Känner mig död!

Vi har hållet igång sen vi kom hem idag! Badrummen är klara, alla fönster, alla lister, allt spacklande och målande men vi har fortfarande köket/vardagsrummet kvar. Ska göra ett sista ryck snart och sen är planen att vi ska klara imorgon vid 17-tiden så vi ska lämna in nycklarna och vara klara med allt vid sex när de stänger. Jag har lyckats med att få ledigt de sista två-tre timmarna på jobbet imorgon så jag är nog hemma runt 13.30. Tacka guden för det för annars skulle vi aldrig hinna.

Stackars lilla bebisen blir nog stressad av att jag röjer runt så mycket för han har sparkat som bara den sen jag kom hem men det är väl lika bra han vänjer sig. Jag brukar ju oftast ha många bollar i luften! Det ska dock bli riktigt skönt med en välförtjänt sovmorgon på lördag.

Lee tycker att det är dags att sätta igång igen!


Extra känslig nos

Ett stort minus med att vara gravid är för mig att lukter verkar vara starkare. Kanske bara inbillar jag mig men det känns väldigt påtagligt så jag tror inte det. Nu sitter jag på bussen och det är verkligen någon med dålig personlig hygien kombinerat med lukten av någon med alldeles för många katter här inne och jag håller på att dö. Tur att det bara är fem minuter kvar tills jag är framme!


Nästan där

Ikväll packas det sista och storstädningen ska avverkas. Planen är att lämna in nycklarna redan imorgon kväll strax innan 19 när de stänger. Ska bli skönt att bli klar! Det känns som att projektet flytt blev mer utdraget än beräknat.

På lördag tänkte jag passa på att simma. Eftersom jag har betalat av mitt gym så kan jag nu inte använda mitt gymkort längre och har därför har jag inte tränat på hela veckan. Jag har iaf lyckats med över 10000 steg varje dag både denna och förra veckan. Skönt!

Idag har vi iaf härligt väder, hoppas att det håller i sig hela dagen.


Ständigt matgooglande

Som gravid känner jag att det finns så otroligt mycket restriktioner på vad man ska äta. Innan jag själv blev med barn var jag helt säkert på att jag inte skulle bli då nojjig med mat men på nåt sätt så vill jag inte riskera något, även om risken är pytteliten. Dels för att jag har det mest dyrbara i mitt liv växande i mig men också för att jag har inte tyckt att vara gravid har varit underbart hela tiden så jag vill verkligen inte missa presenten på slutet pga slarv.

Men det är otroligt vad mycket jag inte får äta! Jag har definitivt en stark umamipalett och då i går ju allt lufttorkat och dessertostar tex, två grejer som jag verkligen är sugen på men som är big no no. Jag har också varit otroligt sugen på leverpastej (konstigt men det kanske är det allmänna järnsuget) men det är också off limits eftersom jag varken får äta lever eller pastejer av något slag. Kött i sig är jag inte så jättesugen på men pålägg saknar jag. Tyvärr finns inte så goda här som hemma och så är det ju så många som jag inte få äta så det blir inte så mycket iaf. Vid den här tiden blir det nog ungefär 5/7 vegetariskt och ett par dagar i veckan med lite kött.

Tack vare alla dessa restriktioner blir det en massa googlande. Igår stod jag på affären och googlade ölkorv en lång stund innan jag fick lägga tillbaka den. Åh, det hade varit gött! Bara fyra månader kvar!


varför? varför? (språknörderi)

alltså seriöst?! varför skriver människor med liten bokstav överallt nuförtiden? jag menar, man måste ju aktivt välja bort den stora bokstaven för den är ju automatiskt stor när man påbörjar en ny mening. varför gör människor detta? särskilt populärt verkar det vara i de veganska forum som jag hänger på.. är det extra trendigt där bland veganer/vegetarianer att skippa stor bokstav eller beror det på en generationsfråga? är dessa människor i en särskild ålder kanske? jag har även sett några andra som gör detta, varav en av de personerna är gammal klasskompis från lärarhögskolan, och då gör det mig faktiskt lite bekymrad. anses användandet av stor/liten bokstav på rätt ställe viktigt längre? jag kan köpa att språk utvecklas men det här känns inte som akademisk utveckling utan bara en som sker utan styrning på sociala medier.

jag tycker alltid att det är viktigt, i alla sammanhang, att visa goda exempel (idag skriver jag på detta sättet för att visa på ironi). själv kan jag inte ens använda sms-slang, och jag har precis börjat skriva nåt/nån istället för något/någon och sen istället för sedan men fortfarande bara ibland. det tar fortfarande emot i mig. kanske är det bara jag som är känslig eller är det nån mer som stör sig?


Bra jobb att göra hemifrån?

