Åsas korma
Idag blir det indiskt i vårt hus och jag tänkte göra en av våra favoriter: chicken korma.
2-3kycklingfiléer
2 stora lökar
4 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chili
Färsk ingefära
2 lagerblad
1 tsk kardemumma
Lite kanel
1/2 tsk chili flakes
Färsk koriander
1 tsk spiskummin
4 kryddnejlikor
Gurkmeja
Gul curry
Garam masala pulver
1 dl naturell yoghurt
1 dl grädde
1 dl vatten
Stek chilin, hälften av vitlöken och kycklingen i en panna på svag värme. Hacka resten av grönsakerna och alla kryddor i en mixer och töm på det på kycklingen när det är nästan genomstekt, tillsätt vattnet. Låt puttra på låg värme i ca en timme, tillsätt yoghurten och grädden. Om curryn är tunn gör en toppredning och sikta i och om den behöver lite mer sötma lägg i lite strösocker.
Servera med basmatiris som kokts med buljong, curry, kryddnejlikor, lagerblad, och gurkmeja. Det är även gott att steka ett tortillabröd med färsk vitlök och koriander i smör i en stekpanna och servera vid sidan om. Testa den!!
Nu ska jag ge mig på den! Bilder kommer sen! :)
Kommentarer
Trackback