Dominikanska Republiken

Underbar semester. Det var varmt, soligt, trevliga människor, härlig musik, goda drinkar etc.etc.

Första veckan började väl sådär visserligen; Patrik var sjuk, 39 graders feber den dagen som vi åkte. Så andra dagen gick vi till läkarenoch Patrik hade öroninfammation och fick därför en 5-dagars kur med antibiotika, men febern fortsatte. Efter fem dagar var han dock bättre och då kunde vi äntligen njuta av vår all-inclusive service till fullo. Hotellet vi bodde på var schysst,  stranden var underbar; ca 1 mil lång och vi bodde nånstans på mitten. Vi var ute och kollade några andra stränder också men det verkar som att vi hade fått tag på den bästa, så vi var nöjda.

Vi var på tre utflykter: jeepsafari, Katamaran-tur och en resa till Cayo Levantado.
*número 1:Jeepsafarit var egentligen en öppen buss och inte heller så mycket av safari eftersom det inte finns några vilda djur i landet! Men det var den bästa turen faktiskt; besök på gigarr tillverkning, vå åkte till en jättefin bukt och drack Coco Loco, vi kollade ett mini vattenfall, bukten i Samaná, vi fick se kaffeplantor, kakao bönor, kokosnötter, konstiga frukter som bara fanns där etc. Vår tur var faktiskt 3,5h längre än den skulle vara; om det berodde på att guiden blev full efter ett par timmar eller om det berodde på något annat det vet vi ingenting om!
* número 2: Katmaran turen var kul; det var meningen att vi skulle åka till några av de bästa stränderna på Dominikanska dock inte för långt bort; vilket de tog fasta på! Första stranden vi åkte till var jättefin, nästan helt orörd, inga hotell eller nåt sånt. andra stranden kändes dock mycket bekant; det var vår strand! Så ca 50 meter ut i vattnet fick vi simma runt, och om vi hade velat hade i kunnat gå hem genom vattnet med väskan på huvudet till vårt hotell som vi såg ifrån båten! Nästa strand var dock också ok, och överlag var det väl schysst utflykt.
* número 3: På lördagen åkte vi till Los Haiteses som är en nationalpark där det finns gamla väggmålningar från indianerna, var väl intressant. Sedan åkte vi till Cayo Levantado som även kallas för Bacardi Island efter att George Clooney gjorde en reklam-film där för några år sedan. Där badade vi, käkade och handlade svindyra souvenirer för hutlösa priser. Jag och Patrik hade bara dollar med oss men den lokala valutan pesos var den enda som stod på prislapparna. Varje gång man kom med dollar sedlar så tog de fram miniräknare och knappade otaliga gånger, vilket inte borde vara nödvändigt........så vi blev väl lurade typ varje gång som vi handlade något! =) men, men, shit happens!

Resan var är iaf riktigt bra, och vi träffade en del riktigt trevliga människor bla ett par från Stockholm. Så vi får väl se hur det blir till sommaren; då har vi planerat in besök från storstan. Det är alltid så kul att man träffar så mycket folk, ännu roligare om man faktiskt lyckas hålla kontakten också; men det tror jag definitivt att vi kommer göra!

Tänkte bara lägga ut några stycken bilder: det finns 60 stycken bilder till på min facebook.
Är det någon som inte känner sig nöjd med dessa bilderna så är denna peron välkommen hem till mig och se resterande 400 stycken!

                                              

                                              

                                              

                                              

                                              

                                             

                                             

japp, det var allt för idag........VI HÖRS!


Kommentarer
Postat av: Anna

Tycker du att det är en aning kallt i vårt fina land?

Jag håller med...Jag tittade på dina bilder igår kväll, men det var så sent så jag orkade inte kommentera just då. Vad härligt det verkar vara! Exotiskt, och vackert.Vi hörs!

Kram Anna

2009-01-21 @ 14:53:49
URL: http://annabackhouse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0