När vi flyttar så kommer jag ha en osäker framtid till att börja med och jag funderar på olika saker som jag skulle kunna jobba med hemifrån som ett komplement till mammapenningen i Spanien. Vad jag hittat än så länge är:

*ge lektioner på nätet
*översättning
*sälja saker typ telemarketing
*bli professionell bloggare (haha-ingen chans!!)

Hade varit skönt om jag hade kunnat undervisa lite eller översätta men det är nog ganska svårt att få sådana jobb. Om någon har några tips, please let me know!

Lee kom hem från jobbet och kände sig risig idag så nu sover han, och jag vill verkligen också sova men jag gör mitt bästa för att hålla mig vaken. Igår fick jag bara 2 h djupsömn och resterande tid sov jag lätt eller var vaken. Jag tror jag kommer vara välförberedd på dålig sömn när bebisen kommer! Jag känner mig så sliten idag efter den dåliga sömnen och eftersom jag har fått vicka nästan hela dagen och utan stöd till de elever som jag vanligtvis assisterar. Jag längtar verkligen tills jag är klar med den här terminen.

Dags att försöka packa om mina kläder i vacuumpåsar och sen ska vi iväg till förrådet och dumpa av grejer och hämta upp takräcket som nu äntligen blivit sålt! Operation takräcke: slutfört.

Lite att bita i (jag är vanligtvis inte så slarvig)!


3 veckor och 3 dagar kvar

Nu närmar det sig slutet på terminen och jag hoppas att veckorna kommer att gå lika snabbt som de gjort resten av terminen. Denna veckan ska jag som vanligt vicka en hel del och sen ska jag få gå till kyrkan två dagar för nån slags konsert för y5-6. Med tanke på detta så kommer nog veckan gå ganska snabbt.

Nästa måndag måste jag ta tåget från Bromley Cross kl 6.47. Det kommer att bli 14 långa dagar med lång pendling men men, vi sparar massa pengar på att göra det på detta sättet istället. Jag måste bli bättre på att lägga mig tidigt och så får jag sluta att sova på eftermiddagen när jag kommer hem! Tänk att jag pendlade på det sättet i flera månader förra året.


Jag som inte trodde det skulle bli så farligt!

Jag tror att jag har underskattat hur mycket saker vi har. Nu har vi stort sett packat ihop allt förutom kökssaker och vårt hifi-system som kommer att ta upp ca 3 lådor till skulle jag tro. Vi har redan kört iväg typ fyra små och tre stora lådor till vårt förråd men nu ska vi alltså få plats med de tre, två som redan är ihoppackade och två stora resväskor. Tur att takboxen är gigantisk! Den kommer nog att sluka en hel del men lite orolig är jag allt. Vi vill ju gärna sitta hyfsat bekvämt för det är ändå en bilresa på typ 200 mil och då är det ju inte så roligt med saker överallt. Vi får väl se, i värsta fall kan vi ju förvara lite böcker och sånt hos Lees mamma ett tag.

Vardagsrummet i kaos! En vecka i till i den här röran sen är det bara att bo i resväska i typ 3,5 vecka innan vi ger oss av på riktigt. 3 veckor och 4 dagar kvar på jobbet och jag räknar ner dagarna alltså. Det ska bli så skönt att avsluta kapitlet Manchester.


Det kittlas!

Ikväll kan jag inte sova för bebisen ligger och sparkar på insidan av mina revben och det kittlas. Jag är ju väldigt kittlig som det är och jag kan inte göra mycket åt det. Det blir svårare och svårare att sova ju mer aktiv han är.

Just nu fördriver jag tiden med att kolla på lite Dexter istället. Hoppas att jag somnar om snart.


Gravidmage v.23 (22+5)

Idag är jag gravid i vecka 22+5. Nu börjar det verkligen synas mycket tycker jag och han rör sig mer än förra veckan. Jag börjar verkligen känna av min rygg och jag har faktiskt fuskat med skolans dress code denna veckan och använt mina bekvämaste gympaskor ett par dagar istället för platta ballerinaskor som inte ger något stöd.

Efter allt packande och flyttande igår så kändes det som att ryggen var av och jag fick en liten reality check. Jag kan helt enkelt inte röra mig lika enkelt och smidigt som innan och jag känner mig inte lika stark. Jag blir ganska frustrerad av detta eftersom jag ser mig själv som en väldigt självständig kvinna men det är väl bara att vänja sig för annars kanske jag skadar mig och det vore ju korkat. Det är inte alltid bra att vara envis.

Bebisen ska nu vara ca 27 cm och väga lite mer än 1/2kg. Det känns overkligt att det kommer att komma en liten människa till oss. En mix av mig och Lee som säkerligen kommer se ut som Lee för de har väldigt dominanta drag hos männen på hans sida av familjen. Vi får väl se vad han får från min sida... På senaste ultraljudet såg det ut som att han en ganska stor näsa så det får han väl tacka mig för!

