre alkohol, bättre skötsel av skolarbetet.........Och jag är verkligen peppad för en förändring! Hoppas att det inte bara är det typiska nyårs-rycket!

Jag saknar träning och energi.

Nu är det dags att ta tag i det nya året; inte massa festande, snabbmat och dåliga bortförklaringar för att inte träna. Inga nyårslöften, men nytt år och ny start. På fredag så kommer ju lönen; så nu ska nytt träningskort  inhandlas och nya rutiner inrutas; frågan är bara när jag ska hinna med att plugga? Det känns iaf som att det är dags nu eftersom jag verkligen har kommit ifrån mitt gamla hurtiga liv. Det är eländet med julen; för jag saknar verkligen min träning och jag längtar efter energin som den kommer ge mig!

Nu ska jag dra mig till sängen; snart är jagväl rätt i sömnen igen; förhoppningsvis!
Hasta la vista!

Dominikanska Republiken

Underbar semester. Det var varmt, soligt, trevliga människor, härlig musik, goda drinkar etc.etc.

Första veckan började väl sådär visserligen; Patrik var sjuk, 39 graders feber den dagen som vi åkte. Så andra dagen gick vi till läkarenoch Patrik hade öroninfammation och fick därför en 5-dagars kur med antibiotika, men febern fortsatte. Efter fem dagar var han dock bättre och då kunde vi äntligen njuta av vår all-inclusive service till fullo. Hotellet vi bodde på var schysst,  stranden var underbar; ca 1 mil lång och vi bodde nånstans på mitten. Vi var ute och kollade några andra stränder också men det verkar som att vi hade fått tag på den bästa, så vi var nöjda.

Vi var på tre utflykter: jeepsafari, Katamaran-tur och en resa till Cayo Levantado.
*número 1:Jeepsafarit var egentligen en öppen buss och inte heller så mycket av safari eftersom det inte finns några vilda djur i landet! Men det var den bästa turen faktiskt; besök på gigarr tillverkning, vå åkte till en jättefin bukt och drack Coco Loco, vi kollade ett mini vattenfall, bukten i Samaná, vi fick se kaffeplantor, kakao bönor, kokosnötter, konstiga frukter som bara fanns där etc. Vår tur var faktiskt 3,5h längre än den skulle vara; om det berodde på att guiden blev full efter ett par timmar eller om det berodde på något annat det vet vi ingenting om!
* número 2: Katmaran turen var kul; det var meningen att vi skulle åka till några av de bästa stränderna på Dominikanska dock inte för långt bort; vilket de tog fasta på! Första stranden vi åkte till var jättefin, nästan helt orörd, inga hotell eller nåt sånt. andra stranden kändes dock mycket bekant; det var vår strand! Så ca 50 meter ut i vattnet fick vi simma runt, och om vi hade velat hade i kunnat gå hem genom vattnet med väskan på huvudet till vårt hotell som vi såg ifrån båten! Nästa strand var dock också ok, och överlag var det väl schysst utflykt.
* número 3: På lördagen åkte vi till Los Haiteses som är en nationalpark där det finns gamla väggmålningar från indianerna, var väl intressant. Sedan åkte vi till Cayo Levantado som även kallas för Bacardi Island efter att George Clooney gjorde en reklam-film där för några år sedan. Där badade vi, käkade och handlade svindyra souvenirer för hutlösa priser. Jag och Patrik hade bara dollar med oss men den lokala valutan pesos var den enda som stod på prislapparna. Varje gång man kom med dollar sedlar så tog de fram miniräknare och knappade otaliga gånger, vilket inte borde vara nödvändigt........så vi blev väl lurade typ varje gång som vi handlade något! =) men, men, shit happens!

Resan var är iaf riktigt bra, och vi träffade en del riktigt trevliga människor bla ett par från Stockholm. Så vi får väl se hur det blir till sommaren; då har vi planerat in besök från storstan. Det är alltid så kul att man träffar så mycket folk, ännu roligare om man faktiskt lyckas hålla kontakten också; men det tror jag definitivt att vi kommer göra!

Tänkte bara lägga ut några stycken bilder: det finns 60 stycken bilder till på min facebook.
Är det någon som inte känner sig nöjd med dessa bilderna så är denna peron välkommen hem till mig och se resterande 400 stycken!

                                              

                                              

                                              

                                              

                                              

                                             

                                             

japp, det var allt för idag........VI HÖRS!


hemma!

orkar inte skriva nu; uppdaterar imorgon. Allt har varit toppen iaf!puss ock kram

RSS 2.0