4 månader!

Idag är lillkillen 4 månader! Igår firade vi det med att åka till Ikea och köpa en barnstol åt honom då han nu ska få börja prova lite olika typer av mat. Vi tjuvstartade faktiskt med pyttelite soygurt förra veckan och igår fick han testa lite lite mosad banan. Det ska bli spännande när han får börja äta sådant som inte är fruktpuré eller smoothies utan riktig mat. Vår tanke är att han ska äta det vi lagar men vi får väl som det blir så eller vi börjar köpa mat på burk. Jag har inte en aning om vad de kostar hemma men här kostar en burk ca €1 så det känns som att det skulle vara ganska dyrt om han ska det flera gånger om dagen. Men av praktiska skäl så kanske det blir en sån burk nån gång ibland å andra sidan är det ju mest praktiskt om han lär sig att äta allt vi äter. 




Han ser pytteliten ut i sin stol! 


Jag har också börjat fundera lite på nästa vagn. Den vi har nu är jättefin och den riktigt rejäl men det är inte riktigt anpassad efter spanska mått vilket är något vi inte visste när vi valde den. Den går inte in främre delen av bussen och inte i alla hissar tex vilket är meckigt men den är jättebra för långa promenader och den är bekväm att gå med. Det känns redan nu som att liggdelen börjar bli lite kort och han är lite för liten för sittdelen men det är ju bara ett par månader kvar och han kanske inte kommer att växa på längden lika snabbt nu så det blir väl bra. När vi hälsade på min kompis i Marbella så hade hon en jättebra vagn, en Mini city jogger som man kan fälla ihop med en hand och som tar liten plats och den kan man använda upp till 23 kg. Jag tror nog att vi kommer att investera i sån lite senare. Kanske önska lite pengar som vi kan lägga på den när det är dags för 1-årsdagen. 



Den är ganska dyr (€350) men om vi kan ha den tills han är ca 5-6 år sen så kan det ju vara värt det dessutom tycker jag inte att den är dyr som i svenska mått. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0