Nu har Lee och Remus åkt iväg London med alla prylar och de har äntligen lyckats få på det förbannade takräcket! Vi har också lyckats sälja ett så nu har vi bara ett kvar. Jag själv ligger däckad på sängen även att jag vet att jag borde gå in till stan och köpa fler vakuumpåsar och en ny förpackning med Dream Cream från Lush. Jag behöver gå ytterligare 9220 steg enligt min klocka så jag får välbta mig i kragen snart. Hoppas ni inte lider för mycket av bakfylla där hemma!


Missade midsommar

Igår var det ju midsommar hemma och jag hade helt glömt bort det. Här i England har det bara pratats om valet denna veckan och igår var jag så chockad av resultatet att jag gick som i en dimma hela dagen. Ganska oroad över hur framtiden kommer att se och för att vara ärlig ganska förbannad.

Jag förstår principen att demokrati ska styra men när människorna som till största delen röstade ut var 60+ och inte kommer att leva med konsekvenserna så länge så känns det ändå ganska orättvist. 75% av 18-25-åringarna röstade remain och det är deras framtid som kommer att påverkas mest. Det faktum att pundet sjönk, bensinen har gått upp, Skottland vill rösta för självständighet igen, Nordirland överväger att enas med Irland, att premiärministern har avgått och att folk nu också ifrågasätter Labour-ledaren Jeremy Corbyns framtid är läskigt. Om ekonomin går i botten så är det arbetarklassen (varav många röstade out) som kommer att drabbas hårdast av höjd ränta, låg pund, höjd bensin, dropp på bostadsmarknaden och då kommer det vara ganska ironiskt att de röstade just ut. Men än så länge vet vi inte exakt vad som kommer att hända . Kanske kommer det att bli mycket bättre? Jag ställer mig tvivelaktig till detta men med säkerhet kommer det att bli två skakiga år framöver.

Det var inte bara detta som påverkade mig under gårdagen, vi började nämligen också flytta igår. Lees mamma tog över en del av våra möbler så hon kom och hämtade dem med en van från jobbet och så packade vi in våra grejer (det som vi packat än så länge) i bilen och skickade in det i vårt förråd. Det enda vi har kvar att packa är köksgrejer och typ sängkläder så inte särskilt mycket egentligen. Det ska jag nog göra ikväll för Lee ska hjälpa vår flatmate att köra ner hans grejer till London i eftermiddag/kväll.


Britterna röstade ut

Jag är chockad idag. Jag trodde faktiskt att britterna skulle stanna kvar men tydligen så blev det inte fallet. I vanliga fall så hade jag inte brytt mig så mycket eftersom jag antagligen känt att det inte påverkar mig så mycket men nu har vi inte aning om vad som ska hända. 

Kommer Lee behöva arbetstillstånd eftersom han inte är EU-medborgare? Kommer våra engelska sparpengar droppa i och med att pundet sjunker eller kommer den gå upp igen? Kommer det att bli svårare att resa/flytta igen? Om vi måste välja mellan engelskt eller svenskt medborgarskap för barnet så kommer vi behöva ta engelskt istället för svenskt eftersom det kanske kommer bli många begränsningar annars. 

Väldigt mycket att tänka på. Jag känner mig ganska orolig faktiskt, vilket är tvärtemot min vanliga inställning, men det vi får väl se med tiden. Jag tror inte att allt kommer att hända på en gång utan det kommer nog ta sin tid och har vi tur kommer det kanske inte påverka oss så mycket som vi tror nu. 

Så trött

Idag är jag så trött! Kunde inte somna igår kväll för av någon anledning var jag väldigt pigg när jag skulle gå och lägga mig och när jag väl somnade, sov jag kass! Jag hade på mig min träningsklocka som också mäter sömn och såhär såg det ut inatt:


Inte konstigt att jag inte känner mig utvilad...

Idag ska jag till gymmet och avsluta kontraktet och sen hem och packa klart. Vi var och hämtade massa lådor på Tesco häromdagen så vi är fit for fight. Lee ska iväg och skriva kontrakt på ett förråd vi ska hyra, hälsa på sin farmor som precis opererats, och rösta i EU-valet så ikväll är jag själv och på lördag också för då ska Lee hjälpa vår flatmate att flytta till London. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men jag löser väl det. Idéer? 


100/100 uppnått och tankar om barn och socker

I lördags blev jag klar med mina 100 pass innan midsommar och det känns riktigt gött att jag lyckats i år. Michael har typ 5 kvar innan fredag och nästa vecka börjar vi på ny kula med 70 pass innan due date som är 23/10. Det kommer nog att bli tuffare med tanke på att jag kommer att bli tyngre och tyngre och eftersom det definitivt kommer att vara varmare i Spanien än i UK. Vi får väl se hur det går helt enkelt! Det viktigaste är ju att träna för att må bra inte för jag måste så blir det för tufft så hoppar jag av tills en ny omgång börjar vid nyår. 

Att hålla träningsmålet var ganska lätt tycker jag eftersom jag är väldigt aktiv som person men vid nyåret som var hade jag också tänkt undvika tillsatt socker i 100 dagar och det var svårare att hålla. Inte för att jag inte tror att jag skulle kunna klara av det utan för att jag glömde bort det hela tiden och råkade äta utan att tänka på det. Jag äter inga kopiösa mängder socker oavsett för jag är mer av en salt-person så det är nog ingen fara för min del men det blev iaf ett misslyckande. 

Jag tänker att vi ska försöka undvika socker runt bebisen och hålla oss till lördagsgodis eller iaf begränsat intag (kom ihåg det mor-farföräldrar!) när han växer upp. Här har jag sett folk som ger deras barn energidryck, läsk, godis, kakor etc. när vi varit på köpcenter osv. Att folk ens ger småbarn de grejerna verkar ju väldigt onödigt och väldigt onyttigt. Häromveckan såg jag en sexmånaders bebis som fick vaniljsås till middag och glass till efterrätt! Engelsmän och deras matvanor alltså! Förhoppningvis blir det mindre socker i Spanien men det är nog ingen garanti.

Nu börjar han synas mer och mer. Idag v. 23 (22+1). 


Uppdatering takräcke

Takräcket passade inte iaf men nu har vi fått nytt lås till lådan som funkar. Så istället för att vara klara med allt måste vi nu sälja två olika typer av takräcken och köpa ytterligare ett nytt. SUCK!!  

Plus att något vid kopplingen har gått sönder så vi måste lämna in bilen igen och det kostar runt en tusenlapp. Ett steg framåt och två steg bak. Detta är en av anledningarna till att jag föredrar kollektivtrafik eller mina egna ben när jag ska ta mig nånstans. 


Spara pengar...

Tänkte jag skulle spara lite pengar denna veckan och ta cykeln istället för bussen men vädret är fruktansvärt med spöregn och därför vann bussen. Det är ju bra att spara pengar och att få motion men om jag skulle cyklat idag så hade jag blivit genomblött och antagligen också förkyld. 

För övrigt är vi på ett tajt sparschema just nu eftersom vi inte vet om jag kommer att få jobb på en gång, kanske blir det inte förrän bebisen har varit hemma några månader, och Lee börjar inte förrän i början av oktober. Men det löser sig! Det finns alltid privatlektioner och jag funderar på att överväga översättning ett tag även att jag inte tycker det är så kul. Ett jobb är ett jobb dock. 

Vi försöker även att sälja de få grejerna vi har köpt här men det går lite trögt. Hemma i Sverige var det smidigt förra året för det finns så många aktiva Facebook-grupper men här är det inte lika populärt med second hand generellt och grupperna står helt stilla. Men vi blir väl av med grejerna förr eller senare, annars får vi skänka det till någon second hand butik i närheten. 

Takräcket vi köpte igår verkar funka iaf! Ett problem mindre. Nu måste vi bara byta lås på boxen eftersom Lees pappa förvarat extranyckeln i boxen. Jag skrattade när jag hörde det igår! Det känns som det finns bättre ställen att förvara extranyckeln på. 


Engelsmän och deras matvanor

Jag tänker mycket på vad jag äter. Inte så att jag aldrig unnar mig, för det gör jag verkligen speciellt med tanke på att jag är väldigt aktiv och tränar mycket, men jag är medveten över vad jag stoppar i mig. Mestadels bryr jag mig så mycket om mat för att jag det är så gott och kul att laga men också för att jag mår ju toppen om jag äter bra: det hänger ju ihop. För mig handlar det om balans och jag behöver egentligen inte aktivt göra så många "nyttiga" val, jag bara föredrar nyttig mat. Helst ska maten vara hemlagad och för min egen del vill jag ha majoritet av grönsaker/frukt på tallriken för jag vill ha den färgglad och fin. 

Här i England tänker de inte på samma sätt. Den första grejen som jag har observerat här är att de äter inte på regelbundna tider. Jag tror 100% att äta regelbundet, mindre portioner men ofta, är nyckeln till en balanserad vikt och det gör de verkligen inte här. Många skippar frukost, kanske också lunchen och sen äter de något snabbt/färdiglagat på kvällen. Själv äter jag frukost innan jag åker till jobbet, cyklar jag så tar jag en frukt eller en macka när jag kommer fram också, frukt vid 10.30-rasten, lunch (oftast hemlagad matlåda från kvällen innan) vid 12, frukt igen vid 14.15-rasten, mer frukt innan jag åker hem vid 16, snack vid 17 när jag kommer hem, middag vid 19-21 beroende på vad vi lagar (det blir en hel del nötter och mandlar också). Så jag äter typ 8 ggr om dagen men inga jättemängder, störta målet blir nog vid lunchen.

Den andra saken som jag tänkt på är innehållet i britternas lunchlåda: trekantsmacka, en liten påse chips, kanske lite hummus med morötter, en kopp te/kaffe/light läsk eller energidryck. Jag har aldrig sett någon annan mig själv dricka vatten med sin lunch faktiskt... Sen finns det några stycken som går på diet och då faktiskt lagar en matlåda men oftast ser de ändå så nyttiga ut, inte mycket grönsaker, jättesmå portioner/ jättestora portioner, fettfri yoghurt osv. Det här landet älskar sötningsmedel och fettfria produkter! Det är också två saker jag inte tror på. För mig finns det liksom ingen genväg, ät naturligt och mer frukt/grönt istället. 

Självklart är inte detta representativt för hela landet men om jag utgår från de människor som jag känner här och de jag jobbar med så känns det generellt som att de inte har så sunda matvanor. Till och med min egen partner är fantastiskt duktig på att skippa måltider och även att han äter nyttigt när vi lagar mat så gillar han pork pies, piroger och annan snabbmat här som är populärt, det ligger liksom i britternas blod och kultur. Folk blir dock bara tjockare och tjockare här och Jamie Oliver har gjort program efter program om hur landet måste revolutioneras när det gäller mat och kosthållning. Det saknas utbildning i vad som är nyttigt och hälsosamt och om jag nämner tallriksmodellen så kollar de på mig som om jag vore en idiot! Haha. Jag har ju också tidigare nämnt att Lee hemstad är i ett "fat county" och de därför erbjuder gratis simning och gym på särskilda tider för att försöka tackla problemet. 

Innan vi var på 20-veckors ultraljudet så var jag ganska orolig för att något kunde vara fel så som de flesta människor är men då sa alla till mig typ: "det här kommer vara Englands nyttigaste unge med tanke på hur du lever" vilket jag finner intressant då jag med svenska mått nog skulle klassas som ganska normal. 

Mitt fruktfat en helt vanlig dag. Det ska vara mycket att välja på! Packardag

Idag ska vi börja packa ihop allt och förbereda för nästa helg när vi börjar flytta. Jag är ganska peppad. Konstigt nog tycker jag det är ganska kul att flytta, till skillnad från de flesta människor. Jag älskar att få rensa ut och göra mig av med saker och att planera för vad jag vill ha på nästa ställe. 

Vårt största problem med denna flytten har varit att fixa en takbox. Låter inte så svårt men vår bil är tredörrars och då måste man ha en adapter och ett specialräcke som inte längre tillverkas av Ford. Meckigt värre! Vi har fått ett räcke av Lees farfar men det passade såklart inte så det ska vi sälja nu och vi har fått en jättebox från hans pappa men vi låste byta lås på den för nyckeln är borta. Så det som verkade smidigt från början har blivit ett flera veckor långt projekt... Nu har vi iaf hittat ett räcke på eBay med alla delar för £75 så vi ska köpa det i eftermiddag. Sen måste vi bara fixa nytt lås och sälja det andra räcket också. Fullt upp! Med den boxen kommer vi iaf få med oss allt utan problem och det är ju det viktigaste .

Det känns lite som att tiden står stilla nu. Jag vill flytta, leta jobb, fixa privatlektioner, hitta ny lägenhet, vara i värmen igen, träffa kompisar som jag inte sett på länge, komma hem från sjukhuset med vår lilla pojk osv nu. Fyra månader kvar tills det sistnämnda och det känns som en evighet. 2016 blir ett händelsefyllt år. 

Tänk om det kunde vara såhär fint väder idag. Istället har vi typ 12 grader, mulet och skurar. 
Bilder från Blackpool

Tänkte jag skulle lägga upp några bilder från Blackpool från torsdagens klassresa som för övrigt blev lyckad. Jag var helt död när vi kom tillbaka dock eftersom jag stått upp i typ fyra timmar i sträck. Mina ben!

Blackpool pier med karuseller. 

Madame Tassauds vaxkabinett och några spelarkader. 

Blackpool tower som ser ut som Eiffel tornet i Paris. 

Vi fick 25 min på beachen innan spöregnet kom! När jag frågade eleverna efteråt vad som var det bästa med resan så tyckte de flesta att det var stranden och att få se havet eftersom flera av dem aldrig hade varit på kusten innan. 

Snart flytt

Nästa helg ska vi börja flytta våra saker. Häromveckan bestämde vi oss för att säga upp vår lägenhet så att vi flyttar ut i början juli istället för i slutet av juli/början av augusti. Vi kommer att flytta det mesta redan nästa helg för vi måste lämna in nycklarna kl 12 på lördagen 2/7 så den helgen kommer mest användas till städning. Tills vi flyttar ordentligt ska vi förvara våra saker i ett förråd som bara kostar 300kr för en månad. Det känns mycket smidigare än att behöva slänga in grejerna hemma hos Lees mamma också med tanke på att det blir en massa släpande upp och ner från vinden då. 

Flytten innebär dock att jag kommer att pendla med tåg och buss från Darwen (Lees hemstad) med ca två timmar resa/håll under de sista 14 dagarna av terminen men det känns ok eftersom det är en så begränsad tid. Kollektivtrafiken i det här landet är äckligt dyr dock och det kommer att kosta mig ca £200 eller ca 2300kr för tre veckor. Orimligt mycket enligt mig men vi kommer ändå att kunna spara väldigt mycket extra pengar eftersom vi slipper hyra och kommunskatt vilket är bra. 

Den här veckan har vårt hyresbolag visat lägenheten för kommande hyresgäster och återigen har vi fått uppleva hur osmidiga de är då de tappat bort deras extranycklar till lägenheten och vi därmed var tvungna att ge dem ett av våra set för de skulle kunna genomföra den. Jag längtar tills att vi har lämnat in nycklarna och fått tillbaka vår deposition så att vi aldrig mer behöver vara i kontakt med det här bolaget igen. Det har bara varit strul från dag ett och det ska bli jätteskönt när det äntligen är över. Det känns bra att vi nu kommer att vara kvar i England tills depositionen är tillbaka också för ifall att det blir några problem, mannver ju aldrig. 

Jag har lyckats fixa en köpare till våra bokhyllor. Frågan är vart alla böcker ska ta vägen. Såhär mycket har jag kvar i min hylla även att jag rensat ut två kassar!! Gravidmage v. 22 (21+3)

Det är konstigt det här med hur graviditeten räknas. I Sverige och min app därifrån pratar folk om veckan som precis påbörjats men här i England pratar de om den veckan som precis är avslutad. Så just nu är jag i v.22 enligt Sverige och v. 21 enligt England. Oavsett så har magen nu börjat synas mer och folk kommenterar min "bump" på jobbet. Jag känner mig pigg och frisk och min enda krämpa är att det känns som att magen ska spricka i och med att skinnet stretchas och jag hoppas att jag ska klara mig utan få för mycket bristningar. Han sparkar mer och mer och både jag och Lee är väldigt nyfikna på hur han ser ut. 
Dagsutflykt till Blackpool

Idag ska jag med jobbet till Blackpool. Innan jag blev ihop med Lee och jag bodde i Sverige så hade jag aldrig hört talas om Blackpool men i England känner alla till denna kuststad. Mest är den kanske känd för sin nöjespark Pleasure Beach ( som ligger precis nere vid vattnet), alla miljoner små b&bs på huvudgatan, alla spelarkader, den långa stranden med åsnor och för deras ljusshower och ljusslingor som sitter uppe året om. Blackpool är det typiska stället för en lite tacky utekväll, möhippan/svensexan och onyktra människor överallt. 

För min del är det typen av plats som ger mig ganska mycket avsmak men såklart finns det några bra saker också, som tex en massa museum.  Anledningen till skolresan idag är deras Sealife Centre som vi ska besöka och där har jag faktiskt varit förut när Carro och Thomas hälsade på i januari. Det är med blandade känslor jag går på såna ställen eftersom jag älskar att se djur osv men ändå motsätter mig att de ska hållas instängda för människors nöje. Jag ser helst djur i deras naturliga miljö om det är möjligt men idag ska jag ju iaf dit på jobb så jag kan inte göra så mycket åt det. Jag känner att jag blivit mer och mer anti under årets gång men, men. Lite bilder från i januari. 

Eleverna kommer nog att älska det iaf! 

Fast i trafiken

Imorse bestämde jag mig för att ta bussen denna veckan istället för att cykla eftersom det regnade och ska göra det hela veckan och för att jag ska till barnmorskan imorgon och behöver kunna ta mig till jobbet snabbt. 

Nu undrar jag dock hur snabbt det kommer att gå! Jag sitter fast utanför Piccadilly som är stora tågstationen och har flyttat mig 200 m på typ 15 min. Såg på nyheterna imorse att de har stängt Mancunian way som är största ringleden i stan och den ska vara stängd i två dagar för inspektion. Anledningen till denna inspektionen är att i augusti så uppstod ett rejält slukhål mitt i vägbanan och nu efter ca 9 månader börjar de bli klara med reperationen. Jag blir alltid förvånad över hur sjukt mycket trafik det är i det här landet och alla kör bil eftersom att kollektivtrafiken är så långsam, många gånger otillgänglig och framförallt sjukt dyr om man jämför med många andra länder. 

Med tanke på hur stilla det står så kommer jag att bli sen till jobbet även att jag gick hemifrån en timme innan jag börjar och att det bara är sex km dit. Jag börjar ångra att jag inte tog cykeln... 
Han sparkar för fullt

Jag har känt rörelser ganska många veckor nu men det tog tills för ett par veckor sedan innan jag kände några riktiga sparkar. Den här veckan har levt loppan dock och sparkat för fullt och nu undrar jag nästan hur det kändes innan han började sparka iom att det är konstant rörelse i magen. Nu börjar det också synas ganska mycket på utsidan när han rör sig. Det känns lite konstigt att kunna säga han nu istället för hen på svenska eller baby/it på engelska. 

Jag ville lägga upp en film men det funkade inte. Här syns det iaf hur han bullar upp sig på vänster sida av naveln! 

Var med Lees syster på stan innan och köpte då en liten teddy som heter Oscar.  Vi hade tänkt köpa något i tisdags efter ultraljudet men det blev inte av så idag slog jag till istället. Lat vecka

Denna veckan har varit så intensiv att vi knappt lagat någon mat. I tisdags gick vi ut och åt middag på Wagamama (japansk restaurang) för att fira att allt såg bra ut och att det var en liten pojke. I onsdags så var jag tvungen att gå till vårdcentralen för det kändes som att jag hade en UVI igen, denna gången var det falsk alarm men det resulterade dock i att vi inte kom hem förrän runt 20 så så då beställde vi thaimat. Igår blev det rester och ikväll har vi fortfarande inte lagat nån mat men vi ska strax iväg och handla. Min inspiration är lika med noll nu och jag är inte sugen på att göra nånting. Det hade varit så skönt om någon skulle komma hem till oss och lagade lite god och nyttig mat utan att vi behöver göra något. Jag ser verkligen fram emot den dagen jag får äta en god ostbricka och lite lufttorkad skinka igen. Så smidigt att slänga fram en fredagkväll och så jäkla gott. Tänk ett gott glas rött till det! Mmmm! Bara typ 5 månader tills dess! 

Broken sleep

Något som jag känner av mycket är dålig sömn. Jag har läst att det är kroppens sätt att förbereda sig för att gå upp mitt i natten när barnet har kommit men det gör mig inte gladare... Ofta vaknar jag ett par, tre timmar innan larmet går och känner mig inte utvilad men kan ändå inte somna om på en gång och sedan är jag väldigt trött varje eftermiddag. Häromdagen så vaknade 5.40 och då var det helt omöjligt att somna om så jag fick helt enkelt sysselsätta mig tills det var dags att gå till jobbet vid 7.30. Jag fick mycket gjort dock: hann raka benen, ta en lång dusch, äta en ordentlig frukost, städa lite, diska osv... Så jag antar att det finns positiva saker med det också. 

Idag är det drottningens andra födelsedag för året (hon firar tydligen alltid två!) och i år blir hon 90 så vi ska ha afternoon tea, street party och så ska vi göra kung/drottningkronor på jobbet idag. En heldag ska tillägnas den gamla damen och det känns något viktigare med kungafamiljen här än hemma. Skönt med en sån dag iaf för jag kommer nog mest gå och gäspa hela dagen. Cravings

Folk frågar mig alltid om jag har fått några cravings och hittills har jag inte haft några extrema grejer men jag har varit sugen på: 
 
Vattenmelon 
Vindruvor 
Gurka 
Kiwi
Banan 
Nektariner 
Plommon 
Solero glass 
Daim 
 
Inga nattliga turer för att handla grejer än så länge iaf! 

Att må bra!

Det är så skönt nu i denna delen av graviditeten för nu mår jag så bra! Jag kan träna, jag är trött men inte lika trött som innan, jag mår inte illa konstant som jag gjorde mellan v 6-13. Den tiden var fruktansvärd och det var en kamp att gå till jobbet varje dag. Jag hade turen att bara behöva spy en gång under de veckorna men jag mådde illa från att jag slog upp ögonen tills att jag gick och lade mig och efter några veckor fick jag gå till läkaren för att få medicin då jag även fick yrsel. Sen en dag i typ v 13 vaknade jag upp och mådde helt ok men det tog fram till v 19 innan jag började känna mig riktigt bra. För att toppa det hela hade jag dessutom två urinvägsinfektioner på kort tid varav den ena gjorde mig riktigt risig. 

Nu börjar jag känna mig lite trött i kroppen, i benen framförallt och ibland är jag otroligt trött när jag kommer hem från jobbet. Idag kom jag hem och skulle bara vila lite men somnade två timmar i sängen och nu är jag jättepigg men jag blir nog trött snart igen.

Graviditeten med illamående och allt till trots är jag nu bara 3 pass från mitt mål med 100 pass innan midsommar. De senaste veckorna har jag cyklat till jobbet igen men jag tränar inte lika mycket pass som yoga/pilates/styrketräning osv som jag brukade göra men jag simmar fortfarande minst en gång i veckan och så försöker jag gå mellan 8000-10000 steg/dag men det räknar jag inte som träningspass. Jag känner mig ganska stolt över detta och jag och Michael som jag gjort den här "tävlingen" med ska nig göra en ny upp till nyår. Men då ska vi nog inte ha 100 utan 80 för jag tror att det bara kommer att bli tyngre och tyngre nu! Vi får väl se! 

På uteservering i det härliga vädret i Mcr häromdagen, har varit fint i en vecka nu men imorgon kommer regnet. 

Så nu är det officiellt: jag är gravid!

Igår var vi på vårt 20-veckors ultraljud och det var så skönt att se att allt var bra! Vi har varit oroliga för detta ultraljudet eftersom Lee har ryggmärgsbråck på ganska nära håll i sin familj och det är delvis genetiskt. Men för de flesta kan det undvikas med mycket folsyra och varierad kost och jag äter ju bra och har tagit tabletter en längre tid ifall att jag skulle bli gravid. En enorm lättnad iaf att allt var som det ska och vi fick dessutom veta att det är en pojke! Vissa dagar syns det mycket och andra knappt något alls. Här är jag i söndags: i v 21 (20+0). 

92/100 pass- snart är det midsommar

Jag har tre veckor kvar på mig för att fixa mina sista åtta pass och det känns lugnt. Jag ska cykla till jobbet nästa vecka och kanske hinner jag med ytterligare ett pass simning imorgon eller idag eller kanske både idag pch imorgon! Det känns riktigt gött att jag kommer att lyckas i år med tanke på att jag missade det med fyra pass förra året och i år har kroppen arbetat mot mig då jag haft både influensa och två urinvägsinfektioner som jag behövt ta antibiotika för. Men samtidigt har den ju funkat fint när jag inte plågats av de åkommorna så jag är nog ganska stark just nu och jag känner mig i toppenform. Bra vikt och jag känner mig pigg och frisk vilka är mina riktiga mål med träningen. 

Mitt val att äta mycket mer vegetarisk mat de senaste 9 månaderna eller så har verkligen förändrat min kroppsform. Nu äter jag inte helt vegetariskt men jag äter det iaf ca fem dagar i veckan vilket är mycket bättre för mig, för djuren och för miljön. De största fördelarna är att jag känner mig lättare, jag är piggare, jag äter sjuka mängder frukt och grönt (jag åt mycket innan också men otroliga mängder nu), jag är aldrig äckligt mätt eller uppblåst längre och magen är i toppskick tack vare alla fibrer och för att jag undviker kött. Känns skönt! 

Jag tänker fortsätta likadant nere i Madrid fast då kommer det nog slinka ner nån skiva lufttorkad skinka då och då eftersom jag verkligen saknar det och såklart fisk och skaldjur som jag äter ibland redan nu. Det finns väldigt mycket god vegetarisk, låglaktos mat i Spanien med linser och kikärtor som jag älskar och jag ser fram emot att få äta det igen. 

Vi har bestämt oss för att flytta precis i slutet av juli eller början av augusti och vi är riktigt peppade nu. Först ska vi bo i en kompis lägenhet mitt i centrum och under de veckorna ska vi hitta vår egen lägenhet. Lee har fått jobb redan men han har inte fått veta i vilket område han ska jobba ännu, så vi får se vart vi hamnar exakt. Han bör få reda på det i veckan som kommer men de är lite slöa på British Council så det kanske dröjer ett tag till. 

Jag och Lee i Marbella förra året. Typ 6 kg tyngre än nu.

När jag kollar igenom gamla bilder så är jag alltid rundare när jag bott i Sverige. Det måste vara alla mejeriprodukter som stoppar i sig där och all god restaurangmat. 

London baby!

Igår och i måndags så var vi i London för en natt. Vi tog bussen ner i måndags morse kl 9 och kom tillbaka 23.:0 igår kväll så det blev en ganska hektisk men väldig trevlig resa. 

Anledningen till att vi åkte ner var för att min kompis Malin och hennes man skulle vara där ett par dagar och med tanke på att de bor i New Jersey, USA så ses vi inte särskilt ofta. Vi kom fram till att vi faktiskt inte setts på sex år då hon har bott där och jag ju varit fram och tillbaka mellan Sverige, England och Spanien under den tiden. Det var också första gången vi träffade varandras partners och det var riktigt roligt för det visade sig att Lee och Kyle var riktigt lika varandra och de kom bra överens så det verkligen synd att det är så långt avstånd mellan oss! Men, men så är ju den globala världen där vi nu kan bo nästan var som helst. Vi hade iaf mycket att prata om och det var precis som vanligt även att det gått så många år.

Groupie vid Trafalgar Square
På pub nära deras hotell.

Malin och Kyle. 
Den klassiska Big Ben-bilden. Har säkert 10-15 stycken av dessa i olika mappar från olika London-resor.

Igår såg jag en bild från studenten på instagram och det kändes helt sjukt när det stod "10 år sedan studenten" på beskrivningen. Jag kan inte fatta att det gått 10 år! Otroligt! 

De enda två bilderna som jag hittade på fb från när vi tog studenten. Jag är personen med ett lakan på huvudet. 😊
Bild från balen. Det var så sjukt soligt och varmt (över 30 grader om jag inte minns fel). 


RSS 2.0